Обиколка на Витоша 2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2012

Мнениеот PtD » Нед Юли 08, 2012 12:47 pm

Да уточним: по пътеката има доста места за изпреварване, но към края си тя се превръща в single track, където за да изпревариш, трябва да бутнеш този пред теб в дерето. :nuts:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Нед Юли 08, 2012 12:53 pm

PtD написа:Да уточним: по пътеката има доста места за изпреварване, но към края си тя се превръща в single track, където за да изпревариш, трябва да бутнеш този пред теб в дерето. :nuts:

Изкушаващо, нали?
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот bdz43r » Нед Юли 08, 2012 6:54 pm

На местата за изпреварване можеш да изпревариш 1-2-ма, но не и 10-20 души наведнъж. А ако цялото ми каране по пътеката ще е дебнене на широки места, за да изпреваря 20 души един по един, няма смисъл да се нервирам за 50 м преднина.
Аватар
bdz43r

Мнениеот Andy3 » Пон Юли 09, 2012 11:07 am

Абе, той проблема е много лесно решим, просто не карайте официалната обиколка. Така няма да се ядосвате, че някой не ви дава път или сте се озовали в дерето примерно, щото "колегата" ви е избутал :lol: .
Аватар
Andy3

Рейтинг: 1659

Мнениеот PtD » Пон Юли 09, 2012 11:21 am

Andy3 написа:Абе, той проблема е много лесно решим, просто не карайте официалната обиколка. Така няма да се ядосвате, че някой не ви дава път или сте се озовали в дерето примерно, щото "колегата" ви е избутал :lol: .

Неофициалната обиколка не е състезание, следователно няма защо да си даваш зор да изпреварваш :nuts:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот sub_eleven » Пон Юли 09, 2012 7:27 pm

PtD написа:
Andy3 написа:Абе, той проблема е много лесно решим, просто не карайте официалната обиколка. Така няма да се ядосвате, че някой не ви дава път или сте се озовали в дерето примерно, щото "колегата" ви е избутал :lol: .

Неофициалната обиколка не е състезание, следователно няма защо да си даваш зор да изпреварваш :nuts:

хората, които са имали проблем с изпреварването/изпреварващите, така или иначе никой няма да ги запомни с класирането им. Не виждам проблем наистина, който гони личен рекорд или постижение, да го направи на спокойствие от тази гледна точка - хем ще бъде по-добро времето му, хем по-малко нерви.

Няма лошо да се драпа и на състезанието, но не с цената на това да бутнеш някой в дерето. Ще се повторя, но тези с амбициите, тренирайте повече и дърпайте напред още в началото. Все пак явно трябва да си направите сметката, че сигурно всяка година в тази част на трасето са проблемите и да се адаптирате, нали сте ветерани :)

Между другото обиколката на Витоша си беше първото ми по-сериозно каране и вече виждам резултат в мускулатурата и издръжливостта ми на колоездене. И то голяма разлика.

Но все пак 186/93 килограма. При 186/73 можеше и да имам добри резултати на обиколката. Така съм все едно с 2-3 раници.... А уж нямам наднормено тегло, но явно с тези пропорции ще съм все за 10+ часа и 400+ място. хахах

Ще видим догодина, живи и здрави.
sub_eleven

Рейтинг: 1160

Мнениеот dobber » Пон Юли 09, 2012 11:42 pm

sub_eleven написа:Няма лошо да се драпа и на състезанието, но не с цената на това да бутнеш някой в дерето. Ще се повторя, но тези с амбициите, тренирайте повече и дърпайте напред още в началото. Все пак явно трябва да си направите сметката, че сигурно всяка година в тази част на трасето са проблемите и да се адаптирате, нали сте ветерани :)

Е щом нямаш претенции в класирането, защо не пуснеш по-бързите, които са попаднали зад теб? За 100км може всичко да се случи, пукаш 2 гуми и хоп - някои по-бавен те задминава.
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Юли 10, 2012 1:46 am

sub_eleven написа:хората, които са имали проблем с изпреварването/изпреварващите, така или иначе никой няма да ги запомни с класирането им. Не виждам проблем наистина, който гони личен рекорд или постижение, да го направи на спокойствие от тази гледна точка - хем ще бъде по-добро времето му, хем по-малко нерви.

Няма лошо да се драпа и на състезанието, но не с цената на това да бутнеш някой в дерето. Ще се повторя, но тези с амбициите, тренирайте повече и дърпайте напред още в началото. Все пак явно трябва да си направите сметката, че сигурно всяка година в тази част на трасето са проблемите и да се адаптирате, нали сте ветерани :)

Между другото обиколката на Витоша си беше първото ми по-сериозно каране и вече виждам резултат в мускулатурата и издръжливостта ми на колоездене. И то голяма разлика.

Но все пак 186/93 килограма. При 186/73 можеше и да имам добри резултати на обиколката. Така съм все едно с 2-3 раници.... А уж нямам наднормено тегло, но явно с тези пропорции ще съм все за 10+ часа и 400+ място. хахах

Ще видим догодина, живи и здрави.

Абе братле, защо трябва да изписваме купища постове за да обясняваме едно и също нещо и пак да има не разбрали. Идеята е като имаш на задната си гума някой поне попитай дали иска път, щом се е лепнал там значи кара колкото теб или повече !!!!!! Що за Бай Ганьовци сте, не разбрах някой да е имал проблеми, само си споделяме кое как е било.
Доста от участниците стигат бързо до Тихия Кът но и доста от тях не са толкова бързи след това. 10+ за теб а някой се борихме за 05:00 трябва ли да си толкоз тесногръд за да си перкаш като муле по пътеката и да не ти дреме какво става за теб. :banghead:

А относно помненето и класирането, за мен беше първо участие на обиколката а и първа година на колело ( колелото е купено на 25.07.2011 ) и ако не ти То АЗ Ще го помня.
Всеки си има филм, всеки от нас е човек точно като теб всеки заслужава човешко отношение. И когато съм се бъхтил цяла година, обмислял съм го как, кога и къде да почивам ям и пия, вложил съм доста от времето си а някой се прави на СуперМен пред мен а всъщност едва върти педалите ........................................................................................... :(!: :(!: :(!: :(!: :(!:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Yavkata » Вто Юли 10, 2012 5:21 am

А бе момци още ли я Обикаляте тая Витоша....айде финиширайте най -после! Ама май няма де е скоро, като гледам, че и до Кладница не сте стигнали. :V:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот krach » Вто Юли 10, 2012 7:34 am

Защо спорите за 2 различни неща:
-единия че има темерути изпреварващи
-другия че има темерути недаващи път
Ясно е че и 2те групи ги има. Но това не слага всички под тези знаменатели. При 700 души НЯМА как да няма някой дИбИл. Но заслужава ли си за 1-2 на 700 да си разваляш кефа. Подминаваш когато можеш теглиш му една и хайде....
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот sub_eleven » Сря Юли 11, 2012 8:46 pm

dobber написа:
sub_eleven написа:Няма лошо да се драпа и на състезанието, но не с цената на това да бутнеш някой в дерето. Ще се повторя, но тези с амбициите, тренирайте повече и дърпайте напред още в началото. Все пак явно трябва да си направите сметката, че сигурно всяка година в тази част на трасето са проблемите и да се адаптирате, нали сте ветерани :)

Е щом нямаш претенции в класирането, защо не пуснеш по-бързите, които са попаднали зад теб? За 100км може всичко да се случи, пукаш 2 гуми и хоп - някои по-бавен те задминава.

пуснал съм всеки, никой не съм спрял. На два пъти обаче щях да се пребия от неуместни изпреварвания.

RastaWarrioR написа:..............

какво сега, ти ме идентифицира като човека карал пред теб виновен за всички злини на състезанието? Стегни се малко и чети повече...
sub_eleven

Рейтинг: 1160

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Юли 11, 2012 10:50 pm

Батенце, вече ми стана ясно.
Сори, че те занимавам с глупости.

Всичко до тук беше един голям :offtopic:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот dobber » Чет Юли 12, 2012 7:14 am

Нова доза снимки
Мои приятел снима на Ярлово, Брезите и Финала. Може някои от вас да се познае.
https://www.facebook.com/media/set/?set ... 396&type=1
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот fangio » Чет Юли 12, 2012 2:55 pm

dobber написа:Нова доза снимки

Само аз ли не мога да отворя линка?
fangio

Рейтинг: 1289

Мнениеот Pinky76 » Чет Юли 12, 2012 10:00 pm

fangio написа:

Успя ли да отвориш и видиш снимките или още не?
При мен всичко си е наред,аз даже публикувах на профила си няколко от тях. :agree:
Pinky76

Мнениеот fangio » Пет Юли 13, 2012 7:11 am

Pinky76 написа:
fangio написа:

Успя ли да отвориш и видиш снимките или още не?
При мен всичко си е наред,аз даже публикувах на профила си няколко от тях. :agree:

Не, не можах!
Най-вероятно защото нямам регистрация във facebook.
Май ще трябва да си направя някаква за да мога да гледам снимки. :agree:
fangio

Рейтинг: 1289

Мнениеот Tyno » Вто Юли 31, 2012 2:05 am

Относно изпреварванията, има достатъчно време и дистанция да го направите това на изкачване до първия подкрепителен пункт, ако до там групата не се е разредила, то определено след това и да се изпреварвате няма много смисъл... Състезанията в българия покачват своят експириънс и предимно Обиколката за това наистина ще е по-добре ако догодина оставим бягащите да преминат миналия ден. От голяма полза ще е ако се вземат мерки с пешеходците, по които хвърчат камъни на задминаване с висока скорост. Едно браво на всички участници за това, че са опазили планината по-чиста за разлика от миналата година. :beer:
Изображение
Изображение
Аватар
Tyno

Рейтинг: 1300

Мнениеот Reactor » Пон Май 13, 2013 9:25 pm

http://www.vitosha100km.bg/
Готвите ли се :)
Аватар
Reactor

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Май 13, 2013 10:21 pm

А дали пък не се готвим от Юли 2012 :)
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот bonter » Пон Юни 24, 2013 10:18 pm

bonter написа:Аз пък на 75-ия км. Се предадох. Срам ме е от себе си, но толкова са ми силите явно.
Обаче не съжалявам,че участвах.Запознах се с разни хора, които бяха по на зад, приятни хора поговорихме си беше хубаво.
Сега да похваля и организацията, добре че бяха там с 2 мотора, като ме видяха да идвам се зачудиха доста от къде се взех, след като вече всички са минали отдавна.Вече мислех че съм забравен и изоставен, как ще се прибера просто незнаех. Водата ми свършваше, д-то ме болеше зверски, за краката да не говоря просто.Не виждах никакъв шанс, как въобще ще се прибера.Бях вече отчаян.
Тогава те ми предложиха да изчакам с тях джипа и ще ме закарат до Железниза и от там по асфалта и към къщи.
По пътя в джипа си починах отписаха ме на следващия чекпойнт и обиколката свърши за мен.
На всички пунктове хората от организацията бяха повече от любезни, вода имаше винаги и разни бонбони и др.
За организацията отличен 6. Никъде неможах да изляза от трасето или да се объркам нещо.
Колелото издържа всичко по пътя камъни, кал, вода,прах - какво ли не. Дори гума неспуках.
Колелото ми издържа - аз не.
Просто сега съм нахъсан да тренирам повече и следващата година да успея да мина цялата обиколка, без значение за какво време.

Щастлив съм да споделя, че тази година успях 11:29ч.Номера ми беше 552. Този дето озвучаваше пътеките с AC/DC от телефона, на който му издържа батерията до финала.
Всичко беше супер. Неспуках гума нито веднъж. Организацията беше на супер ниво. Бях толкова нахъсан за тази обиколка, че нямах никакви намерения да се откажа. От страх се бях презапасил със сандвичи и вода - излишно, организацията беше помислила за всичко това много добре.
Догодина мисля пак да участвам.
Аватар
bonter

Рейтинг: 1185

Предишна

Назад към Състезания