Увеличение на хода на SR SUNTOUR DURO DJ D ?

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Увеличение на хода на SR SUNTOUR DURO DJ D ?

Мнениеот cr0ssfire » Чет Апр 07, 2011 9:21 pm

Здрвайте ! Става въпрос за тази вилка http://screambikes.eu/bg/vilki-amortisi ... -dj-d.html . Казаха ми, че може да се увеличи хода й ! Въпросът ми е как може да стане това? Много ви сe моля , ако някой знае как става това, нека пише и най-важното за мен - нека качи СНИМКИ как става увеличението ! Благодаря ви предварително ! :wavey: EDIT: Търсих подобна тема и намерих една, но без отговори. За тези които си мислят "За к'во му е на тоя да го прави .. Сънтър са боклук и тн." - ТАКА ИСКАМ ... Вилката ще се кара нещо като лек Downhill !
Карай за днес , защото утре може да не дойде...
Аватар
cr0ssfire

Рейтинг: 1099

Re: Увеличение на хода на SR SUNTOUR DURO DJ D ?

Мнениеот cr0ssfire » Чет Апр 07, 2011 9:31 pm

На сляпо ли да търся ? Дори не знам какво означават повечето работи тези буфери и други... А пък в двете теми нямаше снимки ... Няма и да има !
Аватар
cr0ssfire

Мнениеот verk » Чет Апр 07, 2011 9:55 pm

Ами пич като не знаеш какво означават по-добре не се занимавай сам,а отиди в някой сервиз.
Аватар
verk

Рейтинг: 1118

Мнениеот cr0ssfire » Чет Апр 07, 2011 10:02 pm

Съмнява ме тука в Пловдив, "майсторите" да направят такава операция... ! За това пуснах тази тема ... Обяснете ми ... Покажете ми ... Нека и някой друг, който се нуждае от това да види !
Аватар
cr0ssfire

Мнениеот Gasolin » Чет Апр 07, 2011 11:22 pm

Aз по-скоро ще попитам защо се занимаваш с глупости.Пази си вилката, карай си с нея. Като решиш, че ти трябва повече - продаваш, събираш пари и взимаш друга. С тия манипулации не само ще си развалиш вилката, ами и няма да имаш пари, за да я смениш. След като е направена за 130мм, всичките чаркове са подбрани за толкова - пружините си имат точна дължина, тръбите,количеството масло. Ако всеки можеше да си прави вилки, щеше да е много хубаво, ама не е. Спрете с тая "тунинг" мания. Не работи.
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот cr0ssfire » Нед Апр 10, 2011 9:09 am

Tи ли ще кажеш , че не работи ?! Работи !
Аватар
cr0ssfire

Мнениеот StanY » Нед Апр 10, 2011 11:42 am

Нали не разбираше как става или някой от майсторите ти я направи??? Или просто защото не ти харесват отговорите казваш, че работи?!
Продава: viewtopic.php?f=19&t=131916
windv написа:...та в тоя ред на мисли, влюбвали ли сте се на сън? Там обикновенно няма две-три...Лудо е влюбването, а като се събудиш - Хац...
Аватар
StanY

Рейтинг: 1169

Мнениеот Fresh » Нед Апр 10, 2011 12:53 pm

:offtopic: А как се увеличава хода на sr suntour xcr? Имам всички инструменти. Може ли да ми кажете само как става? :peace:
Изображение
Аватар
Fresh

Рейтинг: 1219

Мнениеот Ozzie » Нед Апр 10, 2011 1:24 pm

cr0ssfire написа:Казаха ми, че може да се увеличи хода й !

