Курбели

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Курбели

Мнениеот n1ky » Сря Яну 05, 2011 5:43 pm

Здравейте искам да попитам нещо,понеже съм с такива курбели
kurbeli.JPG
kurbeli.JPG (17.34 KiB) Прегледано 657 пъти
,но искам такива
kurbeli_za_bmx.JPG
kurbeli_za_bmx.JPG (11.63 KiB) Прегледано 655 пъти
, но на тези оста им е друга.Дали стругар ще може да ми направи ос,като му дам точните размери. :dontknow:
Бате Рой ми каза,че може и да получи тези дни такава ос,но не е сигурно и реших да питам. :dontknow:
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Re: Курбели

Мнениеот Лаврентий Берия » Сря Яну 05, 2011 8:49 pm

Ники , твоите курбели са американски патент - едно цяло-вал и курбели. Досега не съм виждал фабрично изработен вал /ос / , който да ги замества - да стават за нормални курбели. Не е невъзможно да се изработи вал /ос /,но едва ли си даваш сметка за процедурата : избор на материал, струговане, фрезоване , термообработка, шлайфане на лагерните повърхнини... Остава открит въпроса и доколко чертежа ще ти бъде верен. Без да те отчайвам -карай така ! :wavey:
VERITAS ODIUM PARIT - ИСТИНАТА РАЖДА ОМРАЗА!

БОГ ДА ПАЗИ АДМИНА И МОДЕРАТОРИТЕ!
Аватар
Лаврентий Берия

Рейтинг: 1316

Re: Курбели

Мнениеот n1ky » Сря Яну 05, 2011 9:41 pm

Лаврентий Берия написа:Ники , твоите курбели са американски патент - едно цяло-вал и курбели. Досега не съм виждал фабрично изработен вал /ос / , който да ги замества - да стават за нормални курбели. Не е невъзможно да се изработи вал /ос /,но едва ли си даваш сметка за процедурата : избор на материал, струговане, фрезоване , термообработка, шлайфане на лагерните повърхнини... Остава открит въпроса и доколко чертежа ще ти бъде верен. Без да те отчайвам -карай така ! :wavey:

Не ме отчайваш,споко искам да ги сменя,защото са леко криви и венеца е много голям,а няма как да се смени.Надявам се БАТКО РОЙ :bowdown: да оправи работата ! :)
Аватар
n1ky

Рейтинг: 1283

Назад към Веломеханик