Обиколка на Витоша 2014

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2014

Мнениеот krach » Чет Юни 19, 2014 3:15 pm

Ей хора, не знам как изпускате маркировката (не говоря за тези които са саботирани и са утрепали Х време в лутане). Също така какво дискутирате тия минути, кой крив кой прав. Кой минал по старото трасе, кой по новото. Ако някой е решил да хитрее и да мине по стария маршрут, колко да е спестил??? От старото място където се излизаше на асфалта след Ярлово до момента в който съдии те отклоняват по новото трасе, са не повече от 1-2 КМ МАКС. 30 минути да е спестил.
Маркировката на всички нови места беше изключително по много. Особено в частта след Ярлово, даже по спомен ако не се лъжа беше преградена с лента - демек трябва да минеш ПОД лентата за да продължиш по стария тур. А това може да стане само умишлено и в никакъв случай от недоглеждане

П.П. Относно пътуването с такси ме съмнява да са финиширали, като редовни участници. Най - малкото на Драгалевци има чекпойнт
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот did » Чет Юни 19, 2014 3:32 pm

Браво на Анелия!

Не само за това състезание, а и за това, което направи през следващите дни.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Рейтинг: 2000

Мнениеот malch0 » Чет Юни 19, 2014 3:35 pm

Ето ако някой иска трака на новото трасе. Засичал съм го с Google My Tracks и е доста точен.

https://www.dropbox.com/s/xbjo9rkobpknc ... sha100.gpx
YOLO
Аватар
malch0

Рейтинг: 1210

Мнениеот Admin » Чет Юни 19, 2014 3:42 pm

Зная, че повечето от вас вече са чели разказа на Уоутър на английски, но ето го и на български:
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... ter-cleppe
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот k2 » Чет Юни 19, 2014 4:32 pm

nikant написа:
k2 написа:Ако решиш да проучваш повече погледни този линк - извадил съм наличните в нета резултати от 2005 насам, там се вижда, че
Слви има резултати 11:29 и 12:59.
П.П.
Не очаквах че имам регистрация в този форум?!

Хора, разбрах за невероятния талант на състезателя.
След 100км колоездене (за 5:02-0:30=4:30, т.е. е можел да стане и първи на колоезденето или поне пред Клепе и Фьодор Драголов и някакви туристи са го саботирали до Тихия кът, жалко) и само след 13 часа бяга 100км и прави личен рекорд от 1 час и 10 мин. по добро време от 11:29.
Бяга го за 10:19 и с 7-8км по дълга дистанция от предишните бягания.
Какво ли щеше да стане ако не беше карал колело преди това?
Браво!!!

ПП
Само не си спомням къде съм писал че съм тревопасно

Разбрах, че няма смисъл да пояснвам, но понеже задаваш въпрос... в момента подготовката на Слави е да го бяга около и малко под 10 часа, при сухо трасе може би 9:30. (да не забравяме, че трасето е 90-91 километра а не 100). С байк вероятно е за топ 40, но не познавам хората, извода ми може да е грешен, предид загубването на точно тези състезатели. В дуатлона има човек, който може би ще го напраи и по-бързо, но в монета участва само в бягането. Ако погледнеш времената на първите дуатлонисти ще забележиш, че при всички съотношението колело:бягане е около 1:2. Обикновено Слави е преди Попункьов(2) и Давидов(3) на всички бягания на пресечен терен.

Ако имаш още въпроси с удовлоствие ще отговоря, включително за подготовката на Слави. :)
На бележката ти за веганството - някои твърдят, че помага. :)
k2

Мнениеот k2 » Чет Юни 19, 2014 5:58 pm

nikant написа:Какво ли щеше да стане ако не беше карал колело преди това?
Браво!!!

Всъщност сам може да си отговориш на въпроса на базата на още малко факти
Това е класирането от Саломон Витоша Трейл 2014 (27км 1600 D+), провело се на 24 май, преди няма един месец.
Времеизмерването беше направено от Българска Федерация по Ориентиране с чипове и станции (на 6 контролни точки) на SportIdent.

Класата на първите смятам няма нужда да се коментира, Слави изостава от Дизела на 19 мин.
Какво става с хората, които са участвали и на Витоша 100 обаче:
Тони Петков се отказва на Студена като се движи преди Слави на около 20 мин.
Мартин Маринов е след Слави, но на Витоша 100 е преди него с 9:49 (участва само в бягането)
Петър Попункьов е след Слави и е втори в дуатлона.
Божо Антонов е след Слави, но на Витоша 100 е преди него с 9:24 (участва само в бягането)
Пламен Давидов е след Слави и е трети в дуатлона.
...
Може да сравниш още времена, на хора които ги има и в двете класирания ;)

Та според теб как би се класирал Слави Асенов, ако не беше участвал в колоезденето първия ден? :)
k2

Мнениеот dreamer78 » Пет Юни 20, 2014 7:59 am

Поради разразилата се дискусия си позволявам да публикувам и позицията на Христин Ангелов, която прочетох във фейсбук:
"След 3-ти ден "релакс" от тазгодишното ми участие в обиколката на Витоша, като "Дуатлонист", вече проходих и реших да споделя историята, която преживях и смятам за в бъдеще да осъществя отново.
В събота рано, още преди да ме е събудила алармата, успях да стана в 03:30ч. и установих, че съм спал само около 3 часа.
Реших, че щом имам толкова време е редно да хапна и да се оправям за към Бояна, но този път не с колело до там, а с автомобил.
Пристигнах час по-рано и подредих всичко, от което ще имам нужда и започнах на момента да разцъквам педалите.
След сладки приказки с познати, дойде време да се нареждам на старта за 4-та поредна година. Е тази вече ми беше съвсем по-спокойна.
Стартирахме страхотно! Винаги съм бил внимателен някой да не падне пред мен на старта и избягвам да се сближавам прекалено много.
Обичайните заподозрени Мамути, Уолтър, Васко, Тодор хукнахме нагоре по асфалта, но тази година не беше същото. Около нас караха доста повече хора, поне 20 души.
След първата отбивка вдясно започнаха разкъсвания и си казах, че тази година ме чака и бягане и реших, че ще е добра да задържа с комфортно темпо - около 165- 170 пулс.
Странно, но на 10 метра пред мен и зад мен почти нямаше никой и така до първото спускане към Владая, където успях да влея стабилно количество електролити дори и изядох половин банан.
Изкачването по серпентините ми е любимото, но този път съвсем върнах оборотите и успях да ги взема сравнително лежерно. Дойде момент за релакс, равна и на моменти технична пътека до Кладница,
която помнех наизуст от тренировка миналата седмица. Усещането този път беше различно. Малко преди състезанието Райко ми помогна да избера най-добрата гума и не сбърках. Никога не бях се чувствал толкова
сигурен в гумите си, с което успях да се отпусна и да карам по-бързо по завоите. На моменти имах чувството че влизам с ниска и излизам с висока скорост от завоите.
Това ми помогна да не умирам от скука, защото през цялото време бях съвсем сам и не можех да разбера защо.? На спускането към яз. Студена по асфалта успях да настигна Венелин Миронски спогледахме се и заедно
спуснахме целия асфалт. Дойде отново изкачване по черно с камъни, където успях само да го чуя, че той все още е зад мен и продължих със същото темпо. Ето, че дойде момента на първото изменение в трасето.
Тази година една обичайна поляна беше сериозно изорана от трактор и организаторите бяха променили трасето със стръмна и кратка горска пътека, накефи ме!
Изкачих платото и около мен отново нямаше никой... Започнах да спускам към яз. Студена и чух гадно стържене от задната ми спирачка. Установих, че за пореден път не съм си проверил изцяло колелото и вече съм без задни колотки.
Звука идваше от стържене на металните подлоги по шината ми... За миг се притесних и то конкретно за спускането към Ярлово, но си казах, хайде, като дойде ще го мисля.
На бариерата беше поредната контрола, която подминах без да спирам и отново захапах асфалта. Сега имах време да изям едно корни и другата част от банана. Хванах добро темпо - 170 пулс на сравнително по-леки обороти, все пак ме чака и бягане само след 10 часа.
Започнах най-стръмното изкачване по асфалта преди Чуйпетлово, а вече успявах да видя колоездач от велоклуб мамут, дори стопявах доста бързо дистанцията с него. Навлезнах в селото, където контролата беше невероятна, макар и малко, организаторите викаха и надъхваха.
Разминах се с Фьодор Драголов с който се спогледахме и усмихнахме. Отново не се чувствах уморен, красива девойка ми подаде вода и реших, че и тази контрола ще я подмина, а не след дълго настигнах и Федя, който пък на спускането успешно стопяваше дистанцията с мен, а аз определено не се чувствах комфортно с една спирачка.
Така заедно кацнахме в Ярлово и преминахме през контролата с бясна скорост където аз не успях да си хвана чашка със соли дори се притесних, че залях момичето, което ми я подаде. Много глупаво, че посегнах изобщо да я взема с около 30км/ч.
Дойде най-умразния ми участък от трасето поляни, на места изорани от коне и пълни с коловози. Не след дълго видях, че Федя започва да изостава, а аз мернах пред мен колоездач, който беше на не повече от 400метра.
Точно този колоездач видях вече преминал през първата река, изкачил краткия баир и каращ по традиционния маршрут, като изобщо не знаех, че има нов маршрут и трябва да се завие наляво, където маркировка липсваше.
Завих надясно по традиционния маршрут, където после разбирам, че е имало права лента, която я нямаше, когато аз минах от там и след, като се изкачих мернах Федя да започва и той изкачване на баирчето.
Всичко беше перфектно аз продължавах да поддържам умерено темпо без да мачкам много краката си и да ги пазя за бягането. Карайки по досадните поляни се опитвах да мерна някой напред, но не успявах, а и фьодор не виждах вече зад мен.
Казах си хайде пак в нищото сам... Реших обаче, по баира преди ярема да се понапъна и ето, че настигнах колоездач бутащ по баира своя байк, който ме попита дали имам магнезии, че много е крампирал. Бях тотално избомбил всички изотонични напитки и му заявих, че няма как да му помогна.
Изскочих на асфалта към Ярема, където забелязах и контролата при чешмата. Отново всички викат, но този път не какво да е а: "Давай бре втори си, браво, дуатлонист" "Хайде другия е само минута пред теб..."
Имах време точно една минута, преди спускането на новия стръмен участък, за да помисля какво се е случило и дали не се ебават тия с мен? Дойде спускането, което вече бях карал в петък и познавах много добре. Не след дълго изскочих на асфалта и настъпих педалите здраво.
Ето, че момчето на минута пред пред мен вече го виждах и стопих дистанцията точно на контролата на Брезите. Това беше първата контрола, на която спрях и реших, че ще пия кола и докато си го помислих, вече я разгазирвах в устата си. Момчето, което беше първи ме попита учтиво: "Извинявай колега, ти от къде мина?"
Заявих му аз злобно: "От където трябва". Е вече имах теория за случващото се. Постоянно ми беше в главата новата отсечка от платото след Чуйпетлово и спускането към Ярлово. Това беше нова отсечка, която трябваше да присъства в маршрута, но бе отменена в последния момент от
организаторите. Казах си, всички там са се объркали и от там са минали, че дори си и повярвах. Е твърдо откачих и реших, че ще карам, като идиот до финала без да подозирам, че през това време хората се лутат да търсят маркировка на друго място. Тръгнах на макс и по равното карах на голяма плоча.
Калните участъци винаги съм ги лутал и газил с крака, но не и този път. Чувството да знаеш кой и колко те гонят е невероятно. Усещах, че колелото лети. Благодарен съм за тази случка, защото се научих как да прелитам през мостчетата, нещо, за което Уолтър беше разказвал как да го правим, но сега тепърва осъзнавах какво се случва.
Спирачки или по скоро една спирачка и то предна, боже спирачки изобщо не помня да съм натискал дори не помня как съм минал през контроли, като на хармоника и тази на Драгалевци. Но както има писано за шофьорите скоростта увлича. С много голяма скорост тръгнах да навлизам по тесния мост, където се намира контролата на Симеоново и пешеходец минаващ с някакви чували по моста спрял по средата.
Започнах да крещя традиционното: "Оп, оп, оп, оп" и никаква реакция. Вече крещях пази се, пази сееееееее. Последва удар и превърнате през кормилото и всичко това се случва на моста. Станах бързо, отнесох псувни и забит фас в крака ми, но адреналина беше много високо и отново бях на колелото подминавайки контролата на Симеоново където отново чух: "Ето го, първия. Бравооо!" Смеех се с глас и не вярвах.
Всъщност вярвах само в едно, че има 5 човека, които са истински атлети и, че аз с моите мудни моменти едва ли скоро ще надкарам. Не след дълго изскочих на паважа, където изобщо полицаите докато реагират едва не ме блъснаха 2 - 3 коли на България. Скочих от вече страната на старт финала и смело пуснах спирачката и си легнах на кормилото и седалката.
Зададе се финала, реших, че позите са излишни и просто стиснах дясната си ръка с радост, че завършвам. Водещия шоуто на финала заяви: "Първо място!" Не знам защо, но това малко ме вбеси и поисках микрофона му, като поздравих всички гости, които са дошли да ни подкрепят и кратко обясних, че се е случило нещо по трасето и че по него участват елитни колоездачи, като Уолтър, които отдавна е трябвало да бъдат тук.
Оставаме всички в очакване на случващото се. Не след дълго, около минута и половина пристига Клепе. Поздравихме се, беше паднал лошо, личеше си болката която изпитва и прикривайки се смело каза, че се нуждае от лед. Някой се втурна да му носи. Започнахме дискусия, в която той точно обясни къде и как са се изгубили и ме попита: "Ти как успя да не се загубиш?" Казах му, че съм следвал маркировката.
Уолтър: "А ти зави ли по новия маршрут вляво след първата река от Ярлово?" Гледах го глупаво 10 секунди и осъзнах какво се е случило. Изобщо нямах представа нито предварителна нито на момента, че трябва да завия наляво. Той се ядоса много и замина на някъде. Започна дискусия с организаторите, оказва се, че вдясно е имало права лента, която мистериозно изчезва, която е трябвало да ни покаже, че това трасе вече, не е то.
Нямам идея в разказа на Уолтър, къде са аджеба тия 20 знака, който той твърди, че има, като вечерта, по време на бягането видях една маркировка със шпрей 100, която човек ще види, вече ако е завил вляво след реката. Оказа се, че организаторите, след като са разбрали за случката моментално са възстановили маркировката в района на реката, като преди това доста хора са минали по старото трасе.
Странна история, но пък не можем да я променим. Единственото ми желание, което застъпва първото ми място в този 100км сериал е, че ми писна да гледам една и съща класация от толкова години. Понякога е хубаво да се случва нещо различно, нещо, което да разнообрази еднотипното.
Макар и случките, за мен, тази година нещата са по-добри от към организация. Организаторите създадоха нещо ново, нещо, което успя да привлече моя и на още интерес, нещо различно и това е да имам възможността да участвам и в двете дисциплини. Каквито и минуси да е имало, догодина те ще бъдат елиминирани и най-масовото съревнование в България ще протече още по-приятно за всички.
Разказа ми тепърва загрява, до няколко дена ще публикувам историята от участието ми във втората част от дуатлона - бягането."
Scott Pro-Racing & Trek 1.1 & Trek X-Caliber 8
dreamer78

Мнениеот PtD » Пет Юни 20, 2014 9:11 am

Става крещящо очевидна нуждата от повече контролни постове.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Мнениеот 4getcredo » Пет Юни 20, 2014 9:47 am

PtD написа:Става крещящо очевидна нуждата от повече контролни постове.

Не толкова количеството, а да са на ключови места - на "издатините" на маршрута, така да се каже, което да предотвратява скъсявания, сечене и прочие дребнодушни тарикатлъци.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот krach » Пет Юни 20, 2014 10:54 am

Мен ми е интересно как са направили касацията, въпреки че сам си е казал че е карал по стария маршрут (волно или неволно - без значение).
krach

Мнениеот plameniliev » Пет Юни 20, 2014 2:56 pm

Някой за Витоша 100 2?

Може би няма да има толкова много желаещи но аз опредеелно бих опиташ още веднъж тази година.
plameniliev

Рейтинг: 1340

Мнениеот halfdone » Пет Юни 20, 2014 5:50 pm

Мале каква манджа се е надробила с това състезание.
Чудно ми е какво ще кажат организаторите по въпроса ама нещо са се покрили явно :D
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот nikiorlov » Пет Юни 20, 2014 6:15 pm

От името на всички свързани с организирането на събитието "Витоша 100" искам да

ПОДНЕСЕМ ИЗВИНЕНИЯТА СИ НА ВСИЧКИ,

които са били засегнати от получилото се объркване (най-вероятно саботаж), пък и от други неща, ако има такива - някой ако се е почувствал пренебрегнат или обиден или каквото и да е... Дълбоко вярвам, че всеки свързан с това събитие е изключително добронамерен, но грешки всеки прави :angel: дори и организаторите :)

Не искам да се оправдавам или да оправдавам някого, а още по-малко обвинявам..., но все пак бих искал да разкажа това което знам. Пък нека всеки си направи изводите :look: . Дълга и сложна е историята за това как се стигна до това да няма трак своевременно тази година. Никой не е искал умишлено да се получи така, просто понякога нещата стават така както стават и се налага да се съобразяваме и ние с дадености и т.н и т.н., но да не задълбавам. Понякога малките камъчета гътват... велосипеда :)

Та. За отсечката Ярлово-Ярема... Маркирането и бе направено следобеда на 12.06 (четвъртък). На следващия ден (13.06 деня преди състезанието), маркировката е била проверена, при това привечер, и нищо не е подсказало, че през нощта някой ще прави зулуми! Уви - грешка :dontknow: Точно това стана. Нататък го знаете...

Хората са го казали: "Един като руши и десет да ходят след него - не могат му смогна!".

За да няма спекулации искам да изтъкна и това, че по никакъв начин организаторите не сме целели да толерираме някого или обратното... Философията винаги е била да се получава приятен празник за всички и да има минимум недоволни (и това е така от както аз участвам в организирането. От 15-ина години). Обикновено се отнасяме с висока степен на доверие към всички. Това не смятам, че ще се промени в бъдеще, въпреки че не всеки оправдава доверието което му се дава... Дълга тема. Аз лично няма да престана да вярвам в хората, поне що се отнася до планините, това събитие и свързаните с тях неща :wavey: Както се изрази някой - "Полицаи няма да ставаме и няма да разследваме!" Напротив...

Аз лично, а и всички останали ДЪЛБОКО СЪЖАЛЯВАМЕ ЗА СЛУЧИЛОТО СЕ! Естествено ще се постараем за догодина да не повторим някоя от грешките си, но се надяваме и да не бъдем брутално саботирани - ние организаторите и участниците. Имаме и някои други идеи и аз лично смятам, че ще е добре да ги обсъдим и тук в този форум, но за това - като му дойде времето...

А за сега желая на всички чудесни вело-приключения! :)
Аватар
nikiorlov

Рейтинг: 1280

Мнениеот Tyno » Пет Юни 20, 2014 11:37 pm

Поздравления за положения труд!
Моята забележка е, че нямаше информация за трасето, а също и то бе променяно многократно и неофициално дори и в последния момент. :nono:
Вероятно и в мен е вината, че не съм следял постоянно ФейсБук и не бях запознат с новия участък, където маркировката по думите на Уолтър била с 20 знака, а аз не успях да видя нито един... :magnify:
Догодина заедно с ранната дата е редно и да има официален маршрут, казвам официален за да бъде обявен в сайта на събитието, а не в нечия дискусия във ФейсБук.
Клубовете и хората каращи групово маршрута стават все повече, а във Велоразходка, когато си обикаляме планината за кеф, винаги сме тръгвали поне 20 човека, от които 15 тръгват за да научат трасето...
Щом нещата свършват добре значи всичко е страхотно! Поздравления за организацията и горчиво за Васко! :beer:
Бъдете здрави и не спирайте да раздавате бутони с колелата! ;)
Изображение
Изображение
Аватар
Tyno

Рейтинг: 1300

Мнениеот EmZo » Съб Юни 21, 2014 12:37 am

:offtopic:

Tarambuka3500 написа:- Направо беше "премаркирано". Е да, някой е направил зулума, ама това се случва в БГ.. И на байк за Чепън така стана :nono:

Искам само да споделя, че същото нещо - маркировка умишлено премахвана (не унищожавана) и слагана в грешна посока, се беше случило и на Велорали "Из Врачански Балкан" Добре, че вечерта преди състезанието направихме проверка на маркировката и оправихме нещата.

Та ми е струва, че стават прекалено много съвпадения за да се предполага, че вината е на местни "вандали", недоволни пешеходци, недоволни ловци и т.н. :eek3:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот krach » Съб Юни 21, 2014 9:07 am

По цялото трасе "местните" бяха изключително добронамерени, както с велосипеди, така и за скороходците.
А пък и точно, на новото място да се случи да се омаже маркировката, айде моля ви. Нечии болни амбиции са това. :beer:
krach

Мнениеот svencho » Съб Юни 21, 2014 4:01 pm

Миналата година говорих и с един дядо в Ярлово, който обясни че дори взема участие в маркирането на трасето и се грижи за маркировката. И за мен проблема е субективен.
Аватар
svencho

Рейтинг: 1350

Мнениеот milestone » Съб Юни 21, 2014 5:45 pm

Tyno написа:дрън, дрън...

Кажи си го в прав тект бе човек, че аз не разбрах - чувстваш ли се победител след като разбра, че не си минал точно "от където трябва"?
Как така стана, че аз, без въобще да съм имал намерение да участвам и без да съм се интересувам от подробности по темата, знаех че има промени по трасето и трябва да се внимава, а човек който му е "писнало да гледа една и съща класация от толкова години" и иска да я промени, не е разбрал?
Как така стана, че не само Уоутър, ами и още петнайсетина човека каращи преди теб са видели маркировката на новото трасе, пък ти не я видя?

Айде сега кажи и как мина пешеходната обиколка.
Аватар
milestone

Рейтинг: 1771

Мнениеот Boko-Loco » Съб Юни 21, 2014 6:41 pm

milestone написа:
Tyno написа:дрън, дрън...

Кажи си го в прав тект бе човек, че аз не разбрах - чувстваш ли се победител след като разбра, че не си минал точно "от където трябва"?
Как така стана, че аз, без въобще да съм имал намерение да участвам и без да съм се интересувам от подробности по темата, знаех че има промени по трасето и трябва да се внимава, а човек който му е "писнало да гледа една и съща класация от толкова години" и иска да я промени, не е разбрал?
Как така стана, че не само Уоутър, ами и още петнайсетина човека каращи преди теб са видели маркировката на новото трасе, пък ти не я видя?

Айде сега кажи и как мина пешеходната обиколка.

Внимавай, че след като му зададох същите въпроси във ФБ, приятелите му ме заплашиха с физическа саморазправа! Сигурно има защо!
Аз понеже спрях на Чуйпетлово за вода и Христин ме задмина в този момент. Мога да потвърдя, че на разклона след Ярлово 2-5 минути след него си имаше предостатъчно маркировка.
За мен оправдания като: "не чух", "не видях" и "не знаех" - не важат след 6 годишна възраст и са жалки, като източника им!
Boko-Loco

Рейтинг: 1728

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Юни 21, 2014 9:39 pm

Хахахахахахаха
На отиванеее пеша, а на връщанеее с такси....
:rofl: :clap:
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот svencho » Съб Юни 21, 2014 9:47 pm

Boko-Loco написа:Внимавай, че след като му зададох същите въпроси във ФБ, приятелите му ме заплашиха с физическа саморазправа! Сигурно има защо!

Това не са "приятели", а направо РЕЛИГИОЗНИ ПОСЛЕДОВАТЕЛИ ...

След първото място най-вероятно рисуват и икони :bowdown: :bowdown: :bowdown:
Аватар
svencho

Рейтинг: 1350

Мнениеот radeviq » Съб Юни 21, 2014 10:41 pm

А в крайна сметка имаше ли награждаване на афтърпартито в Микса?
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот halfdone » Нед Юни 22, 2014 7:30 am

"Организаторите" направиха типично политическо изявление, много казано, но нищо съществено :lol:
Победителят излиза, че не е карал по трасето както и доста други, затова може ли да кажете защо не са дисквалифицирани ?!?
Какво се случва с класирането?

Относно чувството на победителя, мен би ме било срам. Не го познавам човека, но впечатлението от ситуацията, което остава в мен си е жалка работа :)
Продавам : .
Аватар
halfdone

Мнениеот zlink » Нед Юни 22, 2014 7:42 am

radeviq написа:А в крайна сметка имаше ли награждаване на афтърпартито в Микса?

Изгубих си мнението и го пиша пак.
Имаше награждаване.Мислехме,че нещо ще се случи но най-малко очаквахме Христин да се появи и да си приеме медала. /и да му го дадат също/
Жив и здрав да е,но ако така ще си печели медалите в живота занапред/а нещо ми говори,че не му е за пръв път/ е жалко и започвам да разбирам момичетата,които твърдят,че мъжете застрашително намаляват.
zlink

Рейтинг: 1200

Мнениеот eMcKu » Нед Юни 22, 2014 9:12 am

zlink написа:
radeviq написа:А в крайна сметка имаше ли награждаване на афтърпартито в Микса?

Изгубих си мнението и го пиша пак.
Имаше награждаване.Мислехме,че нещо ще се случи но най-малко очаквахме Христин да се появи и да си приеме медала. /и да му го дадат също/
Жив и здрав да е,но ако така ще си печели медалите в живота занапред/а нещо ми говори,че не му е за пръв път/ е жалко и започвам да разбирам момичетата,които твърдят,че мъжете застрашително намаляват.

За напред, ще е добре проявата да е без състезателен характер, тъй като част от организаторите показаха, че за тях е важна само и единствено масовката.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот nikant » Нед Юни 22, 2014 9:48 am

Да се включа отново в темата.
По отношение на организацията на обиколката на Витоша на организаторите пиша 6+, но за туристите. Всичко беше много добре организирано. Другата година пак ще участвам, разбира се като турист, не като състезател.

Добре организиран туристически преход, НО беше добре организиран за туристите, не за състезателите.

Състезателите определено са ощетени по много причини, те всички ги видяха, но накратко - лошо избрани или липсващи контроли, признания за измами, но неотчетени от организаторите, лошо отчитане на времената (по долу ще обясня за какво става въпрос). За маркировката не са виновни според мен, но се надявам другата година този проблем да не е с толкова негативни последици за състезателите.

Смятам че организаторите трябва да определят какво е обиколката на Витоша - състезание, туристически преход или и двете.
В сегашния си вид е неопределено мероприятие. Аз не мога да го нарека състезание с 1200 участника, не е реално да има толкова състезатели по МТБ в БГ.
Какъв състезател е този дето на 80-ия километър настига друг състезател дето слизал от колелото на всяко мостче? Това означава, че този слизащ на мостчетата колоездач е карал първите 80км по добре от този дето не слизал на мостчетата. Присмяла се хърба на щърба.
Моето предложение е като се записва даден човек да се самоопредели като състезател или турист. Примерно състезателите да имат номера от 1 до 1000, туристите от 1001 до 2000. Табелите да бъдат за състезателите примерно червени с бели букви, за туристите с бели табели с черни букви. При старта да се отделят състезателите от туристите, както и беше направено.
Това предложение има един недостатък, че някои ще им е обидно да се нарекат туристи, ама това е реалността :) Не е добра добра идеята да има примерно състезатели Елит и състезатели Хоби, защото тези с хобито само ще се самозалъгват, че са състезатели.

Една критика и по отношение на отчитането на времената. По горе изнесох ФАКТИТЕ от сайта на Витоша 100, за времената на Слави Асенов, от които се вижда че първите 50км ги е изминал за 2:56, за втората половина остават 2:06 - общо време 5:02. От форума разбирам, че бил закъснял с около 25мин и времената са с друго съотношение - първите 50км ги е изминал за 2:31, втората половина за 2:31 - със същото общо време 5:02. Мога да бъркам с 1-2мин, но не ми се задълбочава толкова. Може и да съм оклеветил човека, но няма как да разбера - аз съм марсианец и разбирам само от цифри :) И още нещо странно защо организаторите са допуснали човек , който е закъснял 25мин?! Другата година ще се наспя до колкото искам и ще отида на старта. Нещо ми се губи логиката. След последния състезател или турист преминал старта трябва да се затвори старта за всички състезатели и туристи.

Накратко оценка за туристическа организация е 6+
За състезанието оценката е 2. По принцип това не го броя за състезание тази година.
Може да се приеме, че само при жените класирането е реално, но това е мое мнение.
По принцип за жените състезанието е състезание или туризма е туризъм.
Ние мъжете сме малко по така - за някои така наречени мъже, състезанието е и терен, за да си мерят ... организмите. При някои граничи с обхвата на психоанализата :) Дори да се самоопредели мъжа като турист пак ще има замерване някъде по трасето

Стига толкова писане, време е и малко да се покара :)

ПП
ДОкато съм творил по горните прозрения eMcKu накратко е описал същото, което и аз съм искал да кажа :)
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
nikant

Мнениеот 5L » Нед Юни 22, 2014 10:03 am

nikant написа:Една критика и по отношение на отчитането на времената. По горе изнесох ФАКТИТЕ от сайта на Витоша 100, за времената на Слави Асенов, от които се вижда че първите 50км ги е изминал за 2:56, за втората половина остават 2:06 - общо време 5:02. От форума разбирам, че бил закъснял с около 25мин и времената са с друго съотношение - първите 50км ги е изминал за 2:31, втората половина за 2:31 - със същото общо време 5:02. Мога да бъркам с 1-2мин, но не ми се задълбочава толкова. Може и да съм оклеветил човека, но няма как да разбера - аз съм марсианец и разбирам само от цифри :) И още нещо странно защо организаторите са допуснали човек , който е закъснял 25мин?! Другата година ще се наспя до колкото искам и ще отида на старта. Нещо ми се губи логиката. След последния състезател или турист преминал старта трябва да се затвори старта за всички състезатели и туристи.

Каква е драмата със Слави, освен, че е отвял конкуренцията в дуотлона? :clap: :bowdown:
Аватар
5L

Рейтинг: 1420

Мнениеот nikant » Нед Юни 22, 2014 11:40 am

5L написа:
Каква е драмата със Слави, освен, че е отвял конкуренцията в дуотлона? :clap: :bowdown:

Колкото на приятелите на Христин мога да обясня каква е драмата, толкова и на приятелите на Слави мога да обясня каква е драмата.
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
nikant

Мнениеот mirelay » Нед Юни 22, 2014 4:15 pm

Драмата е, че времето му до Чуйпетльово е сметнато от старта в 6 часа, а времето му до финала е от тогава, от когато е тръгнал, т.е. не е направил за 2 часа отсечката Чуйпетльово - Финал, а може би към 2.30 . Поне аз така си го обяснявам.
Също така, той е бил по-късно на мястото със сменената маркировка и не се е губил.
Аватар
mirelay

Рейтинг: 1881

Мнениеот bigchicken » Нед Юни 22, 2014 4:43 pm

Не с толкова лошо за туристите :) Едно такова мероприятие е доста надъхващо за обикновенните хорица. Изпитание на волята, все пак не е малко разтоянието, и стимул да дадат всичко от себе си, сравнявайки се с другите около тях и с постиженията си от предни години. Всеки може да кара по всяко време в планината, сам или с група, но развитието става значително по бързо, когато човек може да види резултати от работата си. Официални, в табличка :) Първото ми МТБ изпълнение беше на Чепън. Ако не беше състезание на първия баир щях да му тегля една оше по средата. Озовах се в първата третина на класирането за съответната категория и това ме изкара трайно в планината. Стимулира ме да работя и върху себе си и върху велосипеда. Да, няма да стана състезател, но повече хора трябва да излизат в планината, да си повишават културата на каране и техниката. Повече хора трябва да се заинтересуват от ХС за да има публика по състезанията, за да може повече младежи да опитват и да излизат наяве скритите таланти. Не да се крият в атрактивните дисциплини като DH :) Когато човек знае какво е от опит, по съвсем друг начин ще гледа на начина, по който карат състезателите ни. На мен не ми правеха впечатление докато не подкарах и аз горе. Сега, като видя как минават, ми настръхва всяко косъмче. Да, вярно, на Витоша 100 е малко прекалено, което е разбираемо. София, уикенд, палнината ей тук, терена като в парка...Но е много хубаво, че по принцип се дава възможност по състезанията да участват и хора, които отиват за самото участие. Това си е малък празник, повод да се запали колата и да се покара на ново място, да се запознае човек с други хора. Да види как се развива и най вече стимул за още и още. Пък колкото може :)
Аватар
bigchicken

Рейтинг: 1375

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания