Спирачката не спира...е, спира,но чак с 3 пръста(задна) при тегло от 55кг(моето, не на колелото

).Свалих накладките и диска, изчистих ги няколко пъти с меглио, разработка 2 дни и пак..не спира.Пробах само апарата с накладките на диск авид roundagon 160мм, на него спираше по-добре(поне така мисля, не се качих на колелото).После сложих ББ5(тази, дето на нейно място пробвах моята) на моя ротор(hayes v6) и спираше като hayes mx-4 (моята, демек с 3 пръста).Помислих си, че работата е от ротора-закупих 2 magura marta 2-ра ръка.Сложих задния, спираше пак гадно, което си противоречи с авид-а, но пак казвам, не съм сигурен, че спираше добре на него..а човека, от когото ги купих, ми каза, че е направен от същият материал9магурата).Добре.Реших да сменя машинките(и двете са hayes mx-4-предната кове).Та сложих предната и спираше по-добре, което ме навя на мисълта, че накладките на задната са били яко мазни и не могат да се изчистят.Купих днес нови, сложих на изчистен magura marta(след като ги купих, не ги изчистих, а днес да) и сега спира..Значи проблемът е бил от накладките?Tова е, че не знам дали magura-та е бил мазен преди.Не направих пак упражнението да сменям ротори, преди смяна на накладки(бях върнал стария).Та въпросът ми е следният:мога ли да си сложа стария hayes ротор отзад пак.Изчистих го много добре с меглио.И като цяло кои ротори са по-добри за тези спирачки-hayes V6 или magura marta.Става въпрос за 160мм