24-часов маратон 2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: 24-часов маратон 2012

Мнениеот outfaced » Пон Сеп 10, 2012 9:32 pm

айде вече мисля и щафетите трябва да са верни ... http://kriva.org/bg/24h_results_2012
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Рейтинг: 2000

Мнениеот PerPeci_Kurbele » Пон Сеп 10, 2012 9:35 pm

Скъпи, Криви Спици! Всички суперлативи, които и да изброя, биха били на много ниско ниво с това което направихте като: трасе, маркиране, посрещяне, организация, награждаване и всичко останало състезателите да се чувстваме повече от добре. Вълнението, срещата с приятели, усмивките са точно тези "малки" неща, които ще потдържат брадата ми къдрава за мнооого дълго време напред! Пожелавам здраве, безаварийно каране и не спирайте да дерзаете и организирате подобни събития, защото те правят човеку по- добър и по- щастлив! Наздраве!
Аватар
PerPeci_Kurbele

Рейтинг: 1243

Мнениеот kibikoff » Пон Сеп 10, 2012 9:38 pm

- трасе - отлично
- място за лагер - отлично
- атмосфера - отлична

бяха записани доста спускачи отначало, могат само да съжаляват, че не дойдоха. специални поздравления за дошлите :beer: Софи, оглеждаш ли се вече за твърдак?

снимки

:agree: :beer: :agree:
kibikoff

Мнениеот boriss13 » Пон Сеп 10, 2012 9:45 pm

Така, и аз да споделя впечатления:
@ организаторите -Трасе 6, маркировка 6, организация 6, строгост към състезателите (при неспазване на правилата) 4- с тенденции към 3, айрян 6+, втора контрола-егоисти! :D
@ състезателите - всички :agree:
@ арендаторите на язовира и осите - Ю ПИПЪЛ & насЕкоми СЪКС, дано рибата не ви клъвне кукичката никога :thumbd: :thumbd: :thumbd: !!!
@ недоволните - догодина пробвайте на хасвалт. :D
Поздрави на всички, страхотно преживяване!!!
@ тези които се отцепиха от колектива...вие си знаете!!!
@ кибикон Щури корояди... :D Софчо се оглежда за памперс...
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот outfaced » Пон Сеп 10, 2012 11:13 pm

малко снимки и от мен ... предимно от награждаването
http://sdrv.ms/PXfHBg
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот bikezilla » Вто Сеп 11, 2012 7:24 am

moz написа:
outfaced написа:1 час мисля си е съвсем разумно време от финала до награждаването.

С това не съм много съгласен, в случая сте извинени, щото главните действащи лица в награаждаването караха яко докрай, но си е досадно за тези, които искат да си тръгнат.

Хъкхм ... бива ли ся такъв коментар от вътрешен човек ? :) Между финала и награждаването сме се чудили какво да правим точно около 10 мин, в които чакахме представител на един от партньорите да дойде. Останалите 50 мин. мен лично ме заболя главата докато оправим многобройните награди за тази година и квото имаше за оправяне.

Догодина ти ще награждаваш, а аз ще искам да си тръгна :deal: И в четвъртък ще черпиш 1 бира :evil:

Благодарности още 1 път на спонсорите (Velocity Bike Shop, XCo Sports, Stenata, CRAFT). Те не се уплашиха от 4-те почивни дни :)
Аватар
bikezilla

Мнениеот sergeh » Вто Сеп 11, 2012 7:54 am

Малко хронология - нискокачествени (направени с GSM) протоколни снимки от първия час на състезанието на горната контрола по реда на преминаване. Мисля, че изпуснах двама, за което моля да ме извинят.
Аватар
sergeh

Рейтинг: 1880

Мнениеот tanya » Вто Сеп 11, 2012 10:35 am

Ами какво да кажа, хубаво беше :D
Въпреки че всяка година докато се пъна по баирите си викам, че тия изпълнения вече не са за мен и това ще е за последно :rofl: Хубаво е, че умората и несгодите се забравят до следващата година.
За пореден път се убедих, че не мога да пътувам дълго време с кола и да карам пълноценно след това. В събота следобед и особено вечерта така зверски ме цепеше главата, че не изпитвах и грам удоволствие от карането. На всяка, дори и малка бабубнка, все едно някой ме блъскаше здраво по кратуната. Имах предварителни съмнения, че ще се случи нещо такова, но за съжаления нямаше как да пристигнем в петък. От главоцепа ме спаси Reactor с един беналгин, за което му благодаря. (Все пак аз носех лекарства за децата, ако се наложи нещо, мене кучета ме яли :rofl: )Към 22:30 легнах, поспах до 2:30 и се почувствах нов човек. Като тръгнах да карам се чувствах прекрасно. Отново изпитвах удоволствие от карането, от трасето, звездите в небето бяха великолепни, фаровете осветяваха добре пътеките, беше ми приятно топло (а бях само по термоблузка и елече отгоре). В последните си обиколки понамалих темпото, мислех си, че имам добра преднина пред Адриана - ама знам ли и аз къде какво съм гледала :dontknow: :rofl: . В един момент както си мислех, че водя, се оказа, че губя. Беше към 10 часа и реших, че съм карала достатъчно и трябва да обърна малко време и на другите около мен. Хич и не съжалявам де, край голямата локва на пътя ми беше страшно забавно :roll2: Не мога да кажа, че съм доволна от себе си, но се опитвам да бъда реалист и знам, че толкова са ми възможностите в момента. Една е да искаш, друго е да можеш. Най-хубавото е, е цялото семейство си изкарахме страхотно и всички се забавлявахме много. Догодина пак :D
Изображение
Аватар
tanya

