Да споделя и моите впечатления
За първи път карам обиколката, карал съм само части от нея. Успях да финиширам на ръба на 8-мия час, около 370-то място. Доволен съм от представянето си, като се има в предвид, че съм карал веднъж от края на миналото лято

Изживяването и предизвикателството беше уникално

Огромно БРАВО на организаторите
Ето какво ми направи впечатление:.
Положителни:+ Имаше достатъчно подкрепителни пунктове и бяха достатъчно на гъсто.
+ На много места имаше линейки, полиция, хора на организаторите, човекът със свирката на Чуйпетльово
+ Имаше спортменско поведение, повечето хора пропускаха по-бързите и правеха път.
+ Към маркировката нямам забележки, явно драмите са били за по-предните.
+ Шапка им свалям на хората по пунктовете - бабите с баницата, водоструйката, ореховките на Симеоново, най-усмихнатия пункт на 85км и всички други, които ни нахъсваха
+ Настроението на финала беше готино. Имаше водещ и дядка със звънче
Подобрения за догодина:- малко по-подходяща храна по пунктовете (на някои имаше)
- всички хора с каски
- помпи, смазки, вътрешни гуми и дребни инструменти на всеки пункт - затова ако трябва да увеличат с 10лв таксата, а спонсори със сигурност ще се навият да дадат 30 флакона смазка безвъзмездно.
- 1-2-ма с корсарки да проверяват маркировката и да оказват помощ
- повече фотографи на пунктовете
- Снимки и GPS тракове на маршрута, където има промени
- Имаше хора, които използваха струпванията при пресичане на калища и потоци, за да предредят 10-15 човека, въпреки че не след това не карат по-бързо
Лични забележки:- Носех прекалено тежка раница и много неща вътре. Поне 1кг храна, от която изядох доста малко. 1.5 литра вода, която безмислено мъкнах до Ярлово, преди да се усетя да я махна
- Въртенете до резиденцията сутринта, около 10км, може би си оказа влияние на първото изкачване. Другия път с кола.
- По-често смазване на веригата. Катерих Чуйпетльово със скърцаща от кал верига и чак горе я смазах.
- Camelbag и читава раница - явно си трябва
- Преди бариерата реших да вдигна темпото и се наложи да се изсиля на едно изпреварване, което доведе до схващане. За щастие бързо се окопитих след това.
- Повечко тренировки, с едно каране не става.
Браво на всички участвали и пак огромно БРАВО на организаторите!