"Нов чалъндж" бай ТК

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

"Нов чалъндж" бай ТК

Мнениеот kibikoff » Пет Окт 25, 2013 2:24 pm

тъй като Острието на "форума под дъгата" лапна банана, (надявам се ГкЧ да се корегира)
поствам тук идеята му за Братско педалистко съзтезание с участници от всички групи :agree:

Тъй като отмина активния сезон, а лятото си е още тука, оферирвам следната си кавърверсия на една стара идея - отборен чалъндж. Става дума за следното - секи отбор се състои от шосейкаджия, байкар и байкарон /т.е. космонафче/, като кушията се провежда под формата на щафета - стартира шосейкаджията по хасфалта, където свърши хасфалта, предава щафетата /чрез потупване на произволно избрано место/ на байкара /катерач/, който дига денивелацията възможно най-високо и оттам техния Баумгарднер пали гравитацьонно към неква избрана точка. Сега и конкретиката - предлагам промо-изданието да се проведе не идния, а следващия уикенд /споредзависи от метеорологията, разбира се/, като маршрутите ми се сведоха да 2:
1. Старт на шосейкаджиите от Драгалевци по хасфалта /примерно старт/финала да е на Чичовци/ и предаване на кроскънтристите на отбивката за Ярлово след Ярема /доколкото знам, там излиза 1 от трасетата за Черни връх, ма никак не съм сигурен/. Естествено, байкарите чакат на тва место, нема нужда да карат заедно с нас. После те се резгат по некви техни си трасета /без значение от маркировката/ до Черни връх. Където чакат космонафчетата /как ше стигнат до там, идея си немам, чесно казано/, които по некви техни си маршрути /без контролни точки/ требва да върнат щафетата обратно в изходна позиция. За да дадем още повече свобода на въображението, може и да нема точно определени места, където да се предават щафетите, а тва да става по преценка и избор на секи отбор. Некои могат да предадът още на Бистрица, други - на Брезите, трети да си карат до Ярлово, стига да ги кефи /тука си признавам, че непознавайки трасетата, вероятно ше требва да има некво ограничение за непредаване преди определена точка, минимум Бистрица/.
2. Старт по хасфалта от околовръстното и по него до Златните мостове /или районо, пак по избор/, откъдето байкара качва Ч.връх и космонафчето сваля огъня обратно на подходящо за награждаване место /по принцип шосейкаджиите се награждаваме бърже след финала и после се разотиваме, но в името на мирното съжителство и културен обмен, може да направим компромис и награждаването да стане на некое по-байкарско местенце, от сорта на Чичовци или друга кръчма/.
Под "награждаване" имам предвид, че загубилите отбори черпат победителите или се дели неква крупна сума кинти, събрани преди старта от секи участник, тва подлежи на коментар, естествено. Както и секи друг аспект от чаленджа. Естествено. Така сметам да заздравим междувидовите, меджуфорумни и междуполови отношения в името на светлото колездачно и космонафтско бъдеще на милата ни Родина.

П.П. Секи отбор задължително требва да се състои от трите вида - зерги, протоси и ... ъъъ, пардон, трите основни раси - шосейкаджии, кроскънтристи и даунхилери, тва не подлежи на пазарлък. По политически причини. Секи отбор се формира на клубен, приятелски, полов, расов или друг общ признак, който не подлежи на ограничения от правилника. Т.е. ваш проблем си е с кого ше сте в отбор, солидарно пичелите, както и солидарно ше загубите кинтите си накрая.

Тва са общите щрихи, баценца, очаквам корекции, градивни предложения и направо заявки от готови отбори за участие. Благодаръ за вниманието!

оригинала

:agree: :agree:
:beer:
kibikoff

Рейтинг: 2000

Re: "Нов чалъндж" бай ТК

Мнениеот PtD » Съб Окт 26, 2013 5:33 am

А дали няма да е проблем разликата във времената, поради неравнопоставеността между карането нагоре и карането надолу? При изкачването може да се спечели (или загуби) толкова преднина, че изобщо да няма начин да се компенсира при спускането. (10% от 1 час са 6 минути, а 10% от 10 минути са 1 минута ;), ±10% е напълно реална дисперсия)

Относно корекцията, силно съмнително е.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот EccentricMOTION » Пон Окт 28, 2013 11:16 pm

Предлагам да направим шано отбор от спускачи, ще вземем шосейка и ХС и ще ги плеснем на техен терен да им покажем че можем и да въртим! Спускането не е само возене надолу...
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот marsa » Вто Окт 29, 2013 12:19 am

По принцип концепцията на събитието не е да си ги премерим с отсрещния форум, а да си ги премерим с приятели със сходни интереси, били те с тънки или широки гуми, или моторче. Междувременно май има търсене основно на вторите и третите, така че на който му се кара щафета да заповяда с оферта.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот Jumpup » Вто Окт 29, 2013 3:21 pm

Еха за такава забава само четири коментара ли има? :dontknow: Събота и неделя и без това ще си пускам на Витоша може да се присламча към някой отбор търсещ хора за нанадолеле. :rofl:
Аватар
Jumpup

Рейтинг: 1671

Мнениеот Rayko » Вто Окт 29, 2013 5:23 pm

И аз ще участвам в ролята на спускач. Както казва Тъпото Копеле, ще байкаронизирам.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Окт 30, 2013 1:51 pm

Търси се шосейкаджия без претенции за победа !
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Rayko » Сря Окт 30, 2013 2:52 pm

За да стане по-лесно сформирането на отборите, предлагам тук да пишат МТБ-стите, които желаят да се включат, но не са се окомплектовали със съотборник шосеист, а отатък да пишат шосеистите, които не могат да си намерят дружка с мека вилка.

Както и вече стана, всъщност:

1. Джъмпъп
2. Раста Уориър
3. .......
4. .......
5. .......?
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот motomarzel » Сря Окт 30, 2013 11:27 pm

Здравейте!

Да посна и тук, че не всики четат от другата страна...

Подобна идея ми се въртеше в главата още от началото на миналата година..., и почти стигна до реализация.

Ето няколко проблема, с които се сблъскахме миналата година:
1. Струва ми се изключително важно ролята на всеки един от участниците да бъде еднакво важна, за това след много размишления как точно да се случи това, като че ли най-доброто, което ни хрумна беше след време измерване най-добрите времена на състезателите от всяка категория да се обърнат в проценти. След което процентите за всяка щафетна тройка се сумират и тези с най-малък процент печелят - вж. този фаил(който е за отборна двойка :lol: ).
2. За да се наблегне на отборната работа, мисля че е логично при предаването на щафетата участниците да правят нещо заедно - примерно да ядат вафли или да пият бира, или друга напитка споредзависи. Като времето за Нещоправене се включва към времето на предаващият щафетата.
3.Времеизмерването се прави от 3-ма човеци със синхронизирани часовници спрямо този на ТК-то - един на Зуатните, един на Голи връх и един на Гранде Финале-то на мегдана в Драгалевци, като третия човек може да е пак ТК-то.

П.П. Хрумна ми и друг вариант за маршрутизация на челънджа:
1. Бацето стартира от Драгауевци и дава яко газ по гадния паваж към Алеко.
2. Предава щафетата на Даунхилер, който го чака на место, до което може да се стигне с каране с 23мм гуми примерно тук.
3. Даунхилера се сурва до Драгауевци, и предава щафетата на байкара.
4. Байкара се качва отново до Голи връх по смесен маршрут (част от Обиколката на Витоша и част от изкачването на Черни връх), където отново предава щафетата на Даунхилера, който междувременно се е качил пак до горе с лифта.
5. Даунхилера се сурва пак до Драгауевци и челинджа приключва.
6. Затворените с обиколка отпадат.
7. По тази схема може да се направи и 24 часов маратон! А, така!!!

П.П.2 Тоя уйкенд и аз съм в Търново, така че пропускам. Ако се организира следващият уикенд се записвам като байкарон (обмислям варианта моя градски(баце Кико) да е бацето в отбора, а за спускач ще викнем Христина Козарева!!!(примерно)).
Аватар
motomarzel

Мнениеот Rayko » Нед Ное 03, 2013 4:44 pm

Супер беше проявата. Циганско лято, готини участници, драматични обрати преди финала. Жалко, че няма да мога да се включа следващия уикенд на второто издание.

П.П. Най-големият герой беше баце Джъмпъп, дето спуска със спукана гума под лифта.
о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот Куц кон » Нед Ное 03, 2013 5:48 pm

Rayko написа:...П.П. Най-големият герой беше баце Джъмпъп, дето спуска със спукана гума под лифта.

Освен това той тръгна 7-8мин след теб. Не е за вярване, но явно майстор суркач може да обърне класирането дори при 5-10мин изоставане на катерачите.
Куц кон

Рейтинг: 1230

Мнениеот Jumpup » Нед Ное 03, 2013 9:02 pm

Не аз Райко е ЧОВЕКА НЕЧОВЕК. Трябва да му дадат два златни медала, защото мина два манша. И ако оставим това на страна ще добавя само че спусна ``Голи връх``-Драгалевци с твърдак чиято вилка имаше ход 60 мм. Аз с такава не бих карал и на пъмптраче за деца. :bowdown: Отделно и той беше със спукана задна гума. Състезанието беше много забавно и дано този формат се реализира в бъдеще с масово присъствие на колоездачи от трите категории, а не само камерно присъствие. Айде качете и някоя снимка да ни видят хората. :rofl: Наздраве от мен за всички очастници и симпатизанти. :beer:
Аватар
Jumpup

Мнениеот Rayko » Пон Ное 04, 2013 11:04 am

о879 зз 4о з6
Аватар
Rayko

Мнениеот marsa » Сря Ное 06, 2013 4:02 pm

Тази седмица мероприятието е в Събота от 13ч.

Предлагам място в отбор който за момента има двама участници - аз мога да карам или шосето, или XC-то нагоре, другият човек също може или да катери или да се сурка, като предпочита да се сурка, така че търсим какъвто и да е участник, с приоритет са любителите на баирчета.

edit: Нашия отбор се попълни.
Аватар
marsa

Мнениеот Jumpup » Сря Ное 06, 2013 6:18 pm

Аз се заявявам официално като тъпкач, пардон спускач. :rofl: Надявам се отбора ни да е в същият състав. Ако има промени драснете едно лично. :beer:
Аватар
Jumpup

Мнениеот crib » Пет Ное 08, 2013 3:15 pm

и аз мога да се пусна като шоше, байкар или байкарон, само ми трябват някакви упътвания за трасето по пътеките, че не ги знам :-)
crib

Мнениеот madmartigan » Пет Ное 08, 2013 4:18 pm

Мое да се пуснеш и като трите едновременно.
I feel the need... the need for speed!
Anger Management
Аватар
madmartigan

Рейтинг: 1440

Мнениеот crib » Пет Ное 08, 2013 4:56 pm

замислям се, хем ще си направя карането, хем няма да мръзна
crib

Мнениеот Jumpup » Съб Ное 09, 2013 8:25 am

Аз тръгвам нагоре да направя едно две тренировачни спускания, ако има промени може да ми звънете на 0886909428. Само да съм в обхват. :rofl:
Аватар
Jumpup

Мнениеот xcrider » Съб Ное 09, 2013 8:56 pm

xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот Анатоли » Пон Ное 11, 2013 7:15 pm

Jumpup написа:Аз тръгвам нагоре да направя едно две тренировачни спускания, ако има промени може да ми звънете на 0886909428. Само да съм в обхват. :rofl:

...На старта те нямаше и се наложи спускам вместо теб! Затова вместо първи,нашият отбор остана трети.
Анатоли

Рейтинг: 1200

Мнениеот Jumpup » Пон Ное 11, 2013 7:29 pm

Явно е станало разминаване. За което съжалявам. Обещавам за напред ако се организира официално състезание да се реванширам иначе имаш бири от мен. :beer: Никой не ми се обади освен Тошето който каза, че пропуска гонката и реших, че отбора се е разпаднал като бителсите. :rofl: След което се възползвах за последно от лифта преди да излезе в профилактика.
Аватар
Jumpup

Мнениеот vas69 » Пет Ное 15, 2013 6:57 am

Забавлявате се,
Life is behind bars and between legs.
I'll be BACK.
Аватар
vas69

Рейтинг: 1290

Мнениеот marsa » Съб Ное 16, 2013 1:06 am

Тази седмица мероприятието е в Неделя със старт в 13ч, и жребий в 12:15ч.

Смятаме да пробваме нова схема за попълване на отборите (незадължителна) - жребий, т.е. няма нужда да си организирате съотборници предварително, просто елате. Колкото повече - толкова по-добре :beer:
Аватар
marsa

Мнениеот Mushies » Съб Ное 16, 2013 5:50 pm

Страшно ме е яд, че съм на работа! Успех! Другия път ще се включа!
If you do whats always done, you will get what`s always gotten!
Аватар
Mushies

Рейтинг: 1290

Мнениеот marsa » Пет Мар 21, 2014 1:00 am

Здрвейте фермери! Здравейте аграри! Здравейте космонафти! Здравейте Хиксцета! Здравейте Бацета! Здравейте случайни наблюдатели!

За едни е време да подишат прахоляк, за други да хапнат прясна Витошка кал, а за малцина богоизбрани и пазили диета по празниците - да поведат колоната. С други думи е време за

Изображение Сезон 2 Изображение

на Челинджа.

И така - след успешния старт в края на миналата година, предизвикателството се завръща. Предлагам следващия уикенд да се съберем от кол и вЪже и да изясним най-важния въпрос: Кой-кого.

Концепцията на проявата я има в първия пост и по външните линкове. Избора на трасе е под въпрос и организаторското тяло е отворено за всякакви предложения, които ще доставят достатъчно кеф и кал, което за някои е едно и също. На други са им се удървили вилките от зимата :praying:

А така!
Аватар
marsa

Мнениеот Jumpup » Пет Мар 21, 2014 9:53 am

Айде де!
Аватар
Jumpup

Мнениеот RastaWarrioR » Пет Мар 21, 2014 10:37 am

Баце Марси бе провокиран от мен, от форума на твърдите вилки вече усилено фърчат по шосетата и вече точат лиги на бирата с истинските колоездачи от МТБто :D... до тук с глупостите.
Споделих в другия форум, че пътечките още не са удобни за кушията. Имам предвид снега и калта по сенчестите и високите части на Витоша т.е. ако го направим на ниско и слънчево няма да има лифт или катеренето на шосеитите ше отпадне за да може поне ХСто да има кво да прави а ако се дигнем нагоре мое и да не става още за каране.
Който има инфо за условията над Момина скала и под Голи връх да споделя, пък може и да отодим на Локорско където ще е сухо ;)
Давайте предложения :agree:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Pr3d4t0R » Пет Мар 21, 2014 11:20 am

До Копитото и надолу по кривата пътека е перфектно - почвата е съвсем леко влажна без да е кална и има много повече сцепление от колкото лятото. Тествано снощи ; - ) Момина скала е съвсем малко по-нагоре и трябва да е в същото състояние.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот marsa » Пет Ное 14, 2014 11:18 am

Скъпи байкъри, има ли навитаци да се окалят тая неделя?
Аватар
marsa

Следваща

Назад към Състезания