Велокрос с. Мийковци - хижа „Чумерна”

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Велокрос Чумерна (2011)

Мнениеот k0k0 » Пон Юни 20, 2011 9:20 am

Велокрос
с. Мийковци - хижа „Чумерна”
по случай празника на Еленския Баклан

25 юни
9.00 ч. - извозване на участниците от град Елена до село Мийковци /от горния площад на град Елена/
10.00 ч. - старт на велокрос от центъра на село Мийковци
10.15 ч. – начало на пешеходния поход до хижа „Чумерна”

26 юни
10.00 ч. – старт на велокрос - скоростна отсечка от хижа „Чумерна” до село Мийковци
12.00 ч. - награждаване на победителите от велокроса в центъра на село Мийковци

Цена на нощувката в хижа „Чумерна”: 8 лв.

Информация: Тур. дружество „Чумерна 1901”, град Елена, тел: 06151/ 25-17 , 0896 693169, 0896 693172

Маршрут първи ден: с. Мийковци - хижа „Чумерна”. Обща дължина - 22 км. Стартът е в центъра на село Мийковци и продължава 4 км по асфалтов път до махала Горни Танчевци. Оттам по черен път се излиза на прохода Елена - Твърдица и по макадамов път се стига до билото на Стара планина. По макадамовия път има две разклонения, като и на двете се завива вляво по посока хижа „Чумерна”. Приблизително време на най-добрите - 2 часа. Маршрутът е добре маркиран.
Вода: В центъра на село Мийковци има изградена чешма. На 5 км от старта в началото по макадамовия път има също чешма с питейна вода.

Маршрут втори ден: хижа „Чумерна”- село Мийковци. Скоростна отсечка- спускане с дължина 10 км. Началото на трасето върви по билото на Стара планина /1 км/, като след това прави завой в дясно и се спуска по планински рид в посока село Мийковци. На места има доста стръмни участъци където участниците трябва да са максимално внимателни. Пътеката стига до макадамов път с дължина 5.5 км. Излиза се на асфалтов път, като се завива в дясно за центъра на село Мийковци, където е и финалът на състезанието. Приблизително време на най-добрите - 20 минути. Маршрутът е добре маркиран.
Вода: в хижа „Чумерна” и в центъра на село Мийковци.

Бъдете толерантни в изпреварването по пътеката!

Само нямам информация дали ще има награждаване.
Аватар
k0k0

Рейтинг: 1419

Re: Велокрос Чумерна (2011)

Мнениеот vvbiker » Пон Юни 20, 2011 12:19 pm

:popcorn:
Аватар
vvbiker

Рейтинг: 1180

Мнениеот botroid » Пон Юни 20, 2011 6:17 pm

:glasses:
Аватар
botroid

Рейтинг: 1343

Мнениеот Pinky76 » Пон Юни 20, 2011 9:23 pm

Аз съм участвал преди 3 години на това мероприятие и то има състезателен характер.Много интересно е изкачването,а и спускането като там борбата винаги е много оспорвана.Помня как Бухала(един пич от Велико Търново,който е от групата на Пиго) с твърдак и в-брейк водеше до средата на спускането и ако не беше спукал гума можеше да победи момчетата с меките колела.После как само трошеше каплата в земята,аве голямо шоу беше тогава.

А и на хижата имаше още доста туристи(най-вече младежи),които не бяха от групата на карачити и имаше различни занимания да си запълниш следобеда.Така беше навремето,сега не знам как ще е,но се надявам да е пак толкова забавно и интересно.

Та защо не преместиш темата в състезания,за да могат повече хора да я видят и евентуално да се запалят да участват и те.Аз утре ще говоря с организатора да го питам лично дали ще е организирано каране или по-скоро състезание както беше преди.

Поздрави Тодор! :agree:

:beer: :beer: :beer:
Pinky76

Рейтинг: 2000

Мнениеот k0k0 » Пон Юни 20, 2011 9:30 pm

Здравей. Минали години наистина е било със състезателен характер, но сега ми излезе от акъла да питам как ще е тази година и за това я пуснах тук с наличната информация която имах. Като получиш информация пиши и евентуално някой модер да я премести в коректният раздел.