Рейтинг: 1913

Мнениеот boriss13 » Вто Сеп 11, 2012 11:53 am

Бтв, кой беше юнакът с червената хонда, дето се изсили на финала? :popcorn:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Dragan_Trial » Вто Сеп 11, 2012 12:31 pm

Здравейте,

Тази година за пръв път успях да участвам в 24 часовия маратон (миналата година просто не бях в България) и съм много доволен. Организацията, трасето и атмосферата бяха превъзходни. Първоначално си мислех, че тези неща нямат голямо значение и че всичко си зависи от мен, но приятните емоции определено преврърнаха това мероприятие от състезание със самия мен в едно истинско приключение.

Почти цялото състезание се движихме като отбор с Диди (тя зае 4то място при жените), въпреки че се бяхме записали в категория соло. Наистина не спряхме да караме през цялото време. Единствено почивахме на Старт/Финала, но за не повече от 30 минути (да хапнем, да заредим вода, да закачим фенерчетата и челниците) и след това газ нагоре по трасето. Сигурно сме хората, които сте срещали най-често по трасето, защото нон-стоп ни изпреварваха запъхтяни но усмихнати състезатели и състезателки - дори Тошко за една наша обиколка успя да ни задмине три пъти (мисля, че в обиколката, в която спукахме гума).

Направихме 11 обиколки заедно, като седмата обиколка беше най-съкрушителна (към 3-4 часа през нощта), но хората от "кафенето с джиповете" (по-известно като горната контрола) ни съживиха и успяхме да постигнем този суперрезултат. Аз дори смогнах да направя една последна (12та) обиколка сам, от която съм също много доволен и която ми донесе фаталното 13то място, към което въобще не съм се стремил, защото XC просто не е "моят" стил в колоезденето.

Страхотно много благодарим на Кривите Спици, планината, среднощните глигани и всички състезатели в гората. Догодина ще сме още по-добри. :)

П.П.: Специални благодарности на Дамян от 179 за глътката вода, която сподели с мен на изкачването при последната обиколка.

П.П.П.: Още едни специални благодарности на нашият приятел Endomondo, който със съдействието на моята Nokia издържа буден цяла нощ и ден и записваше всеки метър от състезанието - можете да видиете трака тук.
Аватар
Dragan_Trial

Рейтинг: 1265

Мнениеот didiiiiiii » Вто Сеп 11, 2012 1:15 pm

Здравейте и от мен (въпросната Диди от горния (или докато съчиня този текст може да е станал по-горен) пост :) ). Ако трябва да изкажа мнение за събитието...бих казала "много ми хареса" :) Всички участници бяха много добри състезатели и веселяци. Говорихме си с всички по трасето. След "Благодаря"-то на всеки изпреварвач, на който правихме път с Драго, аз казвах "Пак заповядай". Нямам търпение пак да заповядате и да ме изпреварвате на следващите подобни готини събития. Не защото ще съм толкова бавна :crazy: :roll2: , а защото нямам търпение пак да се видим по горските пътечки из планините на България!

Супер беше всичко! Супер бе айряна, който не знам чия идея беше, но бе много вкусен! Супер бе това, че не спахме цяла нощ и че със сетни сили карахме, въпреки че след ливадата на 7ма обиколка мислих да оставям Драго сам с глиганите.. Супер бе и кафето, което ми направиха пичовете от горна контрола. Как им се радвах (все пак горе долу свършваше баира след тях, а и все заформяхме весели приказки).... Супер бе успеха т.нар. от мен човек "Давай, Сливен!" :) Супер много се потрудиха 179°, както и момчетата от останалите щафети :) Хихи и браво на Ендо, да!:)
Лично за мен бе супер и всяка една среща с Хриси от 179° и Тошко Ангелов, които винаги надъхват като ги видиш (макар и в гръб), те винаги казват хубави думи и дават ентусиазъм :)

Не бяха супер стършелите и миризмата на газ-та на колата накрая, но хубавите емоции бяха доста повече от тези 2 нехубави... ;)

