Благодаря за бързите и изчерпателни отговори. щом няма проблем, вероятно ще се спра на първоначалния си избор, като ще закупя 2 или 3 вериги, за да ги връткам. касетата няма да се сменя - нея ще си търкалям. а и да я сменям по-нататък, пак ще е шиманска (Ози

), може би същата, но 11-28. колкото до проблемите с досегашната верига - и аз не мога да си го обясня това с ръждата - на моменти чак е хвърляло масълце по шината - толкова много съм я смазвал, и на другия ден забелязвам нови мънички петънца ръжда.

за звената - признавам, аз самия съм прецаквал 1-2 благодарение на чисто новата ми машинка за вериги, която развива нитовете накриво... не е в това проблема обаче - проблема са други 4-5 звена, които, без да съм докосвал с ключ въобще, някъде из веригата, просто се разпадат - както я чистя с парцал, и нейде из веригата пада половин звено и веригата си стои цяла, държейки се само на другата половинка.

за износването - мда, износена е веригата, което пак ми е странно - карана е 4-5 месеца градско и XC, не са правени глупости.
П.П. ааа да, проблема с разпадането на недокосвани звена се появи още след първия месец употреба.
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.