Всяка година е забавно, аз ходя от 2 години и винаги играем волейбол, вечерта се вият хора, играе се тенис на маса и всякакви други работи. :beer:
Аватар
k0k0

Велокрос с. Мийковци - хижа „Чумерна”

Мнениеот golfaaa3 » Вто Юни 21, 2011 11:19 am

Велокрос
с. Мийковци - хижа „Чумерна”
по случай празника на Еленския Баклан

25 юни
9.00 ч. - извозване на участниците от град Елена до село Мийковци /от горния площад на град Елена/
10.00 ч. - старт на велокрос от центъра на село Мийковци
10.15 ч. – начало на пешеходния поход до хижа „Чумерна”

26 юни
10.00 ч. – старт на велокрос - скоростна отсечка от хижа „Чумерна” до село Мийковци
12.00 ч. - награждаване на победителите от велокроса в центъра на село Мийковци

Цена на нощувката в хижа „Чумерна”: 8 лв.

Информация: Тур. дружество „Чумерна 1901”, град Елена, тел: 06151/ 25-17 , 0896 693169, 0896 693172

Маршрут първи ден: с. Мийковци - хижа „Чумерна”. Обща дължина - 22 км. Стартът е в центъра на село Мийковци и продължава 4 км по асфалтов път до махала Горни Танчевци. Оттам по черен път се излиза на прохода Елена - Твърдица и по макадамов път се стига до билото на Стара планина. По макадамовия път има две разклонения, като и на двете се завива вляво по посока хижа „Чумерна”. Приблизително време на най-добрите - 2 часа. Маршрутът е добре маркиран.
Вода: В центъра на село Мийковци има изградена чешма. На 5 км от старта в началото по макадамовия път има също чешма с питейна вода.

Маршрут втори ден: хижа „Чумерна”- село Мийковци. Скоростна отсечка- спускане с дължина 10 км. Началото на трасето върви по билото на Стара планина /1 км/, като след това прави завой в дясно и се спуска по планински рид в посока село Мийковци. На места има доста стръмни участъци където участниците трябва да са максимално внимателни. Пътеката стига до макадамов път с дължина 5.5 км. Излиза се на асфалтов път, като се завива в дясно за центъра на село Мийковци, където е и финалът на състезанието. Приблизително време на най-добрите - 20 минути. Маршрутът е добре маркиран.
Вода: в хижа „Чумерна” и в центъра на село Мийковци.

Бъдете толерантни в изпреварването по пътеката!
golfaaa3

Рейтинг: 1190

Re: Велокрос с. Мийковци - хижа „Чумерна”

Мнениеот k0k0 » Вто Юни 21, 2011 11:39 am

Дублираш темата. viewtopic.php?f=48&t=92334
Аватар
k0k0

Мнениеот vvbiker » Вто Юни 21, 2011 12:49 pm

От тук ли взе информацията - http://www.offroad-bulgaria.com/archive ... 97486.html :beer:
Аватар
vvbiker

Рейтинг: 1180

Мнениеот Pinky76 » Вто Юни 21, 2011 1:02 pm

k0k0 написа:Дублираш темата. viewtopic.php?f=48&t=92334

Аз току що говорих с организаторите и те ми казаха,че ще е както и предишни години.Та нека остане тук темата,може да се запалят повече хора,особено от близките градове.Мийковци и Елена се намират в Стара Планина в близост и до Велико Търново и Габрово,а и Сливен,Казанлък и Стара Загора от другата страна на Балкана:
http://maps.google.bg/maps?rlz=1T4GGLL_ ... =bg&tab=wl

Колоезденето ще е със състезателен характер като има изискване за каска,ръкавици и желателно е протектори за спускането.Няма стартова такса.
Не се набляга толкова много на състезателната част,а на това всеки да си изкара добре съботата и неделята сред природата.

Каза също,че ще има грамоти и награждаване на най-бързите от двата дена в неделята на площада на село Мийковци както си спомням от единственото ми участие преди години.Та с две думи - скромно организирано мероприятия на което се събират момчета със състезателен дух всяка години и за баира и за спускането,а останалите си правят кефа всеки по своему.

Аз бих участвал,стига да се разберем и да дойдем с приятели.Тъкмо една добра тренировка.И дано дойдат и повече момчета да се понапънем малко нагоре.Помня,че беше интересен маршрута и двата дена.