Предполагам за всички участници този уикенд бе изпълнен с усмивки и че догодина ще се видим пак! :)

Поздрави!
---
smile
Аватар
didiiiiiii

Рейтинг: 1210

Мнениеот Анелия » Вто Сеп 11, 2012 2:50 pm

Благодаря на всички Криви за организирането на това чудесно мероприятие :bowdown: :bowdown:
На мен такъв формат много ми допада, защото имаш време и сили да размениш няколко приказки с другите състезатели. Докато в 1-2 часовите мероприятия не ти остава въздух да си кажеш името, пък и всичко става далеч по-бързо.
Аз почивах доста през нощта, защото спускането ми беше адски бавно, не виждах добре (явно кофти осветление) и предпочетох да подремна в палатката, а през деня да карам малко по-стегнато. Въпреки че пак се губи време и през деня: събличане/обличане, тоалетна, също направих няколко по-стабилни хапвания (не става само на сладко).
Изумителното беше, че по цялото трасе не видях един хвърлен боклук, нито една опаковка от вафла, нито едно изсмукано гелче :clap: Само аз направих боклук като си изръсих картона в началото на спускането и после трябваше да правя сутрешен крос нагоре и надолу по камъните :crazy:
Статистиката от моя километраж:
чисто време на каране: 14ч 56м
изминато разстояние: 208,6 км
средна скорост: 13,9 км/ч
максимална скорост: 40,1 км/ч (едни момчета споделяха, че тяхната е над 50 :blush: )
среден пулс: 130
максимален пулс: 204 (но това е някакъв бъг от вятъра, не е вярно)
изразходвана енергия: 4357 ккал (това трябва да е повече)
Аватар
Анелия

Мнениеот compira » Вто Сеп 11, 2012 5:25 pm

Анелия написа:максимална скорост: 40,1 км/ч (едни момчета споделяха, че тяхната е над 50 :blush: )

Аз се набирах най-много на спускането преди самоконтролата и успях да кача до 51,3km/h
... но средната скорост уви си ми остана 13,6km/h
Аватар
compira

Мнениеот nightmuffy » Вто Сеп 11, 2012 8:06 pm

Here is a small video I put together quickly earlier from the race....... Hope you like it.......

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=R2YR0I-65JA
life is a ride.... so live it!!
http://mtb-bulgaria.com/
Аватар
nightmuffy

Рейтинг: 1370

Мнениеот Dragan_Trial » Вто Сеп 11, 2012 11:28 pm

If a picture is worth a thousand words, then a video is worth a million!!!

You told me so many times "blagodaria", "dobro utro" and "zdraveite" while overtaking me (see 3:30 for example), now I have the possibility to thank you for this vid and the friendly atmosphere on the track.
Аватар
Dragan_Trial

Рейтинг: 1265

Мнениеот nightmuffy » Сря Сеп 12, 2012 8:19 am

Dragan_Trial написа:If a picture is worth a thousand words, then a video is worth a million!!!

You told me so many times "blagodaria", "dobro utro" and "zdraveite" while overtaking me (see 3:30 for example), now I have the possibility to thank you for this vid and the friendly atmosphere on the track.

Thankyou. Steve and the gang loved every minute and as you say what an atmosphere from what they guys have told me. They will cetainly be back next year and hopefully will be able to add another team. I'm hoping to ride next year too all down to fitness and having a 3year old to look after. Hope to see you at The Three Mountains Ultra in Bansko 29th september.
life is a ride.... so live it!!
http://mtb-bulgaria.com/
Аватар
nightmuffy

Рейтинг: 1370

Мнениеот GF » Сря Сеп 12, 2012 2:11 pm

мляко с ориз написа:24-часов маратон по планинско колоездене-е няма такъв купон :banana: уникално мероприятие, след което човек винаги научава нещо за себе си :agree:
...

Искам да поздравя Пламен Андонов-който направи 17 обиколки и завърши на 5-то място :clap: За първа година участва в този маратон и показа отново, че юнаците със голям жизнен опит-над 50 години и нагоре, показват какво е силен дух и силва воля и могат да се борят рамо до рамо със всички останали.

При едно от нощните посещения на Горна контрола, Пламен Андонов сподели, че е паднал 4 пъти в тази обиколка. Ние му казахме, че се чудим как изобщо кара с тази тежка раница и с гладка и тънка предна гума на което той отговори: "Мен не ми тежи карането ами тези непрекъснати спирания по контролите и на старт-финала. За какво е това - доверие ли си нямаме?! :roll2: Готин човек! :wavey: :beer:
GF

Рейтинг: 1375

Мнениеот Reactor » Сря Сеп 12, 2012 2:23 pm

мляко с ориз написа:...Искам да поздравя Пламен Андонов-който направи 17 обиколки и завърши на 5-то място :clap:

Нисък поклон пред този човек!
Вдъхновява ме и както каза Дид,ме накара да се замисля наистина за някои неща ....и догодина ... :eyebrow:
Аватар
Reactor

Мнениеот Raffy » Сря Сеп 12, 2012 11:48 pm

"я, колело със степенка" (реплика на човек от горната контрола) или по-точно аз съм оранжевото човече с бялата Ултра :wavey:

Като за начало.. хванахме с Мирослав Велизаров влака от София за Пловдив в 06:55 ч. В 9 бяхме в Пловдив, но автобуса за Хисар вече беше тръгнал. Хапнахме по една принцеса и решихме да тръгнем на самоход. Обаче след леко лутане из Пловдив решихме да се върнем обратно на автогарата. Речено - сторено. Качихме се в автобуса за Хисар и в 11:30 сме там. По далечни спомени (защото от бързане, сутринта забравих изпринтените карти) помня, че от Хисар през полето се стига до станалото вече известно село мЪтеница. Обаче това поле нещо много голямо... та чак закъсняхме с 2-3 минути. Благодарим на организаторите все пак, че ни пуснаха да стартираме, нищо че вече бяхме изминали доста километри и въобще не ни се караше..

Трасето.. да, хареса ми, още повече и че беше съпътствано с това прекрасно време, като изключим появилият се вятър около 10-11 ч. на другия ден. Изпих общо около 10-на литра течности.. Паднах един път някъде из камънаците, колкото да ожуля двуседмичното си колело и да счупя стойката на фара. А си бях взел един силничък фар, който беше достатъчно тежък, за да го държа в ръка. Но на следващата обиколка измислих държач и за него.

За финал на нашето състезание врътнахме от с. Мътеница до Пловдив. Нямам километраж, но ми казаха че разстоянието е около 60 км. Взехме го за 2 часа и половина с няколко почивки. Честно казано, от всичко случило се през последните 30 часа, най-много ме радваше това, че ни бибиткахте като минавате покрай нас :bowdown:
За капак се качихме на препълненият, пътнически влак в 18 ч., защото следващия беше след 2 часа, а на ж.п. гарата ако заспяхме, сигурно щяхме да се събудим да другия ден, пък и може би без колелета.

Е те т'ва е от мен.

Да добавя... малко преди финала, точно на влизането в малка полянка набирах на 22-ра скорост (от 24) и мисля, че летях с над 50 км/ч

И, МОЛЯ, онзи индивид с поста за "40-те процента", да прочете какво е написал и да се позамисли малко :banghead:

Същото да направи и този дето "финишира с колАта"... :banghead:

Друго... не знам :) ще прочета пак страниците с изписаното след състезанието и може пак да драсна нещо :)

До догодина Кривоспицковци :popcorn:
Аватар
Raffy

Рейтинг: 1192

Мнениеот bikezilla » Чет Сеп 13, 2012 8:25 am

Аватар
bikezilla

Мнениеот PtD » Чет Сеп 13, 2012 9:33 am

Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот did » Чет Сеп 13, 2012 4:10 pm

Raffy написа:До догодина Кривоспицковци :popcorn:

Може би.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potter » Чет Сеп 13, 2012 4:50 pm

А, недейте така! На кое друго състезание ще има айран на корем?
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Reactor » Чет Сеп 13, 2012 6:01 pm

hitar_potter написа:А, недейте така! На кое друго състезание ще има айран на корем?

Обеща някакви снимки ... :idea:
Аватар
Reactor

Мнениеот Raffy » Пет Сеп 14, 2012 8:36 am

did написа:
Raffy написа:До догодина Кривоспицковци :popcorn:

Може би.

Това лично ли да го приемам?
Аватар
Raffy

Рейтинг: 1192

Мнениеот did » Пет Сеп 14, 2012 9:52 am

Ааа, не. Просто не е ясно, дали ще има маратон.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот hitar_potter » Пет Сеп 14, 2012 7:55 pm

:bawling: Искам паааак!
Изображение
Аватар
hitar_potter

Мнениеот Reactor » Пет Сеп 14, 2012 8:04 pm

hitar_potter написа::bawling: Искам паааак!

Всички искаме и ако трябва ще се включим кой с каквото може да помага за да се реализира отново,поне догодина!
Аватар
Reactor

Мнениеот Admin » Съб Сеп 15, 2012 2:05 pm

Едно разказче и от мен: http://mtb-bg.com/index.php/events/even ... 915-24hour
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот boriss13 » Съб Сеп 15, 2012 3:56 pm

Admin написа:Едно разказче и от мен: http://mtb-bg.com/index.php/events/even ... 915-24hour

А видеото от дилдо-то ще го видим ли? :popcorn:
Аватар
boriss13

Предишна

Назад към Състезания