Профилактика на вилка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Профилактика на вилка

Мнениеот spirit_fr » Нед Май 16, 2010 3:45 pm

Здравейте,искам да попитам един въпрос конкретно.Имам вилка risse the champ и дойде време да й сменя маслото и да я почистя.Когато я купих имаше едно леко дрънчене-поради недостиг на масло в крака за rebound.Когато вилката леко се натисне има доста мъртъв ход (4см) и дрънченето изчезва.Ще реша проблема със смяна на масло.Вилката е тежка и мисля да й сложа motorex 7.5w.И ето въпросът ми-вилката отдолу няма болтове или някакви други признаци,по които патронът да е закрепен за крака.Вилката е usd,отгоре има едни масивни капачки,върху тях са настройките.Ще мога ли след като ги развия,да излезе целият патрон,заедно с пружината на него?Никъде в интернет няма manual на вилката,дори и в официалният сайт.Ако някой някога е притежавал такава или има представа как е устроена,нека помогне :agree: :beer:
spirit_fr

Рейтинг: 1173

Re: Профилактика на вилка

Мнениеот 5roff » Нед Май 16, 2010 4:19 pm

Ами ето тук има някъв мануал линк, но най-вероятно си го видял...
Antares написа: Форума не е явно отражение на това, какви са хората, не може и да бъде. Виртуалната комуникация винаги ще е осакатена като съдържание
Аватар
5roff

Рейтинг: 1944

Назад към Веломеханик