Проблем с главината.

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Проблем с главината.

Мнениеот Aligatorя » Съб Юли 10, 2010 9:29 pm

Имам няколко предположения за проблема ми, но искам да бъда сигурен. Така като завъртя педалите и венците се въртят, без да захапват и се получава както назад, когато въртите на зад колелото не по мръдва в моя слчай въртя на пред и не мърда, казаха ми че се дължи на счупени кученца.. Но все пак реших да пиша, за да съм сигурен.

Въпроса ми е какъв е проблема, и какво да правя. :agree:
MTB-Club C.K.A
Аватар
Aligatorя

Рейтинг: 1211

Re: Проблем с главината.

Мнениеот outstanding » Съб Юли 10, 2010 9:46 pm

Погледни тези теми viewtopic.php?f=4&t=72823 и viewtopic.php?f=4&t=44 . И успех с ремонта. :)
Последна промяна outstanding на Съб Юли 10, 2010 9:49 pm, променена общо 2 пъти
Аватар
outstanding

Рейтинг: 1220

Мнениеот marsa » Съб Юли 10, 2010 9:46 pm

Е, възможно е да не са счупени, а износени, или да са се изяли зъбите в бодито, на които закачат кученцата. Възможно е и да имаш нужда просто от почистване и смазване.

Чува ли се някакъв звук от като въртиш напред или назад фриуийла? Как се стигна до проблема? При всички положения за да се разбере какво се е случило, трябва да се разглоби свободното движение.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Aligatorя » Съб Юли 10, 2010 10:30 pm

Проблема дойде с прештракване, което премина в превъртане. А в момента почти не зацепва, когато зацепи си вартя и набирам скорост, но при спиране и тръгване прави свободни превъртания и не зацепва. :dontknow:
MTB-Club C.K.A
Аватар
Aligatorя

Рейтинг: 1211

Назад към Веломеханик