ПОМОГНЕТЕ RST SIGMA

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

ПОМОГНЕТЕ RST SIGMA

Мнениеот belqta81 » Пон Апр 05, 2010 12:27 am

Здравейте проблемат е следният имам горепосочената вилка и пружините са станали доста меки и са се свили,тьрсих навсякаде из гугала но не успях да намеря нищо за нея освен картинки а на мен ми трябват параметрите на пружината за да мога да си я порьчам тьй като не се продават резервни часи за нея .
Но като цяло сьм доста доволен от нея като работа.
Тьй като не мога да си сметна колко трябва да бьде твьрда пружината сьм решил да говоря директно с федер и да видиме те какво ще предложат , но ако може някой да помогне :bowdown: тежа 81кг. с екипировката предполагам ставам кам 96кг.

благодаря на всички предварително .
belqta81

Рейтинг: 1156

Re: ПОМОГНЕТЕ RST SIGMA

Мнениеот Antediluvian » Пон Апр 05, 2010 2:47 am

Сигурен ли си, че някой майстор, който прави пружини не може да ти помогне ?

Едва ли "свиването ", за което говориш е чак толкова голямо, но дори да е, има начин да се прецени горе-долу какви са били/трябва да бъдат параметрите на пружините, а за това всеки, който изработва пружини може да ти помогне.
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот belqta81 » Пон Апр 05, 2010 9:01 am

Ами те са 3 пружини ватре и са се свили близо всяка по 1 см. подложихме шайби за да оберем лувта който имаше и да я направим малко по яко врьщането но не е това което беше .
Ще видим в вторник какво ще ми кажат вьв федер универсал исках да сьм подготвен и горе долу да знам колко твьрда пружина искам.
belqta81

Мнениеот Antediluvian » Вто Апр 06, 2010 7:28 pm

От скромните наблюдения които имам при пружини на вилки, няма как просто някой тук да реши вместо теб каква пружина ти трябва. Във формулата, с която се изчислява силата на пружината се вземат предвид много неща, които нито ти ,нито ние знаем.

В зависимост от това преди да свиеш пружините колко ти е била мека, можеш да си поръчаш пружина с 2-3мм по-голяма стъпка /разстояние между врътките/, и/или такава с 0.5 - 1мм по-дебела врътка на пружината. Имай предвид, че разликата от 1мм в дебелината на пружината дава огромно отражение, за разлика от 1мм разлика в стъпката.

Подобна промяна например при вилка с 2 пружини ще я направи по-твърда, и подходяща за човек с около 10кг по-тежък, но това е строго относително и зависи от мнооого фактори. Успех с пружините :agree:
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот belqta81 » Сря Апр 07, 2010 6:13 pm

Проблемат е такьв че няма резервни части за нея нито пьк пружини защото са особен размер .
То не е една беля ако се направи от по дебела тел с 1 мм. губиме от хода на амортото а пружината е далга 48 см.
ще е голяма борба .
Ще пиша какво се случва с пружинката и какви ще са резултатите.
:praying:
belqta81

Назад към Веломеханик