Въпрос относно Duro DJ E

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Въпрос относно Duro DJ E

Мнениеот Fr3sH » Пон Май 30, 2011 7:50 pm

Здравейте. Незнам дали темата е неуместна, но ми казаха че на въпросната вилка е възможно да се вдигне хода от 100 на 130 мм. Когато попитах в веломания-та в моя град [ Казанлък - Добрев Байк ] ми казаха че може само да се намаля ходя от 130 на 100. Въпроса ми е дали ще мога да си го вдигна и как ? Ако някой има отговор да пише. Благодаря предварително
Изображение
Аватар
Fr3sH

Рейтинг: 1198

Re: Въпрос относно Duro DJ E

Мнениеот royalracing » Сря Юни 01, 2011 8:07 pm

Ако не се лъжа тази вилка имаше вариянт с 100мм и 130мм като си я купуваш,чувал съм за някакви такива "простотии" за вдигане на хода,аз така бях направил на моя XCM-процедурата беше следната:свалих ботушите,на шишовете имаше 2"гайки" навити на шиша.Въртях и и 2-те ги изкарах 2см на горе,сглобих вилката и така ми се вдигна хода,но не знам как седят нещата при вилките на масло и не искам и да знам-сега ще ти кажа последствията при мен след 1 месец каране с 12см ход-разлуфтване,изсипване и пада анодизация на вилката което води до още по-голям луфт.Та повече да си вдигам хода на вилката не искам :D. Сам си прави изводите и прецени какво ще правиш :peace:
I am SPECIALIZED
Аватар
royalracing

Рейтинг: 1180

Re: Въпрос относно Duro DJ E

Мнениеот freebiker » Сря Юни 01, 2011 10:43 pm

Такива манипулации според мен са излишни,не помагат,а и след като направиш този ''тунинг' 'не се очаква вилката да прави хода (в случая 13см)Аз не бих пробвал,особенно ако е нова,ако са ти малко тези 10см,вземай вилка с повечко ход,може да звучи ''тъпо'',но това е единственото решение :) Пак казвам,такива манипулации,тунинги и пр. не са полезни за компонента и за самият теб. :beer:
Аватар
freebiker

Рейтинг: 1101

Назад към Веломеханик