Enduro Warriors Challenge vol 2 - 07-08 юни 2014, Ксилифор

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Enduro Warriors Challenge vol 2 - 07-08 юни 2014, Ксилифор

Мнениеот Admin » Чет Апр 24, 2014 11:43 pm

Изображение
Ето, че дойде време и за второто издание на Enduro Warriors Challenge, отново край Велико Търново. Първите подробности вижте тук:
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... l2-preview
За информация следете и сайта на организаторите:
http://www.endurowarriors.com/
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: Enduro Warriors Challenge vol 2 - 07-08 юни 2014, Ксилифор

Мнениеот Lostsoul923 » Пет Апр 25, 2014 11:26 am

Ето къде ще се ходи. :)
Аватар
Lostsoul923

Рейтинг: 1180

Мнениеот double_d » Пон Апр 28, 2014 2:06 pm

Събитието вече си има посветена специална секция на сайта на клуб Enduro Warriors, където е публикуван регламента и ще се качва всичко свързано със състезанието.
http://www.endurowarriors.com/#!challenge/c24tn

За новини следете там и станицата ни във фейсбук.
Аватар
double_d

Рейтинг: 1264

Мнениеот hitar_potar » Чет Май 15, 2014 10:28 am

Като се замисля, остават около 20 дни до състезанието. :) Някакви насоки или подробности, които биха били полезни за човек, който ще се пуска за първи път? :)
Идея си нямам точно къде е тази местност Ксилифор, ако нанам в града, как мога да стигна до мястото на старта, някакъв сбирателен пункт в града ще има ли, за да се водим към началото на първи етап? Ей такива въпроси ме мъчат. :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот po_taka » Чет Май 15, 2014 10:48 am

Предполагам ще е като миналата година, виж им сайта http://www.endurowarriors.com/#!map/c1p2u
GPS-а вади напълно проходим за кола маршрут :)

Списък с участници ще има ли ?
Аватар
po_taka

Рейтинг: 1692

Мнениеот hitar_potar » Чет Май 15, 2014 2:51 pm

Аз миналата година не съм участвал - нямах възможност. :V:
А относно пътя за Горна покрай Царевец - много отдавна съм минавал по него и не съм съвсем сигурен кое накъде и как беше. :) Щях да питам, тъй като в сайта има сложени обяснения как нейде по пътя има отбивка, която закарва към старта - дали би било добра идея на въпросната отбивка временно (в дните на състезанието) да има нещо като табела, маркираща, че трябва да се завие точно на него място, за да се отиде към старта? Примерно с 1 простичък надпис "Enduro Warriors"? :)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот Admin » Пет Май 16, 2014 7:49 am

И без табели ще се оправиш, не бой се. :) В Търново първо отиваш до входа на Царевец - покрай него отляво продължаваш по пътя за Арбанаси - минаваш по моста наляво, след моста пътят завива надясно и започва да се изкачва. След няма и километър стигаш кръстовище - там свиваш вдясно, караш по улица с дупки, минаваш покрай някаква изоставена фабрика или нещо подобно и продължаваш все по това пътче нагоре, докато стигнеш местността Ксилифор, където има хижа и няколко хотела и вили.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот po_taka » Вто Май 20, 2014 9:31 am

Ще имате ли време пак да организирате резервации в хижата ?
Аватар
po_taka

Мнениеот golfaaa3 » Нед Май 25, 2014 11:00 pm

Нека кажем чао на местноста Гарга баир или по известно като миналогодишният 5-ти етап :banghead:
http://golfaaa3.snimka.bg/business/sell ... 265168.big
golfaaa3

Рейтинг: 1190

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пон Май 26, 2014 9:08 am

golfaaa3 написа:Нека кажем чао на местноста Гарга баир или по известно като миналогодишният 5-ти етап :banghead:
http://golfaaa3.snimka.bg/business/sell ... 265168.big

Кой им разрешава на тия хора да рушат така природата!!! :crazy: Цялата поляна е "изорана" с един голям багер. Преди там беше най-хубавото място с гледка към Арбанаси. Сега е заприличало на сметище. Че на всичкото отгоре има планове и за строеж. :offtopic: :offtopic:
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот psixopat » Пет Май 30, 2014 5:35 pm

Някой има и информация какво е времето в района, защото в Габрово 3-ти ден не спира да вали. Да не трябва да идваме с лодки. :D :D
taurus13 написа:в планината също има 4 посоки, но те са различни от световните. Тук те са: Нагоре, Надоле, Насам и Натам.
:)
Аватар
psixopat

Рейтинг: 1867

Мнениеот N.i.k.o.l.a » Пет Май 30, 2014 7:07 pm

psixopat написа:Някой има и информация какво е времето в района, защото в Габрово 3-ти ден не спира да вали. Да не трябва да идваме с лодки. :D :D

Еми вече втори ден не спира да вали. Добре, че сме под наклон и няма наводнения. Иначе забрави за каране в това време. Кално, до където ти видят очите. :beer:
Riding makes you feel free!
N.i.k.o.l.a

Рейтинг: 1173

Мнениеот zero knowledge » Вто Юни 03, 2014 1:01 pm

Първото издание на проявата беше много яко. Второто издание предполагам също ще е. Но ако нещата стават по-сериозни и се поставя някаква тежест на класирането, било то от организатори, спонсори, участници, прес съобщения на отбори и други, то е хубаво да се помисли за по-прецизно и надеждно времеизмерване. На първото издание разликата между първо и второ място при мъжете беше 2 секунди (а не минута и 2 секунди) след малко анализ на груби междинни времена от четири от петте етапа. Получили са се няколко разминавания в реалното време на стартиране на някои от участниците в различни етапи - при някои 30 сек, при други 60 сек. Отделно точността с ръчно засичане и закръгляне до секунда на финала в комбинация с леко "плаващ в рамките на секундата" старт и това повторено за 5 етапа дава много широки граници за грешката в засичането - стига се до прозорец от около 15 секунди. А в такъв прозорец попадат първите трима от мъжете, т.е. грешката в засичането е толкова голяма, че първите трима може да са подредени по всякакъв начин.

За първо многоетапно ендуро състезание това е приемливо, все пак почти всички бяхме да караме за кеф. За последващи прояви обаче е хубаво тези пропуски във времеизмерването да бъдат подобрени, ако последващото класиране е от някакво значение.

По-късно ще публикувам данните от етапите от които имам снимки и съответните междинни времена - от 4-ти етап така и не успях да се сдобия с кадрите, които ми трябваха за анализа.
19.6.16.6
Аватар
zero knowledge

Мнениеот Admin » Сря Юни 04, 2014 9:34 am

Изображение
Програмата можете да видите тук:
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... er-program
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Сря Юни 04, 2014 10:41 am

При мен в колата засега има едно свободно място, може да станат и две. Тръгване в петък следобед, прибиране в неделя след състезанието. делим си горивото. Ако някой си търси транспорт и го устройва графикът, да ми пише на ЛС и да остави телефон.
Аватар
Admin

Мнениеот Admin » Чет Юни 05, 2014 10:37 am

Свбодните места при мен станаха две. Никой ли не си търси транспорт за петък следобед? :)
Аватар
Admin

Мнениеот compira » Съб Юни 07, 2014 7:31 am

:offtopic:

.... и ако някой не се е подготвил за утре, може да разгледа тук: http://www.podvoda.bg/ или тук: http://www.sinyatabezdna.com/index.php или...
Все ще има нещо полезно :) :) :)
Аватар
compira

