Здравейте,
Карам обиколката за 4ти път (не пореден), та имам някакво наблюдение в исторически план
Както винаги, изкарах си страхотно! Благодаря на организаторите и на всички вас (участниците), задето направихте от 14/06/2014 един супер ден!
Безспорен факт е, че организацията се подобрява, и то с големи крачки:
- разделен старт (пешаци/байкъри)
- Пунктове с достатъчно храна и вода
за всички, коли, кафета, енергийни напитки, свежи краставички, баби с домашна баница...
къде ти такива чудеса само 2-3 години назад!
- маркировка като слънце. Направо беше "премаркирано". Е да, някой е направил зулума, ама това се случва в БГ.. И на байк за Чепън така стана
- Водоструйка на Боснек (това изби рибата - догодина искам и на Железница!)
- инструменти за бърз ремонт и помпа почти на всеки пост
- линейки, полиция, ПСС - определено повече от преди. На Чуйпетльово един пич със свирка в уста вкарваше ред.
- помагачи със знаци "стоп", които насочваха на ключови места или спираха движението
- Електронно времезасичане + предаване на живо в интернет
- яка атмосфера на финала - хапване, музика, овации по микрофона.
Бяха там дори и за закъснялите- преди ако финишираш на 10+ часа, ти е едно такова тъпо щото хората се разотиват вече. Евала за това!
- тениските тази година
стават за носене

За новото трасе Ярлово-Ярема съм раздвоен... козята пътека малко ми скапа настроението, не ми беше по душа
Но пък спускането от Ярема (след шосето) надолу към с. Плана беше много гот.
Един приятелски съвет от стария байкер - хора, тръгвайте на обиколката с подготвено колело.
Изчистете всичко до блясък, почистете и смажете веригата, жилата... Купете си нова верига ако имате съмнения. Надуйте добре гумите, сменете колодките на спирачките, регулирайте скоростите

В раницата метнете
- резервна гума, комбинирам инструмент с тулче за веригата, ухо за дерайльор (точно тези 3 неща ви трябват в 95% от случаите)
- аптечка
и кислородна вода/риванол
Чакам ви догодина!
p.s. някои хора мислят, че са били на Тур дьо Франс. Хора, осъзнайте се - това е обиколката на Витоша!
Който не разбира какво имам предвид, да не се и опитва.