Счупен ATA патрон

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Счупен ATA патрон

Мнениеот Snevk » Съб Сеп 11, 2010 3:56 pm

Здравейте преди 1 седмица си взех 2ра ръка marzocchi AM SL 1 със счупено ата (причина :значително по ниската цена ...)
Та сега се чудя дали може да се оправи това нещо ,то аз пак мога и така да си карам на 120мм ход не е проблем ама друго си е 160... И ако може да се оправи , то къде ? Аз съм от Петрич и тук просто няма сервиз в който да се занимават с марзочита и т.н ... :bawling: И ако трябва да се смени цялата система то колко ще струва .. ?
Имам и още нещо вилката ми беше твърда правеше само 90мм ход ... , видях че от долната страна на левия ботуш има нещо като винтил и изпуснах малко въздух с което вилката се омекоти , но и тръбите потънаха с 3-4мм , но пък сега прави 110мм ход това "потъване" на тръбите нормално ли е . И това ли е начина по който се омекотява тази вилка ? :confused:
Аватар
Snevk

Рейтинг: 1218

Re: Счупен ATA патрон

Мнениеот TeDo_BaPHa » Съб Сеп 11, 2010 4:16 pm

Я вземи си прочети опътването(manual), че се вижда как НИЩО не знаеш за вилката ;)! ;) ;) ;)
ХОРА, ИЗПОЛЗВАЙТЕ ТЪРСАЧКАТА, ТЯ Е НАПРАВЕНА ЗА ДА ВИ УЛЕСНИ!!!
Cipokrila Zizibaga написа:p.s. Ако сте неосъзнат пубер на не повече от 14 и половина , или ми предлагате бартери за всякакъв вид бяла или черна техника, други предмети или човешки органи, моля не ме търсете.
Аватар
TeDo_BaPHa

Рейтинг: 2000

Мнениеот Snevk » Съб Сеп 11, 2010 6:03 pm

Прочетох си упътването, там няма информация за поправяне на ата сис. .Е да признавам че пишеше как да се регулира твърдостта , но ме е страх да го помпам на някои компресор :)
P.S: А и главната цел на тази тема е да ме упътите към някой сервиз където ще могат да оправят ата-то ... :smash:
Аватар
Snevk

Рейтинг: 1218

Мнениеот Ozzie » Съб Сеп 11, 2010 6:23 pm

Не се помпа с компресор!
Има специални помпи за целта. Смятам че наличието на такава, при положение, че си собственик на вилка с въздушна пружина е наложително в домашния сервиз.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик