Marzocchi Air Valve Adaptor

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Marzocchi Air Valve Adaptor

Мнениеот Sasho_snegorina » Съб Фев 27, 2010 2:02 pm

Здравейте, колеги, сдобих се с вилка Marzocchi Marathon Race, модел 2005 година. Искам да я отворя и да я сервизирам, но след затварянето ще ми трябва преходник за напомпването, понеже е с въздушни пружини. Поразтърсих се в нет-а и открих 2 варианта в нашия любим е-магазин CRC, но в описанието на единия пише 2006, а на другия 2007. Възможно е и да нямат разлика, но не мога да бъда сигурен, за това се обръщам за помощ към вас. Това са вариантите:
1 - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=19020
2 - http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=2198 (в момента го няма наличен)
Намерих и тема в mtbr, където потребител има същия въпрос към мен, но не пише нищо конкретно -> http://forums.mtbr.com/showthread.php?p=5962520
Това е вилката -> http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... delID=5632 , има 4 вентила за помпане.
Та някой ако е ползвал такава вилка, моля да сподели от къде се е сдобил с преходника и как изглежда. Благодаря предварително :agree:
Практическият ефект от адреналина е приток от хормони в резултат на възбуда на организма, което води до ускоряване на ритъма на жизнените функции.
Аватар
Sasho_snegorina

Рейтинг: 1998

Re: Marzocchi Air Valve Adaptor

Мнениеот Thunder » Съб Фев 27, 2010 5:19 pm

@Sasho_snegorina според мен този черния ще ти свърши перфектна работа,то като цяло в тези двата линка дадени от тебе разлика няма освен цвета.При мен вилката дойде с такъв (черен) накрайник и съм го давал на други приятели с Marzocchi вилки и е универсален,но трябва да знаеш че за да го използваш трябва да имаш помпа за шокове и вилки.При мен с този накрайник се помпи само едната пружина,а дргата се помпи с накрайника на помпата.
Аватар
Thunder

Рейтинг: 1242

Мнениеот kotka12 » Пет Мар 12, 2010 4:41 pm

една малка забележка
имай предвид, че италианците нещо не са я домислили както трябва
защото на моите 66-ци трябва да навиеш първи накрайника за помпата
и тогава за клапата
и при свалянето - първо сваляш накрайника ЗАЕДНО с помпата
от клапата
защото всичкия въздух си заминава в противен случай :)
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Metel » Пет Мар 12, 2010 10:34 pm

kotka12 написа:една малка забележка
имай предвид, че италианците нещо не са я домислили както трябва
защото на моите 66-ци трябва да навиеш първи накрайника за помпата
и тогава за клапата
и при свалянето - първо сваляш накрайника ЗАЕДНО с помпата
от клапата
защото всичкия въздух си заминава в противен случай :)

Какво е недоизмисленото? И кой е казал, че трябва първо накрайникът да се завие когато ще се помпи? Много ми е интересно, защото аз никога не съм правил така... Само когато след сервизиране не е имало никакъв въздух във вилката. Едва ли твойте 66-ци са много по-различни от мойте...
Аватар
Metel

Рейтинг: 1751

Мнениеот skrapi_koko » Пет Мар 12, 2010 10:48 pm

Той искаше да каже,че когато има малко въздух вътре и като завиеш той се изпуска .. затова ако има малко въздух вътре първо на помпата,тогава на вилката и при мойте 66 е така ..
Аватар
skrapi_koko

Рейтинг: 1212

Мнениеот Metel » Пет Мар 12, 2010 11:00 pm

skrapi_koko написа:Той искаше да каже,че когато има малко въздух вътре и като завиеш той се изпуска .. затова ако има малко въздух вътре първо на помпата,тогава на вилката и при мойте 66 е така ..

Иии за какво когато се помпи трябва първо преходника да се сложи и след това помпата?! Какво ще се случи ако се сложи помпата заедно с преходника?
Аватар
Metel

Мнениеот skrapi_koko » Пет Мар 12, 2010 11:06 pm

Аз точно това казвам че слагам едновремено попмата с преходника,иначе ако има въздух във виката спихва .. не казвам обратното .. винаги слагам помпата заедно с прехнодника .. заедно и ги махам (никога по отделно) .
Аватар
skrapi_koko

Рейтинг: 1212

Мнениеот bdz43r » Пет Мар 12, 2010 11:28 pm

Не трябва, просто ако сложиш първо преходника ще издиша, което обикновено не е проблем.
Последна промяна bdz43r на Пет Мар 12, 2010 11:29 pm, променена общо 1 път
Аватар
bdz43r

Рейтинг: 2000

Мнениеот Metel » Пет Мар 12, 2010 11:29 pm

skrapi_koko написа:Аз точно това казвам че слагам едновремено попмата с преходника,иначе ако има въздух във виката спихва .. не казвам обратното .. винаги слагам помпата заедно с прехнодника .. заедно и ги махам (никога по отделно) .

Ясно, защото с пост-а на Котка@ се подразбира, че кога ще се помпи трябва да се слага първо преходника и така.....
Аватар
Metel

Мнениеот kotka12 » Съб Мар 13, 2010 11:03 am

от поста на котка12
се разбира, че не четеш какво е написано
не знам на теб дали ти пука дали навиваш преходника преди помпата или след
но на мен ми пука, защото:
1. неудобно е
2. искам да знам какво количество въздух имам във вилката, за да знам има ли загуби /т.е.дали губи налягане/
3. искам да знам какво количество въздух имам във вилката, за да мога да регулирам според вкуса си налягането
4. ако развиеш помпата от преходника, а не от клапата СЛЕД помпане следва псуване и повтаряне на процедурата
The best-laid schemes o' mice an' men gang aft a-gley

http://s2.bg.gladiatus.com/game/c.php?uid=54478
Аватар
kotka12

Рейтинг: 1980

Мнениеот Pla-men » Нед Мар 14, 2010 10:12 am

Имам Marzzochi Z150 sl от 2004, с оргиналния преходник който дойде с вилката помпя Marzzochi 66 ata от 2008.
Според мен са еднакви.
Аватар
Pla-men

Рейтинг: 1440

Назад към Веломеханик