Пролбем с Revoshift команди

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Пролбем с Revoshift команди

Мнениеот geco » Съб Юли 03, 2010 2:11 pm

Здравейте!Вече ми се скапва втора лява команда Shimano Revoshift. Първата за 1 година от обикновенните най-разпространени.Втора за 1 месец от тези като на Drag One с дисплейчето.Сега имам само десни.Симптомите са: почва да не се чува характерното щракане и после се появява празен ход на врътката в следствие командата не включва на най-голямат плоча.Някой сблъсквал ли си е ?Поправимо ли е и от какво става така?
geco

Рейтинг: 1279

Re: Пролбем с Revoshift команди

Мнениеот teodorchy_sofia » Съб Юли 03, 2010 2:36 pm

Явно нещо вътре се е счупило, със сигурност, но не зная термините, затова ще е просто "нещо". :D
Поправимо е. Имаш два вариянта:
- да си купиш ново
- настройваш отново обтегача, като завъртиш до долу командата (6-7 скорост) и натягаш жилото. В този случайняма да са точни цифрите. Примерно когато отзад ти е на 2-ра скорост (2 венец) отпред още няма да е стигнало 1-вото число (1). Ако не те интересуват цифрите можеш да караш и така. Но си имай едно на ум - щом ти е превъртяло, значи командата не е в ред.
Убеден съм в нещата, които казах, защото съм имал този проблем.
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот geco » Съб Юли 03, 2010 2:50 pm

Добре но каква е причината.Или просто всичко по магазините е китайски боклук.Старата си работеше така как то казваш.1 плоча беше някаде на 1 см над L ,а трета 1см над H.
geco

Мнениеот teodorchy_sofia » Съб Юли 03, 2010 3:04 pm

Ами нещо отвътре се е счупило или изместило, но не знам точно какво. Предполагам има няккави зъбчета, не знам :crap:
Отиди в сервиз и ще ти кажат какво точно има.
viewtopic.php?f=16&t=76145 DARTMOOR !!!
GSM: 0885 74 58 10 - Теодор.
Аватар
teodorchy_sofia

Рейтинг: 1145

Мнениеот geco » Съб Юли 03, 2010 3:39 pm

teodorchy_sofia написа:Ами нещо отвътре се е счупило или изместило, но не знам точно какво. Предполагам има няккави зъбчета, не знам :crap:
Отиди в сервиз и ще ти кажат какво точно има.

Предния път ми смънкаха:Еми...за нови команди си...е с нови съм-който имат сшия проблем.Ще пробвам утре да разглобя едната от двете развалени за спорта да видя какво ще направя.
geco

Мнениеот Falcor » Нед Юли 04, 2010 7:23 am

teodorchy_sofia написа:Предполагам има няккави зъбчета, не знам :crap:

Точни така, вътре има зъбчета, които са направена от пластмаса. Когато счупиш зъбче и имаш късмет да не застане накриво командата продължава да работи, ако застане накриво трябва да я разглобиш и да махнеш отчупеното парче. След първото останалите вече се чупят по-лесно....... :smash:
Изображение
Аватар
Falcor

Рейтинг: 1686

Мнениеот ico 1 » Нед Юли 04, 2010 9:30 am

@ geco, най-вероятно проблема ти идва от неправилно захващане на жилото към декланшора (ако става въпрос за този на седалковата тръба). Има значение как ще монтираш жилото. В твоят случай явно го монтираш, като му даваш по-малко рамо за дърпане и по този начин тормозиш командата в следствие на което зъбите и се износват. Дано си ме разбрал - по-голямо рамо - по-лесно дърпане.
Аватар
ico 1

Рейтинг: 2000

Мнениеот geco » Нед Юли 04, 2010 9:57 am

ico 1 написа:@ geco, най-вероятно проблема ти идва от неправилно захващане на жилото към декланшора (ако става въпрос за този на седалковата тръба). Има значение как ще монтираш жилото. В твоят случай явно го монтираш, като му даваш по-малко рамо за дърпане и по този начин тормозиш командата в следствие на което зъбите и се износват. Дано си ме разбрал - по-голямо рамо - по-лесно дърпане.

Добре де първия път ги монтирах аз.Стория в сервиз.Дали и там не знаят за това.Ще го разгледам декланшора.Знам че има един зъб над гайката ,която стяга жилотп-незнам дали под или над зъба трябва да мине то.
geco

Назад към Веломеханик