Хайде още едно изказване по темата, не че имам кой знае колко за добавяне...
Останах доста изненадан от себе си и някои факти, свързани с мен и колоезденето. Миналата година си направих сефтето с 6ч38мин, тази година финиширах за 7ч28мин. А какво се е променило в личен план от миналогодишната обиколка до тази:
- прекарах 9 месеца в Холандия, карайки шосеен велосипед - яко кардио, но нито помен от планина;
- на тазгодишната обиколка за пръв път карах MTB с SPD-та.
Логични следствия - много по-малко почивки от миналата година, но и по-лошо цялостно представяне (въртенето по равен асфалт НЕ Е като въртенето по криви пътеки).
Нелогично следствие - въпреки че винаги ме е било шубе по спусканията и че 9 месеца не съм виждал баир, тая година развих някакви страхотни скорости по спусканията след Тихия кът, преди Ярлово и по новата пътека след Ярема! Това просто не мога да си го обясня

Иначе чисто новите WTB Bronson отпред и WTB Moto отзад след кратки моменти на недоверие от моя страна, все пак се доказаха като сериозни гуми и ми дадоха (морални) сили да отпусна спирачките и да карам смело през пясък, кал и камънак.
Като цяло - леко разочарован от представянето си, но много доволен от събитието като цяло.
ПП: Малко впечатления от колоездачно събитие в Белгия, макар и шосейно (и сравнение с Витоша 100):
- електронното отчитане позволява широк интервал за стартиране (организаторите на Витоша 100 посочиха като причина за общия старт тесния прозорец, даден от полиция и общинари);
- освен номерче се раздават и карти (картончета) със списък с всички ключови кръстовища, разклони и други възможни обърквации по маршрута - така зулумите с маркировката биха били по-лесно разобличавани;
- на контролните пунктове има и (слабо оборудван) малък вело-сервиз - в събота на пункта на бариерата питах за сериозна помпа и един любезен чичо ми помогна с компресорче на 12V, захранено от колата му;
- на контролните пунктове се редят метални ограждения, на които да се подпират велосипедите, а самите пунктове са встрани от маршрута на състезанието - така се избягва проблема с получаването на "сингъл трак" между нахвърляни колелета, както беше в Чуйпетлово когато аз минах от там.
Впечатленията са от събитие с няколко различни дисциплини (40км, 86км, ~120км и 167км) и общо около 5500 участници, заплатили 15€ за участието си.
ПП2: Един
GPS трак и от мен

"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."
Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra