Счупена врътка на Marzocchi

Форум за въпроси, свързани с поддръжката и ремонта на велосипедите. Примерно: Как да си оправя това? Скърца ми еди къде си - на какво може да се дължи? Съвместимо ли е това с онова? и др. такива.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1100 / 1100 / 20

Счупена врътка на Marzocchi

Мнениеот gilb » Сря Сеп 07, 2011 5:08 pm

Здравейте,позамислих се как да озаглавя темата,но по-добро от "врътка'' не ми дойде на ума.
Днес направих едно падане и след него установих,че ей това Изображение червеничко нещо се е откъснало,заедно с болта който го е държал на мястото му и кротко си лежи на пътеката.
След карането направих опит да се консултирам с механик,но беше твърде зает за да ми обърне внимание и само бегло подхвърли,че ще се наложи да забравя за тази настройка.
Та въпросът ми е някой имал ли е подобни проблеми и как ги е разрешил,понеже не ми се ще да оставам без компресията..
Вилката е Marzocchi rc2x 2006.
:turtle:
Аватар
gilb

Рейтинг: 1841

Re: Счупена врътка на Marzocchi

Мнениеот denises26 » Сря Сеп 07, 2011 5:17 pm

Дай подробни снимки как влиза и в какво. От самата врътка ли стърчи нещо, което влиза в ботуша или от ботуша илиза нещо, което контролира врътката (играе ролята на ключ)? Ако можеш да снимаш мястото и врътката би било най-добре. Не вярвам да не може да се оправи просто трябва импровизация. :beer:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Мнениеот gilb » Сря Сеп 07, 2011 5:32 pm

В момента няма с какво да го снимам :crap: иначе под червената тапа има същия болт който държи самия патрон (като от другата страна само че кух) а червената тапа се завива ВЪВ самия болт посредством отделно болтче.
Но освен това мисля,че си е заминало и шишчето което върти самата компресия вътре във патрона :crap:
Ще го снимам утре,вдругиден и ще ги кача..
Аватар
gilb

Мнениеот fenoryl » Сря Сеп 07, 2011 8:05 pm

Врътката (червената капачка) директно се захваща за RC2 патрона с едно малко болче, което се законтря със зегерка. Трагедията не е голяма ако болта е разбил резбата и се е измъкнал. Ако обаче е откъснал връхчето на патрона не е никак хубаво.

Като цяло не е кой знае каква повреда, но без снимки няма как да ти се помогне. :beer:
Powerplant: 1 × General Electric / Volvo Aero RM12 Afterburning turbofan
6× Rb.74 (AIM-9) or Rb 98 (IRIS-T) / 4× Rb.99 (AIM-120) or MICA
4× Rb.71 (Skyflash) or Meteor / 4× Rb.75 / 2× KEPD.350 / 2× Rbs.15F
Аватар
fenoryl

Рейтинг: 1455

Мнениеот dimochito » Сря Сеп 07, 2011 9:25 pm

90% от случаите се откъсва шишчето за настройката, точно на мястото на зегерката заради изтъняването. Срещал съм същия проблем при едни 888 с РЦ2 патрон. Както и да го мислехме, колкото и да четяхме из интернет, единствения начин за оправянето беше чрез копуване на нов патрон.
did написа:Сега видях - всъщност желязното е пластмасово, но направено от алуминий.

Price/weight/performance my friend. Pick 2.
Аватар
dimochito

Рейтинг: 1391

Мнениеот gilb » Сря Сеп 07, 2011 10:34 pm

Определено се е изнесла малка част от върха на патрона...тази най-тънката то цялата капачка е цъфнала,буквално(даже леко се е приплескал месинга или от какъвто жълтеникав метал е самият шиш)
Май ще се кара на тази настройка :crap: не че е гадна-напротив-на най-ефективната позиция е според мен,но самото знание,че е счупено направо ме размазва..
Но излишни 400 лв. за нов патрон просто нямам :(
Благодаря ви за отзивчивостта и бързината на отговорите. :)
Аватар
gilb

Мнениеот denises26 » Сря Сеп 07, 2011 11:08 pm

Направи снимки пък знае ли се? Все ще се измисли нещо според мен. Не мога да си представя как точно става свръзката между 2те. :dontknow:
Аватар
denises26

Рейтинг: 1402

Назад към Веломеханик