Обиколка на Витоша 2011

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2011

Мнениеот joropc » Съб Юли 02, 2011 8:34 pm

Tyno написа:Хайде стига мрън мрън има кой да почисти терена именно за това бутилките са хвърлени на самия път...

:offtopic:
Не се засягай, но хора с подобно мислене, нямат място по планинските пътеки, г-н Рейсър.....
Изображение
-------------------------------------------------------------
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
joropc

Рейтинг: 2000

Мнениеот did » Съб Юли 02, 2011 8:35 pm

Tyno написа:Хайде стига мрън мрън има кой да почисти терена именно за това бутилките са хвърлени на самия път.

ИДИОТ!
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот MilenVD » Съб Юли 02, 2011 8:37 pm

1 во каране ... и просто не съм бил по-щастлив досега. 6 часа Наядох се с кал :):) (имах кал в косата а бях с каска) Извинявам се на всички за малоумните ми изпреварвания по спусканията ... просто като видя склон и нз какво ми става.
Онтариото- 2 счупени спици, 1 изгърмяла гума :) разбита задна главина , дерейлйора отказа да превключва след Петлйово..... хахаха истинскооо приключение!!!!!!!!!!!!!! ИСКАМ ПАК :)
Аватар
MilenVD

Рейтинг: 1181

Мнениеот MilenVD » Съб Юли 02, 2011 8:38 pm

абе я по кротко беее!!!! Организаторите казаха да хвърляме всичко на пътя,за да го съберат по лесно!! КВО СЕ ПАЛИТЕ
Аватар
MilenVD

Рейтинг: 1181

Мнениеот PtD » Съб Юли 02, 2011 8:43 pm

Tyno написа:Хайде стига мрън мрън има кой да почисти терена именно за това бутилките са хвърлени на самия път.

Другите са ти казали, ама аз да попитам, ти от Филиповци ли си? Това би обяснило този начин на мислене.

MilenVD написа:абе я по кротко беее!!!! Организаторите казаха да хвърляме всичко на пътя,за да го съберат по лесно!! КВО СЕ ПАЛИТЕ

Oрганизаторите са си организатори, а ти си мисли за себе си. Като хапваш вафли у вас, на пода ли хвърляш хартийките? Или и ти си от Филиповци?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот Reactor » Съб Юли 02, 2011 9:11 pm

Впечатляващо и невероятно!
Най добрата Обиколка на Витоша от 40 години насам!
Забележителни рекорди,перфектна организация,отлична маркировка и като резултат от всичко това - един незабравим ден!
Благодарности на Организаторите!
Аватар
Reactor

Мнениеот Admin » Съб Юли 02, 2011 9:17 pm

Доколкото съм виждал, в чужбина в ХС състезания с обиколки бутилките и други такива се хвърлят по трасето - очевидно е, че организаторите после ги събират.
На маратонските състезания ще питам Уоутър как е положението, но у нас е прието всичко да се прибира в джоба, по принцип.
След като в случая организаторите са поели ангажимент да почистят трасето, нещата опират до лична преценка на всеки участник - ако нямаш шанс за първото място, по-културно би било да си прибереш боклука както при всяко нормално каране в планината. Ако пък наистина се състезаваш с шансове за успех и имаш подобни инструкции от организаторите, тогава аз лично бих оправдал подобно действие.
Всъщност струва ми се, че става все по-важно организаторите на всяко събитие да уточняват както в наредбата, така и на място да инструктират състезателите по тези въпроси. Броят на хората нараства, нивото също се вдига и все по-често ще се налага организаторите да поемат отговорността за почистването на трасетата, за да освободят борещите се за място от подобни неща.

Разбира се, на мен, като човек, който не се състезава, би ми било много лесно да кажа "събирането на боклуците е по-важно от каквото и да е класиране". За мен това е вярно, просто защото не гоня никакво класиране. :D Но се опитвам да видя и другата гл.т., но само в случаите, когато организаторите са поели ангажимент да почистят.

