Някои хора го бяха обърнали на Виетнам там!
Нагледах се на такива изпреварвания, които бяха изключително малоумни в моите очи. Най ме изненада как хора на сингъл трака газеха през тревата без да имат представа какво има в нея , само и само да се мръднат попзиция две в класирането, и на няколко пъти щеше да ми спре сърцето като гледах как благодарение на изпреварвания и рефлексите му изпреварващия не преплете 2те кормила и не стана мазало! Ама май такива хора са прекалено подвластни на адреналина и поемат много рискове. Просто не ми се мисли ако и 2та с 2те колела се бяха хвърлили дори и на трака какво мазало щеше да настане!
Не че и когато тръгнеш да изпреварваш някой и му кажеш изпреварвам от ляво/дясно, след като си му заявил че би искал да го изпревариш тръгне да ти се пъне все едно до сега не си бил зад него и видиш ли не си дава ценното 111-о място..
Наистина хората трябва да помислят за собствената си безопасност и безопасността на другите, а не да мачкат и газят.
И много ми се иска хората които догодина тръгнат да обикалят Витоша, да вземат да си пестят силите по асфалта до Тихия и да карат с едно постоянно темпо а не в началото да се пънат като грешни дяволи нагоре после останалите ХХ км едвам да дишат и гледат.
До тук с негативното, сега искма да благодаря на хората които нямах намерения да изпреварвам, защото след 2 спукани гуми още преди Железница просто изгубих желание за състезание и си карах вече само за кеф, ми даваха на собствена воля път.
Абсолютната евала за маркировката и организирането по движението на велосипедистите.
Не знам дали е тяхно дело чистенето на трънаците преди Железница, но имам лоши спомени от тях преди време. И да не е тяхно дело искам да благодаря и на съответния човек.
Храна, вода , решението да не се дава вода в пласмасови бутилки за да не стават мизерии - всичко беше перфектно!
Стартовата такса от 15 лв, за която някой още в началото надуваше гайдата, ако е бил - надявам се вече да е разбрал защо е дори бих казал смешна!
Може би за догодина би било хубаво преди самия старт да се направи една техническа конферернция , точно за да се влее малко разум на хората участващи за първи път и да се избегнат рискови изпреварвания, падания и други подобни. Пък тогава нека и 2000 да сме !
Ето и един GPS трак от мен ако някой е заинтересован :
http://www.sports-tracker.com/#/workout ... 1aimf69l97Хайде, и до нови срещи по нови състезания!