Шуменско плато XCE § XCO 2013

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Шуменско плато XCE § XCO 2013

Мнениеот Анелия » Сря Сеп 25, 2013 4:48 pm

Здравейте приятели,
Тази година решихме, че имаме сили да направим повече състезания и след успешните маратон и полумаратон Шуменско плато, след детското състезание, е време за традиционните обиколки и още една изненада: крос кънтри елиминатор. Ето и наредбите за двете събития, които ще се проведат през уикенда 12-13 октомври:

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ (XCЕ)

ОРГАНИЗАТОРИ:
ОБЩИНА ШУМЕН
ВЕЛОКЛУБ ИЛЧОВ БАИР
ПРИРОДЕН ПАРК ШУМЕНСКО ПЛАТО

МЯСТО:
Състезанието ще се проведе на 12.10.2013 г., събота, в гр.Шумен, на градския Колодрум от 15:00 часа.
ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО
12.10. 2013 г.
13:00 - 14:00 тренировки по трасето
14:00ч. - 15.00 ч. – техническа конференция, регистрация и раздаване на състезателни номера
15:00 ч – квалификации за определяне на стартовият ред
16:00 ч - старт на състезанието по ред определен от резултатите в квалификациите
17:30 ч – награждаване
ИЗИСКВАНИЯ:
Всеки състезател е длъжен:
• да носи каска и ръкавици
• да участва с изправен планински велосипед
• да притежава застраховка за деня на провеждане на състезанието
• за юноши под 18 годишна възраст – писмена декларация от родител / подписана пред регистриращия или пред водача на отбора. /
КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ
Класирането е индивидуално. Победителите ще получат предметни награди и/или медали.
ИНФОРМАЦИЯ
Трасето за състезанието Крос Кънтри Елиминатор (ХСЕ) ще бъде с дължина между 500 и 1000 м с множество атрактивни за публиката препятствия. Дистанцията е спринтова и за това няма да бъдат включени тесни пътеки (single tracks) или тесни обратни завои. Мястото на старта и финала е различно, за да се съкрати времето за провеждане.
ГРУПИ: Състезанието ще включва само една група състезатели - мъже 17+ (на 17 години, или по-големи, като се взема предвид годината на раждане без оглед месеца).
ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ:
Таксата за участие е в размер на 2лв, за състезателите записали се за участие и в XCO състезанието и 5лв за тези които искат да вземат участие само в XCE състезанието.
ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ:
на място
РЕГЛАМЕНТ:
- Състезанието ще бъде проведено само при минимум 12 участника.
- За определяне на реда на стартиране се провежда квалификационен пробег за време по трасето.
- Реда на стартиране в квалификациите се определя от представянето на състезателите в състезанията от „Купа България ХСО“ – по-добре представилите се стартират първи. Състезателите, които нямат участие в „Купа България ХСО“, стартират по ред на регистрация.
- За квалификационният етап на състезателите биват раздавани състезателни номера, които съответстват на реда им на стартиране. Тези състезателни номера следва да бъдат върнати на организаторите след приключване на квалификационният етап.
- След приключване на квалификациите се определя стартов лист. В следващият кръг на същинското състезание продължават най-добре класиралите се 32 или 36 състезатели, като реда на стартиране се определя по един от следните графици описани в ANNEX 1 или ANNEX 2. Състезателите получават стартови номера спрямо класитането си в квалификационният рунд – по-бързите получават по-малък номер.
- В следващ кръг преминават първите двама финиширали състезатели от всеки старт.
- По време на състезанието е забранено бутането, дърпането, блъскането или каквито и да било действия, които биха възпрепятствали пряко и попречили на представянето на противников състезател. Такива състезатели биват дисквалифицирани (DSQ) и прекратяват по-нататъчното си участие в състезанието.
- Състезателите стартират подредени в линия, като избора на място за стартиране (в линията) се избира с предимство на състезателят с по-малък състезателен номер.
- Подреждането на състезателите след трето място се извършва спрямо етапа до който са достигнали и стартовият им номер. В общото класиране всемат участие и дисквалифицираните (DSQ) състезатели, като те заемат място спрямо етапа, до който са достигнали и стартовият им номер. В класирането влизат и нефиниширалите (DNF), както и нестартиралите (DNS) състезатели като се класират спрямо етапа, до който са достихнали и състезателният им номер, като предимство имат нефиниширалите спрямо нестартиралите състезатели.
ЗА КОНТАКТИ:
Велоклуб Илчов баир
Васил Василев, тел. 0879030909
Анелия Карагьозян, тел. 0897 224781

НАРЕДБА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА СЪСТЕЗАНИЕ ПО ПЛАНИНСКО КОЛОЕЗДЕНЕ (XCО)

ОРГАНИЗАТОРИ:
ОБЩИНА ШУМЕН
ВЕЛОКЛУБ ИЛЧОВ БАИР
ПРИРОДЕН ПАРК ШУМЕНСКО ПЛАТО
МЯСТО:
Състезанието ще се проведе на 13.10.2013 г., неделя, в гр.Шумен, с начало и финал местността Кьошковете от 11 часа.
ПРОГРАМА НА СЪСТЕЗАНИЕТО
12.10. 2013 г.
11:00-18:00 тренировки по трасето
13.10.2013 г.
8:00-10:30 – тренировки по трасето
8.00ч. – 10.30 ч. – техническа конференция, регистрация и раздаване на състезателни номера
11:00 ч старт юноши младша, ветерани, мъже хоби и жени
13:00 ч старт мъже и юноши старша възраст
15.30 ч – награждаване
ИЗИСКВАНИЯ:
Всеки състезател е длъжен:
• да носи каска и ръкавици
• да участва с изправен планински велосипед
• да притежава застраховка за деня на провеждане на състезанието
• за юноши под 18 годишна възраст – писмена декларация от родител / подписана пред регистриращия или пред водача на отбора. /
КЛАСИРАНЕ И НАГРАДИ
Класирането е индивидуално по възрастови групи. Победителите в отделните групи ще получат предметни награди и/или медали.
ИНФОРМАЦИЯ
Трасето за състезанието ХСО е с дължина 6,1 км. Трасето е от умерено тежко до тежко.

Групи
• Мъже Елит – 5 обиколки
• Мъже Хоби – 3 обиколки
• Юноши старша възраст – 3 обиколки
• Юноши младша възраст – 2 обиколки
• Ветерани – 3 обиколки
• Жени -3 обиколки
Важи правилото за „затваряне”, т.е. когато първият в категорията финишира, останалите приключват в същата обиколка.
ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ:
Всеки състезател заплаща състезателна такса 5лв. при предварителна регистрация на сайта на клуба и 10 лв. без регистрация.
ЗАЯВКИ ЗА УЧАСТИЕ:
Заявки на формата за регистрация в сайта на клуба: http://www.ilchovbair.com/registrationxco
ЗА КОНТАКТИ:
Велоклуб Илчов баир
Анелия Карагьозян, тел. 0897 224781

Очаквайте скоро информация за спонсорите, но предполагам се досещате за Шшшуменско ;)
Аватар
Анелия

Рейтинг: 2000

Re: Шуменско плато XCE § XCO 2013

Мнениеот cdrecordable » Сря Сеп 25, 2013 9:20 pm

Подсказка за XCO то :)
Изображение
Изображение
cdrecordable

Рейтинг: 1282

Мнениеот motomarzel » Съб Сеп 28, 2013 5:41 pm

Ето го и постера на събитието!

Благодаря на нашите спонсори и партньори - без тях нямаше да се справим!

