Гумички на спирачките(v-brake)

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Гумички на спирачките(v-brake)

Мнениеот monito502 » Чет Сеп 02, 2010 8:40 am

Здравейте,
Имам следния проблем:искам да си затегна спирачките(правил съм го и преди :eyebrow: ), но като ги затегна и после натисна малко по силно гумичката се връща и вече не хващат. Пробвах да затегна малко по силно гайката, но като я завивам самата гумичка отива нагоре или надолу(в зависимост от коя страна е гумичката).Ако може някой да ми помогне ще съм му много благодарен :agree: :agree:

ПС Сега ще сляза до мазата и ще сложа една шайба не от страната на гайката а от другата и да видим
ПС2 Колелото ми е много старо и спирачките са едни калпави :D :D така че се надявам да мога да се оправят без да купувам нищо, че след една-две години сигурно ще го зарязвам
ПС3 ако искате мога да дам снимки
monito502

Рейтинг: 1200

Re: Гумички на спирачките(v-brake)

Мнениеот Drag4o0 » Чет Сеп 02, 2010 10:19 am

Не затягай много гайките.Докато ги затягаш, сложи 2 пръста върху накладката да държиш контра.Но пак повтарям, не ги затягай много.

П.п Най-добре си купи от най-евтините накладки, но от терзи които можеш само да променяш ъгъла на накладката.
П.п2 А настройката на другия тип накладки, (тези с регулируемия ъгъл) се прави като отхлабиш с шестогран накладките, стиснеш леко спирачката, нагласяваш накладките да прилепват плътно към шината и затягаш внимателно болтовете, но умерено, не със все сила.
П.п3 Успех!
DownHillara написа:НЕ БАТИСВАЙ РАКИЯТА БЕ!!!ГРЕШНИК!Давам ти най-смръдливия чорап..Цопнат във зелев сок+миризма на ноги!
хахахахаха
Drag4o0

Рейтинг: 991

Мнениеот guBak » Чет Сеп 02, 2010 3:10 pm

аз ги намествам ръчно докато са разхлабени така че да легнат идеално и след това стискам ръкохватката с едната ръка а с другата натягам
guBak

Рейтинг: 1200

Мнениеот did » Чет Сеп 02, 2010 7:39 pm

Стига с това откриване на топлата вода. Има статия в сайта за настройка на v-brakes отпреди 4-5 години. Има и картинки.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Назад към Веломеханик