Мнениеот kibikoff » Нед Юни 08, 2014 8:54 pm

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
kibikoff

Мнениеот windv » Пон Юни 09, 2014 9:11 am

Снимчици нещо, кажете как мина:)
~~~o)Ѣ(o~~~
Велоделия - заигравки с хвърчалници :spin:
Аватар
windv

Мнениеот iPop » Пон Юни 09, 2014 9:43 am

windv написа:Снимчици нещо, кажете как мина:)

Мина кално :D

Евала на организаторите за добрата организация и яките трасета. Дано догодина не е толкова тропическо времето и да няма толкова дъжд. :beer:
Аватар
iPop

Рейтинг: 1544

Мнениеот outfaced » Пон Юни 09, 2014 9:58 am

Като по вода :D
Бе чистички са на финала ... аз тамън да реша, че ви се е разминало.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот vas69 » Пон Юни 09, 2014 9:59 am

Кално, мокро, топло и влажно - мечтаааа :rofl:
Life is behind bars and between legs.
I'll be BACK.
Аватар
vas69

Рейтинг: 1290

Мнениеот X_NRG » Пон Юни 09, 2014 10:31 am

Беше си баш ендуро. :D На няколко пъти по-точното определение беше "suffer-fest", но всички бяхме заедно в кюпа и беше страхотно! Може би най-приятелското състезание, на което съм бил (за 2ри път). Догодина за трети. :beer:
Warning! I listen to metal!
This is my bike. There are many like it, but this one is mine. My bike is my best friend. It is my life. I must master it as I master my life...
Какво продавам.
Аватар
X_NRG

Мнениеот Admin » Пон Юни 09, 2014 12:03 pm

Благодаря на организаторите за положения труд и поредното страхотно преживяване! На моменти си беше оцеляване, но никой не е казвал, че ще е лесно. Аз лично в такива условия до момента ни се спомням да съм карал, само съм ги виждал през обектива. Зад кормилото е съвсем различно. Страхотно предизвикателство беше, поне за мен! :D

Специални благодарности и за човека, който е намерил в неделя сутринта забравеното от мен пликче с педали Crank Brothers и го е оставил на рецепцията в хотела. Да си каже кой е, ще има :beer: .
Аватар
Admin

Мнениеот IVO Jordanov » Пон Юни 09, 2014 12:56 pm

И от мен едно голямо Благодаря на организаторите и състезателите - атмосферата беше супер!

Лично за мен това беше голямо предизвикателство и много се радвам, че взех участие. Видях се и с много стари и нови приятели, при това от другата страна на лентите!
Подкрепяйте и стимулирайте начинаещите в спорта!
Аватар
IVO Jordanov

Мнениеот nickpan » Пон Юни 09, 2014 1:05 pm

И от мен голямо Благодаря на организаторите и състезателите - атмосферата беше супер!

Лично за мен това беше голямо състезание-изтезание :agree: и много се радвам, че взех участие и тази година. До година пак !
0888008095 Skype nickpan_rs , [email protected]
nickpan

Рейтинг: 1245

Мнениеот po_taka » Пон Юни 09, 2014 8:24 pm

Няма такова нещо, няма такава кал, няма такъв кеф :bowdown:
След 4я (2ри) етап исках да се кара и 5-ти (1ви) но след крактотрайна почивка на миялната бях пълен дроп.

Искам да попитам кой беше на 3я етап (5ти), който финиширва на асфалта, малко преди финала някой ми викна "Давай Ангеле", та да го черпя :) всички други подвиквания ми бяха "Намали, стръмно", "По-бавно да не се убиеш", "ВНИМАВАЙ ЗАВОЙ" и т.н.
СНИМКИ !? има ли вече ?
Аватар
po_taka

Мнениеот APD » Вто Юни 10, 2014 12:27 pm

Ще се опитам да бъда обективен, така че не ми пука от последвалите мнения. Просто няма да отговарям на коментарите, защото си ценя времето.

Та такааа ...
1. Странно решение състезанието все пак да се проведе. Питайте следващият път някой местен как е климата и трасетата, пък тогава решавайте ...
Общо взето състезанието беше бутане в кал при голям наклон и много комари (има някаква разлика от други АМ/Ендуро мероприятия в Европа, информация от първа ръка в нета бол), както и пързаляне надолу. Общо взето се буташе на всички етапи, средна с въртене 5-6км/ч, с бутане пак толкоз. То за т'ва отпадна и един от етапите и имаше отказали се.
2. Разменени резултати по време на квалификацията на двама участника. Как ще напишете в timing системата един и същ номер не ми е ясно, особено когато деветнайската (написана като 79 в системата, а вече имаше друг участник с номер 79) реално дойде последен за квалификациите, а с тоя High Octane не вярвам да успее толкова бързо да се качи и изпревари половината участници. Но може би се е телепортирал :nuts: Доколкото разбрах времето за стигане до старта на всеки етап беше премахнато, така че практически май няма нужда да вкарваме и тази променлива в уравнението.
3. Объркани резултати и при младежите, момчето което реално би и повечето от мъжете, беше пропуснато в класирането. Бързо се усетиха, нормално е да си зададеш въпроса защо в листовете с резултатите първият при младежите е втори по класиране на всеки етап :rofl:
4. Добре, че някой измоли от хотела да дадат един маркуч, че колелата си бяха пред срив в превключването на скоростите.
5. Кросарки по обратният път на първия етап в състезателния ден.
6. Картата на етапите и трансферите беше лошо четима, а и по принцип трудно се разбираше последователността на етапите и трансферите. Следващият път добавете и таблица, така че ако има и някакви промени, да се ориентират хората по-бързо.
7. И последно малко разбор колко струва едно такова състезание, ако тръгвате с кола минимум двама (например от София) и имате всичко налично за състезанието. 150 до 200лв, ако си делите горивото, взели сте нормално количество храна по пътя и вечеряте Петък и Събота в града. Плюс нощувките, освен ако не сте отседнали при роднини или приятели.

Това е ...
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот Admin » Вто Юни 10, 2014 1:33 pm

@APD - няма как да си обективен, защото изразяваш субективно мнение. Каквото ще изразя и аз. :)
1. Насрочено състезание би следвало да се отменя само ако са налице условия, които застрашават пряко живота и здравето на участниците. Пример за такива са гръмотевични бури, ураганни ветрове и т.н. Калта и дъждът не са подобни фактори, в цял свят състезания се провеждат в такива условия и това е част от играта. Най който не му харесва, не участва.
Бутането беше основно заради същите кални условия. Така се е случило, еднакво е за всички. А на всичкото отгоре обобщението ти е подвеждащо, тъй като трансферите от хотела към първия етап и от третия към четвъртия етап бяха изцяло караеми (освен ако асфалтът и чакълестият черен път не са се размекнали специално за теб до състояние на кал). Трансферите между първи и втори, втори и трети етап наистина не бяха изцяло караеми, може би 50/50, заради калта и наклона, но миналата година същата отсечка между втори и трети, по която сега течеше кално поточе, беше 100% караема за човек в добра форма. Следователно излиза, че дори в тези кални условия, трансферите са били около 75% караеми (говоря за разстояния, не за време).
2 и 3. Грешките във времеизмерването е най-добре да ги коментират организаторите. Аз мога да кажа само, че такива имаше и са поправени, доколкото знам - визирам най-вече групата на младежите.
4.Този някой ще да са били организаторите, не виждам защо изобщо и коментираме нещо толкова нормално като осигуряването на маркуч при състезание - независимо от условията, в които се провежда. Между другото, в събота изобщо не се наложи да си мия колелото, веригата ми беше суха, но идеално чиста от кал, така че само ѝ сложих смазка. Нямаше никакви драми.
5. И кой да е виновен за това, че са минали кросарки по пътеката? Първо, по това време организаторите най-вероятно вече не са били на финала, че да ги спрат, и второ, на какво основание да ги спрат и как точно се спира група от десетина мотористи?
6. Не е редно да оспорвам мнението ти, такава ти се е сторила на теб, много хора знаехме етапите и от предишната година, така че подобен спор би бил твърде субективен.
Аватар
Admin

Мнениеот Virtuous » Вто Юни 10, 2014 2:23 pm

Страхотно състезание с страхотно приятелско настроение :beer: :beer: :beer: браво на организаторите :agree:
Да състезанието беше тежко за някои хора, но дъжда и калта са част от играта ;) За кросарките Любо е абсолютно прав, но на последния етап точно над хижата въпреки лентите на мен лично 1 моторист и 1 с АТВ ме спряха, въпреки че знаеха, че има състезание и ме видяха как идвам те нарочно решиха да ми прекосят пътя - но нищо малка грешка /просто липсваше контрол там/ ... някой спомена че са го изяли комарите, е не се бой на нас ни изядоха и кърлежите!
Отново БРАВО на организаторите за страхотното състезание и дано следващите пъти да имаме късмет с времето :beer:

Ето едно видео на Квалификациоония рън: https://www.youtube.com/watch?v=q7vJEKbjyGY
Скоро видеа и от останалите етапи :beer:
Mountain biking is not a life.. It`s a lifestyle

Изображение
Аватар
Virtuous

Рейтинг: 1310

Следваща

Назад към Състезания