Велорали "Из Врачански балкан" 2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Велорали "Из Врачански балкан" 2012

Мнениеот DenNiksan » Чет Юни 14, 2012 9:00 pm

Две неща искам още да попитам:
1. Планинската застраховка влиза ли в таксата или сам трябва да си я взема.Ако трябва, от къде мога да я купя/направя?
2. В сайта пише,че записването ще продължи до 16.06., нали на място можем да се записваме? Или трябва преди това да се обадя някъде? Аз имах като план да пътувам от София и минути преди състезанието да се запиша.
Последна промяна DenNiksan на Чет Юни 14, 2012 9:13 pm, променена общо 1 път
DenNiksan

Рейтинг: 1220

Инструкция за Ориентиране и Безопасност

Мнениеот ride_the_mountain » Чет Юни 14, 2012 9:12 pm

Инструкция за Ориентиране и Безопасност за участниците
във Велорали „Из Врачански Балкан“

Като съ-организатор моля всички участници да се запознаят със съдържанието й.

Безопасност

Не се отпускайте нито за миг,
Трасето изисква концентрация на 100%. Теренът е много вариативен и има „изненади“ абсолютно навсякъде, дори там където на пръв поглед изглежда лесно.
Пийте и яжте достатъчно за да избегнете дехидратацията и хипогликемията. Те са причината за 98% от инцидентите.
Не се надценявайте. Следете какво има пред и под вас и карайте съобразно възможностите си.

Особености на терена:

Пътеки със значителен страничен наклон.
Кари (стабилни варовикови скали), които при липса на наклон или скорост могат да ви катурнат от велосипеда.
Нестабилна настилка по пътеките надолу – чакъл и някой по-големи камъчета. Не прекалявайте със скоростта, за да не ви изиграе лоша шега.
Много често камъни скрити в шумата.
Шума – занася колелото и крие корени, камъни и паднали клони.

Маркировка

1.Ленти с червено-бял цвят.
2.Червени стрелки върху камъни или трайна настилка.
3.Струпването на повече ленти на едно място означава повишено внимание за важен кръстопът. Огледайте се.

Контролни постове

1.Местността Патлейна (след първото голямо качване)
2.Локвите (мястото, където се разделя трасето на ЕЛИТ и ХОБИ)
3.Мина Медна
4.х. Пършевица
5.Заслона над с.Очин Дол
6.Центъра на с.Очин Дол
7.Училището на излизане от с.Очин Дол
8.Разклона при махала Рекъта.

Подкрепителни пунктове

1.Местността Патлейна (за Хоби)
2.Мина Медна (откъдето Елит-ът минава на отиване и връщане)
3.Центъра на с.Очин Дол
ride_the_mountain

Рейтинг: 1445

Мнениеот ride_the_mountain » Чет Юни 14, 2012 9:16 pm

DenNiksan написа:Две неща искам още да попитам:
1. Планинската застраховка влиза ли в таксата или сам трябва да си я взема.Ако трябва, от къде мога да я купя/направя?
2. В сайта пише,че записването ще продължи до 16.06., нали на място можем да се записваме? Или трябва преди това да се обадя някъде? Аз имах като план да пътувам от София и минути преди състезанието да се запиша.

Привет
За Планинска застраховка:
http://pss.bg/insurance.html

Можете да се запишете на място.
ride_the_mountain

Рейтинг: 1445

Мнениеот zImage » Пет Юни 15, 2012 9:13 am

EmZo написа:
motomarzel написа:
Краен срок за записване 11 юни 2011

Малко е кратичък този срок, при положение, че информацията се публикува чак сега... :smash:

Поправено е, благодаря за корекцията. :agree:

Току що погледнах на http://velo-vr.org/zapisvane.htm и пак е 11 юни. Изпуснах ли срока?
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот DenNiksan » Пет Юни 15, 2012 9:51 am

ride_the_mountain написа:
DenNiksan написа:Две неща искам още да попитам:

Привет
За Планинска застраховка:
http://pss.bg/insurance.html

Можете да се запишете на място.

