Две въпросчета (:

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Две въпросчета (:

Мнениеот VGC » Чет Юни 30, 2011 10:15 pm

Здравейте

от Великден имам нови предна капла вилка и спирачка. Въпросите ми са два:
1) - Каплата е Mach1 2.30 Disc - днес вечерта ме прихвана нещо и се пробвах 1-2 manual-a да направя. След това забелязах, че се чува като пукане от нея. Сякаш нещо от главината където са хванати спиците или от шината пак където са хванати спиците, но може и да не съм прав-не знам. Въпросът-от моето каране на моменти ли е, или самата капла си е калпава, и евентуално как може да се оправи
2) - Вилката - XCRmg - не очаквам кой знае колко от този тип и клас вилки, но се чудя как мога да оправя едно пукане когато реша да дигна на задна малко или за някое и друго дропче. Пука на кухо като от вакуум когато е малко или много вкарана и я извадя бързо. Мпже ли да ми кажете от какво е и какво да сменя за да спре това. Може би нови пружини ще помогнат ;?

Ии моля Ви без коментари от типа "Смени си вилката(каплата), защото..." Благодаря предварително (:
VGC

Рейтинг: 1225

Re: Две въпросчета (:

Мнениеот VGC » Чет Юни 30, 2011 10:16 pm

А може би пукането е това, че сложих 2.5 широка гума ...
VGC

Рейтинг: 1225

Мнениеот Evgeni » Пет Юли 01, 2011 12:10 am

На каплата са хлабави спиците.На вилката нищо не може да се направи.Е, може, но ще е временно.
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот fastera2 » Пет Юли 01, 2011 2:37 am

Един въпрос да те питам за каплата-цяла ли я взе или ти я наплитаха?И ако са ти я наплитали-ходил ли си след това до сервиза,за да ти натегнат отново спиците (знам,че няколко дена след наплитане пак трябва да се отскочи до сервиза,за да се провери какво е дереджето).И цяла да си взел пак проблема според мен е в това-да се натегнат спиците.
Можеш и сам да провериш дали са хлабави.... :idea: :D

А може би пукането е това, че сложих 2.5 широка гума ...

Не.

За вилката-до колкото знам втулките са им алтави на XCR.Както каза Evgeni ако решиш проблема,ще е временно...
fastera2

Рейтинг: 1485

Мнениеот Evgeni » Пет Юли 01, 2011 11:38 am

Ама звукът "ДРЪН!" не е от втулките. :D
royalracing злоупотребява с акаунтите на хора от форума!
Evgeni

Рейтинг: 1192

Мнениеот fastera2 » Пет Юли 01, 2011 12:58 pm

Evgeni написа:Ама звукът "ДРЪН!" не е от втулките. :D

Тя може толкова да се е разлуфтила вече,че да се чува "ДРЪН" :clap: :roll2: :rofl: :D :lol2:
fastera2

Рейтинг: 1485

Назад към Веломеханик