Масльонка

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Масльонка

Мнениеот n3k01 » Пет Окт 15, 2010 9:22 pm

Здравейте.Чудих се къде да пусна темата и избрах да бъде в този раздел, модераторите ако решат че не е за тук да я преместят(може би веломеханик).Таааа...търся специфична масльонка или по- скоро накрайника за масльонката.Става въпрос за смазване на шарнирите на Д.О.П.Е. системата на моята Кона.Снимки няма смисъл да правя защото ще са с лошо качество и няма да видите точно за какво става въпрос.По ради тази причина ще си формирам въпроса така - Къде в София има магазин за такива аксесоари?Ако някой се е натъкнал на такъв магазин нека сподели.В нета намерих онлайн магазини но там не мога да ряазбера какъв е накрайника, дали ще ми свърши работа :dontknow:, а и нямат и-мейл да питам къде им е местоположението да отида да ги видя.Пообикалях по велосервизите и никъде нямаха такъв накрайник.Ако някой съфорумник се е натъкнал на такъв магазин , където да продават такива аксесоари моля да сподели :beer:
n3k01

Рейтинг: 1252

Re: Масльонка

Мнениеот Ozzie » Пет Окт 15, 2010 9:45 pm

ммм... май ти трябва такаламит?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Admin » Съб Окт 16, 2010 6:44 am

И аз предполагам, че ти трябва такаламит, освен ако не става дума за някаква много специфична гресьорка.
Виждал съм смазки на Weldtite, които са в туба и имат накрайник за "инжектиране" на греста, т.е. оформени са като такаламит. Ето това имам предвид:
http://screambikes.eu/smazki-i-pochistv ... tolet.html
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот n3k01 » Съб Окт 16, 2010 8:21 am

Еми такива маслцонки имат в повечето велосервизи, но уви накрайника който ми трябва за мойта цел е по различен :(.Поради тази причина питам дали някой е виждал магазин за тези джаджи :agree:
n3k01

Рейтинг: 1252

Мнениеот Ozzie » Съб Окт 16, 2010 9:57 am

иди в най- близкия автосервиз заедно с колелото и ги питай дали имат такалмит и ако имат, помоли ги да ти сменят греста
предполагам, в тази система (защото не мога да намеря ясни снимки) са използвани стандартни гресьорки, ползвани в машиностроенето
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Назад към Веломеханик