Тоест планинската застраховка ми се поема от таксата за участие ли ?
DenNiksan

Мнениеот Yavkata » Пет Юни 15, 2012 10:21 am

Не. Не се поема от таксата. Сключи си застраховка предварително. Въпреки, че стандартната планинската застраховка НЕ ПОКРИВА инциденти по време на състезание. Единствено Спортна застраховка за състезатели покрива риска.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Рейтинг: 2000

Мнениеот DenNiksan » Пет Юни 15, 2012 10:23 am

Yavkata написа:Не. Не се поема от таксата. Сключи си застраховка предварително. Въпреки, че стандартната планинската застраховка НЕ ПОКРИВА инциденти по време на състезание. Единствено Спортна застраховка за състезатели покрива риска.

Е ок от къде да я направя тази застаховка? + това, тя задължителна ли е за състезанието, на помня на Обиколката на Витоша да съм правил такава
DenNiksan

Мнениеот spirov92 » Пет Юни 15, 2012 10:34 am

Здравейте, и аз си търся транспорт от София. Съгласен съм да си поделим разходите за гориво. :beer:
spirov92

Мнениеот Yavkata » Пет Юни 15, 2012 10:58 am

DenNiksan написа:Е ок от къде да я направя тази застаховка? + това, тя задължителна ли е за състезанието, на помня на Обиколката на Витоша да съм правил такава

Застраховка може да се сключи във всеки офис и представителство на застрахователна компания. Може да е за определени дати или за цяла година. Годишната е в рамките на 30 лв. Напоследък на повечето състезания се изисква планинска застраховка, дали на място ще се проверява състезателя за такава не е ясно. За миналогодишната Обиколка на Витоша, единият от спонсорите беше застрахователно дружество и пое застраховките на участниците за деня на състезанието.
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот EmZo » Пет Юни 15, 2012 10:53 pm

Мммдааа, имаме обявен бонус от кмета на Очиндол 50 лв. за първия спуснал се в селото и още толкова, за първия на Ушите. :)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Antediluvian » Пет Юни 15, 2012 11:48 pm

spirov92 написа:Здравейте, и аз си търся транспорт от София. Съгласен съм да си поделим разходите за гориво. :beer:

И аз имам желанието да участвам, но нямам транспорт

по-скоро имам, но не и за сам човек, а и без добър багажник за колело, не е удобен.

0898 332 56 8 Мтел бизнес - Михаил
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот fena7 » Съб Юни 16, 2012 10:35 am

Здравейте колеги, при мен ще има 1 място но за велосипеда ще е по сложно понеже ще трябва да му свалим гумите за да може да го сложим на багажника от горе, а гумите въте в автомобила.
Аватар
fena7

Рейтинг: 1325

Мнениеот EmZo » Съб Юни 16, 2012 11:00 am

EmZo написа:Мммдааа, имаме обявен бонус от кмета на Очиндол 50 лв. за първия спуснал се в селото и още толкова, за първия на Ушите. :)

Ццц пак съм объркал. :) Бонуса е обявен от Огнян Петров - комплекс Дядо Йоцо! :)

Иначе сред наградният фонд има велосипед, вилка, разни части и консумативи и други полезни неща. ;)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Admin » Съб Юни 16, 2012 1:38 pm

Здравейте, какво е положението с хората, които евентуално имат място утре към Враца и тези, които си търсят такова?
По принцип аз търся едно място за човек с велосипед, ако е останало при някого. Ако няма никъде, тогава пък търся поне един човек в моята кола, макар че трябва да ходя на майната си да я взема, така че за мен това е краен вариант, тъй като е свързан със загуба на доста време... все пак нека който има място или който си търси, да пише тук до късния следобед, за да знам какво да правя. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот kolaboratsionist » Съб Юни 16, 2012 3:20 pm

Предлагам транспорт за 1 човек с велосипед. Тръгване от София в 07:00. Тел: 0885951462
kolaboratsionist

Рейтинг: 1315

Мнениеот Admin » Съб Юни 16, 2012 4:16 pm

Запълних мястото при kolaboratsionist, което значи, че и не търся вече хора за моята кола. Ще се видим утре във Враца. :beer:
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот EmZo » Съб Юни 16, 2012 6:22 pm

Времето за утре се очертава топло и сухо. Чудесно, за целта. Само след Очин долтрябва да се внимава ио там да се заредите добре с вода, защото няма в следващите около 8км. изкачване.

Разбира се, ако някой се реши в последния момент да дойде да - не мисли за крайните срокове, които сме обявили на сайта, регистрации ще приемаме и на място (понеже вече ме питаха за това).

Сеега излизам на бира с някои от претендентите за почетната стълбичка на Мъже ЕЛИТ и Жени, на СМС приемам подкупи да ги разведа повече и да им умножим бирите или да осъмнем в някой клуб, та да ги поизморим предварително за утре. :D :D :D

Шегата настрана, приятно пътуване на всички на които им предстои, очакваме ви! :)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот bokicha » Нед Юни 17, 2012 9:27 am

:xx(:
За жалост последната част от пътуването ни бе леко неприятна, имахме огромното желание с Уоутър
да караме на може би най- хубавото трасе.... пффф ...спускането към Очинл дол..ммм... :smash: , но... уви.
Успех на всички, наслаждавайте се и без инциденти.
:(
Аватар
bokicha

Мнениеот EmZo » Нед Юни 17, 2012 12:47 pm

Много жалко, нищо. Другия път.

Ние имаме вече резултати:
МЪЖЕ ЕЛИТ

Тодор Ангелов - КК "Алекси Николов" първи 3:37,
Изображение

втори Мирослав Алексиев. "Зарата"
Изображение

трети Фьодор Драголов
Изображение
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот EmZo » Пон Юни 18, 2012 12:20 am

Благодарим на всички 60-тина участници, че се включиха в нашето мероприятие. Надяваме се да сте останали доволни.

Искаме също да изкажем огромни благодарности на:

дирекция ПП "Врачански балкан"
ПСС - отряд Враца
комплекс Дядо Йоцо
момичетата от еко клуб "Зелено бъдеще"

Без тях, това мероприятие нямаше да бъде възможно.

Ето и част от класирането:

Мъже ЕЛИТ:

1. Тодор Николаев Ангелов - "Алекси Николов" Варна
2. Мирослав Алексиев Алексиев - "Зарата" Стара Загора
3. Фьодор Драголов - Драг

Мъже ХОБИ:

1. Цветомир Пламенов Младенов
2. Николай Колев Костадинов "Зарата"
3. Светлин КИрилов Панчев

Юноши:

1. Виктор Мирославов Симеонов - "Герак" Враца
2. Мирослав Данаилов Дамянов - Враца
3. Александър Ангелов

Жени Хоби:
1. Деляна Захариева Иванова
2. Катержина Весела
3. Габрина Иванова Михайлова.

Жени Елит:
Анелия Карагьозян

По-подробно класиране, времена и детайли очаквайте скоро.
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Анелия » Пон Юни 18, 2012 6:00 am

