Marzocchi All mountain 4

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Marzocchi All mountain 4

Мнениеот marvik7042 » Чет Юни 03, 2010 8:27 am

Здравейте,имам оферта да закупя гореспоменатата вилка.Тя е 2007 година и е на 140мм ход на 10мм ос (QR).Да,но понеже ще я карам на моят Рам 4х искам да я смъкна на 120мм ход.Карал съм с вилка 140мм и с 120мм на тази рамка и определено със 120мм си е по-добра геометрията за мен.Та въпросът ми е:Може ли ходът на вилката да се намали от 140 до 120м?Чувал съм ,че има някакви втулки,чрез които се извършва промяната на хода(както е при Рокшок Реба).И тук ли е така?Също бих ви помолил,ако някой има схема на вилката,да я сподели тук,защото смятам да й сменя маслото.Сменял съм масло на Сънтър Епикон и се справих успешно,но тук устройството на вилката сигурно е по-сложно.Ако пък някой има опит с такава или подобна(Вилката е с RV система и отворена маслена баня)нека сподели как точно се сменя маслото при този модел.Моля тези,които не са компетентни да не се изказват неподготвени.Проверих из чичо Гугъл и сайта на Марзочи,но уви нищо не намерих.Ще съм ви искрено благодарен,ако успеете да ми помогнете. :beer: :beer: :)
Ето и 1 снимка на вилката: http://www.chainreactioncycles.com/Mode ... elID=35043
Аватар
marvik7042

Рейтинг: 1273

Re: Marzocchi All mountain 4

Мнениеот Redhat » Чет Юни 03, 2010 10:20 am

Няма нищо сложно. Просто трябва да замениш пластмасовата втулка (2см) в патрона с въздушната камера, с такава, която е 4см. Аз имам АМ3 от същата година и скоро си увеличих малко хода, като замених въпросната втулка с пръстен от полипропиленова водопроводна тръба с подобен диаметър. Втулката трябва да се движи свободно около шиша на патрона, за да не възпрепятсва маслото. Схема на вилката не мога да ти дам, но се надявам информацията да ти е полезна. Маслото, което използвам в моемента е 5W за вилки и мога да кажа, че вилката е по-отзивчива. :agree:
You Bastards!
Аватар
Redhat

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик