Обиколка на Витоша 2011

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2011

Мнениеот edinmilion » Чет Юли 07, 2011 8:56 pm

eMcKu написа:
vlassadar написа:... Иска ми се някой от бързаците да врътне Обиколката или Ралито Черни Връх с камерка и на по-интересните пътечки да снима, сигурен съм че ще останем изумени от скоростите.
Никой не споменава нищо за Биг Еър Бег, нямаше ли?

http://www.mtb-bg.com/index.php/photos/ ... 71#joomimg
Тук едното момче е с Гоу Про.

Това са му клиповете:
http://www.youtube.com/watch?v=X1ahpkDk ... er&list=UL

тенкс на Йоско (Reactor) за споделения линк във фейса :D

п.п. и на мен ми се иска хедкам от на Уоутър или Тошко :eyebrow:
edinmilion

Рейтинг: 2000

Мнениеот Pinky76 » Пет Юли 08, 2011 11:29 am

edinmilion написа:
vlassadar написа:... Иска ми се някой от бързаците да врътне Обиколката или Ралито Черни Връх с камерка и на по-интересните пътечки да снима, сигурен съм че ще останем изумени от скоростите.

п.п. и на мен ми се иска хедкам от на Уоутър или Тошко :eyebrow:

Аз нямам такавам камерка,но нямам нищо против някой да ми даде неговата за определено състезание и ще карам с нея.Тъкмо ми е интересно и на мен как изглежда карането ми и на другите момчета от челото погледнато отстрани.

Другото,което би трябвало да се коментира е,че няма много клипчета от състезанията ни(само снимки и то на определени места).Да има 2-3 пича с видеокамери,които са на колела и карат със състезателите на равното или си разпределят един дълъг баир(там и без това се кара бавно) и пеша тичайки ни снимат как го катерим.

От личен опит мога да кажа,че един приятел ни снима на баира на едно състезание(само 1 минутка клип) и видях неща,които никога нямаше да разбера за себе си,ако не се погледна отстрани.Отделно,сигурно на доста хора е интересно да видят какво става в гората на баирите и спусканията със състезателите,не само как идваме да финишираме.

Другото е защо няма публика из трасето по ХС и вело-ралитата с изключение на Любо като фотограф и още някой друг фотограф инцидентно?

Та който не обича да кара по състезания по някакви причини,но обича МТБ-то какво му пречи да дойде да ни гледа,а може и да ни снима и да сподели това със останалите,които не са били на мероприятието,а и ще ни е от полза и на нас,за да ставаме по-добри и да си виждаме грешките.Ако трябва ще съберем дори по 1 левче на човек участник в мероприятие(не вярвам това да е проблем) и така ще се покрият разходите на тези доброволци.Така ще се продължи развитието на спорта.

Ето материял за размисъл! :agree:

:beer: :beer: :beer:
Pinky76

Мнениеот massada » Пон Юли 11, 2011 9:19 pm

за пари сам готов на всичко,дори да карам около вас :rofl: :beer:
massada

Рейтинг: 995

Мнениеот PtD » Пон Юли 11, 2011 11:58 pm

При ниските скорости на Обиколката не очаквай кой знае какво. За да изглежда добре на широкоъгълна камера като GoPro трябват значително по-високи скорости.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот GRUEL » Вто Юли 12, 2011 10:00 am

Ниски, ниски - колко да са ниски. Средните скорости на хорат от топ-а са си 2-3 пъти по-високи от тези на болшинството участници... От тази гледна точка ще е интересно да се види как на места, където сме бутали и езиците ни са се влачили по земята локомотивите са прелитали с по 15+км.
GRUEL

Рейтинг: 1270

Мнениеот crib » Вто Юли 12, 2011 10:13 am

GRUEL написа:...на места, където сме бутали...

Кво!? Вие сте объркали маршрута!
crib

Мнениеот dobber » Вто Юли 12, 2011 10:23 am

На мен пък ще ми е по-интересно да видя ГПС следа с пулсомер и каданс монитор на някои от топ 10. Любопитно ми е колко се пазят в началото, с каква натовареност изкачват баирите и всякакви подобни подробности.
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот GRUEL » Вто Юли 12, 2011 11:05 am

crib написа:Кво!? Вие сте объркали маршрута!

Еми боровата горичка от далекопровода до асфалта за железница примерно откровенно си го избутах :I , какво да направя - имам колело от 2-3 месеца и краката се бяха окашкавалели вече...
GRUEL

Мнениеот PtD » Вто Юли 12, 2011 3:09 pm

GRUEL написа:Ниски, ниски - колко да са ниски. Средните скорости на хорат от топ-а са си 2-3 пъти по-високи от тези на болшинството участници... От тази гледна точка ще е интересно да се види как на места, където сме бутали и езиците ни са се влачили по земята локомотивите са прелитали с по 15+км.

Камерата не я интересуват средни скорости. Под 45-50 на тясна пътечка въобще не изглежда вълнуващо. Имам такава камера и отлично знам за какво говоря.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Daniel Panev » Чет Фев 16, 2012 7:37 pm

Подочувам, че тая година обиколката ще да е на 23.06...
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

Мнениеот Reactor » Чет Фев 16, 2012 10:39 pm

Daniel Panev написа:Подочувам, че тая година обиколката ще да е на 23.06...

Добра новина.а дано ... :eyebrow:
Аватар
Reactor

Мнениеот dobber » Сря Апр 25, 2012 11:14 am

Много вероятно е следващият вторник (1 май) да се проведе ТИЧАНЕ, като репетиция на трасето на Обиколка на Витоша. От Нац. музей до Чуйпетльово с прибиране с първият автобус. Тръгване в 3 сутринта. Трасето е около 45км и се очаква най-бавните да го минат за под 6 часа, за да сварят автобуса в 9:15 от Чуйпетльово до Перник. Около 11:30-12:00 сме в София). За подробности - има създадено facebook събитие.
https://www.facebook.com/events/318021811604559/
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот GRUEL » Сря Апр 25, 2012 1:20 pm

Alpi 2002:

Здравейте скъпи приятели на Обиколката на Витоша!!!!

За нас е удоволствие да ви съобщим, че таз годишното издание на това незабравимо състезание ще се проведе на 23.06.2012г. Голямата новина за скороходците тази година е че Обиколката стана едно от квалификационните състезания на Планинския Супермаратона на Мон Блан Ultra-Trail du Mont-Blanc (UTMB). Този факт ще донесе 2 квалификационни точки на всеки завършил състезанието в контролното време и съответно ще му донесе право за участие в най-големия и най-очакван Планински Супермаратон в света UTMB 2013.

На всички съсъезатели обещаваме едно добре организирано и изпълнено с добри емоции състезание!

Надяваме се да се видим отново!

Скоро ще има повече новини! Очаквайте ги!!!

:clap: :clap: :clap: :clap:
GRUEL

Мнениеот Dolph » Сря Апр 25, 2012 2:04 pm

Много ми се ходи на Обиколката на Витоша, но най-вероятно ще съм на Elevation 2012(23-24.06) :banghead:
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот THEZOGGO » Пет Апр 27, 2012 3:16 pm

Да, ще се кара. :nuts:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот papinu » Пет Апр 27, 2012 5:01 pm

Дали не е по-добре да се направи нова тема за тазгодишната обиколка (2012) на Витоша? :dontknow:
В превъзходството ти над другите няма нищо благородно. Истинското благородството се състои в това да превъзхождаш предишния си аз.
Аватар
papinu

Предишна

Назад към Състезания