И все пак, независимо какво са казали и обещали организаторите, като хора, които обичаме планината, следва да си прибираме боклуците. Не се обиждайте, но хората, които се борят за челните места са малко - останалите са "спортни туристи" и като такива една минута, необходима да не оставиш следи зад себе си, едва ли ще им се отрази толкова на класирането.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот doodko » Съб Юли 02, 2011 9:21 pm

За първи път участвах и мога да кажа само едно - страхотно състезания и изживяване!!! Исках да видя какво е, но за другия път ще имам стратегия, няма да спя 3 часа преди състезанието и няма да загубя толкова много време в мотаене на контролните постове, въобще не разбрах как, но накрая като теглих чертата се оказа повече от час и половина :look: Важното е, че завърших!

Едно голямо браво на организаторите - за маркировката, за пичовете с моторите, които се оказаха "наши" хора и помагаха, че и вода носеха, за контролните пунктовете - имаше доста неща, а хората бяха много любезни. И участниците бяха много коректни, когато ги изпреварвах на катеренията и ме изпреварваха на спусканията :wavey: Нямам база за сравнение, но ми хареса много!

Някой питаше за тандема - завършиха, около 10 часа и нещо. Говорих си с тях по едно време, пичове, как са тръгнали с това чудо... И още един специален участник - един човек на 63г.!!! Карал всеки ден по 20км из Борисовата градина... :bowdown: Евала на такива спортни и готини хора! И аз искам така да съм, като стана на 63 :)

А за боклуците по пътя - ако организаторите са казали да се изхвърлят - ОК, но не смятам, че е редно, не бих го направил и ме дразнеше да гледам през 200м боклук... Да сме на Тур дьо Франс, разбирам, там ги събира публиката и даже им се радва :lol: И за отразяването по медиите - грозна работа, гледах всички спортни емисии на големите ни телевизии - 0. Всякакви безумни глупости, можеха поне 15 сек. да отделят :(!: Но всичко си зависи от нас! Ставаме все повече и съм сигурен, че подобни мероприятия ще зачестят!

Поздравления за победителите - май всички бяхме такива, всъщност!
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот Pinky76 » Съб Юли 02, 2011 9:22 pm

Сега като резгледах динамото,а не свирката :D както казваше Стамбето след финала,видях нещо на гърба на грамотата.А именно един ваучер за магазините на Веломания.Така че си взимам думите назад за спонсорите.Явно и аз от моя гледна точка съм действал и говорил прибързано и предубедено,за което се извинявам.А и защото този импровизиран ваучер трудно се забелязва(на гърба на една визитка на Драг има написан текст с химикал за стойността на ваучера и това на гърба на грамотата.)Така че,който е сред наградените и не го е забелязал това нека не хвърля визитката и погледне задната част на грамотата си.

Та ето отпада една от критиките към организаторите.За музиката след финала - това беше много добре замислено,остават фланелките за спомен за всички участници и други дребни неща.И нека се мисли за комерсилизация на спорта по всякакъв начин.Знам,че това не го приемат повечето,но иначе няма как да ни забележат.А потенциал огромен.

Другите неща ще чакаме за бъдеще.

А относно боклуците - шишета с минерална вода от по 500 мл и в чужбина се взимат от най-бързите в движение(аз не съм спирал за вода,а ми подаваха в движение с изключение на един пункт,където използвах това за лека почивка от 1 минута и да си смажа веригата,че колелото вече не вървеше.)После със сигурност наваксах тази минута със прясно смазаната верига и колелото летеше по Обиколката Алея.Та взимаш,гълташ една,две големи глътки или се поливаш с водата ако беше по горещо(ама аз като минавах беше хладно,с изключение на Ярема;където малко ми стана топло,ама нищо особено.И след това го хвърляш на пътеката и това на максимум 100-200 метра от пункта.Така го правят и чужденците;вижте на едни маратони по бягане колко боклук има около пунктовете и малко след тях.Ама да се хвърлят шишета далеч от пунктовете в гората или хартийки,опаковки вече не говори добре за възпитанието и мисленето на тези хора.И дори някой да го е направил, да не го казва публично във форума и повече показвайки ясно,че според него това не е неправилно и напълно нормално.Не е нормално!
Pinky76

Мнениеот eeasss » Съб Юли 02, 2011 9:36 pm

Първа обиколка за мен и изобщо първо по-сериозно каране, радвам се че успях да завърша, време - 10:30. Мнение на човек който никога не се занимавал с каране сериозно. Направо бях шокиран когато сутринта видях толкова много хора, винаги съм мислил, че обиколката се посещава от 100-200 души максимум. Явно има комерсиализация на спорта, което е нещо много хубаво, в този случай! Въпреки, че никога не съм минавал по трасето нямах никавки проблеми с маркировката и дори за секунда нямах колебание накъде да поема, а в повечето случай имаше и други хора около мен и ориентацията беше лесна.За мен карането след Ярлово беше борба и инат, просто краката ми умряха, чак след Бистрица ми се върнаха силите. Всъщност даже мислех да се отказвам на Ярема. Нещо което не ми беше минало през главата, дори най-удобната седалка не може да те спаси от натъртване при толкова дълго каране, на мен в момента направо не ми се вярва, яко съм се натъртил. Въртенето нагоре беше истински кошмар след 50-60тия километър. По тази причина задължително с някакъв клин с "памперс" другият път. Винаги ще помня днешния ден, беше изключително изживяване и малка лична победа. И мисля че се запалих по xc карането :) :beer:
eeasss

Рейтинг: 1210

Мнениеот RedHawk » Съб Юли 02, 2011 9:45 pm

Много добра обиколка и отлично време с нормални температури.
Много емоции бяха.
Благодарност на организаторите! :)

Не знам какво са казали организаторите, но все пак не е нормално да си мяташ боклука ей така.
Аватар
RedHawk

Мнениеот did » Съб Юли 02, 2011 9:54 pm

Странни неща чета тук...

Явно с това шосейкаджийско мислене ще има доста праждевременно дисквалифицирани хора на 24-часовия маратон.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот crib » Съб Юли 02, 2011 10:45 pm

Pinky76 написа:Та по време на карането супер беше
:peace:

Pinky76 написа:малко се помлях накрая,но не колкото Филип;на който пожелавам бързо оздравяване

Нищо ми няма, само едно охлузено лакътче! В тоя ред на мисли благодаря много на организаторите, по-точно (с риск да съм объркал името - ) Добри :beer: който ме кара наляво-надясно из София в търсене на работеща поликлиника, чака ме сума време, и най-накрая ми плати и потребителската такса при лекаря :blush: . Бе, накратко, паднах - ама с кеф!
crib

Мнениеот Pinky76 » Съб Юли 02, 2011 11:11 pm

Не знам,аз мисля да напиша още един пост по повод боклуците и обществото,което ни влияе на това кое приемаме за правилно и кое не като един малък пример.Дано ме разберете.

Че се практикува това с бутилките в чужбина и България - да и то в страни,където се имат къде,къде над нас.Относно хартийките това е недопустимо вече,но каква е разликата с водата тогава.Еми ето каква е.Просто какъвто и боклук да хвърлиш си е боклук и мястото му е на бунищито,а не в гората.Друг е въпросът,че там където се събира боклука по старомодния начин и се наслагва на купчини в дадена местност(в Казанлък е едно хълмче),природата около него пак се замърсява.Ще кажете,че така се замърсява придодата само на едно място,а не безразборно и навсякъде,ама едното е оправдание за другото.Така си мисля аз поне.

Преди да продължим нататък - ето всички скочиха срещу този,който е нарушил дадената възприета норма за добро поведение в гората(дори аз) и пишейки пример със горе долу същото,с бутилките.После скочиха на мен,въпреки,че се обосновах поне аз(не че има значение за общоприетите разбирания)Само,че на това го правят всички и в чужбина също,но там е прието,че на състезание може да се хвърлят боклуци около пунктовете,не и много след или преди както написах аз.Защото там 1 минута да спреш да пиеш вода и те минават 10 души.Е ще кажете тук няма да те минат,ама нали крайния резултат е,че се хвърля бутилката.Друг в въпроса,защо се бърза толкова много по състезания от едни,а други си карат айляшката.И те ако изхвърлят вече е по-силно нарушение смятано от гледна точка на обществото,защото те не бързат толкова много по състезанията.Но точно пък те се възмужяват на тези от бързите,които го правят,защото са го направили.Явно няма разбиране от никоя страна.И поведение ни се определя от това,кое е според обществото прието за ценност и кое не.Който се дели,прави нещо грешно.Но тук е феномена,как много хора правят едно нещо,повечето се скатават,а тези,които си признаят;дали съжаляват или не им пука(няма значение за обществото това) са грешници.А в другите общества се реагира и съди според конкретната ситуация,не се слага нищо в общи рамки.

