БАЙК и РЪН за Чепън 2015

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

БАЙК и РЪН за Чепън 2015

Мнениеот Admin » Съб Мар 14, 2015 8:39 am

Изображение
Състезанието над Драгоман за втори път включва и бягане. Организаторите обявиха датата и името още през февруари, сега вече са ясни и подробностите:
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... an-preview
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Re: БАЙК и РЪН за Чепън 2015

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Мар 23, 2015 8:13 pm

Дано организаторите четат:
За поредна година се дублира датат две състезания! Чепънското се появи второ и вероятно ще обере желаещите! Не сте прави, вероятно се знае кога горе долу ще се организира. Знам ви причините, но те не ви извиняват.

И все пак аз ще съм там ;)
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Use.Less » Вто Мар 24, 2015 9:37 am

Да бе тая година бая наплив на състезания за Април месец... Не че се оплаквам, просто е хубаво да има "въздух", а не после май месец почти нищо... А и доста хора имаха планове да се появят и на Рокс енд Рол :dontknow:
I love the dirt.
Аватар
Use.Less

Рейтинг: 1823

Мнениеот jd » Вто Апр 07, 2015 1:05 pm

Поради независещи от нас обстоятелства, събитието трябваше да се проведе в месец Април. От там нататък - датите са крайно лимитирани и е неизбежно да се получи дублиране на събития в даден уикенд.

Въпреки това се надяваме да се видим в Драгоман на 25ти, като тази година, след 1-2 малки промени по трасето, мисля, че ще ви хареса още повече :)
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот l2b » Вто Апр 07, 2015 2:29 pm

Аз се надявам тази година организаторите да направят един подкрепителен пункт, поне вода да има откъде да си напълним.
l2b

Рейтинг: 1220

Мнениеот balki » Чет Апр 09, 2015 9:39 am

Апелирам тази година да обезопасите финала колкото е възможно. Имаше един всиок бордюр на който пред мен едно момче за много малко да падне лошо, а друго се сгромоляса много неприятно.
Отвъд личната преценка, която явно ги е подвела, според мен би било добре ако може да се сложи някаква дървена рампа или подобно, за да се сведат до минимум тези инциденти, при това точно на финала на състезанието.
Успех и ще се видим на 25-ти.
Аватар
balki

Рейтинг: 1242

Мнениеот RastaWarrioR » Чет Апр 09, 2015 8:45 pm

balki написа:Апелирам тази година да обезопасите финала колкото е възможно. Имаше един всиок бордюр на който пред мен едно момче за много малко да падне лошо, а друго се сгромоляса много неприятно.
Отвъд личната преценка, която явно ги е подвела, според мен би било добре ако може да се сложи някаква дървена рампа или подобно, за да се сведат до минимум тези инциденти, при това точно на финала на състезанието.
Успех и ще се видим на 25-ти.

ДА, колегата е прав! Другият вариант е да дрръпнете финала 30м назад!
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот jd » Сря Апр 15, 2015 12:12 pm

Къде точно е бил този бордюр?
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Апр 15, 2015 1:42 pm

jd написа:Къде точно е бил този бордюр?

Е как, на финала пред кметството.
Пътят за автомобили към площада е отрязън с бордюр, който пък се пада под трансперанта "финал" - уникално.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот balki » Сря Апр 15, 2015 3:53 pm

RastaWarrioR написа:Е как, на финала пред кметството.
Пътят за автомобили към площада е отрязън с бордюр, който пък се пада под трансперанта "финал" - уникално.

Да точно там. Непосредствено преди финиш линията, където беше таймера за времеизмерването. Идвайки по трасето, посока към кметството, бордюра е с лек ръб, но от другата страна, нивото е около 20-30см по-ниско и създава предпоставки за човки.
Аватар
balki

Рейтинг: 1242

Мнениеот jd » Пон Апр 20, 2015 2:34 pm

Благодаря. Ще го отнеса към хората, които се занимават с тази част от организацията.
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот jd » Вто Апр 21, 2015 9:12 am

Малък ъпдейт: финалът ще е отстрани, така че да няма инциденти като миналата година.

Отделно тази година ще наблегнем на контролите, така че да няма неясни за състезателите участъци, както и ще добавим още маркировка на 5-6те точки, които в минали години пораждаха проблеми.
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот Euler » Сря Апр 22, 2015 2:42 pm

За първи път ще идвам и искам да попитам ще има ли действително вода по трасето ?
Не знам за колко време ще го вземе победиелят, но предполагам, че на мен ще ми трябват около три часа. Това си е 2-3 литра вода...
И там ще има ли къде да си оставим багажа на сигурно място ? Идвайки с влака ще носим доста неща (храна, дрехи и т.н.), които няма нужда да разхождаме по трасето ?
Ако се чудите дали колелото, което сте си харесали, а не може да пробвате, ще ви пасне... Ако се чудите, дали позицията ви върху байка е подходяща...
Предлагам инженерно-графично решение на проблема. :)
Euler

Рейтинг: 1190

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Апр 22, 2015 3:11 pm

Намерен е бял бидон Scott с черна капачка по трасето на състезанието, който ди го познава да пише!
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот jd » Сря Апр 22, 2015 6:03 pm

Вода ще има на старта и на контролната точка, в която се разделят малкото и голямото трасе.
Молиме всеки да носи своя бутилка с оглед да намалим количеството пластмаса, която се употребява по време на събитието.

Тази година ще гледаме да организираме и "гардероб", където срещу номерче да може състезателите да оставят свой багаж.
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот bigchicken » Чет Апр 23, 2015 7:28 pm

Сигурно е добре да се споменат чешмите по трасето. В едното село има много хубава чешма точно по пътя, но и идея си намам как се казва. Нещо се бях позапотил като минавах от там :D
Аватар
bigchicken

Рейтинг: 1375

Мнениеот Exorcist » Чет Апр 23, 2015 8:24 pm

В с. Василовци има чешма, много удобна по средата на дългия маршрут, точно на излизането от селската уличка на главния път, където се завива наляво.
Аватар
Exorcist

Мнениеот radeviq » Пет Апр 24, 2015 12:38 am

Как стои въпроса с влаковете за тази година? Последната все с приятели и автомобили се движим, а днес като плащах забравих да попитам..
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот l2b » Пет Апр 24, 2015 12:47 pm

СОФИЯ » ДРАГОМАН , ПВ10130 - 07:40 / 08:34
ДРАГОМАН » СОФИЯ , КПВ10209 - 16:05 / 17:05

Това са влаковете за които имаше записване за безплатен транспорт за съзтезанието(записването приключи вчера), но предполагам, че няма да има проблем да се качиш с колелото.
l2b

Рейтинг: 1220

Мнениеот boriss13 » Съб Апр 25, 2015 6:59 pm

Супер беше, много каманак, много нещо!Чудесна маркировка!Като за човек не карал от две години мисля, че се справих добре! :blush:
И още нещо-останаха ми около два пръста от сусамената течност от старта, допълних до горе със зехтин шишенцето, и стана перфектен дресинг за салатата!!! :evil:
Поздрави на организаторите и до следващата година!!!!
:beer:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот dreamer78 » Съб Апр 25, 2015 7:37 pm

И аз съм доволен, не бях карал от лятото и вече е време да се влиза във форма. Днес, за първи път карах с шпайкове и автомати, но ми се струва, че по-добре щях да се чувствам с туристически обувки и платформи по това трасе, че толкова камъняк на едно място не бях виждал! :D

ВАЖНО: Намерих велокомпютър, ако някой е установил липсата на своя, да ми пише ва ЛС марката, модела и къде си мисли, че го е изгубил!
Scott Pro-Racing & Trek 1.1 & Trek X-Caliber 8
dreamer78

Рейтинг: 1210

Мнениеот zImage » Съб Апр 25, 2015 8:22 pm

Ама пък времето беше перфектно! :-)

Доста участници по дългото трасе май се заблудиха и го скъсиха с около километър точно преди изоставените вишки на военните.
Прикачени файлове
shortcut.png
(427.93 KiB) 315 пъти
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Нед Апр 26, 2015 10:06 am

zImage написа:Ама пък времето беше перфектно! :-)

Доста участници по дългото трасе май се заблудиха и го скъсиха с около километър точно преди изоставените вишки на военните.

Абсолютно, и аз бях тръгнал натам - може би единствената зле-маркирана част от трасето
Иначе всичко си беше на ниво, поздрави и от мен! :beer:
PS - и почвам да карам, щот хич не е добре работата :rofl:
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот Euler » Нед Апр 26, 2015 10:27 am

Организацията беше на ниво, като изключим опашката сутринта и забавянето, предполагам заради големия интерес. Трасето беше добре маркирано, на много места имаше и хора, които показваха посоката. :clap: От върха се открива страхотна гледка и към Драгоман и към Стара планина, но на състезание няма време за това. Като цяло живописна планина.

Това което НЕ ми хареса е трасето. Много бутане и малко каране! Нагоре към върха не знам дали дори най-добрите са карали. Надолу на няколко места също слизах да бутам (и аз съм отскоро с автомати и все още малко ме е страх), но така или иначе нито карането надолу беше приятно, нито бутането. Следващото голямо изкачване след село Василовци започна с коловози от трактор близо половин метър, също не ставаше за каране. Като цяло изкачванията са доста стръмни и си трябват силни крака. Полският участък между село Големо Малово и финала също беше отвратителен. Големи коловози, следи от трактори и т.н. от които направо ти падат пломбите. В мокро време предполагам, че
ще се кара още по трудно, т.к. почвата в планината е червеникава глина, доста лепкава и като е влажна много трудно се върти.Имаше и доста приятни участъци и спускания, но за мен са по-малката част от трасето. Не мисля, че ще догодина ще дойда пак. Просто не виждам смисъл да бутам един час до върха, за да подскачам по-камъните надолу. :wavey:
Ако се чудите дали колелото, което сте си харесали, а не може да пробвате, ще ви пасне... Ако се чудите, дали позицията ви върху байка е подходяща...
Euler

Мнениеот boriss13 » Нед Апр 26, 2015 11:01 am

Euler написа:..Нагоре към върха не знам дали дори най-добрите са карали...

Със сигурност са карали. :D
Euler написа:...и аз съм отскоро с автомати...

Аз пък точно обратното-от както карам колело, това ми беше първото замисляне(съжаление) че не ми бяха закопчани краката, но това може и да е вследствие кофти комбинация-платформи-обувки. :)

Направо бомба! Изгорях жестоко! :8D:

boriss13 написа:Чудесна маркировка!Като за човек не кар

Да уточня, че въртях малкото трасе :I
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот halfdone » Нед Апр 26, 2015 11:53 am

Явно се е получил ефекта на "стадото". Не че съм ходил по много състезания ама според мен за да се объркаш на това, с тази маркировка, трябва да си голям талант :D

Ако организаторите измислят начин да дават номерата като си платиш таксата в магазина, грешка няма да имат.
Създалата се ситуация беше малко абсурдна.
:beer:
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот bigchicken » Нед Апр 26, 2015 1:48 pm

Euler написа:Просто не виждам смисъл да бутам един час до върха, за да подскачам по-камъните надолу. :wavey:

Интересен поглед към планинското колоездене :D Но лечението е лесно. Шосейно колоездене :D

Иначе, по спомени и за дългия маршрут, караемо е на 100%. Нещо, за което аз само мога да си мечтая. Аз надолу си подобрих личното постижение, за което благодаря и на допълнителната маркировка и най вече лентите. При толкова висока скорост наистина си е криво следенето на верния път и този път не успях да хвана поляната :)
Аватар
bigchicken

Рейтинг: 1375

Мнениеот Euler » Нед Апр 26, 2015 2:19 pm

bigchicken написа:Интересен поглед към планинското колоездене :D Но лечението е лесно. Шосейно колоездене :D

Все пак е въпрос на вкус. Не обичам да карам по асфалт. Обичам планината и горските пътеки. На много хора им харесва да се спускат по подобни каменисти склонове (като от върха надолу), но аз не съм от тях. Нито пък колелото ми е подходящо...
bigchicken написа:Иначе, по спомени и за дългия маршрут, караемо е на 100%.

Да, няма участък на който да се налага да си носиш колелото, но тебе да те питам, ти кара ли на горе или бута ?
А дали има повече от 5 човека, дето са го изкарали на колелото ?
Euler

Мнениеот zImage » Нед Апр 26, 2015 3:12 pm

Стръмничко е и се съгласявам, че за средния колоездач, за когото това е едно от по-ранните карания през пролетта по-скоро ще го бута. Но със сигурност има повече от 5 човека, които са го изкарали. Аз например бутах не повече от 50 метра на първото изкачване, а далеч не съм от най-бързите.

Като стана дума – няма ли да излизат резултатите вече? Уж електронна система за отчитане, ала-бала...

Иначе и за мен трасето не е кой знае колко привлекателно за колоездене. Сред плюсовете му са, че ми е близо, има много хубави гледки отгоре и е едно най-ранните състезания за сезона. Определено не ми е любимо занимание да се блъскам в камънаците или след това да подскачам през разбитите от тракторите полски пътища. Добре, че беше сухо :-)
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот Euler » Нед Апр 26, 2015 3:31 pm

Точно този стръмен каменист път едвали някога ще мога да кача карайки, но и да успея предполагам че скороходците ще са по-бързи от мен :)
Може да остана грешно разбран. Не ми пречи това, че бутах един час, бутал съм и повече и ще бутам още много, но да има смисъл. А не да бутам и надолу, за да не се потрошим с колелото.
Не искам никого да убеждавам, на много хора им харесва. Просто профила на трасето не е за мен. Не казвам че е лошо. Имаше хора с АМ колела, които си бутаха почти всички баири и после се пускаха със завидна за мен скорост.
Euler

Следваща

Назад към Състезания