Поздрави Тодор! :agree:
:beer: :beer: :beer:
Pinky76

Мнениеот hitar_potar » Вто Юни 21, 2011 3:20 pm

Момчета и момичета, в събота минахме аз и двама приятели маршрута на велокроса - нанагорното всеки си го знае, времето беше изключително приятно, като слънцето се показваше доста рядко и не ни опече като коледни пуйки. Пътеката за спускането обаче е доста изронена от теклите досега води, на места има само камъни, които до 1 са движещи се, ако минете отгоре им. Внимавайте много, хижаря също ни предупреди за състоянието на пътеката. Иначе в останалата част, където камъните липсват или са по-малко, сцеплението беше страхотно и слезнахме за доста под 20минутки до с. Мийковци. ;)
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот k0k0 » Вто Юни 21, 2011 6:18 pm

vvbiker написа:От тук ли взе информацията - http://www.offroad-bulgaria.com/archive ... 97486.html :beer:

От миналогодишната статия в мтб само съм оправил датите, като предварително врътнах няколко телефона.
Аватар
k0k0

Мнениеот Анелия » Сря Юни 22, 2011 9:37 pm

Тъй като миналата година се получи разминаване с маршрута, искам да попитам откъде точно върви изкачването. В началото организаторите казаха да се следва бяло-червено-бялата маркировка и че това е маршрутът. Ние с Ботроид минахме точно по въпросната маркировка, която в последните километри от една чешма се отклонява наляво и продължава изцяло по черни пътища та чак до хижата. Докато всички други караха по асфалта.
Аз лично препоръчвам минаването по черно, страхотни са пътеките! Малко по-трудно е, разбира се, но си заслужава :agree: Асфалтът, колкото и да е стръмен, си е асфалт, и ако има караема алтернатива по черно, не разбирам какво правят мтб карачите по асфалта :dontknow:
Аватар
Анелия

Мнениеот storm » Сря Юни 22, 2011 10:05 pm

Аз не мога да ти отговоря, защото ще съм за първа година и ще следвам тъплата :D
When in Rome - do as the romans do ! :D
А аз да попитам - ще бъде ли маркирано трасето по цялата си продължителност, или поне спускането, защото един прознат каза, че е бъркал 2-3 пъти пътеката при спускането? :dontknow: :beer:
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Мнениеот hitar_potar » Сря Юни 22, 2011 11:41 pm

Аз поне при спускането не виждам начин, по който да се обърка пътеката... Друга пътека не видях да се отклонява, така че според мен си переш надолу и тва е. Относно нагоре-то - аз знам, че си се минава по асфалта. Не знам за черен път, но в събота забелязахме новосъздаден черен път нагоре, след втората чешмичка (която е разположена на много готина полянка) - мисля, че дървосекачите са станали изобретателни и асфалтовия път не им е достатъчен. Пътчето, което си бяха направили, потегляше право нагоре в посока хижата (или поне това, което се виждаше от него), но пък си и беше доволно кално и с доста голям наклон. :agree:
Make it idiot-proof, and someone will make a better idiot.
Аватар
hitar_potar

Мнениеот k0k0 » Сря Юни 22, 2011 11:42 pm

Пътеките не са кой знае колко маркирани. На изкачването въртим по макадама, аз други пътеки не знам..
Аватар
k0k0

Мнениеот climb » Чет Юни 23, 2011 8:14 am

Много хубав маршрут за каране!Няма да сгрешите ако отидете, преди години съм карал на това "състезание" беше организирано от Горгоната и беше супер.Enjoy it :beer:
Аватар
climb

Рейтинг: 1700

Мнениеот мляко с ориз » Чет Юни 23, 2011 10:41 pm

Едно въпросче-Някакъв транспорт на багажа от селото до хижата ще има ли -раници и рдуги такива :beer: благодаря предварително :peace:
Аватар
мляко с ориз

Рейтинг: 1505

Мнениеот Анелия » Чет Юни 23, 2011 11:10 pm

Да, раниците се извозват от Мийковци до хижата. Мляко, подготви се по-добре технически, че последните пъти, когато съм те засичала по състезания, все си издънвал нещата с проблеми по колелото. Ще се видим :wavey:
Аватар
Анелия

Мнениеот мляко с ориз » Пет Юни 24, 2011 6:19 am

Дааа :D с този байк все на камък удрям, този път докато катерим ще чукам по дърветата за късмет :praying: Основен проблем са гумите-дойде ли някакво мероприятие, винаги се изавяват лошо, сега ще им дам псоледен шанс да видим аккво ще стане :bowdown: :D До утре и безаварийно предвижване на всички до старта :beer:
Аватар
мляко с ориз

Мнениеот Келеша » Пет Юни 24, 2011 7:12 am

Относно качването първия ден,след макадама следва асвалтово каране в това съм сигурен защото съм виждал търновци да карат по него по време на катеренето :D пък и аз винаги от там съм минавал и не само аз.Първата година някой беше продължил на право беше объркал отбивката за хижата :dontknow:Специално към Ани ако маршрута не е този защо организаторите карат по него :Dпървата година точно може би 2 или 3 км карах тачна по асвалта и съответно търновци от там си минаха,така че ако аз съм бил в грешка и двете години значи и те също са икономисали явно от трасето :rofl:Относно асвалта доста е стръмен точно преди хижата може би около 1км :peace:
Келеша

Рейтинг: 1282

Мнениеот k0k0 » Пет Юни 24, 2011 7:40 am

Първите 2 и последните 2 км са най-тежки, другото е пестене на енергия. :]
Аватар
k0k0

Мнениеот Анелия » Пет Юни 24, 2011 9:12 am

Еми тази година да взема да мина и аз по асфалта да видя чак толкова ли е стръмен...Въпреки, че пътечката е много много примамлив вариант на сянка и в калчица :D
А организатори са туристическото дружество "Чумерна", гр. Елена ;) Тях не съм ги виждала да карат колелета :dontknow:
Аватар
Анелия

Мнениеот Келеша » Пет Юни 24, 2011 11:46 am

Ако караш както трябва последните 2 км може и да ги избуташ :rofl:щом аз се узорих по лекия асвалтец последните 2км :Dсмятам че ще е по лесно по пътеката защото по асвалта търсех и по ниска предавка обаче нямаше.Основният двигател са господата от Горгона за което искренно им благодаря за това хубаво мероприятие което без тях няма да е същото.
Келеша

Рейтинг: 1282

Мнениеот k0k0 » Пет Юни 24, 2011 9:45 pm

Носете волейболни топки, че горе има хубаво игрище. :]
Аватар
k0k0

Мнениеот k0k0 » Нед Юни 26, 2011 11:20 pm

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 0262e8ab4e

Малко снимки от събитието. Благодарим на Ванката за качеството на повечето снимки в моят албум. :beer: :beer:
Аватар
k0k0

Мнениеот Анелия » Пон Юни 27, 2011 6:46 am

Както винаги: чудесно състезание. Най-вече с топлото отношение на организаторите, с хубавото изкарване вечерта в хижата и с якото спусканееее :D
Много се впечатлих от 10-годишния юнак, който спусна толкова бързо трасето. :clap:
Ще се радвам и другите да пуснат линкове към още снимки :beer:
Аватар
Анелия

Мнениеот golfaaa3 » Пон Юни 27, 2011 7:36 am

http://www.facebook.com/media/set/?set= ... 0942538978 предварително се извинявам за качеството :)
golfaaa3

Рейтинг: 1190

Мнениеот k0k0 » Пон Юни 27, 2011 8:26 am

Малко горе спира тока, ама пък на свещи и челници беше по-"романтично". :D
Аватар
k0k0

Мнениеот мляко с ориз » Пон Юни 27, 2011 9:07 am

Наистина добро мероприятие, за първи път участвах и много ми хареса :beer: доволен съм че и гуми не пуках :D но за жалост трябваше да изспусна най интересната час :erm: другият път задължителни ще остана :beer: Поздравления на всички които пребориха големият баир и стигнаха до хижата свежарки :clap: Безаварийни километри и до нови срещи :smash:
Аватар
мляко с ориз

Мнениеот storm » Пон Юни 27, 2011 9:34 am

@golfaaa3, линка, който си дал, ми изписва This content is currently unavailable :)

Относно събитието беше невероятно :clap: Посмяха се някои хора, които ползваха електрическата скара, че си запалихме скарата на тераста, ама се смяха докато не спря тока :rofl: Иначе на свещи наистина беше много готино :agree: Евала на малкия с RAM AM-a ! Показа какво е да караш с желание и хъс ! :)
Барзи :peace:
Всеки луд :crazy: с номера си :scatter:
Аватар
storm

Рейтинг: 1269

Следваща

Назад към Състезания