Обиколка на Витоша 2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2012

Мнениеот Боян Бановски » Съб Юни 23, 2012 8:24 am

Аватар
Боян Бановски

Рейтинг: 2000

Мнениеот argon » Съб Юни 23, 2012 9:15 am

Браво, Бояне :) Страшен репортаж !
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот pdp » Съб Юни 23, 2012 9:52 am

Браво, пренасяш и нас не участващите в атмосферта на мероприятието:) Успех на участниците:))
pdp

Рейтинг: 1290

Мнениеот М.Паунов » Съб Юни 23, 2012 11:14 am

Беше страхотно състезание! Много добра организация, браво :)

Аз съм много щастлив, че завърших без инциденти и успях да си подобра времето от миналата година с час и половина( 6:20 - 4:50). Хората в челото също се представиха на по-високо ниво от миналата година. По неофициални данни Уоутър е свалил до 3:30 ( - 14 минути), Тошко Ангелов 3:51, а третия (Венци) е само на минута след него..

Идвайте на награждаването от 15ч.
Аватар
М.Паунов

Рейтинг: 1550

Мнениеот azze » Съб Юни 23, 2012 12:09 pm

Уж щях да отида рано,за да поснимам,а то какво стана.Тъкмо спирам отстрани и чувам "3 секунди до старт".Само това успях да хвана.Малко,ама най-важното. :D
Изображение
Толкова много хора с колела на едно място е супер гледка.Дано догодина да си раздвижа мързеливия задник навреме,за да съм във форма и да участвам.
"Най-голямото доказателство за съществуването на разумен живот във Вселената е,че досега никой не се е опитал да се свърже с нас."
Аватар
azze

Рейтинг: 1731

Мнениеот emata » Съб Юни 23, 2012 3:35 pm

Състезанието е яко, особено участниците, всички бяха много симпатични и мили. Маршрута ми хареса, най- вече язовир Студена, не съм го виждала толкова пълноводен и в такава зеленина наоколо. Не ми хареса от Железница надолу, заради хората , които се разхождаха и заради които станаха някои аркади. Респект към най-бързите. :agree: До нови срещи. :)
Аватар
emata

Рейтинг: 1386

Мнениеот Alpina » Съб Юни 23, 2012 3:52 pm

Защо Анелия е записана като мъж? :dontknow:
C'est la vie
Аватар
Alpina

Мнениеот rarekin » Съб Юни 23, 2012 4:31 pm

Alpina написа:Защо Анелия е записана като мъж? :dontknow:

Ти виждал ли си я как кара?

:D
Планинското колоездене може да бъде опасен спорт! Винаги карайте с каска! Никоя екипировка не може да гарантира колоездача срещу падане и тежко нараняване!
rarekin

Мнениеот zar » Съб Юни 23, 2012 5:00 pm

Много яко състезание, супер беше, евала на организаторите, всичко беше на 6. Маркировката и тя беше много добра.
Честито на победителите, браво на финиширалите, но имам една молба към участниците, нека бъдем по-толерантни, нека при застигане от по-бърз състезател да правим място, нека и не спираме както и където ни падне, все пак не сме сами в гората... :crazy: 1000 души са много ей! Кой знае догодина колко ще се съберат... :dontknow:
zar

Рейтинг: 1200

Мнениеот krach » Съб Юни 23, 2012 5:57 pm

Искам да благодаря на пича който си даде резервната гума на мене (имах само лепенки) преди чек-пойнта в Кладница. Само помня, че беше с червена тениска..

П.П. Организацията беше супер, чек-пойнтовете бяха мн добре заредени. За съжаление нямаше real time класация.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот ivondera » Съб Юни 23, 2012 6:10 pm

Днес беше състезанието Обиколката на Витоша. Участвам за първи път и искам да споделя как я видях през моите очи :))
Първо държа да спомена малко предистория. До последния момент не се знаеше дали ще участвам благодарение на ''любезната намеса'' на командира ми който реши, че няма нужда да участвам и трябва да съм дежурен на 22 срещу 23. С чудеса от храброст и благодарение на колегите ми успях в 04 часа да тръгна от поделението. Добре, че беше Дани ''Don Danito'' който дойде с колата да ме вземе. В 05 и 30 бях се наредил за номер. Съдбата определи 565 номер и аз с нетърпение очаквах старта. Както някой вече спомена на старта се бяхме наредели над 600 колоездача :) Тъй като не бях почивал и спал предната вечер бях доста изморен още преди да тръгнем, но реших да се пробвам та докъдето стигна. Смачках на бързо половин шоколад и вече бях готов за подвизи :) До Тихия кът се движех много бавно. Катеренето не ми е силна страна и само чаках спускане да наваксам. От Тихия кът до язовира задминах над 50 човека и бях повече от доволен. Знаех, че голяма част от тях ще ме задминат до Чуйпетлово, но нямаше какво да направя. Първото ми спиране беше за около 10 мин на контролата на язовира. Хапване за норматив и малко водичка и газ на горе. Едно момиче си беше взело чантичка с череши и ме почерпи та ми се отразиха добре. Нагоре много от участниците ме задминаваха, но се успокоявах, че после има пак спускане и там нещата ще си дойдат на място :)) Второто и последно спиране беше на контролата на Чуйпетлово. Там останах около 15 мин. и нямаше сила която да ме вдигне , но събрах малкото останали сили и натиснах педалите :)) Добре, че малко преди контролата един човек ми даде крем за мазане на колена, че почти се бях отказал. Дясното коляно здаде багажа, но кой го пита. Леко леко издрапах баира и до Ярлово наваксах доста. Там транзит през контролата и започна едно ''приятно'' каране до Ярема. Слънцето вече печеше и ме скапваше допълнително. Тук на една от рекичките имах сблъсък с едър рогат добитък тоест черна крава която не чу виканията ми и се изпречи на пътя ми. Както и да е разминах се без главоболия и от там до Ярема газ. Излязох на асфалта спрях за минута на чешмата и газ отново. Там някъде вдигнах 68 км в час и бях доволен, че наваксвам бавното темпо от преди това :)) Контролата на Ярема я минах транзид. Вече не усещах нито дясното коляно нито задника си нито умората. Бях като робот забил глава и само въртене. На обиколната пътека се започна едно викане свиркане със звънеца абе купон. Бабички пищяха и се хващаха за главите :)) По едно време коляното реши, че му е време да ме прецака и започнаха невероятни болки. Викам си каквото и да става остава малко няма да се отказвам. Намалих темпото на половина, но имах комфортна преднина пред другите и не позволих на повече от 7 човека да ме минат. Към края ни жив ни умрял настигнах Vas69 Васил който беше спукал гума. Добре, че беше той да ме надъха иначе не се виждах как ще финиширам. Стиснах зъби и газ към Бояна. От там по паветата после по тротоара и финиширах в 13 и 25. На финала аха да се строполя на земята вече нямах сили и да се държа прав на краката си. Вода сандвичи сладко малко кока кола и се посвестих :)) Тук е момента да изкажа благодарности на: Първо колегите без които нямаше да участвам Цветков и Чачев. После на Дани за транспорта. После на момичето с черешите и на човека с крема за коляното, както и на едно момче което ми даде масло за веригата. Искам да благодаря и на мацките които ме задминаваха и ме надъхваха да не се отказвам така една я гоних в продължение на 20 км :)). Накрая искам да се извиня на едно момче което падна заради мен. На спускането от Тихия кът започнах да изпреварвам по бавните и на едно място подвикнах на един колоездач да се отмести на дясно понеже минавах от ляво. Не знам какво стана, но момчето падна. Спрях, но видях, че не е зле и се изправя и продължих. Малко статистика : 10 литра изпита течност, две спирания и около 10 литра вода излята върху мен.
Ами това е на кратко първото ми състезание.
Скайп ivondera Тел: 0885604642 или 0878914642
ivondera

Рейтинг: 1285

Мнениеот Tyno » Съб Юни 23, 2012 6:18 pm

Гръмнах гума, след минути и лепенка на резервната изфрущя. Седя седя 15 минути и се чеша по главата, а мухите вече стабилно ме налазваха.. Нима състезанието вече за мен приключи? О не, то не приключи защото Орлин Драганов смело захвърли своята гума, за което един голям :bowdown: После и помпата даде фира, ама каръщината нататък няма да я споделям... Направи ми впечатление, че нямаше хвърлени шишета и опаковки за което отново :bowdown: пред всички и се надявам и по късно финиширалите да са оставили същото зад нас. Добра организация, един любим ден!

Ако догодина наистина сме 1000 колоездачи, вероятно ще е по-добре събитието да се раздели от скороходците, което е странно защото обиколката е започнала с бягане, а сега колоездачите са в троен дори четворен размер...
Изображение
Изображение
Аватар
Tyno

Рейтинг: 1300

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Юни 23, 2012 6:35 pm

Качвайте снимки :beer:
Само тук не съм похвалил, днешното състезание за мен бе много успешно имайки предвид, че разполагам с колело от близо една година и съм пушач успях да се прибера за 5 часа и 30 минути. Струва ми се, че се развивам добре и другата година челната десетка ще си има нов състезател :eyebrow: ще ви изпапкам ей :D. Част от успеха е добрият разчет на трасето и на това че подминах Чуйпетловския пункт с 300 докато тези дето ме дръпнаха нагоре си пийваха водица а пък аз си имах ;)

И както по-горе беше написано: Момчета когато някой ви се залепи за задната гума попитайте дали не иска път, вместо да се пънете като изперкали и после да се окаже, че силите са ви до средата. Днес по тясната пътека преди Кладница имаше една група колоездачи зад които ми се наложи да карам и никой не дава път, едно от момчетата падна и стана меле та там се измъкнах а после чувам реплики "Давай де, нали бързаше" същият репликьор се схвана след още 30км и беше до там а аз изгубих време точно там където можех да наваксвам. Имаше и друг "колега" дето по асфалта се беше набрал здраво и чака да ме застигне за каже "Мръдни бе, ще катастрофираме" друг е въпроса, че точно тогава нямаше на къде да мръдна.
Но като цяло емоцията беше положителна и карането спокойно имаше много весели колеги по трасето с някой се гонихме, с други си поприказвахме.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Reactor » Съб Юни 23, 2012 6:52 pm

Браво!
Това е достатъчно!
Всичко беше изпипано до най-малката подробност :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот zImage » Съб Юни 23, 2012 7:07 pm

Тази година маркировката беше отлична! :clap: В допълнение към белите ленти имаше и стрелки с ярка боя, която се вижда отдалеч. Отделно бяха сложени и знаци за повишено внимание напр. пред повредени мостчета по обиколната. Също разни изненадващо стърчащи камъни на обиколната, които трудно се забелязват в шарената сянка бяха обилно намацани с боя.

Много доволен от организацията. Само малко накрая при раздаването на грамоти и фланелки стана едно голямо чакане...

Надявам се онзи на когото дадох лепенки да е успял да си залепи гумата и да е финиширал нормално.

Аз се надявах да падна под 7 часа - само се молех :praying: да не се обади болката в лявото коляно която ме мъчи от около месец (подозирам, че е сухожилието което свързва капачката с пищяла). За съжаление се обади веднага след спускането към Владая. Покарах така почти до Чуйпетлово, но започна да ми се уморява много десния крак с който се опитвах да компенсирам. Допълнително, за да боли по-малко карах на много висок за мен каданс (към ~90-100), което също ме поизмори. Тогава реших да рискувам и изпих един Аулин пък черния дроб дано го преживее. Болката намаля значително, и си завърших обиколката за 6:21 :8D: Догодина гоня под 6 часа.
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот Madnesst » Съб Юни 23, 2012 7:21 pm

Супер беше , организация и маркировка на макс , весели усмихнати хора :beer: Покарахме си стабилно , забавно и си тръгваме с готини положителни емоций и чакаме догодина :bowdown:
Приятелите са като циците ..Някой са големи .. други малки .. Някой са истински .. Други са фалшиви :)
Аватар
Madnesst

Рейтинг: 1232

Мнениеот Ивайло » Съб Юни 23, 2012 7:29 pm

Да споделя и аз няколко думи за първото си участие в обиколката. Досега не бях минавал цялото трасе наведнъж, а участъка от Чуйпетлово до Железница - изобщо. Разбира се трябва да спомена, че съм силно впечатлен и от отличната организация и от цялата състезателна атмосфера. На старта беше впечатляваща гледка!

Нямах никаква амбиция за време и класиране, но някъде на обиколната над Железница видях, че имам шанс да го направя под 7 часа и започнах да карам на максимума си. Пак там застигнах един младеж, който в опита си да ми направи път се хлъзна с колелото и падна, а аз не успях да спра и леко се ударихме. Тъй като до някъде вината беше и моя, ако чете това, надявам се да приеме извиненията ми. Тогава реагирах малко неадекватно, но всичко беше заради адреналина. В крайна сметка - 7 ч. и 9 мин. Тъкмо да имам цел за догодина - под 7 ч. :D
Аватар
Ивайло

Рейтинг: 1482

Мнениеот radeviq » Съб Юни 23, 2012 8:34 pm

И от мене само хвалби за организацията. Маркировка - Ок. Пунктове - Ок. Колегите - Ок. Към Чуйпетлово реших да се пробвам за под 6 часа, но силичките не стигнаха за малко (6:14, като за сравнение миналата година 9:30) А девойките на пункта в Ярлово с това пръскане и разхлаждане само помогнаха да ми изгорят ушетата по слънчевите поляни :D
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот chiburator » Съб Юни 23, 2012 8:48 pm

Огромно блягодаря на организаторите. Наистина се бяха постарали много, маркировката беше супер, а хората по пунктовете бяха изключително любезни. Беше ми първата обиколка и останах с много добри впечаления.
Аватар
chiburator

Рейтинг: 1247

Мнениеот DonDanito » Съб Юни 23, 2012 8:50 pm

Днес беше много добре всичко - организация, маркировка, всичко :beer: Я Иво какви разкази пише, даже и мен ме има :D
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юни 23, 2012 9:50 pm

zar написа:Много яко състезание, супер беше, евала на организаторите, всичко беше на 6. Маркировката и тя беше много добра.
Честито на победителите, браво на финиширалите, но имам една молба към участниците, нека бъдем по-толерантни, нека при застигане от по-бърз състезател да правим място, нека и не спираме както и където ни падне, все пак не сме сами в гората... :crazy: 1000 души са много ей! Кой знае догодина колко ще се съберат... :dontknow:

:agree:
Заради един велосипедист който три пъти го помолих да го изпреваря на пътеката към Кладница и не ме пусна Спуках гума точно преди асвалта за Кладница, опитах се да го изпреваря и направих снейк байт на задната гума, защото се набих в едни каманаци. Падна ми и темпото и мотивцията. Вместо за под 7 часа завърших за точно 8. Вижда, че отзад идват хора помолих го, дай да се разминем някъде, не и не, тва си е. Не съм състезател, не гоня стълбичка, а собственото си време да подобря, но уви масовката ме изяде, тва е. Като виждаш, че има някой зад теб който е по-бърз, ами вземи и го пусни, колко му е, така и така си да речем 100 + номер, защо трябва да убиваш скороста на другите. При положение, че съм слаб на асвалта, се раздадох на пътеката, но уви... :crap: Аман от някакви пишман карачи, никакво уважение към останалите... :banghead:

Перфектна организация и маркировка, едно голямо Благодаря на организаторите, до година да сме живи и здрави, повече тренировки за да избегнем колкото се може повече от масовката и ще се видим пак на старта.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот PtD » Съб Юни 23, 2012 9:58 pm

Определено организацията беше на много добро ниво. Адмирации за организаторите, успели да поемат 1000 души - невиждана бройка за нашите мащаби.

От друга страна участниците в голямата си част нямат никаква идея как се кара велосипед, нито как да се държат на състезание. Какво имам предвид:

1) не знаят как се завива с велосипед
2) не могат да си избират оптимална линия и да я следват
3) не могат да преценят терена
4) не могат да се справят с елементарни препятствия, от сорта на камъни, улеи и пр. - имаше адски много спукани гуми на (почти) гладкия участък след Тихия кът. Имаше и пребивания. А този участък е просто като разходка в парка в сравнение с някое умерено трудно ДХ трасе.
5) не могат да карат уверено по тясна пътека
6) спират по средата на пътя, препречвайки пътя на останалите
7) не се съобразяват с тези, които ги застигат

Дори и по-отракани ХС състезатели имат нужда да се занимаят с 1) 2) 3) 4) и 5). Все пак ХС-то не е само катерене. Говорих с Уоутър по този въпрос и той ми сподели, че е хванал негов познат спускач да му покаже как се спуска, как се избират и следват линии и прочие. Мисля, че щом дори Уоутър взима уроци по темата, няма да падне реномето и на нашите състезатели да понаучат нещичко.

Приемете го като градивна критика. :peace:
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Анелия » Съб Юни 23, 2012 10:12 pm

Аз пък имам да пия много бири от доста момчета, които пуснах по сингъл трака :beer: За да пуснеш някой да мине, нарушаваш собственото си каране, отбиваш встрани и губиш време. Освен това не си длъжен да го правиш. Просто е на добра воля.
Много ми хареса Обиколката: отлична маркировка (до последно ми беше притеснено, че никога не съм я карала преди), много добра организация, много социално събитие с много народ и въобще атмосфера. Трасето в доста скоростно.
Съжалявам само, че не успях да остана за награждаването, но БДЖ не се съобрази с графика на състезанието и трябваше по-рано да напусна, за да не вися по нощите сама на гарата.
Поздрави за всички завършили обиколката, най-вече пешеходците. Честно казано, не исках да съм на тяхно място, със сигурност е много тежко да вървиш по асфалт докато ние се спускахме с 50км/ч например.
Благодаря на всички организатори, спонсори и хора, помогнали за осъществяването й :peace:
Аватар
Анелия

Мнениеот THEZOGGO » Съб Юни 23, 2012 10:23 pm

Анелия написа:Аз пък имам да пия много бири от доста момчета, които пуснах по сингъл трака :beer: За да пуснеш някой да мине, нарушаваш собственото си каране, отбиваш встрани и губиш време. Освен това не си длъжен да го правиш. Просто е на добра воля.

Всеки който е минал Обиколката за под 6 часа си кара сериозно и там, не знам как стоят нещата с пропускането на по-бързи участници, дали е на добра воля или не. Всички които сме над 6 часа сме си най-обикновени вело-туристи и не виждам проблем да се пропускаме един друг. :^:

PtD е прав, много карачи които явно са по-бързи и силни от мен в изкачването, определено не се съобразяват когато ги настигаш когато караш надолу. ХЦ е стил в който се кара и нагоре и надолу. Трябва взаимно да уважаваме уменията на останалите.
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Explorer » Съб Юни 23, 2012 11:22 pm

Днес, на първото организирано състезание за мен, завърших за 6 часа и 19 минути. Някои изводи, които направих: за себе си, че съм издръжлив в катеренето по асфалт и за другите, че малко са тези които издържат на подобно продължително катерене. Моето старо желязо е с преден амортисьор Logan, който не функционира, тоест пълен твърдак и въпреки, че издържах до Железница, от там вече камъните и скоростта ме затрудниха сериозно и пропуснах много състезтели покрай мен. Най-сетне нещо ми светна отвътре да си спусна гумите и след това карането стана по-търпимо и малко по-бързо отпреди. Въпреки това остана в мен едно удивление с какви невероятни скорости и хладнокръвие се спускат хората по камъните и браво на тях. Дадох всичко от себе си и не вярвам, че е възможно да смъкна време с моето колело.

Да, маркировката и организацията бяха отлични. Благодаря на едно момче с жълта фанелка дето ми показа правилния път на разклона след автобусната спирка и на второ момче с червено-черна блуза и надпис КЕНДА за полезните съвети и куража. Надявам се да не съм създавал излишни задръствания по пътя.
Последна промяна Explorer на Нед Юни 24, 2012 12:14 am, променена общо 1 път
Аватар
Explorer

Рейтинг: 1230

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Юни 23, 2012 11:53 pm

THEZOGGO написа:Всеки който е минал Обиколката за под 6 часа си кара сериозно и там, не знам как стоят нещата с пропускането на по-бързи участници, дали е на добра воля или не. Всички които сме над 6 часа сме си най-обикновени вело-туристи и не виждам проблем да се пропускаме един друг. :^:

PtD е прав, много карачи които явно са по-бързи и силни от мен в изкачването, определено не се съобразяват когато ги настигаш когато караш надолу. ХЦ е стил в който се кара и нагоре и надолу. Трябва взаимно да уважаваме уменията на останалите.

Както казах вече, когато са ти се залепили на задната гума а пред теб няма никой редно е сам да се сетиш поне да попиташ иска ли някой предимство. Тъпо беше някой които се притесняват по пътеката да ме задържат, факт е че доста от тях на качването към Чуйпетлово ме дръпнаха към края но на пътеката пак си ги взех :D

Изобщо на тва състезание единствената тактика е да вземеш Тихия кът възможно най бързо и после само да караш :wavey:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот edinmilion » Нед Юни 24, 2012 12:03 am

И аз съм доволен, само като натоварване попрекалих и след контролата на Чуйпельово краката вече бяха на кокъл. Та от там по леко до края, и с почивки.
Иначе сутринта каква масовка само, зарадвахме музейските комари - да хапнат и те душа носят : ) Иначе още на старта ми беше топло, а Слънцето едва се подаваше. След това стъпихме здраво на педалите и така до пътеката за Кладница, там започна возенето... Лошо ми стана, а не съм карач. То не бяха тапи, че и подвиквания защо видиш ли хора искат да минат от лево. Искам да уверя хората които се безпокояха да не се очистим при изпреварване там, че няма такава опасност - толкова лесно не се мре! Ако е брутално спускане разбирам, създава се риск, но при положение че е равно, да се кара с десет е срамота. Някой ще каже, ами да си дръпнал преди това - е да ама в началото всеки може да се раздаде как си иска. Общо взето много негативизъм от колеги, но добре че беше само там и в същото време жалко, защото това е най яката част от обиколката. Както и да е, всичко останало си беше забавно :D

След Железница хората не знаеха че правиме обиколката и някои доста се стряскаха, сигурно изисква ресурс, но предложението ми е да има хора, които да предупреждават туристите през километър примерно или нещо подобно, което да пречи на изграждането на мнение, че колоездачите газят наред...

Иначе маркировката е перфектна, мостчетата са поправени, падналите дървета изчистени - чудно : ) По контролите имаше доволно от всичко.

Доволен съм като за първо участие, нямах проблеми с колелото, спукани гуми и подобни. Видях много познати и беше супер. Финиширах в 12:10ч. :beer:
Поздрави на всички участници!
edinmilion

Мнениеот vasilevl » Нед Юни 24, 2012 12:14 am

Супер мероприятие, първо каране направих по маршрута и успях само за 8 часа! :D (бавничко, но славно)
Друго си е да си го карал поне веднъж! Догодина надявам се по-добре, (не с 19кг байк и 5кг раница+ напрежение
от притеснение дали ще ме бъде след поредния баир:D Тръпка си беше иначе и то с много симпатични хора!
Организацията на 6, а маркировката точно като за мен:)

п.с. май май съм повече по тежките скоростни спускания.. :smash:
Richard Virenque 5000/Peugeot
Cross Enduro
Аватар
vasilevl

Рейтинг: 1145

Мнениеот Antediluvian » Нед Юни 24, 2012 12:51 am

Доста драматична за мен обиколка. Може да я кръстя "Голямото настигане" или "Големия провал". Закъснях за старта с моя приятел с 21 минути, без закуска, след което стъпихме на педалите и започнахме да правим първите изпреварвания още преди Тихи кът. Да, ама аз карам с чуждо колело, което тежи достатъчно, и е бавно на асфалт, та си мислех, че няма да ме бива днес.
Още не първото спускане разбрах, че колелото е много бързо върху почва /поне надолу/, но за съжаление колегата падна лошо и се наложи да спрем за 1 час да бъде бинтован, подкрепен и залепен /спукана гума/. Върнах се назад да взема назаем разни неща от друг колега с повреда и това ни спаси участието. В последствие той показа голямо геройство и продължи с бинтовете напред. До 9.00ч. бяхме твърдо последни. После преди Кладница си върнахме първите 10 -15 позиции. До Чуйпетлово момчето, без да има никакъв опит се бореше с болката и липсата на тренинг и карахме малко по-бавно, но без отказване. Продължавахме да наваксваме позиции, и преди 50ти километър върнахме 60-70 места.
След това направих най-хубавото си каране на обиколка досега - от Чуйпетлово до финала за 3ч. и благодарение на страхотната маркирока за първи път ДОРИ АЗ не се изгубих никъде :D Продължи бясното наваксване на позиции. Крайното класиране е катастрофално /почти 3ч. прекаран в покой/, но съм доволен, че след такъв тежък ден километража показваше 6ч 10 минути движение.
Искам да благодаря на всички, които ме пропускаха на спусканията, наистина, защото без тяхното съдествие щях да загубя много време. /аз бях прелитащия субект с бяло-жълта тениска/ В това отношение виждам голяма промяна от преди и повечето колоездачи и пешеходци се държат адекватно и много рядко ми засичаха линията.

Едно голямо ЕВАЛА за организацията... само да бяхте закъснели малко със старта :D :D
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот Fifo » Нед Юни 24, 2012 8:03 am

Изгубих вело компютър VDO между Бистрица и Драгалевци. Ако някой го е намерил моля да се свърже с мен с лично съобщение или на телефон 0898400530. Благодаря, Филип

Благодаря на организаторите за великолепното състезание
Въпреки рекордния брой участници, както всяка година всичко бе на много високо ниво. Надявам се за напред пряко заинтересованите фирми да оценят колко много обиколката популяризира колоезденето, за да не бъдат поставени организаторите до последният момент в затруднение за самото й провеждане. Догодина живот и здраве пак :D
Fifo

Рейтинг: 1200

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания