Обиколка на Витоша 2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2012

Мнениеот LIL » Пон Юни 04, 2012 11:24 am

Майната му на задника, в един момент най много да започне да ти харесва :D Простата и макарите са по важни :look: Памперса си ги предпазва до голяма степен.
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот krach » Пон Юни 04, 2012 12:15 pm

silvertm написа:Пробвал съм с всякаква седалка - твърда, гелова, тясна, широка.
Убедил съм се, че "ПАМПЕРСЪТ" е задължителен, за да може задникът ми да издържи всичките тия безброй "мънички" контузии по време на многочасовото "раз-два".
Широките седалки са удобни, ако не въртиш много педалите :) иначе протриват краката.
Може да помогне и още нещо - бебешка пудра, която намалява изпотяването, а съответно и протриването. Слага се обилно и на сухо "Дъ" преди тръгването.

Отделно от грижата за измъчените задни части, за тази обиколка си трябва и защита от UV - кремче с фактор 50+. Това е задължително за цялата южна дъга от маршрута, ако не искате да изгорите като кебапчета.

Гумите - ако не е много кално, трябва да са под 2 см, с фин грайфер (заради асфалта).
Сред обичайните инструменти (помпа, ключове, щангички за смяна на гума, резервна гума/лепенки) не е зле да хвърлите и една машинка за вериги.
Останалото е издръжливост и божа работа.

Аз освен изброените неща си нося и една аптечка, за всеки случай.
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот xcrider » Пон Юни 04, 2012 1:21 pm

silvertm написа:Гумите - ако не е много кално, трябва да са под 2 см, с фин грайфер (заради асфалта).

Всъщност, наистина има голямо значение какви са условията, вчера по обиколната между бояна и бялата вода, на някои места видях страшен зор да карам и дори се наложи да сляза и да бутам, а съм с не много тънки гуми(maxxis advantige 2.1 и black jack 2.1), не си представям някой с "рейсинг ралф" к'во ще прави. Като в сняг, ама гаден, кишкав. :nono:
Трябва да се взема в предвид това.
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот motomarzel » Пон Юни 04, 2012 3:31 pm

krach написа:Аз освен изброените неща си нося и една аптечка, за всеки случай.

Аз пък си нося и два компота от ягоди и един бойлер, щото ако ми се доядат ягоди...да има, пък след това ако не си измия ръцете с топла вода може и да настина...
Аватар
motomarzel

Рейтинг: 2000

Мнениеот krach » Пон Юни 04, 2012 3:34 pm

motomarzel написа:Аз пък си нося и два компота от ягоди и един бойлер, щото ако ми се доядат ягоди...да има, пък след това ако не си измия ръцете с топла вода може и да настина...

Абе ти ако искаш и ютията си носи ако се поизмачкаш, твоя си работа. Една туристическа аптечка тежи под 300гр.
krach

Мнениеот colson » Пон Юни 04, 2012 9:53 pm

marzel, по-добре компот от череши - може да стреляш с костилки наляво и надясно и да целиш туристите по обиколната... :rofl:
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Рейтинг: 1795

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Юни 04, 2012 10:26 pm

А групата на Шаро къде опъва барбекюто, на равното около язовира или на билото преди Ярлово? И какво да си нося т.е. да не съм пропуснал нещо - слънцезащитен крем, черни очила, аптечка, гедорето от колата, суха храна, дрешка за преобличане, за компота няма място ще прося от "мързела" ........... май пропускам нещо.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Pinky76 » Пон Юни 04, 2012 10:38 pm

Момчета недейте така.
Аз и повечето редовни участници по състезанията се познаваме,ама krach не знам дали е от тях.

Да ти кажа аз - те всичките се шегуват и не го приемай лично.Просто добронамерени шегички и изхождайки от факта,че ние не носим повече от необходимото багаж с нас по време на каране.Защото първо тежи,а за дрехи за преобличане.Еми ние нямаме нужда,защото не спираме за почивки.Иначе ако спреш както си вир-вода мокър и потен си потенциално изстинал.
Какво ще стане и дали нещо,което сме взели или решили да оставим ще ни бъде нужно в дадения момент.Всичко е съдба и всеки сам си носи последствията за действията.
А за слънцезащитен крем - тук вече прекалихте и затова почнаха тези коментари.Ако караш редовно през седмицата навънка ти хващаш веднага тен и изгаряш на ръкави.Под ръкавите си бял,ама надолу си черен като негър.Колко силно си изгорял си личи колко си тренирал!На мен лично ми стои тена дори през зимата,аз пак съм си изгорял на ръкави.

Но нека не спорим за дреболии момчета -всеки има различна гледна точка,приема колоезденето по различен начин,кара поради различни причини и с различна мотивация.И така един от друг се учим на нещо.

Хайде чакаме да дойде деня да стартираме и да подобряваме рекорди по участници,лични и абсолютните за време!

Наздраве!
:beer: :beer: :beer: :beer:
Pinky76

Мнениеот THEZOGGO » Пон Юни 04, 2012 11:28 pm

colson написа:marzel, по-добре компот от череши - може да стреляш с костилки наляво и надясно и да целиш туристите по обиколната... :rofl:

Да, може да целиш и туристите с опаковките от вафлите или пауър геловете които изяждаш, нали? : ) Или викаш те, организаторите са помислили за тяхното събиране, нали все пак такса плащаш, там едно-друго : ) :peace:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот edinmilion » Вто Юни 05, 2012 12:16 am

Пуснали са плакат - гледам таксата ще е 15лв. за предварително и 25лв. в деня - явно ще има тениски тази година, организаторите са се вслушали в оплакванията на хората и предполагам така разрешават проблема... :rofl:

Вчера писах че това не е официална тема, а днес като видях и плакат...
Нека това се счита като оплакване към организаторите! Инфото не се подава навреме за нас тук във форума и mtb-bg.com, направо е дразнещо!!! :(!:
Или кво си викат, я толко промени, може да минем тихичко като 'пръдничка из гащи', те хората си знаят процедурата, ще се изредят по нея като овце, ей го къде е цял месец има... :crazy:

Също и това с ограничението на участниците! До сега не е било, ама какво толкова, то не е важно, тъкмо овците да се надбягват :banghead:
edinmilion

Мнениеот М.Паунов » Вто Юни 05, 2012 9:03 am

http://vitosha100km.bg/
...
Всеки състезател предварително трябва да се запише на vitosha100km.bg или в магазин Алпи и да предаде своята подписана декларация и стартова такса в магазин Алпи, ул. „Ворино” 19. За участие ще бъдат допуснати първите записани 200 скороходци и 400 колоездачи, тъй че побързайте да се запишете! Въпреки че записването е отворено до 22.06, 17:00 h, при запълване на посочените бройки се прекратява и ще бъдете в резервите. Състезателната такса за всички записали се до посочения момент е 15 лв, за останалите, пропуснали този срок, е 25 лв.
Всеки състезател трябва да е минал медицински преглед и да е в добро здравословно състояние.
Забранена е употребата преди и по време на състезанието на неразрешени стимуланти, алкохол и психоактивни вещества.
Запишете си телефоните на организаторите и в случай на проблем или на отказване ги уведомете.
Следвайте маркировката.
Не се отклонявайте от маршрута.
Не напускайте състезанието, без да уведомите съдиите по маршрута или да се обадите на тел. 0888 227736.
Пазете природата. Носете отпадъците със себе си. Изхвърлянето им е забранено!
Пазете се помежду си. Помогнете, ако видите някой в беда, или се обадете на организаторите.
Поставете състезателните си номера на видно място, за да бъдат виждани от съдиите.
На контролните постове се уверете, че номерът ви е видян или чут от съдиите.
Вземете със себе си подходящи дрехи, съобразявайки се с прогнозата за времето и с обстоятелството, че в планината времето е по-нестабилно и по-студено, особено в ранните часове на стартовете.

Задължителна екипировка:
Тази година, във връзка с опазването на природата, няма да предоставяме малки бутилки вода. Всеки състезател е длъжен да си носи собствено шише за лична употреба. На всеки пункт ще има вода и ще може да си го напълни отново.
Всеки състезател трябва да си носи превързочен пакет и фолио.
Всеки пешеходец трябва да има фенер (челник).
Всеки колоездач трябва да бъде с каска.
Аватар
М.Паунов

Рейтинг: 1550

Мнениеот ivondera » Вто Юни 05, 2012 9:42 am

Днес отивам да се запиша. Ако някой няма възможност лично да се запише и ако позволява регламента мога да запиша и други. :beer:
Скайп ivondera Тел: 0885604642 или 0878914642
ivondera

Рейтинг: 1285

Мнениеот silvertm » Вто Юни 05, 2012 9:46 am

Pinky76 написа:...ние не носим повече от необходимото багаж с нас по време на каране.Защото първо тежи,а за дрехи за преобличане.Еми ние нямаме нужда,защото не спираме за почивки.

Е, ти не носиш, защото ще си на финала, когато повечето от другите още загряваме малко след старта :D
Но за такива като мен, дето им трябва поне двойно повече време за тоя маршрут, кремчето за UV защита влиза сред задължителните аксесоари. Разбира се, не е необходимо да се носи (както и бебешката пудра) - макияжът се прави преди излизане от къщи :8D:

М.Паунов написа:Носете отпадъците със себе си. Изхвърлянето им е забранено!

Браво за подсещането!
Всяка предишна година е имало спор какво да се прави с боклука, дето сме донесли. Почти масово беше убеждението, че организаторите трябва да вземат в ръце метлите след състезанието...
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот mjjmiro » Вто Юни 05, 2012 10:34 am

Здр :)! Как стои въпроса със спането за хората решили да тръгнат на 22.06? Палатки, хотели ... как, къде? :beer:
Аватар
mjjmiro

Рейтинг: 1240

Мнениеот LIL » Вто Юни 05, 2012 10:42 am

Кое точно налага бройката на участниците да се ограничава!!!??? Планината ли е тясна или какво! Миналата година се биехме в гърдите, че бройката за обиколката била повече от на велошествията и с гръмки призиви догодина да са двойно а сега...!
Аватар
LIL

Мнениеот М.Паунов » Вто Юни 05, 2012 11:41 am

LIL написа:Кое точно налага бройката на участниците да се ограничава!!!??? Планината ли е тясна или какво! Миналата година се биехме в гърдите, че бройката за обиколката била повече от на велошествията и с гръмки призиви догодина да са двойно а сега...!

Първо да отбележа, че просто цитирах информация от сайта и не съм от организаторите.

Миналата година имаше слухове, че до последния момент състезанието е било под въпрос, заради броя на уастниците. Имало е затруднения с получаването на разрешение от някои институции. Та моето предположение е в тая насока, не винете организаторите. Освен това 400 участника не е малко - достатъчно е да се съберат всичките ни състезатели + още 3 пъти по толкова любители.
Аватар
М.Паунов

Рейтинг: 1550

Мнениеот krach » Вто Юни 05, 2012 4:19 pm

И на мен ми се вижда глупаво ограничението за бройка. Предвид че всяка година колоезденето става все по масово явление е нормално да се увеличи бройката. И какво, ще секнат кахъра на хората?!
krach

Мнениеот APD » Вто Юни 05, 2012 11:38 pm

Честно да ви кажа трябва да си прост, за да им платиш такса. Тя какво покрива? Застраховка ли? Аз си имам. Спукани гуми? И такива си нося. В случая какво правят спонсорите на състезанието? Спонсорират го и получават безплатна реклама, или ние си плащаме за нея? Водата, която ще осигуряват, в какво ще бъде превозвана? Ще има ли санитарен контрол в/у това? Защо трябва да се обаждам аз на организаторите, когато реша да напусна състезанието? Не е ли тяхно задължение да проверяват бройката финиширали? 2012 сме, няма да се счупят да звъннат за половин минута на всеки, който не е успял да влезе в контролното време (а те са малко хора). Как е подсигурен маршрута, някои хора правят леки спускания всеки Петък-Събота-Неделя от Железница до Билла след 9:00, да не стане някоя засечка?
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот papi007 » Сря Юни 06, 2012 12:44 am

APD написа:Честно да ви кажа трябва да си прост, за да им платиш такса. Тя какво покрива? Застраховка ли? Аз си имам. Спукани гуми? И такива си нося. В случая какво правят спонсорите на състезанието? Спонсорират го и получават безплатна реклама, или ние си плащаме за нея? Водата, която ще осигуряват, в какво ще бъде превозвана? Ще има ли санитарен контрол в/у това? Защо трябва да се обаждам аз на организаторите, когато реша да напусна състезанието? Не е ли тяхно задължение да проверяват бройката финиширали? 2012 сме, няма да се счупят да звъннат за половин минута на всеки, който не е успял да влезе в контролното време (а те са малко хора). Как е подсигурен маршрута, някои хора правят леки спускания всеки Петък-Събота-Неделя от Железница до Билла след 9:00, да не стане някоя засечка?

Ти или по-добре не идвай с тая нагласа, или организирай едно състезание :agree:
Аватар
papi007

Мнениеот krach » Сря Юни 06, 2012 7:22 am

APD написа:Честно да ви кажа трябва да си прост, за да им платиш такса. Тя какво покрива? Застраховка ли? Аз си имам. Спукани гуми? И такива си нося. В случая какво правят спонсорите на състезанието? Спонсорират го и получават безплатна реклама, или ние си плащаме за нея? Водата, която ще осигуряват, в какво ще бъде превозвана? Ще има ли санитарен контрол в/у това? Защо трябва да се обаждам аз на организаторите, когато реша да напусна състезанието? Не е ли тяхно задължение да проверяват бройката финиширали? 2012 сме, няма да се счупят да звъннат за половин минута на всеки, който не е успял да влезе в контролното време (а те са малко хора). Как е подсигурен маршрута, някои хора правят леки спускания всеки Петък-Събота-Неделя от Железница до Билла след 9:00, да не стане някоя засечка?

Миналата година много добре беше организирано. На всеки чек-пойнт имаше вода (в пластмасови шишета) някаква храна. Беше осигурен екип от ПСС. Ти си имаш застраховка но колко от останалите 300+ имат? Имаше екип с мотори които вървяха след последните и на няколко пъти видях оказваха помощ със закъсали велосипеди (спукана гума най - малкото. На един му оправяха скъсана верига. Колко ще си носят машинка за вериги??)
Защо трябва да звъниш - решаваш на средата на маршрута да приключиш. Я отсядаш в кръчма до следващия ден, я някой те прибира с кола или пък изобщо сменяш маршрута. КАК тогава ще чакат до крайното време да се източат всички. А тези дето са още по -бавни и не се класират в контролното време?! Идеята да се обадиш е повече да не те държат в бройката. Не след състезанието да ангажират цифра народ да те търсят защото те е домързяло да врътнеш едни телефон.
krach

Мнениеот doodko » Сря Юни 06, 2012 9:00 am

Това е безумие с ограничаването на бройката... Може ли да попитам ЗАЩО? Ние се радваме, множим се, популяризираме спорта/удоволствието (който както разбира планинското колоездене), а те ограничават участниците в НАЙ-МАСОВОТО СЪСТЕЗАНИЕ в България. :(!: Как може румънците да организират състезание с над 2000 участници? Вие идиоти ли сте? Че и такса се плаща, нали точно това й е целта... :boggled:
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот dobber » Сря Юни 06, 2012 10:53 am

doodko написа:Това е безумие с ограничаването на бройката... Може ли да попитам ЗАЩО? Ние се радваме, множим се, популяризираме спорта/удоволствието (който както разбира планинското колоездене), а те ограничават участниците в НАЙ-МАСОВОТО СЪСТЕЗАНИЕ в България. :(!: Как може румънците да организират състезание с над 2000 участници? Вие идиоти ли сте? Че и такса се плаща, нали точно това й е целта... :boggled:

Без да съм организатор, предполагам че ограничението идва някъде от оправата на парка, собствениците на асфалтовите пътища или полицията която разрешава/забранява преминаването на хора в различните часове на деня. Има и такова нещо като ерозиране на пътеките и създаденият боклук, когато минат 200 туриста и 400 велосипеда отгоре им, така че трябва да се мисли и за околната среда. До колкото знам, миналата година полицията до последният момент не е дала разрешение за провеждане на събитието. Имайте предвид че асфалта от Ярема до Бели Брези е много натоварено шосе и ако стане инцидент там, много хора ще са засегнати (пострадали, организатори, застрахователи, общини, полиция и тн), а е трудно да се отреже/обезопаси пътя в рамките на 10 часа от деня.
Относно цената - голяма част от спонсорите работят на бартер - ти ме рекламирай, аз ще ти дам награда на спечелилите или аз ще ти подържам уеб сайта безплатно или аз ще маркирам трасето в тази част или нещо подобно. Състезанието не се споменава в новинарските емисии и малка шепа заинтерисувани хора ще разберат за него. Което значи че и спонсорите ще ги видят много ограничено. Говорил съм с главния организатор и имам представа колко пари влагат всяка година в начинанието (без да знам къде са разрпеделени). 600 човека по 15 лева не покриват разходите за него, така че организаторите по-скоро ще са на загуба.

Ако смятате да бомбите събитието без да си платите и да ползвате ресурсите предназначени за участниците, то приятно ви изкарване и нека ви тежи на съвеста. Не забравяйте че на всеки пункт има по 2-3 доброволци, които са изнесли багаж до него и са прекарали цяла вечер и цял ден в очакване вие да минете за 3 минути покрай него. Тези хора работят безплатно за нашето удоволствие. 15 лева са ви три кутии цигари, така че не смятам че е висока цената.
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот LIL » Сря Юни 06, 2012 11:17 am

Tаксата си е НЕОБХОДИМО зло, стига глупости. Който не му се плаща кара си обиколката всеки друг ден, който пожелае и толкоз.
Аватар
LIL

Мнениеот Dolph » Сря Юни 06, 2012 11:55 am

Това с ограничението на бройката не ми харесва.Сякаш гледат да си подсигурят таксата по-рано.Тоест записвайте се и плащайте.Защо например това мероприятие не се организира от Столична община,плати и подсигури полиция и бърза помощ от нея и всички да отидем с велосипеди в планината.Все си мисля, че тази обиколка на Витоша е с цел популяризиране на велосипедизма.......
Аз за съжаление няма да участвам,отивам на Елевейшън...
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот RastaWarrioR » Сря Юни 06, 2012 12:15 pm

Обиколката на Витоша или "Витоша 100" е състезание за скороходци и колоездачи и като гледам е най-популярното такова в родината. Столична община спокойно може да вземе дейно участие в организацията но 100 км не са за популяризиране на колоезденето а са си надпревара за аматьори и малко по-напреднали и за да е състезание има правила.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот krach » Сря Юни 06, 2012 3:51 pm

dobber написа:
doodko написа:Това е безумие с ограничаването на бройката... Може ли да попитам ЗАЩО? Ние се радваме, множим се, популяризираме спорта/удоволствието (който както разбира планинското колоездене), а те ограничават участниците в НАЙ-МАСОВОТО СЪСТЕЗАНИЕ в България. :(!: Как може румънците да организират състезание с над 2000 участници? Вие идиоти ли сте? Че и такса се плаща, нали точно това й е целта... :boggled:

Без да съм организатор, предполагам че ограничението идва някъде от оправата на парка, собствениците на асфалтовите пътища или полицията която разрешава/забранява преминаването на хора в различните часове на деня. Има и такова нещо като ерозиране на пътеките и създаденият боклук, когато минат 200 туриста и 400 велосипеда отгоре им, така че трябва да се мисли и за околната среда. До колкото знам, миналата година полицията до последният момент не е дала разрешение за провеждане на събитието. Имайте предвид че асфалта от Ярема до Бели Брези е много натоварено шосе и ако стане инцидент там, много хора ще са засегнати (пострадали, организатори, застрахователи, общини, полиция и тн), а е трудно да се отреже/обезопаси пътя в рамките на 10 часа от деня.
Относно цената - голяма част от спонсорите работят на бартер - ти ме рекламирай, аз ще ти дам награда на спечелилите или аз ще ти подържам уеб сайта безплатно или аз ще маркирам трасето в тази част или нещо подобно. Състезанието не се споменава в новинарските емисии и малка шепа заинтерисувани хора ще разберат за него. Което значи че и спонсорите ще ги видят много ограничено. Говорил съм с главния организатор и имам представа колко пари влагат всяка година в начинанието (без да знам къде са разрпеделени). 600 човека по 15 лева не покриват разходите за него, така че организаторите по-скоро ще са на загуба.

Ако смятате да бомбите събитието без да си платите и да ползвате ресурсите предназначени за участниците, то приятно ви изкарване и нека ви тежи на съвеста. Не забравяйте че на всеки пункт има по 2-3 доброволци, които са изнесли багаж до него и са прекарали цяла вечер и цял ден в очакване вие да минете за 3 минути покрай него. Тези хора работят безплатно за нашето удоволствие. 15 лева са ви три кутии цигари, така че не смятам че е висока цената.

Абе не съм съгласен с доста неща:
1во. КАК ще ме спрат ако реша самосиндикално да ходя в парка или да карам по асфалт, в правилника е записано че се спазва ЗДП тоест и 5000 велосипедисти да има спазвайки закона никой не може да ги спре...все едно да спреш колите защото са повече от 15 и правят задръстване.
2ро. Относно боклука е вярно, миналата година имаше много шишета хвърлени по трасето. НО тези боклуци ще се озоват ПАК там когато човека изхвърлил шишето мине ПО трасето или някъде наоколо (независимо дали е вписан в регистъра на състезанието).
3то. И миналата година не си спомням да имаше много шум в новините, но въпреки това се събраха близо 400 души ако не и повече...
4то. Не може да очакваш 400 души или повече и да си мислиш че всичките ще са спортисти. Иначе казано тази обиколка е повече на олимпийския принцип. А пък първите 5-10 за тях ясно.
5то. Ако организаторите работят на загуба, тука хавата е друга. Или са балами и не могат да организират нещата така че да са на нула. Или са изключително благородни и целят популяризирането на спорта..ъъъъ това няма да е, защото се ограничава от към бройка.
6то....като за последно. Ако съм се навил че ще правя обиколката заедно/по време на състезанието, НО видиш ли ти местата са свършили, какво мислиш че ще си седя в нас?!?! Понятието БОМБИТЕ е странно предвид, че ако нямаш номер ме съмнява да те поят с храна и вода по чекпойнтите. Ако пък вземе се пречукаш та се наложи ПСС да те спасява...е ще те спасят на после парите ще си ги искат от тебе НЕ от организаторите НЕ от застрахователите, застраховали събитието.
krach

Мнениеот dobber » Сря Юни 06, 2012 4:16 pm

Ама моля ви се, действайте си както си знаете. Аз не съм им адвокат и нямам нищо общо с организацията, но събитието ми харесва много и го уважавам. 90% от вас и без това предният уикенд са преминали по трасето самостоятелно, така че какво ви пука за организираното събитие.
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот Reactor » Сря Юни 06, 2012 8:47 pm

Dolph написа://///Все си мисля, че тази обиколка на Витоша е с цел популяризиране на велосипедизма.......

Тази Обиколка е традиция и си има история.
По-добре се интересувайте и четете вмест да пишете тука глупости и излишни неща,без да имате и най-малка представа как се организира подобно мероприятие!
Аватар
Reactor

Мнениеот APD » Сря Юни 06, 2012 9:24 pm

papi007 написа:Ти или по-добре не идвай с тая нагласа, или организирай едно състезание :agree:

Първо, не ми казвай какво да правя. Все пак според закона съм навършил пълнолетие и не се водя пациент в психиатрично заведение.
Второ, ако реша да организирам състезание, ти ще ме спонсорираш ли с цялата необходима сума (надници за служителите, разрешителни, и т.н.)? Обещавам, че няма да има такса за участие, ограничение на бройката състезатели, ще има контрол за забранени помощни средства, както и голям награден фонд.

Трето, далече съм от бъртвежите на някои, че организацията е доброволна. Няк'ви типове решили да изнасят багаж към контролните пунктове, щото били доброволци :rofl: Безплатно мога да обясня доста подробно защо това не е така, не трябва да се мисли така за нещата, и как точно трябва да бъдат. Вместо това обаче предпочитам да задам въпроса дали след преминаване и на последният участник през първи пункт след старта, проверяващите от този пункт ще тръгнат по маршрута за проверка на изостанали участници или проблеми? Това нещо обикновено се повтаря между всеки 2 пункта, като групата от първата половина пунктове се връща обратно, а от останалите пунктове продължават до финала.

Въобще постоянно мрънкате, че т'ва или онова било зле в държавата и искате да има контрол и прозрачност, ама не е проблем да си затворите очите за много лошо организирано състезание.
APD

Рейтинг: 977

Мнениеот Daniel Panev » Сря Юни 06, 2012 9:37 pm

APD написа:Трето, далече съм от бъртвежите на някои, че организацията е доброволна. Няк'ви типове решили да изнасят багаж към контролните пунктове, щото били доброволци :rofl: Безплатно мога да обясня доста подробно защо това не е така, не трябва да се мисли така за нещата, и как точно трябва да бъдат.

Обясни ми, моля :popcorn:
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш" :evil:
Аватар
Daniel Panev

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания