Предна главина с капсуловани лагери?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Предна главина с капсуловани лагери?

Мнениеот nikitoMTB » Вто Дек 15, 2009 9:48 pm

Търсих,но не намерих нищо по моя въпрос.А той е - как да си сменя лагерите на главината,която е горе-долу като тази : http://www.niko-bikes.com/shop/product. ... ductID=279 Значи махнах металните капачки(или както му се вика),след това и противопраховите уплътнения,но после какво следва?Как да извадя лагерите?Казаха ми,че трябва да удрям по оста от едната страна и лагера и оста ще излязат от другата,но исках да попитам за да не сгафя нещо.Някой да е правил подобно нещо?
Аватар
nikitoMTB

Рейтинг: 1804

Re: Предна главина с капсуловани лагери?

Мнениеот TeDo_BaPHa » Вто Дек 15, 2009 10:23 pm

Правилно са ти казали :). Моя съвет е да подложиш нещо като дърво докато удряш, понеже оста е от алуминий и може да я деформираш с чука :). След като избиеш единия лагер избиваш и другия като използваш нещо дълго, което да минава през главината и да достига до лагера :). Лагерите, които ти трябват са 6001 по спомени :).

P.S.
Когато сглобяваш главината внимавай коя капачка от коя страна я слагаш за да не се чудиш защо еднаа е по-навън от другата ;). Двете капачки са различни :).
Последна промяна TeDo_BaPHa на Вто Дек 15, 2009 10:31 pm, променена общо 1 път
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот nikitoMTB » Вто Дек 15, 2009 10:25 pm

Мерси много за бързия отговор :beer: :beer: :beer:
пп.Да номера им е 6001 L8.
Аватар
nikitoMTB

Мнениеот pil4oka » Сря Дек 16, 2009 4:32 pm

Има един момент при набиването на новите лагери.За да стане по лесно без риск от спукване за главината или тръгване накриво на лагера,предварително затопли главината-примерно с ютия.Успех :D Последно така смених лагерчетата на кобилицата на РАМ-a...
Нация която се напива с бира не може да учи нация която изтрезнява с бира.
Аватар
pil4oka

Рейтинг: 1328

Мнениеот veskoz » Сря Дек 16, 2009 5:11 pm

pil4oka написа:...предварително затопли главината-примерно с ютия...

Май сешоара е по удобен за целта, а също така лагера може да се охлади в хладилника. :)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот Capoeira » Сря Дек 16, 2009 7:38 pm

Момчета какви сешояри какви ютий ,все едно говорите за някакви огнестрлни оръжия.
Най-лесно става със спиртна лампа, хващате часта коят искате да нагреете с клещите(не стискате много) или ако можете закрете я на една дървена пръчка и я награвяте разномерно без да задържате на едно място пламъка. Така нито боята се надува нито награвяте 30мин със сешоара.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот nikitoMTB » Сря Дек 16, 2009 11:40 pm

Capoeira написа:Най-лесно става със спиртна лампа, хващате часта коят искате да нагреете с клещите(не стискате много)

Попринцип бих могъл да метна главината в печката да се стопли на въглищата малко,но не ми се разплита каплата.Мога на газов котлон да нагрявам,има ли разлика?Ако не нагрявам или замръзявам нещо,има ли реална опастност да прецакам главината?
Аватар
nikitoMTB

Мнениеот nikitoMTB » Съб Дек 19, 2009 5:12 pm

Днес се справих със задачата успешно,което ме накара да се замисля дали не може и отзад да се сменят лагерите.Главината ми е Е-хуб ( с тунинг плътна ос ).Някой правил ли е нещо подобно?Да сменя лагерите с калсуловани на задна главина?
Аватар
nikitoMTB

Мнениеот DTD » Съб Дек 19, 2009 10:34 pm

nikitoMTB написа:Днес се справих със задачата успешно,което ме накара да се замисля дали не може и отзад да се сменят лагерите.Главината ми е Е-хуб ( с тунинг плътна ос ).Някой правил ли е нещо подобно?Да сменя лагерите с калсуловани на задна главина?

Оооооо тя като мойта бе. Аз скоро ще ги сменям значи. Мастър, ще ми покажеш как става. :D :agree: :beer:
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот Анелия » Пон Дек 21, 2009 8:37 am

Моята не е с капсуловани, ама да питам тук съгражданите, откъде да си взема конус за предната главина, че ми се е разрушил от постоянните луфтове дето ми се получават.
Аватар
Анелия

Мнениеот DTD » Пон Дек 21, 2009 11:16 am

Анелия написа:Моята не е с капсуловани, ама да питам тук съгражданите, откъде да си взема конус за предната главина, че ми се е разрушил от постоянните луфтове дето ми се получават.

Kонус или лагери със сепаратор? И колко конуса ти трябват, ако е само един имам. :)
Човешката глупост е безкрайна.
DTD

Рейтинг: 1793

Мнениеот veskoz » Пон Дек 21, 2009 12:44 pm

Анелия написа:...разрушил от постоянните луфтове дето ми се получават.

В този случай мисля, че главината ти е изстрадала повече. Провери я. ;)
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Назад към Веломеханик