от Climber » Пон Мар 19, 2012 10:01 pm
Такаааа, разгрявам пръстите и започвам, щом трябва и искате. Както повечето познати ме знаят, аз не пиша голи приказки и обмислям почти всичко преди да пиша. Сега ще напиша едно доста подробно мнение:
Нещата, които ми харесаха: имаше много сериозна "армия" от скиори и сноубордисти, които положиха много големи усилия за трасето; бяхте избрали много сериозна фирма за измерване (в лицето на Балабанов), трасето беше направено интересно, осветлението.
Нещата, които не ми харесаха: ниското озвучаване, нежеланието на някои организатори (други компенсираха), неясните правила, привикването на състезателите (изпускаше се ред, прескачаха се състезатели, нямаше един отговорник за тази работа, не можеше да се извикат състезателите по-гласно), сноубордиста по състезателите (никой не знаеше за тази инициатива и на няколко пъти той или се блъскаше, или се пречкаше на втория състезател, и така му намаляваше шансовете), не казваха имената (ставаше голяма каша кой е въпросния номер), нямаше никакви изкарани времена (въпреки професионалната работа на Балабанов и по този начин нищо не се разбираше), стълбичката насред нищото (поне някаква импровизация), обидният награден фонд (не съм човека, който има право да претендира за размера му, но по-надолу ще се обоснова), мястото за финал (за мен не е добра идея да караш сериозни състезатели/състезателки накрая да спринтират в киша, това обръща замисъла на състезанието).
Това се сещам за този момент. Имаше много хора, които работеха без да спират ("тъпкачите", пича на старта) и имаха желание. Други - не. Защо си изказах лошият коментар!? Бих го премълчал, както съм премълчавал, ако организатори бяха някое ново клубче, някои хора без опит. Ако идеята не струваше или грешките изискват многооо пари. Но главните организатори са огромен курорт, огромен производител на колела и енергиина напитка. Ако Боровец не знае как се организират състезания, не знам кой. Идеята е уникална, страхотна, популяризираща спорта. Обаче изпълнението е без желание и с привкус на "дай да ги сберем, залъжем и да оформим "рекламка". Ако беше нещо малко - нямаше да се ядосвам и всичко щеше да е на ниво. Ако аз бях собственик или отговорник на организаторите, при вида на простите грешки (които с мааалко желание и доглеждане биха се оправили многооо лесно), бих се обесил на първото дърво. Ако аз бях отговорник на енергиината напитка, бих умрял от срам от наградния фонд (хвърчащи рекламни материали, които се раздават на всички, даже по дискотеките раздават въпросните напитки, а на заслужилите на стълбичката няма как). Та на Сопот нещата стават с желание, летните изяви на Боровец са на ниво, обаче точно на едно толкова лесно и просто състезание - йок. Аз бих умрял от срам ако държа такъв огромен курорт, енергиина напитка или фирма за колела. Та някакви си "аматьори" с малко опит се справят идеално (не говоря за Златица, защото е субективно, а за другите състезания). Аз не бих посмял да не поднеса на жените по един букет от 20лв. или нещо оригинално (не говоря за стотици левово, а ЗА ЖЕСТОВЕ). Бих сложил 3 стола за стълбичка (на различна височина, без да трябват много пари). Не мога да си представя как може да получавате критика за такива прости неща от "обикновенните" хора. Дребните детайли и желанието правят всичко, а вие имате опит, огромен финансов гръб и всичко останало. Много от критиките ги чух и от огромен брой състезатели (не говоря празни приказки). След горните редове може да ме разберете какво имах предвид под "евтина реклама", защото на фона на огромният авторитет, популярност, състезателите (и финалистите) получават нещо леко фалшиво. Та само ако се сметнат приходите от входните такси (имам представа колко пари иска състезание от няколко дни, голям награден фонд, маршали, линейки, превоз и други подобни неща)и човек има такова усещане. Важно е в България да проработи принципа "дай за да ти дадат". Пиша хаотично, защото не мога да проумея излагацията. За афторитета си, които имате - състезанието трябваше да е перфектно. Обаче липсваха многооооооо детайли, които изискваха просто малко желание и доглеждане.
Пиша всичко това за да си разберете грешки и да ги поправите. Не смятам, че ще се съгласите с всичко. Яд ме е, че има условия (имате повече от всеки в България), идеята е уникална, но многооо липсва. Ако бях на мястото на организаторите, бих се опитал да съм добър, колкото "аматьорите", които от няколко години правят състезания (много по-мащабни, с по-малко условия, с по-малко средства, с малки такси, много по-сложни и трудни за организиране). Не знам вече вие как виждате нещата... Приемете всичко като съвет и няма нужда от безсмислени спорове. Въпреки всичко мен ме е срам (въпреки, че нямам вина), а за вас не знам...
Благодаря на Костанев, че разбра правилно поста ми и добави това, което умишлено не бях написал.
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!