Та със всичко това,а мога да продължа още много е как нашето поведение много рядко е наистина наше,а на заложени стереотипи за поведение в съзнанието ни.Днеска и аз реагирах много спрямо тях в много ситуации като се почне с търсене на негативи и сравняването на България с другите страни как е и т.н.Само се правим живота самите ние по-гаден.А няма смисъл от това.Много мислене или по-скоро неправилното мислене е вредно и излишно.

Например организаторите казват хвърляйте боклука около пунктовете(не навсякъде по трасето),който много бърза го прави и после те почистват.Ако кажат недейте,не се прави.Ситуацията се гледа конкретно,а не какво се смята за правилно и грешно в обществото.И няма едни други да се караме за дреболии.Друг е въпросът,който има желание и време и е от София и околността - събирате се приятели,карате пак трасето бавничко цял ден и събирате боклука където го има и не само по трасето,а навсякъде в гората колкото смогнете.Това е вече личен избор.И важи за всички хора по света.Да,ама и в града е навсякъде боклук.Аз съм сибирал хартийки от земята,ама в повечето случаи си мисля какво ще си помислят другите хора като ме видят да вдигам тези боклуци и не го правя,а момчета които сме били заедно и съм вдигал всякакъв вид боклуци да го хвърля в коша.Те изобщо не могат да приемат това как се излагм да го правя това в града пред хора.Та по темата много,ама стига дотук.

Искам да кажа - кой както постъпил,постъпил,той ще си бере плодовете рано или късно,но нека да не сме ние съдниците кое е правилно о грешно,въпреки че ни блазни това да категоризираме всичко в рамки(аз го направих преди 30 минутки,сега се осъзнах.дано и вие видите за какво иде реч).
Та стига сме се карали за глупости във форума(най-разумните не пишат изобщо тук,явно и аз имам още много да уча) - аз днеска най-голямата ми грешка беше,че се оставих на тези норми на обществото да ми влияят,дори сега леко ми повлияха и във форума,чрез проводниците на това,а именно самите нас.

Няма грешно или правилно - има действие,последствие.Аз ако бях от София,щях да отида и да помогна и събера всеки останал боклук от трасето.Но ето защо - не защото някой ми казва,че това е грешно или правилно,а защото аз самия осъзнато съм решил да сторя това,защото ситуацията в предишния ден ми е наложила да реагирам по даден начин за да постига определено нещо или просто съм се осъзнал,че съм направил нещо грешно и решавам да се поправя поне малко.

Е това е което мисля и последно - стоенето пред компа е доста вредно и особено съчетано с безмислени емоции.

Та лека от мен!Дано да съм бил от полза на някой с написаното!Не е нужно да се съгласявате с мен,просто се замислете върху това.
Pinky76

Мнениеот Grash » Съб Юли 02, 2011 11:27 pm

did написа:Странни неща чета тук...

Явно с това шосейкаджийско мислене ще има доста праждевременно дисквалифицирани хора на 24-часовия маратон.

Не знам какво точно имаш предвид... може би някой конкретен човек/случай, но ще те замоля да го караш по-полека с общите знаменатели ;)
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот Inzagi » Съб Юли 02, 2011 11:51 pm

На мен много ми хареса цялата тази маса хора на стартата ,беше доста впечатляваща, а и после по трасето постоянно имаше хора (в моя случай от Боснек до Брезите постоянно ме изпреварваха :) ).Аз тази година нямах късмет понеже малко след Боснек се появи доста неприятна болко в коляното ми, която постепенно се засилваше и въпреки че на Чуйпетлово се чудех дали ще мога да продължа и се колебаех да питам дали има възможност да се прибера до софия по някакъв начин различен от този с каране на колело :) ,все пак продължих .Eдинствено ми стана кофти като стигнах на Ярлово и попитах там хората от контролата дали има някаква възможност да бъда закаран до София или ще трябва да карам до Брезите и от там да се спусна до София по асфалта(както и направих) и те май незнаеха какво да ми кажат и започнаха да ми обясняват чи до Брезите и равно и аз бях WTF! :D (в интерес на истината от Ярлово до Брезите предполагам не е много тежък маршрута ако карането ти започне от Ярлово ,но като си тръгнал от София този участък от трасето изглежда доста коварен :) ).
Самия факт че на старта имаше около 450 човека прави това състезание за мене най-хубавото от всички други състезания в България.

Pinky76 написа:Не знам,аз мисля да напиша още един пост по повод боклуците и обществото....

Според мен няма смисъл да обясняваш на всеки който самоцелно започне да се кара че българите правиме много боклук по планините и че нямаме култура и т.н. blah blah ,след като човек има някъкви състезателни амбиций много ясно че няма да спира на всяка контрола да пие вода, да яде ,да си напълни бидончето и изобщо няма какво повече да се коментира тоя въпрос.След като организаторите не са казали предварително че забраняват да се изхвърлят боклуци по трасето(сигурно те имат това право) се предполага че те ще съберат мизериите.Освен това на едно състезание в което участват да кажем 100 човека е многа лесно да забраниш и контролираш изхвърлянето на боклуци по трасето ,но когато има да кажем 1000 човека е досто по трудно и се предполага че за такова масово състезание организацията трябва да е доста сериозна и няма да е особен проблем за организаторите да събират боклуците след състезанието
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот aspelozen » Нед Юли 03, 2011 12:51 am

Reactor написа:Най добрата Обиколка на Витоша от 40 години насам!
Имаш ли спомен от Обиколката на Витоша,айде да не е от преди 40,отпреди 20 да речем?
aspelozen

Рейтинг: 1254

Мнениеот woutermtb » Нед Юли 03, 2011 6:05 am

Hmmmm, every time the garbage problem...

Well, i did 'some' european races in the last 10 years and the rules were the same everywhere: if somebody sees you throwing garbage in the nature, you are disqualified!
Simple, race over, game over. (and yes, people listen to this rule, because it's the easiest way to loose some of your competitors) Yes, on the waterpoints , you can throw all the empty food/drink papers, but usually organisers put big garbagecans on these places so you can test your basketball qualities ;) So, these 50m around the waterpoints will be 'dirty', but that's it. Easy to clean after the race on the raceday...
I personally keep everything in my pockets during the whole race and i stop to put the water from the bottles in the bidons. Easy...

See you in the next event!
woutermtb

Рейтинг: 1452

Мнениеот bulgar4e » Нед Юли 03, 2011 7:45 am

Оф, това с боклуците... много ме доядя, но какво да направя като хората са си такива... аз лично - левия джоб с бонбонки, десния с хартийки. Пичовете с моторите - Евала - минават питат. Всичко беше супер, но не получих тениска :crap: а щях да я износя на гърба си. А пичовете с тандема свършиха с нас, през цялото време бяха около нас и се пускаха и набираха. За тях трябваше да има специална награда за ентусиазъм.
Ама колко ми беше вкусна бирата след това!
Когато си долу, мислиш за горе! Когато си горе, мислиш за долу!
Аватар
bulgar4e

Рейтинг: 1200

Мнениеот imbecile » Нед Юли 03, 2011 8:31 am

Не знам какво са обещали организаторите относно събирането на боклука, но между язовира и Боснек беше пълно с бутилки и опаковки около 14:00-15:00ч, Ярлово - Ярема същата картинка около 19:00ч. Вероятно ще го съберат, ама друг път...
In the quiet words of the Virgin Mary.... come again?
Аватар
imbecile

Рейтинг: 1862

Мнениеот codename47 » Нед Юли 03, 2011 8:35 am

хубав маршрут и добра организация ама много навалица бее, имах чувството че съм някъде на Витошка...представям си на бедните туристи по Обиколната какво им е било когато 400 човека са минавали покрай тях докато се разхождат.. :love:
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот lud_s_kolelo » Нед Юли 03, 2011 9:07 am

3-та обиколка за мен - най-добрата дотук - време перфектно, никаква кал, организирана перфектно, маркирана перфектно. Само дето я направих със абсолютно същото време като миналата година, а съм със 70 места назад :bowdown: , много карачи, много нещо. То верно си беше някаква тълпа по цялото трасе, сигурно не се събират и 10 минути накуп през които да не ме е задминал някой или аз да не съм задминал...

Специални благодарности на младежа дето ме извади от копривата след брезите, много добре се изтъркалях там, само успях да смотолевя "Ай да му ... ....." и бях в копривата. А не е като да не очаквам подобни изненади по трасето, ама човек се увлича...

Евала на вуйчо ми (въпросния на 63 години) дето я прави за втори път след миналата година с колело, правил я е и пеша преди 20-25 години. Дано и аз доживея до толкова и съм в състояние да я въртя още...

Поздрави и на производителя на колелото ми, втора обиколка без никакво жалене и абсолютно никакви проблеми, дори гума не съм пукал. Гледах че някои много внимават на спускания, през сериите от камъни, корени и т.н. а аз си пердашех и не ме беше страх, че нещо може да се случи по колелото. А това е важно, не ми се мисли какво е да закъсаш насред гората на километри от най-близкия път.

Ще се видим пак на следващата обиколка, май ще трябва и да потренирам че като гледам как падат времената, догодина и в топ 200 може да не влезна с такова каране :D
lud_s_kolelo

Рейтинг: 1210

Мнениеот KiselotoMliako » Нед Юли 03, 2011 9:53 am

В планината не се хвърлят боклуци. В джобчето, в раницата или на определените за целта места.

Толкова е просто. Едно правило за всички - били те Уоутър или Гошо с колелото от метро; пешеходци, планински колоездачи, шосейки, мотористи, туристи, а-те-в-исти, заблудени чалга величия, зяпачи и всички останали любо-чуковци и прочие гости на природата.

Аз, когато отивам при приятел, не акам в хола дори и майка му да е казала, че ще почисти след нас. А ти?
Аватар
KiselotoMliako

Мнениеот Inzagi » Нед Юли 03, 2011 10:13 am

е аз в гарата си акам редовно а ти? :)))
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот wawel » Нед Юли 03, 2011 10:22 am

Бацета,

евала, че сте си прекарали приятно и се чувствате щастливи от това.
Искам да Ви кажа нещо относно "шосейното" мислене по въпроса за боклука, което тук вменявате.
Ще участвам в маратона Париж-Брест -Париж тази година и там в правилника пише: ДОБАВЯНЕ НА 1 ЧАС ЗА ЗАМЪРСЯВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА.
При това през цялото време си с електронна гривна на крака /да те чекират по-лесно на контролите е оправданието/ и могат да ти следват всяка стъпка. Нищо, че е шосе и че ще има стюарди на страшно много места. Задължили са участниците да не замърсяват. Който не го прави - наказание. При това няма определение за "замърсяване". Хартийката също се брои. Оправяй се.
Последна промяна wawel на Нед Юли 03, 2011 11:14 am, променена общо 2 пъти
wawel

Рейтинг: 1245

Мнениеот colson » Нед Юли 03, 2011 10:36 am

Imbecile написа, че около 14-15 часа след Боснек било пълно с боклуци и бутилки. Виж ти! Аз пък карах точно след тези, които се бореха за добро класиране /около 50 човека караха пред мен/, минах в тази част в 9-10 ч. и видях една-единствена хвърлена бутилка след Боснек, а по-нататък още една пълна, явно изпаднала на някого от джоба. Излиза, че голяма част от боклуците се правят от по-късно преминаващите, които всъщност не бързат за никъде, а се обвиняват тия в челото, че от зор за класиране освинили гората. :nono:
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Рейтинг: 1795

Мнениеот GRUEL » Нед Юли 03, 2011 10:43 am

Това ми беше първо участие. При положение, че преди 2 месеца се качих на колело (най-евтината 25-колиграмова купчина желязо) много се чудех дали да се хващам на хорото и докъде ще я избутам, но се хванах и не съжелявам изобщо. Мислех си, че се събират 100-ина човека, и стълпотворението на старта ме изненада приятно :agree: . Като видях хората всички с хубави колелета, екипчета и т.н. реших да тръгна последен на старта - хем да не се пречкам, хем да се ориентирам по следите откъде минава трасето, но не се наложи да гледам за следи от гуми. Трасето си беше маркирано идеално, с изключение на едни "петте кьошета" над бояна, но и там не мога да кажа че е имало лутане...Евала на хората по пунктовете :bowdown: - всички бяха веселяци, а момчетата с моторите не спираха да обикалят и да помагат на който има нужда. Не знам как е било преди, но организацията беше перфектна.
Голяма веселба бяха и момчетата с тандема, пукнах се да се хиля:
-Въртиш, въртиш...
- Спирам, спирам...
- Що не въртиш бе?
- Е въртя ама отпреде спряха... :rofl:
Изобщо пълен с емоции ден.
Браво на крос-а, че ме дотътри до финала без никакви технически проблеми, освен гадното скърцане на задния амортисьор. Догодина 100% съм пак на старта да си боря времето от 9 часа...
GRUEL

Рейтинг: 1270

Мнениеот zlink » Нед Юли 03, 2011 11:03 am

За пръв път беше и за мен. Доволна съм от себе си и особено от организацията.Дори малко изненадана/много приятно/ Като част от малцинството,естествено ми беше любопитно как се справят другите жени около мен. Съответно няма как да не отчета отношението на мъжете /собствени и чужди/, Евала момчета!
Мислех,че ще ми е по-трудно като за пръв път,но резултат от 10.51 ч. ме удоволетворява напълно за сега,да не говорим за липсата на каквато и да е мускулна или други болежки.
Догодина пак ще дойда!

Специално благодаря на един човек.
zlink

Рейтинг: 1200

Мнениеот ivan_radev1 » Нед Юли 03, 2011 11:20 am

Не смятате ли, че е добре "боклуците" да минат в отделна тема, че изцапахме тази? Дали някой администратор да не създаде такава и да прехвърли мненията, които се отнасят за замърсяването в планината, тъй като говорим по принцип, а не само за Обиколката.

Според мен Уоътър е казал всичко, което трябва да се знае по темата - хвърляш, дисквалифицират те. С добро няма да стане. Щом, Уоътър може да си тъпче опаковките по джобовете и винаги да е първи, значи и другите трябва да го правят.

[quote="colson"]quote]

Аз завърших 12-ти и с Райко, който завърши пред мен, обсъждахме колко боклуци видяхме по пътеката. Пред нас са минали десет колездачи и петима пешеходци. Вероятно, докато си минал ти, боклуците вече са били отстрани на пътеката.

Безумно е да твърдиш, че организаторите са ти казали да си хвърляш боклука на пътеката, за да го съберат по-лесно. Първо, никой не е длъжен да обикаля 100 км да ти чисти и второ, ти хубаво хвърляш на пътя, но следващият като мине през опаковката, тя хвърчи в храстите и остава там през следващите няколкостотин години, докато се разгради пластмасата.

Шосейните колоездачи нямат нищо общо. Никога, когато съм карал шосе, не съм виждал колега да си хвърля боклука на пътя. Вероятно Дид има предвид състезания като Тур дьо Франс, участниците в които си хвърлят бидончетата направо на пътя, там обаче феновете ги събират.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот scorpion » Нед Юли 03, 2011 11:27 am

И аз да каже, че много съм доволен от обиколката като цяло. Благодаря на организаторите за всичко. Момчетата с моторите вършеха страхотна работа. Състезателите бяха чудесни и много културни. Видях, че дори туристите бяха позитивно настроени и пожелаваха успех. А най-много се зарадвах на моето девойче, което финишира успешно и което ме изненада приятно с доста агресивно каране. Успех на всички за бъдещите карания.. :beer:
scorpion

Рейтинг: 1220

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания