Купа "Зарата"2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Купа "Зарата"2012

Мнениеот М.Паунов » Пон Апр 23, 2012 10:09 pm

Доста приятно състезание се получи :)

Ето и малко материали от нашите хора на старта:
Видео (малко се смачква качеството, като се качи :S ): https://vimeo.com/40883252
Снимки: http://kornishoni.snimka.bg/sports/kupa ... 012.672154
Аватар
М.Паунов

Рейтинг: 1550

Мнениеот Trip-tfk » Вто Апр 24, 2012 11:25 am

Ето тук съм сапочнал да качавам моите клипове от трасето: http://www.youtube.com/channel/UCQtR6S- ... 58g/videos
:beer:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот Pinky76 » Вто Апр 24, 2012 4:44 pm

Trip-tfk написа:Ето тук съм сапочнал да качавам моите клипове от трасето: http://www.youtube.com/channel/UCQtR6S- ... 58g/videos

Уникални клипчета Гриша.Ти показваш една нова гледна точка към карането в гората.Където няма кой да ни прави снимки или пък да снима с камера как преминаваме.Така повече хора ще разберат какво наистина е едно състезание по МТБ в пълнен размер и цялата му продължителност какво се случва и т.н.А не само на старта как тръгваме и на финала как финишираме,където киснат повечето хора.

Ако стоят на някой от баирите и ни окуражават като се мъчим на 180-200 пулс на най-стръмните баири би било много по-интересно и за тях и от голяма полза за нас.Защо не го правят,а само стоят на старт-финала - може би от мързел,от не знание,кой знае защо.
Е това може да мотивира всеки да даде всичко от себе си и чуството е някакси различно,сякаш другите те разбират и искат да ти вдъхнат малко емоция,кураж и да те поздравят за усилията ти досега.

Мерси за клипчетата Гриша - личи си как карат момчетата дори по средата на групата.Много силно караме като го гледам така отстрани.Дано всеки който се е подценявал по някакъв начин и не си вярва като се види отстрани или види всички като цяло как караме.Да си даде сметка,че всъщност имате много добри умения,качества,физическа подготовка след толкова много тренировки,които дори не ежедневни с годините се натрупват.Но най-вече сърце и желание да дадеш всичко от себе си и едновременно с това да се забавляваш и да се радваш на приридата.А че всеки от нас може да стане по-добър и като колоездач и като човек,то това е ясно,стига да полагаме усилия и да се борим със себе си всеки ден, да се разберем по-добре и да живеем по-щастливо и пълноценно.
Каква красота! :)

:beer: :beer: :beer:
Pinky76

Рейтинг: 2000

Мнениеот Trip-tfk » Сря Апр 25, 2012 3:07 pm

Pinky76 написа:
Trip-tfk написа:Ето тук съм сапочнал да качавам моите клипове от трасето: http://www.youtube.com/channel/UCQtR6S- ... 58g/videos

Уникални клипчета Гриша.Ти показваш една нова гледна точка към карането в гората.Където няма кой да ни прави снимки или пък да снима с камера как преминаваме.Така повече хора ще разберат какво наистина е едно състезание по МТБ в пълнен размер и цялата му продължителност какво се случва и т.н.А не само на старта как тръгваме и на финала как финишираме,където киснат повечето хора.

Ако стоят на някой от баирите и ни окуражават като се мъчим на 180-200 пулс на най-стръмните баири би било много по-интересно и за тях и от голяма полза за нас.Защо не го правят,а само стоят на старт-финала - може би от мързел,от не знание,кой знае защо.
Е това може да мотивира всеки да даде всичко от себе си и чуството е някакси различно,сякаш другите те разбират и искат да ти вдъхнат малко емоция,кураж и да те поздравят за усилията ти досега.

Мерси за клипчетата Гриша - личи си как карат момчетата дори по средата на групата.Много силно караме като го гледам така отстрани.Дано всеки който се е подценявал по някакъв начин и не си вярва като се види отстрани или види всички като цяло как караме.Да си даде сметка,че всъщност имате много добри умения,качества,физическа подготовка след толкова много тренировки,които дори не ежедневни с годините се натрупват.Но най-вече сърце и желание да дадеш всичко от себе си и едновременно с това да се забавляваш и да се радваш на приридата.А че всеки от нас може да стане по-добър и като колоездач и като човек,то това е ясно,стига да полагаме усилия и да се борим със себе си всеки ден, да се разберем по-добре и да живеем по-щастливо и пълноценно.
Каква красота! :)

:beer: :beer: :beer:

Благодаря за добрите впечатления.Догодина дано да мога и по-предните карачи да снимам. :D За жалост не ми остана място да заснема разкопания път с рова по средата и последната пътека,там също беше много интересно, ама другия път- повече!
Поздарви! :beer:
Trip-tfk

Рейтинг: 1718

Мнениеот colson » Сря Апр 25, 2012 11:13 pm

Страхотни са клипчетата!!! :clap:
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Рейтинг: 1795

Мнениеот Admin » Чет Апр 26, 2012 9:22 am

Ето го и моят поглед към състезанието: http://mtb-bg.com/index.php/events/even ... 425-zarata
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот edinmilion » Чет Апр 26, 2012 10:12 pm

Чудесно беше, за първи път участвам в Зарата и не предполагах, че маршрута ще е толкова добър, насладих се максимално. Чудни пътеки като че ли създадени само за колела :D (то се вижда от клиповете на Trip-tfk)
Много добре измислено трасето, също и това в началото с 90 човека на старта да се влеят в тази фуния, добре се получи чрез обиколка за 'разреждане'. Маркировката обаче на ключови места липсваше, на един разклон на 6 страни, но да не зачекваме тази тема. Общо взето имаше много момчета инструктирани по разклоните, които пък и без това бяха много в тази плетеница над Аязмото и може би за това на места имаше липси..аз съм доволен че не се погубих никъде ; )

Иначе за състезанието - отново изпитах старозагорската жега (живял съм четири години там), на изкачванията си свалях каскета, то пък грам ветрец не подухва. Водата свърши на 16 км, и следващите километри ми се привиждаха контроли след всеки завой, при това водни, с плискачки, душове, шадравани, абе аква парк хаха отплеснах се.. общо взето контролата ми дойде късно, но в предвид трасето, предполагам е нямало начин да е по в средата...
Като изключим водата, покарах стабилно. През цялото време бях с изключително приповдигнато настроение : ) говорих си със всички наоколо, на две места спирах да съдействам на хора и ме изпревариха доста, но това вкара колорит, тъй като през по голямата част карах сам по пътеките, и нито настигах някой, нито някой ме изпреварваше и се чуствах много добре : ).
На това последното спускане включих и трета плоча и с групичката която финиширахме около 2:40/ си спретнахме спринт с елементи на прескачане : )

Ето и моя трак - всичко е офишъл :eyebrow:
Искам да благодаря на Христо за превоза и кефа от пътуването до там и обратно, общо взето си е далече и ако не ме беше взел щях да пропусна.
edinmilion

Мнениеот Admin » Съб Апр 28, 2012 10:45 am

Ето ги и моите снимки: http://mtb-bg.com/index.php/events/even ... 425-zarata
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Capoeira » Съб Апр 28, 2012 4:37 pm

Номера 58,79,70,67 бяха ли дисквалифицирани от състезанието:
Изисквания към състезателите:
Всеки участник е длъжен:
• Да участва с изправен велосипед, да ползва каска и ръкавици по време на състезанието.
Не ми се занимава да гледам всички снимки ама то там некакъв контрол имало ли е или са се състезавали кой може и гол до кръста да кара.

Сега прегледах и официалното класиране всички са си класирани, да се организираме догодина да се разходиме като рамбо по трасето....
Не се заяждам просто е редно да се спазва правилника когато го има.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот eMcKu » Съб Апр 28, 2012 7:45 pm

@Capoeira
Бил ли си там, та коментираш ? :idea:
До колкото съм чел(може и да греша), според правилника на UCI ръкавиците се водят Highly Recomended.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Апр 28, 2012 7:59 pm

Щом така пише в наредбата за състезанието или
"Изисквания към състезателите:
Всеки участник е длъжен:
• Да участва с изправен велосипед, да ползва каска и ръкавици по време на състезанието." значи т'ва е правилника и няма к'во да осъждаме бил или не бил.
Хич не ми дреме какво ще стане, въпроса е принципен.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот cholla » Нед Апр 29, 2012 1:40 am

Не се заяждам просто е редно да се спазва правилника когато го има

А същият не се ли определя/следи/прилага от организаторите?! т.е ако последният е решил, че номерата - 58,79,70 и 67 могат да участват Ние кои сме, че да търсим, критикуваме и серем на положеният труд?
cholla

Мнениеот Capoeira » Нед Апр 29, 2012 5:20 am

cholla написа:Не се заяждам просто е редно да се спазва правилника когато го има

А същият не се ли определя/следи/прилага от организаторите?! т.е ако последният е решил, че номерата - 58,79,70 и 67 могат да участват Ние кои сме, че да търсим, критикуваме и серем на положеният труд?

Ние не знам кой сме, може да е някоя нова група за организирани карания.
Аз съм наблюдател и чета правилника след което сравнявам какво има на снимките, в правилника преспокоино можеше да има записано че всички състезатели трябва да са с долни гащи тип "танга", а реално да не се спазва това правило.
И пак казвам Емзо ясно номер 79, Ти визирам Ние кой номер си че така се пениш. Питам организаторите дали се прави проверка преди повреме и при финал на участниците. Въпроса е изцяло принципен, след като се пише правилник за участие е нормално да се спазва още повече, че правилника е писан от тях не е просто цитирано че важат правилата за участи в състезание от UCI клас хх.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Мнениеот eMcKu » Нед Апр 29, 2012 9:28 am

Не знам, но аз никога не карам с ръкавици. Попитах на старта, дали може така да участвам и ми беше позволено.
Пиши по - грамотно, че нищо не мога да ти разБера. :agree:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот penmark » Сря Мар 20, 2013 7:47 pm

Тая година няма ли да има? :eyebrow:
Аватар
penmark

Мнениеот fiderota » Сря Мар 20, 2013 9:24 pm

В календара на сайта е написано че ще има уж на 21 април зарата 2013 едишън :D :agree:
Мразя насрещен вятър.
Аватар
fiderota

Рейтинг: 1262

Мнениеот choko73 » Сря Мар 20, 2013 10:16 pm

Спете спокойно, ще има! :agree:
choko
choko73

Рейтинг: 1280

Мнениеот Ozzie » Сря Мар 20, 2013 10:46 pm

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Предишна

Назад към Състезания