- велосипеди SPRINT
- BIKE HOUSE
- нещо вкусно от НЕЩО ВКУСНО
- Природен парк "Шуменско плато"
- Община Шумен
- нещо пивко от "Шуменско пиво"
- медийната подкрепа на MTB-bg.com и www.MAXBIKE.bg

Изображение
Аватар
motomarzel

Мнениеот Jason_X_ » Съб Сеп 28, 2013 9:14 pm

Мъже Елит 5 обиколки, а една обиколка колко км е ?
Jason_X_

Рейтинг: 1198

Мнениеот motomarzel » Съб Сеп 28, 2013 9:23 pm

Jason_X_ написа:Мъже Елит 5 обиколки, а една обиколка колко км е ?

Анелия написа:ИНФОРМАЦИЯ
Трасето за състезанието ХСО е с дължина 6,1 км. Трасето е от умерено тежко до тежко.
Аватар
motomarzel

Мнениеот galin_krastev » Сря Окт 02, 2013 10:18 pm

Ето малко кадри от миналогодишното състезание. Знам че повечето искат снимките да не са във фейсбук, но тези са тука. Има и два клипа доста любителски, на този пост дето бях аз бе документирано почти цялото преминаване на състезателите във всичките им обиколки, там може да се видят и разликите в отделните обиколки на този пост на състезателите. Това е така нареченото спускане "Края на ЕКО пътеката". Пак ще бъде в трасето така че можете да си припомните това. Ето все пак линкове към всичките ми албуми със снимките от предишното XCO 2012g.
Клипове:
1. http://www.youtube.com/watch?v=YLtXQkjJ6Qs (Любо Ботушаров успя на снимка да запечата един интересен момент където на клипа е на 35'20" - 35'30" )
2. http://www.youtube.com/watch?v=eTG5LJTeGJE

Снимки:

1. https://www.facebook.com/galin.krastev. ... 882&type=3
2. https://www.facebook.com/galin.krastev. ... 882&type=3
3. https://www.facebook.com/galin.krastev. ... 882&type=3
4. https://www.facebook.com/galin.krastev. ... 882&type=3
5. https://www.facebook.com/galin.krastev. ... 882&type=3

това е всичко от моя страна
SIngle Speed 8кг
whell: 26"
gear: 32x18
tyres: Geax AKA Pluma 1.8
Аватар
galin_krastev

Рейтинг: 1538

Мнениеот Admin » Пон Окт 07, 2013 10:09 am

Здравейте, търся място в някоя кола от София до Шумен и обратно с тръгване в събота сутринта, така че да сме навреме за ХСЕ състезанието и прибиране в неделя след ХСО състезанието. Разбира се, участвам в горивото с припадащата ми се част.
Също така си търся и съквартирант за стая в някой хотел там, като най-добре е двете търсения да съвпаднат, т.е. най-лесно ще е от логистична гл.т.
Ако има някой желаещ, да ми пише тук на ЛС или да ми звънне на тел. 0887321695, Любо.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот galin_krastev » Пон Окт 07, 2013 9:12 pm

Излезе още едно интересно клипче от архива, този път и Любо в кадър докато снима : http://youtu.be/4iMEgUfHja0
SIngle Speed 8кг
Аватар
galin_krastev

Мнениеот Анелия » Вто Окт 08, 2013 2:03 pm

Аватар
Анелия

Мнениеот Admin » Сря Окт 09, 2013 2:03 pm

Да допълня за моето търсене, че има и вариант да отидем с моята кола, отиване и връщане ще е около 150-160 лв., така че трябва да сме поне трима души, за да има смисъл. Единственият проблем е, че колата е стара и не е много надеждна, та дано не се развали някъде по пътя. Иначе имам багажници за велосипеди и всичко. Та ако има желаещи за този вариант, и те да пишат или да се обадят.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Анелия » Чет Окт 10, 2013 10:03 pm

Отново ще има застрахователи на HDI на регистрацията в неделя.
Аватар
Анелия

Мнениеот skipper » Пон Окт 14, 2013 1:03 pm

Много силни два дни се получиха! В събота беше голяма забава по трасето, което беше на много високо ниво - препятствия изискващи техника, баири изискващи крака и много добри умения за спускане, асфалтов участък за гонене и изпреварване ... много добро, браво! Оказа се, че този формат е нов за всички ни и взе доста жертви, но определено беше много атрактивно. Организаторите се бяха постарали много и всичко беше перфектно. Много смях и усмивки - както трябва да е.
Втория ден бе още по масов. Въпреки мъглата и влажното време бе пълно със смеещи се състезатели и публика. Трасето бе хлъзгаво и технично с много добри и технични участъци изискващи постоянна концентрация. Новата част с пътеката след Солумара бе много игрива и при сухо време ще е доста бърза, пусканията няма да ги коментирам – чист кеф. Много млади момчета каращи в категория юноши катереха много добре и след време като имат повечко опит ще успяват и на спусканията да карат бързо без да слизат.
Огромни благодарности на всички от клуб Илчов Баир за това страхотно състезание. За пореден път бяхте на много високо ниво! Благодаря и на спонсорите, които много добре се бяха погрижили за състезателите ... особенно на финала :beer:
Поздрави на всички участници и до скоро!

Калин :wavey:
Hardtail 4 life!
Аватар
skipper

Рейтинг: 1566

Мнениеот Анелия » Пон Окт 14, 2013 1:11 pm

Благодаря на всички, които помогнаха да осъществим двете състезания този уикенд! Това са спонсорите, доброволците, които се включиха по изграждането на трасетата, както и маршалите и съдиите на старт-финала и по трасето, готвачите, фотографите, публиката :clap:
Поздравления за състезателите, които ни уважиха за пореден път, надявам се да ви е харесало и догодина живот и здраве пак да покараме :evil:
Тук публикувам резултатите от неделя, а малко по-късно (след като приберем маркировката и най-сетне сготвя нещо вкъщи), ще препиша и финалистите от Елиминациите, както и ще обобщя линковете към снимките.
И не забравяйте и зимата за Шшшуменско (плато) :beer:
Аватар
Анелия

Мнениеот galin_krastev » Пон Окт 14, 2013 4:52 pm

Аз като част от организацията(подизпълнител) , предимно в изграждането на трасетата, като новият участък до п.Солумара, ви обещавам, че догодина ще има още нови части в него. Имам много идеи то да стане още по забавно базирайки предоставеният терен в тази част на Шуменското плато. Ако някой се интересува от релефи това си е един голям дол, който се кара около него а горната му част е, точно тази дето състезателите от категория "Елит" и юноши старша възраст въртяха 180 градуса (фибата) , малко над споменатата пещера. Смятам да накъсам това първото дълго изкачване с едно междинно спускане, и после може би с по коварно качване със серпентинесто катерене , но засега това ми е заложено в главата като идея. Аз като член на Велоклуб "Илчов Баир" смятам всяка година докато мога да правя разкопки по трасето за да бъде още по интересно и предизвикателно за участниците, било то в маратон , ХСЕ , ХСО състезание. С развитието на технологиите съм се решил в паралел да направя и система за видеонаблюдение в тази си част около фибата на п.Солумара , да се поставят около 8 камери ако може и повече. А и всичко това да се предава на живо през Interenet за тези които немогат да присъстват. Аз започвам отсега с плановете за това и своевременно с реализацията. Смятам да направя и някои въздушни пейки по дърветата за публика която ще се наслаждава да гледа състезателите и да ги снима от 3-4 метра височина а самите състезатели ще минават под въпросните пейки. Има опция и за тунелче да се изгради но това е по сложно и не много за сам човек. Аз благодаря на всички участници, и на голямото отборно присъствие на КК Г.Одрински, които решиха да уважат нашето събитие. Благодаря и на публиката която успяваше да надъхва състезателите да не се отказват а да дават максимум от себе си за по-добро класиране. Този път ще се въздържа да публикувам чужди снимки а ще оставя на колежката (Ани) да прецени кои снимки са подходящи за публично излагане , но това по късно днес.
SIngle Speed 8кг
Аватар
galin_krastev

Мнениеот galin_krastev » Пон Окт 14, 2013 11:20 pm

Минава време, кадри от ХСЕ-то i XCO-то няма, всичко е във фейсбук така че ето ви едно ви една препратка.
Това са малко кадри от двете събития.

XCE - https://www.facebook.com/galin.krastev. ... 882&type=1
XCO - https://www.facebook.com/galin.krastev. ... 882&type=1
SIngle Speed 8кг
Аватар
galin_krastev

Мнениеот Анелия » Вто Окт 15, 2013 10:32 am

Спокойно, Гальо, състезанието свърши. Сега можем да се отпуснем и да отделим внимание на всичко онова, което загърбвахме в името на подготовката за състезанието.
Ето обещаните линкове към снимки:
XCE, от Николай Кулев
XCE, от Невена Христова
XCE, от Валентин Василев
Малко се повтарят, XCE, от Хелиана
XCE от Захари Николов
XCE, от Калоян Кръстев

XCO от Таня Томова
XCO, от Валентин Вълчев
XCO, от Валентин Василев
XCO, от Калоян Кръстев
Аватар
Анелия

Мнениеот Admin » Сря Окт 16, 2013 10:51 am

Шуменско плато XCE 2013
Ето го репортажът за ХСЕ състезанието.
Аватар
Admin

Мнениеот 4getcredo » Сря Окт 16, 2013 11:55 am

Любопитно ми е да видя и видео от стартовете... ако има? Или съм пропуснал някъде?
Форматът наистина изглежда много добре. Поздравления на "Илчовските" баир будали! :beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот cdrecordable » Сря Окт 16, 2013 12:46 pm

Имам няколко клипчета но мн аматьорски са се получили/скрита камера /ще опитам да зглобя едно.
cdrecordable

Мнениеот galin_krastev » Сря Окт 16, 2013 1:51 pm

Колегата ни Николай ,предоставя едно клипче от ХСО-то https://vimeo.com/77026799
SIngle Speed 8кг
Аватар
galin_krastev

Мнениеот plameniliev » Сря Окт 16, 2013 6:41 pm

Поздравления, като прочетох репортажа изглежда е било доста интересно :clap: Малко ме е яд че съм пропуснал :D
plameniliev

Рейтинг: 1340

Мнениеот outfaced » Сря Окт 16, 2013 7:26 pm

клипче от XCE :dontknow: ... и мен ме заинтригува ... звучи много забавно :D :agree:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот motomarzel » Сря Окт 16, 2013 10:02 pm

outfaced написа:клипче от XCE :dontknow: ... и мен ме заинтригува ... звучи много забавно :D :agree:

4getcredo написа:Любопитно ми е да видя и видео от стартовете... ако има? Или съм пропуснал някъде?
Форматът наистина изглежда много добре. Поздравления на "Илчовските" баир будали! :beer:

Ето тук има няколко кратки клипчета от състезанието, за съжаление не се вижда много, но и това е нещо.
Аватар
motomarzel

Мнениеот 4getcredo » Чет Окт 17, 2013 9:54 am

:agree: :beer:
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот cdrecordable » Чет Окт 17, 2013 7:07 pm

След 1 час конвертиране и 3 часа качване ето го в тубата :) http://www.youtube.com/watch?v=v84zXzpqu08
cdrecordable

Мнениеот Admin » Нед Окт 20, 2013 7:31 am

Шуменско плато ХСЕ - галерия
Малко допълнителни снимки от ХС елиминатора в Шумен.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Сря Окт 23, 2013 11:56 pm

Аватар
Admin

Мнениеот motomarzel » Пон Окт 28, 2013 11:30 am

Почитната стълбичка!!! :lol:

Изображение
Аватар
motomarzel

Назад към Състезания