Аз най-накрая съм си вкъщи, след хиляди перипетии с тези влакове. Съжалявам, че трябваше да тръгна веднага след финала, но следващият влак беше чак в 1 през нощта от Мездра и нямаше как да поостана.
На по-тежко състезание не съм била. Мислех, че като съм карала състезание 120 км с 3800 денивелация, ще си изкарам нормално 42 км с 2000 денивелация. Бях психически подготвена за терена, знаех какво ще е и донякъде заради това избрах дългото трасе: исках да е трудно. Това, за което не бях подготвена, беше убийствената жега :crap: Направо ме съсипа с норвежкия ми генотип :crap: Въпреки че се бях намазала с плажно масло, заредила с води и изостари, това не помогна особено и особено след 2те ми губения, карането се превърна в мъчение и оцеляване. Загубих се на асфалта към хижа Пършевица. И не само аз. При това не бяхме на скорост. Спряхме, гледахме, чудихме се, питахме разни хора. После видяхме нарисувани червени стрелки, но излязохме към финала на състезанието, разбрахме че сме на грешен път и се върнахме. После пробвахме един по един асфалтовите пътища. От единия (правилния всъщност) се връщаше група хора, които казаха, че и нагоре няма маркировка. С едно момче спуснахме към Боров камък и там имаше лента от маркировката, завързана на едно стълбче, но предполагам е от някакво друго събитие. Видяхме туристически табели за х. Пършевица и решихме да не се връщаме. Вместо по асфалта, на нас ни се наложи да избутаме една ски писта :crap: Вляхме се в правилния път и дори мисля, че не изгубихме много като разстояние там, само усилията бяха повече. След това спуках гума, спокойничко си я направих, благодаря на Емо Кръстев за помощта. И двамата си починахме докато правихме гумата и продължихме към очин дол. Знаех какво следва после, но вече беше станало баш обед и катеренето в адската жега на слънцето ни се струваше безкрайно. По пътя срещнах други бедстващи от жегата хора. Искам да ги поздравя за мъжеството, с което посрещаха цялата ситуация и дори имахме сили да се шегуваме, вместо да хленчим и оплакваме. Последното спускане ми хареса доста, защото имаше само малки участъци с онези търкалящи се камъни, които нямат спиране. Ей, трябва да ми покажете как се кара по такъв камъняк, на мен ми се струваше невъзможно :bigeyes:
Във влака нашата скромна групичка се шегуваше, че всичко беше много хубаво, с изключение на състезанието :D Но който сам си го направи, и цяла Враца не може :D Бих се чувствала добре на краткото трасе, но доста се изсилих с голямото :blush: Но като цяло си изкарахме добре: в къщата за гости бяха много гостоприемни, вечерта си изкарахме доста хубаво в ресторантчето, а аз се видях и с колега от университета, с когото вероятно нямаше да се видим никога.
По влаковете имаше също емоции, за съжаление леко неприятни. Хората от БДЖ са не само некомпетентни, но и груби. Е, поне някои от тях. Пътуването с колело е неудобно, няма точен регламент къде да си държиш колелото и отвсякъде те гонят. Е, намерихме варианти, пътувахме, но ще напиша може би някакво писмо до управлението.
Още веднъж благодаря на организаторите за цялото събитие, имаше доста хора по контролите. Благодаря на Емо и Иван, на всички включили се доброволци и на организациите, благодарение на които имахме възможност да видим красивите врачански места.
Аватар
Анелия

Мнениеот spirov92 » Пон Юни 18, 2012 8:35 am

Много добро състезание, което на мен ми се стъжни от технически и здравословни проблеми. Но всичките мъки си струваха, само заради гледката от началото на спускането към Очин Дол.
Благодаря на хората от контролата при заслона, които ми помагаха с гумата, и ме закараха до финала, след като лепенките ми се оказаха дефектни. А също и на този, който ми даде вътрешна-така и не му запомних името.
Браво на организаторите :bowdown: :beer:
spirov92

Мнениеот motomarzel » Пон Юни 18, 2012 9:27 am

Най-мразим каранье у жега баце!

Това определено е най-тежкото състезание в календара! Ако не броим 24-часовият маратон и Ком-Емине, но те са от съвсем друг тип.

Пристигнахме във Враца още в събота с влака. Поразходихме се из града, изненадващо се засякохме и с единият от организаторите - Иван. Настанихме се в къщата за гости в Згориград, която силно препоръчвам - хората бяха много любезни, а природата и гледките в района са просто вълшебни.
Вечерта излязохме на разходка и седнахме в едно много приятно ресторантче - "Пинтата", заедно с организаторите.

На другият ден станахме рано, за да се подготвим за предстоящият старт.
Трасето беше страхотно, точно по мой вкус много съм доволен! Технично изкачване и технично спускане. БОНБОН!!!
Основният проблем, който не влизаше в сметките беше ЖЕГАТА. В следствие на високата температура и обилното потене, след спускането към Очиндол вече бях изразходвал по-голямата част от минералният си запас. В следствие на това второто изкачване беше кошмарно за мен. Движех се трети, но на всеки 200 метра получавах крапми и схващания, които въпреки усилията ми бяха много трудни за преодоляване. Някъде към средата на баира вече нямах търпение да се добера до следващата сянка, където да поотпочина. По средата на изкачването ме застигна Фьодор Драголов - евала на този човек :bowdown:. А в края на изкачването ме застигнаха Борис и Петър Евстатиев. разбира се водните запаси отдавна бяха свършили, а контролата, която ни очакваше на върха можеше да ни предложи само бира - не ме разбирайте погрешно, аз много обичам бира, но в този момент това определено не беше напитката, от която се нуждаех. След крайно изтощителното второ изкачване следваше спускане, много забавно и технично, бях много изморен и за това се спусках с повишено внимание. За мое нещастие получих схващане на левият крак точно на един десен завой, покрит с доста чакъл, изгубих контрол над велосипеда и се поовъргалях, лошото беше, че дори след падането крампата не ме отпускаше и известно време на можех да се изправя. Стиснах зъби и заспусках по игривото трасе, на финала се беше събрала публика, която ме аплодираше - чувствах се като истински победител, чувството беше неописуемо. Организаторите ме посрещнаха със студена бира. :bowdown:

Смятам, че трябва да има повече такива състезания, това би вдигнало нивото на състезателите ни, и сигурен съм, че с невероятните ни природни дадености бихме предизвикали и чуждестранен(не само белгийски) интерес!

Искам да отправя своите благодарност на главните организатори Иван и Емил, както и към всички спомогнали това събитие да се случи!
Врачанският балкан е уникално място, с удоволствие ще ви посетя отново, но този път за да покараме заедно!

Поздрави: Васко Василев
Аватар
motomarzel

Мнениеот taurus13 » Пон Юни 18, 2012 10:24 am

Бе Васко, ти не я ли пийна тая бира на контролата? :D - определено това много щеше да те вдигне. Жалко, че така е станало, че определено залагах на теб за място в тройката при този терен.
Анелия, къде ги видяхте толкова асфалти там? - пътя от мината извежда само до поляната на Пършевица и мандрата ясно се вижда при липса на мъгла.
Ама тежко трасе ви измислиха врачани. :evil: ...но в крайна сметка, това е то планинско колоездене.
А какво е станало с Уоутер и Бойко, че на са успели да дойдат?
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот motomarzel » Пон Юни 18, 2012 10:39 am

taurus13 написа:Бе Васко, ти не я ли пийна тая бира на контролата? :D - определено това много щеше да те вдигне. Жалко, че така е станало, че определено залагах на теб за място в тройката при този терен.
Анелия, къде ги видяхте толкова асфалти там? - пътя от мината извежда само до поляната на Пършевица и мандрата ясно се вижда при липса на мъгла.
Ама тежко трасе ви измислиха врачани. :evil: ...но в крайна сметка, това е то планинско колоездене.
А какво е станало с Уоутер и Бойко, че на са успели да дойдат?

Не знам защо, но при все всичката пот и жега си представих как на контролата ми връчват една топла бира, което хич не си е оферта. Хубавото беше, че на 200м по-надолу имаше подкрепителен пункт с вода и хапване.
Фьодор вече ми беше дръпнал много на изкачването, но все пак съм сигурен, че съм стопил доста от преднината му на финалното спущанье. :eyebrow:
Аватар
motomarzel

Мнениеот Pinky76 » Пон Юни 18, 2012 10:58 am

Васко,че като те застигнаха към края на изкачването Борис и Петър,защо накрая си преди тях в класирането?А и си падал и с крампи - как изобщо спуска така?А как избута последните метри от 2-рото изкачване,където аз бях с Миро и той също беше вече уморен тук и буташе с 3км и то на почивки.
Ти се герой батка,защото видях и аз карах трасето и знам какво е.С подходящо колело и много опит и тренировки и състезания по такъв терен е постижимо и караемо на 99% . Не знам дали с подходящи гуми може да се качат последните 200-300 метра към "Ушите".Аз там бях сравнително свеж и се пробвах,но просто не наклона,а камъните ме спираха и не можах да карам повече от 10 метра.Така че и аз там бутах повечето време.По такъв терен,особено ако си свеж да буташ е по-бързо даже. :agree:

А за спусканията по малките камъчета - с хубави гуми и колело,но най-вече ти да можеш да спускаш - тоест да имаш опит,да имаш увереност в себе си и колелото и просто да се престрашиш всичко можеш.

Евала за усилията и прекрасно организираното състезание!Браво най-вече на Емо и Иван - големи пичове са. :bowdown:

Отделно на това състезание - Мирослав Алексиев от "Зарата Траспрес" и мой добър приятел надскочи себе си и завърши 2-ри като можеше и да е 1-ви.Но спуска последното спускане към Згориград със спукана задна гума и аз го бих с малко накрая.Иначе спускаше повече от мен днес и на този терен. :bowdown:
Браво за усилията батка,за компанията по трасето и надявам се да си повярваш сега,че можеш да караш много и занапред по-често да се качваш на подиума.

Значи аз не се загубих никъде,но мястото където се усъмнихме с Миро беше асфалта след мина Медна.Там има път на горе по черно,но нямаше ленти.Ние тръгнахме по асфалта както ни упътиха на контролата долу.В описанието пише,че се кара до хижа Пършевица по стар и мъхест асфалт.На мен ми се стори супер асфалта и се караше яко бързо там.Само че беше 2-3км поне и без никаква маркировка.Вече горе на билото имаше разклон по черно и на кола за зимната маркировка имаше лентички.Това ни успокои.Просто слагайте лентички по на често,за да сме сигурни че сме на правилния път.През 100-200 метра по една лентичка ще е супер.

Иначе теренът е просто много тежък и за колелото и за теб.Трябва да си много добре подготвен физически и психически.Аз лично в това темпо нямах проблеми физически,но ние карахме миналата седмица в Хисаря в още по голяма жега и сме подготвени.Ако сте карали не на максимално усилие - тоест не на максимален пулс бихте се справили със всичко добре - в смисъл през цялото време ще сте нащрек за маркировка,няма да имате големи кризи,ще сте бодри и в контрол над колелото на спусканията,които са най-трудните,които съм карал досега на състезание.Отделно организаторите се бяха погрижили да ни запознаят подробно с трасето(имаше видеота от първа ръка и аз като стигвах до определен участък ми изникваше това в съзнанието и си казвах - егати дежа ву-то! :D) и какво трябва да правим,за да стигнем живи и здрави финала.Надявам се,че е нямало сериозно пострадали участници.

В с.Очин Дол беше разпъната една шатра или чадър беше,но много примамливо да спреш и да почиваш.Ние с Миро бързахме нещо,че баира след това беше зор.Горе на върха се снимахме с човека с камерата и
Огнян Петров - комплекс Дядо Йоцо,който ми даде бира даже.Отделно вади от джоба едни 50 лева и казва браво момче - ти се качи първи горе - заповядай.Няма официалности,награждавания,тем подобни,човекът беше с нас,видя ни какво преживяваме и за какво става въпрос и просто останахме изумени с Миро,защото друг път такова нещо не съм виждал.Мерси за жеста още веднъж. :bowdown:
Надявам се е станал хубав репортаж от състезанието.Отделно Васко беше с камера на каската дадена от Емо мисля и ще видим и ние и вие,които не сте участвали какво е това състезание по МТБ от погледа на един от най-добрите ни състезатели. :agree:

Враца и навсякъде из Врачанския Балкан е много красиво.Ние ходихме и влезнахме в пещерата Леденика.Много интересно.Супер си прекарахме и ще дойдем пак със сигурност.Има още много да се види,да се кара, да се преживее.

Поздрави на всички участвали и се престрашили,на Анелия,която реши да кара трасето за Елит,което е много трудно и до нови срещи!

Наздраве! :beer: :beer: :beer:

Тодор Ангелов!
Pinky76

Мнениеот nibiru » Пон Юни 18, 2012 8:51 pm

Искам да използвам форума за да поздравя нашите момчета Тодор и Мирослав за прекрасното представяне,
и да благодаря за търпението им че ме влачат с тях по баирите.
Вии сти егати пичувити !!! :bowdown: :bowdown: :bowdown:
На мен това ми беше пето по ред състезание и въпреки че карах Хоби трасето не ми беше лесно ,
още повече че нямам почти никаква подготовка,но пък беше интересно,и запазих много приятни спомени.

Имам един въпрос към организаторите Емо и Иван,ще може ли скоро да видим цялото класиране ?
Малко снимки от мен http://nibiru.snimka.bg/mountain/iz-vra ... 4.27583627
Поздрави
nibiru

Рейтинг: 1278

Мнениеот motomarzel » Вто Юни 19, 2012 5:51 pm

Искам да отбележа нещо, което по-горе пропуснах. Това беше първото състезание, на което на подкрепителните пунктове се раздаваше храна подходяща за спортисти! Организаторите бяха осигурили локумени вафли и многозърнести (овесени) курабийки. Евала! :bowdown:
Аватар
motomarzel

Мнениеот EmZo » Сря Юни 20, 2012 12:04 am

Благодаря за отзивите особено на Тошко и Васко! Много ни насърчавате и осмисляте труда и желанието ни!

Анелия написа: Загубих се на асфалта към хижа Пършевица. И не само аз. При това не бяхме на скорост. Спряхме, гледахме, чудихме се, питахме разни хора. После видяхме нарисувани червени стрелки, но излязохме към финала на състезанието, разбрахме че сме на грешен път и се върнахме. После пробвахме един по един асфалтовите пътища. От единия (правилния всъщност) се връщаше група хора, които казаха, че и нагоре няма маркировка. С едно момче спуснахме към Боров камък и там имаше лента от маркировката, завързана на едно стълбче, но предполагам е от някакво друго събитие. Видяхме туристически табели за х. Пършевица и решихме да не се връщаме.

Много ми е чудно как има хора които са се изгубили там. Първо в описанието на трасето в сайта сме написали, че след мина Медна се кара по стар мъхест асфалт. После на брифинга преди старта също подсетихме за това и даже натъртихме. Също така, ако човек си прегледа подробно трака преди да тръгне, дали в bikemap или през mapsource става пределно ясно, че се кара по асфалта.

Pinky76 написа:... Ако сте карали не на максимално усилие - тоест не на максимален пулс бихте се справили със всичко добре - в смисъл през цялото време ще сте нащрек за маркировка,няма да имате големи кризи,ще сте те бодри и в контрол над колелото на спусканията ...

:agree: :agree: :agree: Браво Тошко! Много добър съвет. Аз също мислех да го споделя!

Ето го и класирането:
http://velo-vr.org/rezultati.htm

Извиняваме се, че не е пълно от към времена, но когато стана време за награждаването, стана объркване относно кой да остане и да записва и кой да обработва резултатите до момента и да провежда награждаваме. Следващия път, ще се постараем да няма проблеми тук.

Скоро ще има и сборна галерия. :)

Поздрави! :)
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот Анелия » Сря Юни 20, 2012 5:53 am

EmZo написа:
Много ми е чудно как има хора които са се изгубили там. Първо в описанието на трасето в сайта сме написали, че след мина Медна се кара по стар мъхест асфалт. После на брифинга преди старта също подсетихме за това и даже натъртихме. Също така, ако човек си прегледа подробно трака преди да тръгне, дали в bikemap или през mapsource става пределно ясно, че се кара по асфалта.

Нека ви кажа как звучат нещата от гледна точка на човек, който никога не е карал в района. Колкото и да описвате нещата с думи, те остават само думи. Някакви имена на метности, които на мен нищичко не ми говорят, не мога да си ги представя и не ги запомням ако ще да ги чуя и прочета няколко пъти. Ако вече съм карала веднъж поне, ориентирам се, но на думи ми звучи точно никак. Винаги много внимавам за маркировка и не съм била "на макс". Важното според мен не е "защо сте се изгубили", а "защо е липсвала маркировка". Дали минувачи са я смъкнали, дали не е поставана в началото или състезатели са я снели...При нашето състезание имаше смъкната маркировка от пешеходци туристи :crap: също се получи неприятно за момчетата, които се бореха за челни места и трябваше да изчакат други, които знаеха пътя. После имаше достатъчно време за наваксване и всичко си дойде по местата. На Врачански балкан също не мисля, че са станали кой знае какви катаклизми заради маркировка, покарахме още малко. Така че не го взимайте много присърце :wavey:
Аватар
Анелия

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания