Borovets Winter Bike Duel 2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Borovets Winter Bike Duel 2012

Мнениеот ufff93 » Пон Мар 19, 2012 8:56 pm

Беше готино, само че снега беше много мек и мнооогооо се изложихте с "транспорта" :crap: .
ИЗКАМ ВЕЛОСИПЕД за ДолнХилл
Аватар
ufff93

Рейтинг: 1143

Мнениеот daangel » Пон Мар 19, 2012 9:49 pm

Няколко неща:
- Снегът имаше много стегната основа, но при температура от 14 градуса 2 дни подред се разтапяше горният слой - нещо, което нямаше как да предотвратим. Някой предложи сол, селитра и т.н. Проблемът бе, че снега беше мек на равните места или в по-ниски точки. При полагане на сол, рискувахме да превърнем трасето в ледена пързалка... Контузии и мнооого болка...
- Организацията - приключихме 15 минути по-рано... Съжалявам :eyebrow: Всичко премина без инциденти и контузии. :agree: Благодаря за прочетените добри думи и ако някой се е разсърдил, нека потърси веселата част на спорта. Това събитие имаше много настроение сред публиката и болшинството от райдерите - това е нещото, което най-много ме радва. Спортът се развива. Имаме все повече участници... Ние можем толкова - който може повече - евалата...
- Подготвяме клип за състезанието - има много яки кадри от различни гледни точки - сигурно сте видяли колко HD камери имаше - надявам се в най-скоро време да ви зарадваме... :D
daangel

Рейтинг: 1430

Мнениеот daangel » Пон Мар 19, 2012 9:57 pm

А евтината реклама е навсякъде...
daangel

Мнениеот Climber » Пон Мар 19, 2012 10:01 pm

Такаааа, разгрявам пръстите и започвам, щом трябва и искате. Както повечето познати ме знаят, аз не пиша голи приказки и обмислям почти всичко преди да пиша. Сега ще напиша едно доста подробно мнение:

Нещата, които ми харесаха: имаше много сериозна "армия" от скиори и сноубордисти, които положиха много големи усилия за трасето; бяхте избрали много сериозна фирма за измерване (в лицето на Балабанов), трасето беше направено интересно, осветлението.

Нещата, които не ми харесаха: ниското озвучаване, нежеланието на някои организатори (други компенсираха), неясните правила, привикването на състезателите (изпускаше се ред, прескачаха се състезатели, нямаше един отговорник за тази работа, не можеше да се извикат състезателите по-гласно), сноубордиста по състезателите (никой не знаеше за тази инициатива и на няколко пъти той или се блъскаше, или се пречкаше на втория състезател, и така му намаляваше шансовете), не казваха имената (ставаше голяма каша кой е въпросния номер), нямаше никакви изкарани времена (въпреки професионалната работа на Балабанов и по този начин нищо не се разбираше), стълбичката насред нищото (поне някаква импровизация), обидният награден фонд (не съм човека, който има право да претендира за размера му, но по-надолу ще се обоснова), мястото за финал (за мен не е добра идея да караш сериозни състезатели/състезателки накрая да спринтират в киша, това обръща замисъла на състезанието).

Това се сещам за този момент. Имаше много хора, които работеха без да спират ("тъпкачите", пича на старта) и имаха желание. Други - не. Защо си изказах лошият коментар!? Бих го премълчал, както съм премълчавал, ако организатори бяха някое ново клубче, някои хора без опит. Ако идеята не струваше или грешките изискват многооо пари. Но главните организатори са огромен курорт, огромен производител на колела и енергиина напитка. Ако Боровец не знае как се организират състезания, не знам кой. Идеята е уникална, страхотна, популяризираща спорта. Обаче изпълнението е без желание и с привкус на "дай да ги сберем, залъжем и да оформим "рекламка". Ако беше нещо малко - нямаше да се ядосвам и всичко щеше да е на ниво. Ако аз бях собственик или отговорник на организаторите, при вида на простите грешки (които с мааалко желание и доглеждане биха се оправили многооо лесно), бих се обесил на първото дърво. Ако аз бях отговорник на енергиината напитка, бих умрял от срам от наградния фонд (хвърчащи рекламни материали, които се раздават на всички, даже по дискотеките раздават въпросните напитки, а на заслужилите на стълбичката няма как). Та на Сопот нещата стават с желание, летните изяви на Боровец са на ниво, обаче точно на едно толкова лесно и просто състезание - йок. Аз бих умрял от срам ако държа такъв огромен курорт, енергиина напитка или фирма за колела. Та някакви си "аматьори" с малко опит се справят идеално (не говоря за Златица, защото е субективно, а за другите състезания). Аз не бих посмял да не поднеса на жените по един букет от 20лв. или нещо оригинално (не говоря за стотици левово, а ЗА ЖЕСТОВЕ). Бих сложил 3 стола за стълбичка (на различна височина, без да трябват много пари). Не мога да си представя как може да получавате критика за такива прости неща от "обикновенните" хора. Дребните детайли и желанието правят всичко, а вие имате опит, огромен финансов гръб и всичко останало. Много от критиките ги чух и от огромен брой състезатели (не говоря празни приказки). След горните редове може да ме разберете какво имах предвид под "евтина реклама", защото на фона на огромният авторитет, популярност, състезателите (и финалистите) получават нещо леко фалшиво. Та само ако се сметнат приходите от входните такси (имам представа колко пари иска състезание от няколко дни, голям награден фонд, маршали, линейки, превоз и други подобни неща)и човек има такова усещане. Важно е в България да проработи принципа "дай за да ти дадат". Пиша хаотично, защото не мога да проумея излагацията. За афторитета си, които имате - състезанието трябваше да е перфектно. Обаче липсваха многооооооо детайли, които изискваха просто малко желание и доглеждане.

Пиша всичко това за да си разберете грешки и да ги поправите. Не смятам, че ще се съгласите с всичко. Яд ме е, че има условия (имате повече от всеки в България), идеята е уникална, но многооо липсва. Ако бях на мястото на организаторите, бих се опитал да съм добър, колкото "аматьорите", които от няколко години правят състезания (много по-мащабни, с по-малко условия, с по-малко средства, с малки такси, много по-сложни и трудни за организиране). Не знам вече вие как виждате нещата... Приемете всичко като съвет и няма нужда от безсмислени спорове. Въпреки всичко мен ме е срам (въпреки, че нямам вина), а за вас не знам...

Благодаря на Костанев, че разбра правилно поста ми и добави това, което умишлено не бях написал.
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Рейтинг: 1478

Мнениеот Climber » Пон Мар 19, 2012 10:16 pm

В допълнение: не искам да омаловажавам, хората които положиха много усилия. Както виждате описал съм ги, дал съм плюсовете на състезанието. Не хейтвам, не плюя без причина, не избивам комплекси, нямам някакви дивиденти ако оплюя определени хора/организатори. Просто сравнявам различни състезания/входни такси/обем работа/организатори,наградни фондове/жестове към шампионите и т.н., и сметките не излизат...
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот downhillman » Пон Мар 19, 2012 10:17 pm

И въпреки всичко смятам, че беше забавно, което мисля че е достатъчно :)
I don't need to get alive, I'm a gamer I have lots of lives
Аватар
downhillman

Рейтинг: 1226

Мнениеот daangel » Пон Мар 19, 2012 10:34 pm

Явно доста си мислил по въпроса...

Имаш доста грешна представа какво значи едно такова... лесно за организиране събитие... И за сметките... И кой организира летните събития... И какво имаше в пликчетата...

Поздрави от пича на старта...
daangel

Мнениеот Climber » Пон Мар 19, 2012 10:50 pm

Прав си! Благодаря за подробния коментар!
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот daangel » Пон Мар 19, 2012 11:03 pm

Една организация рядко е перфектна, особено в България. Не желая да коментирам мнението на човек, който "ми се рови" в джоба. Мисля, че има много хора, които четат този форум и които посещават парка и те чудесно знаят, какво се стараем да постигнем и какво ни коства... И дали нещо сме прибрали в джоба си...

Затова и коментарът ми е кратък.
Коментарите ти звучат толкова патетично и информирано, че няма какво да добавя...
daangel

Мнениеот Just crazy » Пон Мар 19, 2012 11:15 pm

Евалата на пича от старта, момците тъпкачи на снега и на хората изградили трасето.

Не ми хареса озвучаването, на 100 метра не се разбираше нищо, водещият не беше на ниво. Наградният фонд от където и да бъде погледнат е смешен, генерален спонсор производител на велосипеди можеше поне по една гума да отпуснат на финалистите, не вярвам че 9 финалиста не са заслужили чек със сума, каквато и ще да е тя. Реклама имаше, ефтина или не, понеже не всеки ден се вижда такова нещо, а и туристите в курорта не бяха малко, възхищавайки се на показаното от състезателите.

Но все пак емоции имаше :D

ПОЗДРАВИ !!!!!!!!!!
Аватар
Just crazy

Рейтинг: 1284

Мнениеот Climber » Пон Мар 19, 2012 11:39 pm

Написах, че си прав, защото отстъпих. Просто ми е смешно всичко дотолкова, че не ми се обяснява повече. Отгоре на всичко ти и някои други бяхте "оневинени" в няколко мои поста. Даже ти беше единственият конкретизиран човек, който споменах, че си е вършил работата повече от перфектно (без да съм знаел, че ти си писал по-горе и без да целя нещо друго освен изказване на лични, искрени впечътления)!!! Даже се чудя защо толкова яко даваш отпор.
Не се ровя в джоба ви, не казвам че някои е прибрал пари. Нещата лекоооо се разминават (не ме карай да задълбавам с хиляди примери, че е много късно), а отгоре на всичко чух от много хора същите мнения и възмущения. Както казах, това е нормално за всички останали, но не и за авторитети (ето, пак ви правя скрита четка, както и в по-горните постове, опитвайки се единствено да покажа грешките).

Относно информираността...замисли се от къде може да я имам/

Надявам се да не пишем вече в омагьосан кръг...
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Мнениеот daangel » Пон Мар 19, 2012 11:54 pm

Както и да е... Грам не ми се пише. Пожелавам ти да се справиш по-добре...
daangel

Мнениеот JoroDH » Вто Мар 20, 2012 12:01 am

Като цяло състезанието ми хареса но за другата година сложете поне някаква гума или не знам какво по тръбите на влека ,защото аз и още бая хора си издрахме кормилата доста... :beer:
Благословен да бъде този, който няма какво да каже и въпреки това мълчи!
Аватар
JoroDH

Рейтинг: 1123

Мнениеот Taco » Вто Мар 20, 2012 12:23 am

JoroDH написа:Като цяло състезанието ми хареса но за другата година сложете поне някаква гума или не знам какво по тръбите на влека ,защото аз и още бая хора си издрахме кормилата доста... :beer:

...и г@зовете :D и колчетата и рамките... доста нестандартно ми изглеждаше позиционирано трасето като цяло...дори и с влек да беше, мисля че трябваше да е до старта, а не да има още за бутане...другото което беше, че времето не беше с нас :crap: но няма как, природа... иначе много се разораваше и даже и с помощ от влека беше трудно за катерене, също така из а спускане...последната част от трасето(равнинната) беше в повече може би...просто нямаше начин в по-ранните часове да се мине на собствен ход от там...
Като цяло аз лично си прекарах добре(от гледна точка че не бях отишъл толкова за състезание, колко да се накефя на карането на снежно трасе), организацията(поне за мен) беше задоволителна, озвучението и според мен куцаше. :popcorn:
190cm/85kg :evil: facebook: Свилен Малчев; 0883345045
Изображение
Аватар
Taco

Рейтинг: 980

Мнениеот Teodor40 » Вто Мар 20, 2012 1:07 am

Момчета, стегнете се малко!
Транспорт- 20метра бутане, ако ви натоварват, какви спортисти сте?! Взимайте си АТВ-та :D
Наградите не бяха никак малко, като се има в предвид общия брои на участниците и броя на наградените!
Затваряне на писта за цял един ден, работа на хора и машини по трасето, организацията, времеизмерване, линейка... Мислите, че някой е на печалба от това мероприятие! :lol:
Това е по-скоро овеселително мероприятие с цел да се видим, да покараме, да се повъргаляме. Ако някой го възприема като кръг от световното, си е негов проблем. Времена при времеизмерването и т.н. :lol: Какво точно щяха да променят при елиминациите? :D
Това, че някой си изпуснаха реда си е НАПЪЛНО техен проблем! Поименно никой не е задължен да ви вика на микрофона! Обявиха старта поне 30мин предварително и имаше предостатъчно време. Качвате се на старта и чакате, както чаках аз, както чакаха всички останали и горе беше супер, да си поговорим приятелите!

И още нещо да добавя лично- закъснях със записването, помолих се и ме дописаха с химикал в стартовия списък! Направиха този жест и се забавиха със старта няколко минути само заради мен. Биха го направили и за друг. Аз видях човешко отношение, вие не знам... на друго мероприятие ли сте били или?!?!
Клуб и вело училище http://gravity-bike.com/
Аватар
Teodor40

Рейтинг: 1896

Мнениеот Admin » Сря Мар 21, 2012 10:51 am

Качихме първата порция снимки от квалификацията:
http://mtb-bg.com/index.php/gallery/pho ... -duel-2012

Очаквайте скоро репортажа и още много снимки. :)
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Admin » Чет Мар 22, 2012 6:31 pm

Ето го и репортажът, за който не го е видял вече в сайта:
http://mtb-bg.com/index.php/events/even ... -duel-2012
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пет Мар 23, 2012 10:28 am

Ето малко и от мен:
Изображение
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот caspar » Пет Мар 23, 2012 6:51 pm

http://bike-bg.com/galeriya-borovets-winter-bike-dual-2012/ Малко снимки от Васко.
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Мнениеот TheUndertaker » Нед Мар 25, 2012 7:10 pm

Аватар
TheUndertaker

Мнениеот krisko_pinkbike » Пет Мар 30, 2012 7:06 pm

Видях една снимка на drag c1 TE от снимките на peters-photo.net, аз също карам drag c1 TE и ми е много любопитно каква е вилката. Ако някои знае повече за това колело като компоненти моля пишете на ЛС. И снимката разбира се http://peters-photo.net/wp-content/uplo ... 1396_e.jpg
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Мнениеот downhiller_95 » Пет Мар 30, 2012 8:08 pm

krisko_pinkbike написа:Видях една снимка на drag c1 TE от снимките на peters-photo.net, аз също карам drag c1 TE и ми е много любопитно каква е вилката. Ако някои знае повече за това колело като компоненти моля пишете на ЛС. И снимката разбира се http://peters-photo.net/wp-content/uplo ... 1396_e.jpg

marzocchi 66 2007 за точния модел не съм сигурен :beer:
Drag Climber!!!
Аватар
downhiller_95

Рейтинг: 1167

Мнениеот krisko_pinkbike » Пет Мар 30, 2012 8:43 pm

Благодаря!
Карането на колело не е нещо, с което просто се занимаваме ... А начинът по който изразяваме себе си!
Аватар
krisko_pinkbike

Рейтинг: 1152

Мнениеот SeSSion » Пет Мар 30, 2012 8:53 pm

RC2X
SeSSion

Мнениеот Borovets Bike Park » Съб Апр 21, 2012 2:05 pm

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Borovets Mountain Bike Park
www.borovetsbikepark.com
[email protected]
Аватар
Borovets Bike Park

Рейтинг: 1435

Предишна

Назад към Състезания