Велорали Черни връх 2013?

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Велорали Черни връх 2013?

Мнениеот vas69 » Нед Окт 06, 2013 2:49 pm

t_i_t_o написа:Тая година състезанието беше СПААААААРТАААААААА или с други думи малко мъжко... дойде ми в повече най вече калта. Качването беше ОК макар и доста бавно, но тази година почни не съм карал колело. Обаче пускането беше кошмар - още в началото се измокрих страшно много, обувките ми почнаха да джвакат и си поизмръзнах - но като цяло супер преживяване.

П.С. и тая година имаше селяци които си хвърляха опаковките от гелчетата!!!

И аз ги видях, трудно им е да свикнат, един го питах у тях на село хвърля ли така в двора си
Life is behind bars and between legs.
I'll be BACK.
Аватар
vas69

Рейтинг: 1290

Мнениеот LIL » Нед Окт 06, 2013 4:56 pm

Райко- Не мога да се съглася с теб пич! Знам, че теб те влече определен тип каране, но дисциплината в, която се състезаваме определено е ХС, което изисква добре маркирано трасе. Ако имах желание да се ориентирам по карта и компас шях да се състрзавам в тези дисциплини има ги и с колело и без. Ако пък ми покажеш пътека на Витоша бе безброй следи от гуми...черпя яко бира. Аз нямам претенции ни за чело ни за среда, карам за кеф и да си доставя нужната ми доза адреналин, което не означава, че ме кефи усилията които съм хвърлил да отидат на вятъра защото някой го домързяло.
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот did » Нед Окт 06, 2013 5:05 pm

Като чета за маркировката... май щурите курове или не са се включили в организацията и някой си е повярвал, че може това събитие да стане и без тях, или те са маркирали и са за бой. Казвайте кое от двете е вярното! :smokin:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот Ивайло » Нед Окт 06, 2013 5:19 pm

Rayko написа:Многото маркировка глези състезателите и те губят някои полезни качества.
...
По-малко маркировка - по добър инстинкт за ориентиране в пространството.

Това от една страна е така, но от друга страна маркировката създава равнопоставеност между участниците, които познават трасето и тези, които не го познават. Казвам го от позицията на човек, който вчера участва за пръв път, като на няколко места на спускането долу в горския пояс имах проблем с намирането на трасето. Поне на няколко възлови места (няколо преминавания покрай, пред, зад, между и около хижи) можеше да има ясна маркирова.

Извън това, състезанието беше истинско предизвикателство за мен, особено спускането в горната му част. Не бях карал на сняг, така че този опит беше изключително полезен. :)
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот bigchicken » Нед Окт 06, 2013 5:51 pm

Какво сега, да се радвам, че близах асфалтови рани и не се мъчих горе, или да ви завиждам? :)
Аватар
bigchicken

Рейтинг: 1375

Мнениеот xcrider » Нед Окт 06, 2013 5:55 pm

Завиждай .. :D
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот sailman » Нед Окт 06, 2013 6:36 pm

did написа:Като чета за маркировката... май щурите курове или не са се включили в организацията и някой си е повярвал, че може това събитие да стане и без тях, или те са маркирали и са за бой. Казвайте кое от двете е вярното! :smokin:

Удебеленото съждение е точно... ;)
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот did » Нед Окт 06, 2013 7:28 pm

Жалко. Когато вадиш сърцето на едно мероприятие, то е обречено да стане или твърде комерсиално, или да умре. Дано да стане комерсиално!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот chiburator » Нед Окт 06, 2013 8:02 pm

Вярно е, че маркировката никаква я нямаше, но пък състезанието се получи чудесно. Благодарности на организаторите, спонсорите и на хората от контролите, благодарение на които се случва това събитие.
Слънцето и безветрието горе бяха наградата от планината за всички, които се престрашиха да участват. Специални поздрави и на всички, които попаднаха в прегръдките на онази лакома локвичка, дебнеща на спускането след върха. И аз я пробвах, налапа цялата предна гадината, че и единия крак до коляното :D
Аватар
chiburator

Рейтинг: 1247

Мнениеот outfaced » Нед Окт 06, 2013 9:50 pm

Само мога да завидя на първите, които са се спуснали по пътеката преди да се превърне в кална река :D ... положението след това си беше яко свинщина :rofl:
Определено ще се помни това издание. Въпреки интересното време всичко си беше напълно караемо и забавно както винаги :nuts:
За първи път на върха е по топло отколкото на старта :)

did написа:Жалко. Когато вадиш сърцето на едно мероприятие, то е обречено да стане или твърде комерсиално, или да умре. Дано да стане комерсиално!

Поне аз такива тенденции не видях ... :magnify:
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот LIL » Пон Окт 07, 2013 9:56 am

Е, сега карък ли съм, или съм късметлия :D Изглежда така съм завършил ралито :magnify:
Изображение

Мнооо ЯКА снимка ;)
Изображение
Последна промяна LIL на Пон Окт 07, 2013 10:19 am, променена общо 1 път
Аватар
LIL

Мнениеот bikezilla » Пон Окт 07, 2013 10:12 am

Леля outfaced да си плете шошони! Първите могат да завидят на нас - карането в калната река беше най-якото каране евър!!! Грух грух, яко омазване ... климатичните условия направиха този Черни връх едно от преживяванията които ще помня цял живот :)

Маркировката наистина можеше да е малко по-маркирана, но това е свързано и с организация на събирането и на следния ден или 'измитането' и от метлите, и двете неща бидейки не съвсем лесни са организиране по такова трасе, така че нека този въпрос бъде формулиран като градивна критика :)

Респект към организацията и Емо и Пацо - 10 години са си това ... бе нямам думи, пълно густо :) :clap:
Аватар
bikezilla

Мнениеот Tonko » Пон Окт 07, 2013 1:42 pm

Привет и от мен колеги.

Мероприятието, като изключим маркировката (която на мен не ми беше нужна и затова не обърнах много внимание на липсата и), беше страхотно.
Организаторите и природата изказаха уважението си към нас, както с доброто си отношение и подготовка, така и с прекрасното време.
Жалко, че НИЕ като отговорни хора и запалени ПЛАНИНСКИ колездачи, хвърляхме опаковките от геловете си и пауър вафлите.
Не можах да повярвам, че ми се налага да събирам на няколко пъти боклуците на колеги независимо от факта, че Емо изрично ни помоли да не оставяме нищо след себе си освен добро настроение.
Надявам се колегите, които са си позволили да изхвърлят боклуци в планината да прочетат този пост и да се замислят следващият път, когато понечат да изхвърлят опаковка на неправилното място.

Благодаря още веднъж на организаторите, че за поредна година ми дават възможност да натрупаме толкова положителни емоции.
Аватар
Tonko

Рейтинг: 1482

Мнениеот X_NRG » Вто Окт 08, 2013 12:33 pm

Абсолютно съгласен с bikezilla: по-яко спускане от Черни връх не съм имал никога. Адската свинщина. :D Единствената ми забележка е, че на Златни мостове нямаше чайче или някоя и друга вафла за глада и малко под Черни връх вече мислех единствено за шкембе чорбата в чайната. :D
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Pencho93 » Вто Окт 08, 2013 3:17 pm

Да попитам маршрута през паветата ли беше или по черен път без много камъни ?
Pencho93

Рейтинг: 1428

Мнениеот did » Вто Окт 08, 2013 3:20 pm

Pencho93 написа:Да попитам маршрута през паветата ли беше или по черен път без много камъни ?

Приятелю, това е сайт за ПЛАНИНСКО колоездене!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Pencho93 » Вто Окт 08, 2013 3:30 pm

Ясно ми е какво е, въпроса ми беше дали е през големите камъняци от алеко на горе ?
Pencho93

Мнениеот outfaced » Вто Окт 08, 2013 3:36 pm

Pencho93 написа:Ясно ми е какво е, въпроса ми беше дали е през големите камъняци от алеко на горе ?

Въобще не се минава през Алеко. Кара се по платото. На сайта на мероприятието има карта на маршрута.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот Inzagi » Вто Окт 08, 2013 4:22 pm

Pencho93 написа:Ясно ми е какво е, въпроса ми беше дали е през големите камъняци от алеко на горе ?

ако имаш предвид широкият каменист път от алеко до черни връх ,да от платото се отива към този път и по пътя нагоре към черни връх
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот Pencho93 » Чет Окт 10, 2013 12:50 pm

Това ме интересуваше, благодаря.
Pencho93

Мнениеот LIL » Вто Окт 22, 2013 3:33 pm

В случай, че не сте забелязали, галерията е обновена :peace: http://velorali.com/albums/2013/Veloral ... ndex.html#
Аватар
LIL

Мнениеот nikiregestanox » Сря Окт 23, 2013 2:35 pm

Искам да благодаря на двете момчета, които ми дадоха вътрешна гума (след като не успях да залепя своята), малко над момина скала.
Въпреки помощта не успях да финиширам и да се реванширам :-(
Поздрави на всички спортсмени (в класирането и извън него ) ;-)
nikiregestanox

Рейтинг: 1212

Мнениеот Admin » Вто Ное 26, 2013 5:01 pm

Велорали Черни връх 2013 - официален видеоклип
Велорали Черни връх 2013 по стечение на обстоятелствата се проведе точно тогава, когато падна първият сняг на Витоша. А сега, когато падна и първият сняг в София, организаторите на събитието публикуваха официалния видеоклип от него, който ни връща в студения първи уикенд на октомври и показва пред какво се изправиха тази година участниците в десетото, юбилейно издание на едно от най-популярните и трудни състезания в България.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Предишна

Назад към Състезания