Този дето ти го е казал, да си направи сепуко.
Първо - пружината е дълга точно толкова колкото за 130 мм.
Второ - патрона е капсулован. А и да не беше, няма как да го разтегнеш с още 20 мм.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот monkols » Пон Апр 11, 2011 9:13 am

http://monkols.snimka.bg/other-sports/r ... 4.23014006
Тунинга не работи?Странно,това си работи
monkols

Рейтинг: 1245

Мнениеот Gasolin » Пон Апр 11, 2011 12:26 pm

monkols написа:http://monkols.snimka.bg/other-sports/rs-duke-2003-ot-100-na-120.565754.23014006

Eхааа :bigeyes: :bowdown: С тия 10 мм вече ще караш мноу яку. То уменията се измерват в милиметри ход, колкото повече, толкова повече. Нали? Някой път ще ми покажете как се карат "дългоходови" тунинговани вилки и как обират и "най-малките" неравности. Предлагам просто да спрем да купуваме вилки! Взимаме две тръби, нанизваме им по една пружина, заварчик и после лумбур на уистлър!
Аватар
Gasolin

Рейтинг: 1271

Мнениеот bikerider » Пон Апр 11, 2011 12:36 pm

monkols написа:http://monkols.snimka.bg/other-sports/rs-duke-2003-ot-100-na-120.565754.23014006

Как работи е отделен въпрос...
Едно въпросче - доливал ли си масло? Ако да - устройва ли те новото тегло? Ако не, нямам повече въпроси.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот monkols » Пон Апр 11, 2011 6:57 pm

Масло съм налял колкото трябва,теглото не го знам,нито преди,нито сега,ама като си помисля едни 20-30 грама отгоре поне на мен не ми пречат.
Газолина да вземе да пие някое хапче.Никои не ти говори за маисторско каране на дългоходови вилки.Тунинга ако не ти харесва,поне не обсъждай неразбираеми за теб неща.С овеличаването на хода се овеличи обема на въздушната камера,което предполага по-линейна работа на вилката.С тези 10 мм. вилката е много по-чувствителна,а всичко е постигнато с преместването на негативната пружина с 2 санта,няма заварки,струговане или други "газолински"глупости :crazy: :crazy: :crazy:
monkols

Рейтинг: 1245

Мнениеот cr0ssfire » Вто Апр 12, 2011 1:42 pm

Смятам, че започваме да сменяме темата... Нека спрем ! Всичко си е добре след "ТУНИНГА" ... Това , че вия имате повече пари за по-добри вилки , не означава , че всички сме така... Който няма пари , се мъчи да направи нещо по-качествено . Моля темата да се заключи !
Аватар
cr0ssfire

Мнениеот bikerider » Вто Апр 12, 2011 2:04 pm

monkols написа:всичко е постигнато с преместването на негативната пружина

Ясно.

cr0ssfire написа:Вилката ще се кара нещо като лек Downhill !

Ако не си пипал позитивната пружина, значи си увеличил само негативния ход. За да увеличиш позитивния ход ще трябва да промениш sag-a, а това ще се отрази на компресията. Такъв тунинг де факто праща по дяволите баланса на настройките за конкретната вилка... но щом ви устройва нищо друго няма значение. Успех.
Do or do not. There is no try...
Аватар
bikerider

Рейтинг: 2000

Мнениеот zixs » Чет Апр 14, 2011 2:45 pm

Няма никакъв смисъл от увеличаване на хода на вилката, освен ако не целиш по-бързо разлуфтване.. Най-вече, защото не е конструирана за повече от 130мм ход и в крайна сметка някой от компонентите просто няма да издържи. Но ако все пак целиш малко по-добра работа на вилката , т.е да увеличиш ребаунда или да я направиш по-чувствителна, можеш да погледнеш темата с тунинг за Дуро. Аз лично направих модификацията на буталото с отхлабване на правата шайба, която натиска пружинната и сега вилката е много по-чувствителна към малки бабунки както и е с много намалени вибрации спрямо преди които се получаваха. Сменяш маслото с по-рядко, примерно 2.5W, изчистваш стеншъните както и ботушите от мръсотия, изчистваш семерингите и ги намазваш с грес. Общо взето това е което можеш да направиш за да подобриш работата й, а ако искаш повече- ориентирай се към по-висок клас вилки.
zixs

Рейтинг: 1298

Назад към Веломеханик