Боядисване на рамка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Боядисване на рамка

Мнениеот antipatrul » Нед Сеп 26, 2010 8:33 pm

Искам да си пребоядисам рамката, но незнам къде става това нещо. Къде в Бургас ще се навият да разглобят целия байк и да пребоядисат рамкака. Рамката е от колелото ferrini r3 (ако е от значение). Колко пари горе/долу ще ми струва и дали ще стане хубаво.
offtopic колелото претърпява промени (предна дискова, ново кормило, грипове, педали, седалка, верига, сега остана да се боядиса рамката(цветът и не ми харесва изобщо) и да сложа хубави гуми :D).
ЕДИТ:// знам, че има много теми за това но никъде не са споменати нещата, които питам аз или темите са стари :bawling:)
antipatrul

Рейтинг: 1180

Re: Боядисване на рамка

Мнениеот pascalaa623 » Пон Сеп 27, 2010 12:59 pm

antipatrul написа:Искам да си пребоядисам рамката, но незнам къде става това нещо. Къде в Бургас ще се навият да разглобят целия байк и да пребоядисат рамкака. Рамката е от колелото ferrini r3 (ако е от значение). Колко пари горе/долу ще ми струва и дали ще стане хубаво.
offtopic колелото претърпява промени (предна дискова, ново кормило, грипове, педали, седалка, верига, сега остана да се боядиса рамката(цветът и не ми харесва изобщо) и да сложа хубави гуми :D).
ЕДИТ:// знам, че има много теми за това но никъде не са споменати нещата, които питам аз или темите са стари :bawling:)

Задължително прахово боядисване,пробвай някъде където боядисват коли и не вярвам да ти вземат повече от 30лв. (зависи от цвета) и си го разглоби сам най-добре :D :agree:
Поздрави :beer:
Изображение
Аватар
pascalaa623

Рейтинг: 1265

Мнениеот DoCD » Пон Сеп 27, 2010 3:31 pm

30 лева :bigeyes:

Щом човека иска някой да му го разглоби, дали има инструментите и знанията да го направи сам според теб?
Най-лесно ми се струва, че ще стане, ако го разглобиш някъде /било то при приятел или в някой сервиз/, носиш си рамката да ти я боядисат прахово и пак на същото място я сглобяваш. Боядисването е евтиния, сравнено с разглобяване и сглобяване на цял велосипед.
На мен, тук в Пловдив, боядисването на рамката ми излезе 10 лева, просто защото такава е цената за квадратен метър. А една нормална рамка е под тая мярка..
Аватар
DoCD

Рейтинг: 1213

Мнениеот antipatrul » Пон Сеп 27, 2010 4:06 pm

Мерси така и ще направя, но в Бургас къде ще ми го боядисат :bawling:
EDIT:// боята искам да е черен или сив металик. Готов съм и 40 да давам само да стане качествено. Рамката не е надрана, но цвета и толкова много ме дразни, че просто се побърквам
antipatrul

Мнениеот pascalaa623 » Пон Сеп 27, 2010 7:16 pm

черен супер :clap: няма да ти излезе скъпо :beer:
а и според мен само средното с курбелите няма да може да си махне сам иначе останалото елементарно... :beer:
Поздрави :beer:
Изображение
Аватар
pascalaa623

Мнениеот antipatrul » Пон Сеп 27, 2010 7:29 pm

А за да стане лъскав цветът боята трябва да е металик ли? Ако да може ли да се направи с боя металик.
И последен въпрос: Чета, че при прахово боядисване рамката се пече при 200 градуса. Та може ли да стане по-чуплива след пребоядисването :confused:
antipatrul

Мнениеот azzmaster » Вто Сеп 28, 2010 10:05 am

Не се безпокой.Алуминият се топи при 660,4 градуса и губи носещата си способност при около 300.При 200 градуса няма опасност.Ако рамката ти е стоманена,цифрите са още по високи.
Аватар
azzmaster

Рейтинг: 1192

Мнениеот antipatrul » Вто Сеп 28, 2010 4:13 pm

алуминка е :D
antipatrul

Мнениеот pascalaa623 » Вто Сеп 28, 2010 5:32 pm

antipatrul написа:А за да стане лъскав цветът боята трябва да е металик ли? Ако да може ли да се направи с боя металик.
И последен въпрос: Чета, че при прахово боядисване рамката се пече при 200 градуса. Та може ли да стане по-чуплива след пребоядисването :confused:

нямаш грижи :beer:
и цвета да металик и трябва няколко ръце лак да ти ударят :beer: :agree: :eyebrow:
Изображение
Аватар
pascalaa623

Мнениеот Ozzie » Сря Сеп 29, 2010 5:51 pm

за прахово боядисване в Бургас има google dot com
За всичко останало свързано с боядисването на велосипед има писано достатъчно във форума!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик