silvertm написа:Пробвал съм с всякаква седалка - твърда, гелова, тясна, широка.
Убедил съм се, че "ПАМПЕРСЪТ" е задължителен, за да може задникът ми да издържи всичките тия безброй "мънички" контузии по време на многочасовото "раз-два".
Широките седалки са удобни, ако не въртиш много педалитеиначе протриват краката.
Може да помогне и още нещо - бебешка пудра, която намалява изпотяването, а съответно и протриването. Слага се обилно и на сухо "Дъ" преди тръгването.
Отделно от грижата за измъчените задни части, за тази обиколка си трябва и защита от UV - кремче с фактор 50+. Това е задължително за цялата южна дъга от маршрута, ако не искате да изгорите като кебапчета.
Гумите - ако не е много кално, трябва да са под 2 см, с фин грайфер (заради асфалта).
Сред обичайните инструменти (помпа, ключове, щангички за смяна на гума, резервна гума/лепенки) не е зле да хвърлите и една машинка за вериги.
Останалото е издръжливост и божа работа.
silvertm написа:Гумите - ако не е много кално, трябва да са под 2 см, с фин грайфер (заради асфалта).
krach написа:Аз освен изброените неща си нося и една аптечка, за всеки случай.
motomarzel написа:Аз пък си нося и два компота от ягоди и един бойлер, щото ако ми се доядат ягоди...да има, пък след това ако не си измия ръцете с топла вода може и да настина...
colson написа:marzel, по-добре компот от череши - може да стреляш с костилки наляво и надясно и да целиш туристите по обиколната...
Pinky76 написа:...ние не носим повече от необходимото багаж с нас по време на каране.Защото първо тежи,а за дрехи за преобличане.Еми ние нямаме нужда,защото не спираме за почивки.
М.Паунов написа:Носете отпадъците със себе си. Изхвърлянето им е забранено!
LIL написа:Кое точно налага бройката на участниците да се ограничава!!!??? Планината ли е тясна или какво! Миналата година се биехме в гърдите, че бройката за обиколката била повече от на велошествията и с гръмки призиви догодина да са двойно а сега...!
APD написа:Честно да ви кажа трябва да си прост, за да им платиш такса. Тя какво покрива? Застраховка ли? Аз си имам. Спукани гуми? И такива си нося. В случая какво правят спонсорите на състезанието? Спонсорират го и получават безплатна реклама, или ние си плащаме за нея? Водата, която ще осигуряват, в какво ще бъде превозвана? Ще има ли санитарен контрол в/у това? Защо трябва да се обаждам аз на организаторите, когато реша да напусна състезанието? Не е ли тяхно задължение да проверяват бройката финиширали? 2012 сме, няма да се счупят да звъннат за половин минута на всеки, който не е успял да влезе в контролното време (а те са малко хора). Как е подсигурен маршрута, някои хора правят леки спускания всеки Петък-Събота-Неделя от Железница до Билла след 9:00, да не стане някоя засечка?
APD написа:Честно да ви кажа трябва да си прост, за да им платиш такса. Тя какво покрива? Застраховка ли? Аз си имам. Спукани гуми? И такива си нося. В случая какво правят спонсорите на състезанието? Спонсорират го и получават безплатна реклама, или ние си плащаме за нея? Водата, която ще осигуряват, в какво ще бъде превозвана? Ще има ли санитарен контрол в/у това? Защо трябва да се обаждам аз на организаторите, когато реша да напусна състезанието? Не е ли тяхно задължение да проверяват бройката финиширали? 2012 сме, няма да се счупят да звъннат за половин минута на всеки, който не е успял да влезе в контролното време (а те са малко хора). Как е подсигурен маршрута, някои хора правят леки спускания всеки Петък-Събота-Неделя от Железница до Билла след 9:00, да не стане някоя засечка?
doodko написа:Това е безумие с ограничаването на бройката... Може ли да попитам ЗАЩО? Ние се радваме, множим се, популяризираме спорта/удоволствието (който както разбира планинското колоездене), а те ограничават участниците в НАЙ-МАСОВОТО СЪСТЕЗАНИЕ в България.Как може румънците да организират състезание с над 2000 участници? Вие идиоти ли сте? Че и такса се плаща, нали точно това й е целта...
dobber написа:doodko написа:Това е безумие с ограничаването на бройката... Може ли да попитам ЗАЩО? Ние се радваме, множим се, популяризираме спорта/удоволствието (който както разбира планинското колоездене), а те ограничават участниците в НАЙ-МАСОВОТО СЪСТЕЗАНИЕ в България.Как може румънците да организират състезание с над 2000 участници? Вие идиоти ли сте? Че и такса се плаща, нали точно това й е целта...
Без да съм организатор, предполагам че ограничението идва някъде от оправата на парка, собствениците на асфалтовите пътища или полицията която разрешава/забранява преминаването на хора в различните часове на деня. Има и такова нещо като ерозиране на пътеките и създаденият боклук, когато минат 200 туриста и 400 велосипеда отгоре им, така че трябва да се мисли и за околната среда. До колкото знам, миналата година полицията до последният момент не е дала разрешение за провеждане на събитието. Имайте предвид че асфалта от Ярема до Бели Брези е много натоварено шосе и ако стане инцидент там, много хора ще са засегнати (пострадали, организатори, застрахователи, общини, полиция и тн), а е трудно да се отреже/обезопаси пътя в рамките на 10 часа от деня.
Относно цената - голяма част от спонсорите работят на бартер - ти ме рекламирай, аз ще ти дам награда на спечелилите или аз ще ти подържам уеб сайта безплатно или аз ще маркирам трасето в тази част или нещо подобно. Състезанието не се споменава в новинарските емисии и малка шепа заинтерисувани хора ще разберат за него. Което значи че и спонсорите ще ги видят много ограничено. Говорил съм с главния организатор и имам представа колко пари влагат всяка година в начинанието (без да знам къде са разрпеделени). 600 човека по 15 лева не покриват разходите за него, така че организаторите по-скоро ще са на загуба.
Ако смятате да бомбите събитието без да си платите и да ползвате ресурсите предназначени за участниците, то приятно ви изкарване и нека ви тежи на съвеста. Не забравяйте че на всеки пункт има по 2-3 доброволци, които са изнесли багаж до него и са прекарали цяла вечер и цял ден в очакване вие да минете за 3 минути покрай него. Тези хора работят безплатно за нашето удоволствие. 15 лева са ви три кутии цигари, така че не смятам че е висока цената.
Dolph написа://///Все си мисля, че тази обиколка на Витоша е с цел популяризиране на велосипедизма.......
papi007 написа:Ти или по-добре не идвай с тая нагласа, или организирай едно състезание
APD написа:Трето, далече съм от бъртвежите на някои, че организацията е доброволна. Няк'ви типове решили да изнасят багаж към контролните пунктове, щото били доброволциБезплатно мога да обясня доста подробно защо това не е така, не трябва да се мисли така за нещата, и как точно трябва да бъдат.
TheAnimal написа:Абе друго си е да го "забелиш"![]()
Потребители, разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 16 госта