Велорали "Из Врачански балкан" 2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Велорали "Из Врачански балкан" 2012

Мнениеот EmZo » Пон Май 14, 2012 9:59 pm

Здравейте,

Ние от велоклуб "Герак" с голямо удоволствие ви каним и тази година на велорали "Из Врачански балкан"

В тази тема ще научавате подробности за мероприятието.
Тъй като миналата година имаше участници, които направиха по обиколка и половина на трасето, а ние предпочитаме карането да е по разнообразен терен без обиколки, решихме да увеличим предизвикателството за тях и им спретнахме специално трасе добавяйки още едно спускане (Очиндол :^:) и още едно изкачване, отново до премката "Ушите", но от другата страна на планината. :liplick: Така получихме трасе с дължина 42 км. и обща денивелация за изкачване малко над 2000 м.
Вчера минах да запиша цялото трасе с GPS и искам да ви кажа, че е нещо страхотно! Предимство ще имат наистина най-добрите универсални карачи. Изключително разнообразно, с много технични изкачвания, технични спускания, много пътеки нагоре и надолу, черни пътища и съвсем малко асфалт. Трудно трасе но не прекалено.

ДАТА: 17 юни 2012

Плануваме да има две категории: "Елит" и "Хоби спорт", като за втората трасето ще е по-кратко.

Като за начално предизвикване на интереса ви пускам профила на трасето за категория "Елит":
Изображение

В последствие ще има и допълнителна информация.

Сърдечни поздрави:
Велоклуб "Герак" Враца!
Изображение
Аватар
EmZo

Рейтинг: 2000

Re: Велорали "Из Врачански балкан" 2012

Мнениеот jd » Вто Май 15, 2012 7:09 am

Емо, "Хоби" групата по миналогодишното трасе ли ще кара?
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот bokicha » Вто Май 15, 2012 8:08 am

EmZo написа:Здравейте,

Ние от велоклуб "Герак" с голямо удоволствие ви каним и тази година на велорали "Из Врачански балкан"

...... спретнахме специално трасе добавяйки още едно спускане (Очиндол :^:)....!

:banana: .... :smash:
Аватар
bokicha

Мнениеот motomarzel » Вто Май 15, 2012 9:09 am

Евала!!! :bowdown:

Тази година да изпратите контролите да дежурят на пост още от предният ден :rofl:
Аватар
motomarzel

Мнениеот Admin » Вто Май 15, 2012 10:42 am

Айде не от предния ден, ама 10 минути след старта да са там! :D
Много хардкор звучи, ама то напоследък май търсенето за такива продукции се увеличава, така че ще е супер, убеден съм. :eyebrow:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот Morpher » Вто Май 15, 2012 9:44 pm

jd написа:Емо, "Хоби" групата по миналогодишното трасе ли ще кара?

Съдейки по височинния профил, първата част съвпада с миналогодишното трасе, само че без връх Бук :)
В очакване сме за още информация!
Аватар
Morpher

Рейтинг: 1888

Мнениеот EmZo » Вто Май 15, 2012 11:41 pm

Да Никола е прав. Първата част на трасето за хоби и елит съвпада с миналогодишното трасе, за елит е същото до х. Пършевица, но вместо да се катери пистата се продължава под връх Бегличка могила за Очин дол. Трасето за Хоби все още не е на 100% уточнено но вероятно ще е като миналогодишното до началото на асфалта от там се кара/бута до премката Ушите и се подсича връх Бук, после пак през Локвите спускането е същото, без последната част с каменната река, че много ми размествате камъните като минете 50 човека. :D ;)
Взели сме си вече поука за контролите и ще се постараем да са навреме по местата си! :)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот papi007 » Сря Май 16, 2012 12:09 am

Ах, звучи прекрасно!
Обаче искам да вметна една малка забележка към голяма част от организациите, сдруженията и клубовете, които организират състезания (Като частично проявявам и самокритика към сдружението в което съм).
Страхотна е идеята, страхотна е организацията, но има хора , които са на график, и трябва да си пуснат смени някъде до към 10-о число предишния месец. Т.е. вече аз съм пуснал моите смени какви искам да бъдат. Съответно, ако шефовете не проявят "милост" няма да мога да да дойда. И съм сигурен че няма да съм единствен. Като макар и косвен организатор в подобни мероприятия, знам колко трудни са понякога нещата, но би било добре да може да се обявява поне 2 месеца по рано дадено събитие , за да може да максимален брой хора да бъдат на линия .

А като лично запитване към организаторите , в колко се очаква да бъде старта, финала и колко горе-долу е времето за стигане от Враца до София? (че съм карал по такива пътища дето прогреса е ужасяващо бавен) .

Ще се радвам да мога да участвам и да обиколя с колело това прекрасно място, защото екопътека "боров камък" ( http://www.guide359.com/article/2103/ ) беше едно уникално красиво място, което лично в мен макар и да не минах цяло, остави много позитивни спомени! И определено ще се радвам да разуча и другите красоти наоколо :)

Best wishes papi007 :wavey:
Аватар
papi007

Мнениеот Morpher » Сря Май 16, 2012 9:25 am

papi007 написа:Ах, звучи прекрасно!
...колко горе-долу е времето за стигане от Враца до София? (че съм карал по такива пътища дето прогреса е ужасяващо бавен) ...

Около 120 км са и по спомен става дума за час и половина път при нормално каране :)
Аватар
Morpher

Мнениеот Анелия » Сря Май 23, 2012 5:41 am

Емзо, може ли да препоръчаш място за пренощуване. Още е рано, но все пак... :wavey:
Аватар
Анелия

Мнениеот 4getcredo » Сря Май 23, 2012 8:51 am

Анелия написа:Емзо, може ли да препоръчаш място за пренощуване. Още е рано, но все пак... :wavey:

Не съм EmZo, но мога да ти препоръчам това: http://toni.vratza.com/ - по негово давление сме го използвали преди 2-3 години. Згориград е много близо до Враца, а е и много приятно местенце.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот EmZo » Пон Май 28, 2012 11:40 pm

Извинявам се за късния отговор, но нямах достъп до компютър няколко дни.

Ани, предложението на Митака е добър вариант. Къщите за гости в с. Згориград са добър вариант. Финала е в с. Згориград, регистрацията и записването също няма да са далече от селото. Като цяло, тук може да се намери полезна информация за настаняване:
http://visit.vratza.com/?r=hotels
:beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот EmZo » Чет Юни 07, 2012 2:20 am

С малко закъснение, но все пак:

Сайтът на състезанието е обновен с новата информация за 2012. ЗАПИСВАНЕТО Е ОТВОРЕНО.

http://velo-vr.org
Изображение

Очакваме ви! :agree:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот motomarzel » Чет Юни 07, 2012 8:13 am

Краен срок за записване 11 юни 2011

Малко е кратичък този срок, при положение, че информацията се публикува чак сега... :smash:
Аватар
motomarzel

Мнениеот Morpher » Чет Юни 07, 2012 9:52 am

Много ме гложди едно нящо: Какво означава waypoint-а наименован ":-)" на изкачването на Елит преди Ушите? :eyebrow:

Едит:
11 Юни беше срокът от миналата година. Сега е 16.06.2012.
Аватар
Morpher

Мнениеот EmZo » Чет Юни 07, 2012 11:25 pm

motomarzel написа:
Краен срок за записване 11 юни 2011

Малко е кратичък този срок, при положение, че информацията се публикува чак сега... :smash:

Поправено е, благодаря за корекцията. :agree:

Morpher написа:Много ме гложди едно нящо: Какво означава waypoint-а наименован ":-)" на изкачването на Елит преди Ушите? :eyebrow:

Еми товааа..., бе не е нищо осбено, просто в края на второто изкачване, става малко по-стръмно :evil: и всъщност май е единствения участък (+ последните 10-15 метра от изкачването след кошарата), който не съм успявал да премина на колелото, ама аз съм си турист, ще е интересно там да се гледат сериозните участници.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот DenNiksan » Пет Юни 08, 2012 10:55 pm

Здравейте, искам да ви попитам къде точно във Враца е мястото за записване, видях че е пред информационния център на ПП "Врачански Балкан", но съм от София и това нищо не ми говори :), също така старта близо ли е до там ? И понеже съм начинаещ карач и единственото ми участие за сега е обиколката на Витоша 2011, ми е интересно на какво ниво е горе долу състезанието (за юноши, на 17 г. съм)? Благодаря предварително :)
DenNiksan

Рейтинг: 1220

Мнениеот EmZo » Съб Юни 09, 2012 12:52 am

Информационния център на ПП "Врачански балкан" и природозащитен център "Натура" се намират в края на града. Лесно е. Като влизате в града от София/Мездра, карате само направо, има кръстовище със светофар и около 300-400 метра след него вляво се вижда стара Джамия. Местните го знаят и като "Червения площад".

http://www.bgmaps.com/link/681D39E4F649 ... 6479B944BA - Това е мястото.

Там е регистрацията, старата е близо. 17 г. влизат в категория "Юноши", те ще карат по краткото трасе, но имайте предвид, че макар и доста кратко не е лесно, има си технични участъци и нагоре и надолу и си трябва опит и читав велосипед за да се кара без проблеми и с удоволствие.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот DenNiksan » Пон Юни 11, 2012 9:35 pm

А видях, че сте показали и височинен профил и горе долу пояснения за маршрута на мъже-елит, а за юношите трасето може ли да се счита, че е от 1 до 18 километър на трасето за мъже или е различно?
DenNiksan

Мнениеот fena7 » Пон Юни 11, 2012 10:13 pm

Извинете за спама, но
Има ли хора от София които ще пътуват към Враца с автомобилите за да се съберем повече хора за натам. Аз тръгвам от Благоевград и ще мина по околовръстното но не е проблем да се чакаме на някоя от бензиностанциите. Поздрави :)
Аватар
fena7

Рейтинг: 1325

Мнениеот EmZo » Вто Юни 12, 2012 2:01 am

DenNiksan написа:А видях, че сте показали и височинен профил и горе долу пояснения за маршрута на мъже-елит, а за юношите трасето може ли да се счита, че е от 1 до 18 километър на трасето за мъже или е различно?

Трасето за юноши е същото, като това за Мъже/Жени Хоби. общо 18 км. Всички категории стартират заедно по едно и също трасе, като приблизително при 11/12км (малко преди местността Локвите) трасето се разделя и за Мъже/Жени Хоби и Юноши започва спускане по пътеката към с. Згориград, а трасето за Елит продължава нагоре към мина Медна, х. Пършевица и с. Очондол, от където има изкачване до премката Ушите и подсичайки връх Бук започва спускане отново към местността Локвите и пътеката към с. Згориград.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот EmZo » Вто Юни 12, 2012 8:26 am

Добро утро! :)

Пускам ви малко интересни моменти от трасето, които набързо нахвърляхме от хелмет камерата на Иван. По-късно ще има и от Очиндолската пътека, за който не я е пробвал още. :eyebrow:

Успешен ден и хубаво настроение: :)

http://vimeo.com/43862700
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Вто Юни 12, 2012 9:22 am

Morpher написа:Около 120 км са и по спомен става дума за час и половина път при нормално каране :)

Аз леко плахо да запитам - за каране на МПС става въпрос, нали !? :shake: нали, не на друго превозно средство :eek2: :eek: ....
Инак, аз ще си цъфна с любимото БДЖ, ако реша да дойда, ама като гледам снимките в сайта, каква красота е в района, просто едва се сдържам :D
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот DenNiksan » Вто Юни 12, 2012 10:53 am

Супер, надявам се да се съберат доста хора във всички категории, а също и маркировката и организацията като цяло да е на ниво!
DenNiksan

Мнениеот Morpher » Вто Юни 12, 2012 5:27 pm

ИНОПЛАНЕТЯНИН написа:
Morpher написа:Около 120 км са и по спомен става дума за час и половина път при нормално каране :)

Аз леко плахо да запитам - за каране на МПС става въпрос, нали !? :shake: нали, не на друго превозно средство :eek2: :eek: ....
Инак, аз ще си цъфна с любимото БДЖ, ако реша да дойда, ама като гледам снимките в сайта, каква красота е в района, просто едва се сдържам :D

Имай предвид, че записването е до 9 часа и старта е в 9:30, а твоят първи влак ще дойде в 9:25.
Вариант е спане в онази предложена по-горе къща за гости в Згориград и пристигане предния ден :)
Или просто се разбери с организаторите.

А аз имам един друг въпрос:
Тъй като няма как да се пусна на Елит и да карам колегата с който ще пътуваме(той ще е Хоби), да ме чака 2-3-4-5-6 часа, за да се приберем, а страшно много ми се кара повечко......не може ли, да се отклоня през мината и да завъртя набързо миналогодишното трасе? ...или контролите на разклона няма да ме пуснат и ще ми викат/бият/други-работи :D :eyebrow: :deal:
Аватар
Morpher

Мнениеот Yavkata » Вто Юни 12, 2012 7:00 pm

Жегата тия дни ще си я бива, а старта е за сравнително късен час... във връзка с това бихте ли посочили пунктовете за водопой и чешмички по трасето.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот EmZo » Сря Юни 13, 2012 2:31 am

Morpher написа:А аз имам един друг въпрос:
Тъй като няма как да се пусна на Елит и да карам колегата с който ще пътуваме(той ще е Хоби), да ме чака 2-3-4-5-6 часа, за да се приберем, а страшно много ми се кара повечко......не може ли, да се отклоня през мината и да завъртя набързо миналогодишното трасе? ...или контролите на разклона няма да ме пуснат и ще ми викат/бият/други-работи :D :eyebrow: :deal:

Е ще говорим с тях да не прекаляват с боя. :)

Разбира се няма проблем, само трябва да се обадиш да знаем, кога и къде да те чакаме. Ще ги до уточним на старта нещата! :beer:

Явка, вода ще има на подкрепителните пунктове. Освен това мисля, че на GPS трака има way-point-ове с чешмите. Иначе до колкото се сещам, вода има първо след като се излезе от първоначалната пътека, там ще има и подкрепителен пункт. После след местността локвите, в непосредствена близост вляво от пътя под изоставената мина, после на х. Пършевица, после чак в Очин дол, в самото село и в началото на черния път след излизането от селото (тази има възможност да е пресъхнала). Около и/или след Очин дол пак ще има подкрепителен пункт, защото нагоре, на изкачването до премката Ушите, вода няма.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот EmZo » Сря Юни 13, 2012 8:47 am

Ето ви малко кадри и от трасето за "Елит" и очиндолската пътека :evil: (най-палавите участъци надолу, както и нагоре, не сме го включили във видеото, да не става прекалено тегаво :D )

:beer:
Поздрави и успешен ден!
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот motomarzel » Сря Юни 13, 2012 10:23 am

Емо, пропуснал си линка да шернеш.
Аватар
motomarzel

Мнениеот AntonZlatkov » Сря Юни 13, 2012 1:30 pm

Ако някой има 1 свободно място за мен + велосипеда за неделя сутринта нека ми драсне 1 лс, хем да поделим гориво, хем да науча някоя друга пътечка :beer:
0876333515
Аватар
AntonZlatkov

Рейтинг: 1187

Следваща

Назад към Състезания