+/- на разпробиване на стопери за жило?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

+/- на разпробиване на стопери за жило?

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Фев 05, 2010 6:04 pm

Изправен съм пред въпрос, в следствие темата "За и против целите брони". Ще използвам цяла броня за задните скорости на шимано, въпроса е дали да разпробия ушите/стоперите/ или да я хвана със свински опашки? Какви са положителните и отрицателни черти. Отбелязвам, че нямам възможност да закупя подвижни водачи за броня в момента.
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Re: +/- на разпробиване на стопери за жило?

Мнениеот nqkoiem4o » Пет Фев 05, 2010 7:27 pm

Аз бих използвал свинските опашки,защото някога във времето може да ти потрябват тези уши
И бог е луд!!!

skypе:saho6411
nqkoiem4o

Рейтинг: 1208

Мнениеот bikerider » Пет Фев 05, 2010 7:58 pm

Има специални водачи за хидравлични маркучи, които се монтират в "стоперите", може да се ползват и за цели брони.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот EccentricMOTION » Пет Фев 05, 2010 8:11 pm

В момента нямам възможност да закупя водачите, за които спомена bikerider. От друга страна едната излиза по 4лв...

Временно се спрях на свинските опашки + шлаух от парче черен маркуч, там където е свинската опашка. Интересуваше ме дали е опасно така, кое е по-добре за правилна работа на скоростите и др + и - ;)
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот marvik7042 » Пет Фев 05, 2010 10:20 pm

EccentricMOTION написа:В момента нямам възможност да закупя водачите, за които спомена bikerider. От друга страна едната излиза по 4лв...

Временно се спрях на свинските опашки + шлаух от парче черен маркуч, там където е свинската опашка. Интересуваше ме дали е опасно така, кое е по-добре за правилна работа на скоростите и др + и - ;)

Не точно за това говореше bikerider,а за това http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=28123 или това http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=1010 :agree:
Аватар
marvik7042

Рейтинг: 1273

Мнениеот bikerider » Пет Фев 05, 2010 10:26 pm

Баш за това, мерси :agree:
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Мнениеот veskoz » Съб Фев 06, 2010 12:07 am

...е що не продължи оная тема бе пич?! Тъй или инак, темата е една. По-добре на едно място... после ще иде У архива и тъй ще е доста по-лесна за намиране от новобранките. :peace:
nqkoiem4o написа:Аз бих използвал свинските опашки,защото някога във времето може да ти потрябват тези уши

Абсолютно! :agree:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Мнениеот EmZo » Съб Фев 06, 2010 11:45 am

Аз съм си разпробивал стоперите така, че хем да може да мине бронята, хем после като се сложи "капса" на бронята да се застопорява. Ако го направиш много внимателно и проверяваш често дали минава бронята, би трябвало да стане. Разбира се това няма да се получи с дрелка или друг насилствен метод. Аз го правя като започна да разпробивам дупката с малка заострена отверка и после с финна обла пила разширявам постепенно дупката, докъто не стане достатъчно за да премине бронята без "капса", ако се направи с подходящия малък толеранс няма да е проблем, бронята да минава през стопера без капса, а като сложиш капса да си се спира.

Принципно бих ти препоръчал водачите споменати от bikerider обаче.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот boriss13 » Съб Фев 06, 2010 12:24 pm

Мисля, че всякакви механични интервенции върху рамката са крайно нежелателни!
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот veskoz » Съб Фев 06, 2010 4:07 pm

Метода на EmZo е най-сигурен за употреба и на двете (цяла или полуброня), а най-прецизно става с т.нар. райбер.
Друг е въпроса как минава не кожух, а маркуч на готова спирачка (при условие, че няма налични прес клещи). :erm:
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

Назад към Веломеханик