Ясно, ще я пробвам тази ос, че иначе трябва доста неща да сменя по велосипеда(главина, венец, команди,дерайльор...и става дълга и широка ).teodorchy_sofia написа:Значи, аз имах същият проблем, но аз скачах с колелото, което беше предназначено за из квартала..
Проблемът пич ти е, че главината е на резба. Трябва да си купиш главина на шлици, при тях лагерите са по-раздалечени, което не позволява на оста да се счупи толкова лесно.
Ако не желаеш да си купиш главина, вземи си ос на WELTIDE за 15-20лв, която ще издържи много повече от обикновените, но пак не е като ШЛИЦИТЕ. От всеки ДРАГ (веломания) се продават такива оси.
teodorchy_sofia написа:Значи, аз имах същият проблем, но аз скачах с колелото, което беше предназначено за из квартала..
Проблемът пич ти е, че главината е на резба. Трябва да си купиш главина на шлици, при тях лагерите са по-раздалечени, което не позволява на оста да се счупи толкова лесно.
Ако не желаеш да си купиш главина, вземи си ос на WELTIDE за 15-20лв, която ще издържи много повече от обикновените, но пак не е като ШЛИЦИТЕ. От всеки ДРАГ (веломания) се продават такива оси.
То това хубаво, но като цяло байка ми е доста ретро...трябва да сменя главина+венец(моя в момента е с 6 зъбни колела), след това заден дерайльор, верига и задна команда. Ще си помисля какво да правя. Благодаря за отзивите.teodorchy_sofia написа:Еми да, аз по-горе казах, че най-добре главина на шлици, която е 30лв (на Формула, черна. Аз си взех такава), като мойта. Тя си върви с ОС (куха ос - QR). Това е моят съвет! Главина на шлици. Струва колкото 2 оси на WELTIDE.
То това хубаво, но като цяло байка ми е доста ретро...трябва да сменя главина+венец(моя в момента е с 6 зъбни колела), след това заден дерайльор, верига и задна команда. Ще си помисля какво да правя. Благодаря за отзивите.
kapitanblood написа:То това хубаво, но като цяло байка ми е доста ретро...трябва да сменя главина+венец(моя в момента е с 6 зъбни колела), след това заден дерайльор, верига и задна команда. Ще си помисля какво да правя. Благодаря за отзивите.
Като смениш главината и венците,трябва да си вземеш, дерайлоьра и веригата.Командите също,иначе няма да можеш да караш.
Като цяло не си споменал,точната марка на колелото,но предполагам,че окомплектовката е най-елементарна.
Няма смисъл да влагаш пари за този велосипед,продай го и си вземи свястно колело.В противен случай ,ще сменяш части до посиняване,а в крайна сметка си със същия велосипед.![]()
Повярвай ми ,така беше с на малкия колелото (Драг Вирус)
juslen написа:Колелото е стара версия на Sprint Charger, но окомплектовката е почти 1:1. Иначе, да, по груби сметки реално ще е по-добре да се насоча към ново.
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 10 госта