Велорали "...Из Врачански Балкан" 2013

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Велорали "...Из Врачански Балкан" 2013

Мнениеот Бат'Весо » Пон Юни 10, 2013 5:50 pm

И аз имам мерак да мина по това трасе но с група за разходка може и двудневно .
Ако организирате нещо подобно пуснете едно ЛС .
Аватар
Бат'Весо

Рейтинг: 1233

Мнениеот Бат'Весо » Пон Юни 10, 2013 5:51 pm

:wavey:
Аватар
Бат'Весо

Рейтинг: 1233

Мнениеот RastaWarrioR » Пон Юни 10, 2013 7:42 pm

Няма ли да има някоя снимка ?
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Balkancruiser » Пон Юни 10, 2013 8:17 pm

Не знам с къв акъл се пуснах Елит... То приключенски дух, ама в моя случай 30те допълнителни километра се оказаха голяма душегубка. Не знам още дали себе си надцених или подцених трасето, но важният урок от уикенда е, че с моя Hardrock сме си супер за Хоби групите :idea:

Тук искам да благодаря на организаторите за моралната подкрепа по телефона през последните 2 часа от епопеята на състезаването ми и Христо, че не си замина за София без да ме изчака, щото си отвися бая време докато се довлача до края. Мерси другари :beer:
Аватар
Balkancruiser

Рейтинг: 1260

Мнениеот Bace_kz » Пон Юни 10, 2013 8:45 pm

Първо искам да благодаря на организаторите, на ПП "Врачански балкан", община Враца, ППС и на всички други допринесли за реализирането на това прекрасно събитие !
Радвам се, че се събрахме около 60-тина човека, които обичат планинското колоездене и си направихме кефа тази неделя из врачанския балкан : ) Времето за разлика от миналата година беше перфектно - облачно със съвсем лек разхладителен дъжд, освен за няколко човека от елита, които ги хвана пороят, но всички завършиха с усмивка на лицето, което е най-важното. Трасето беше перфектно маркирано, което предотврати миналогодишните изгубвания, контролните пунктуве бяха заредени с вода и храна подобаваща на един колоездач, та дори на финала втората контрола се скара на колеги те си, че до такава степен ни бяха заситили, че те са останали без работа :D Теренът е уникално разнообразен като се започне от живописни серпентини осеяни с всякакъв калибър камъняк, мине се през гориста местност , та се стигне до големи широки ливади със спиращи дъха гледки и на накрая идва техничното спускане с камъни скрити в шумата, серпентини, сипеи, камъняк, улеи, корени, отъпкани земи пътеки, с една дума пребиваньие ! Това врачанският балкан е едно уникално местенце, което е съчетало толкова много в себе си,че всеки може да намери своето местенце, в което се уверявам, че участниците се увериха : ) Поради тази причина състезанието, за тези които се състезават е много интересно, защото на различните терени различните състезатели имат различни предимства и недостатъци, което направи състезанието изключително интересно и оспорвано. Мисля че ралито изпълни и една друга много важна задача, а тя е именно популяризирането на планинското колоездене ! По трасето не липсваха велосипедисти с велосипеди тип "стар крос" и такива, които по това което споделиха си личеше, че това им е първият допир с планинското колоездене, споделиха, че теренът е тежък,което си е така, но ми хареса, че звучаха мотивирани за следващата година да тренират, за да имат по-добра подготовка и да нямат проблем с теренът и в изказа и се чувстваше, че дори и изморени и леко измъчени, това тяхно начинание им доставя удоволствие :) Пример за това е и колегата Balkancruiser, които дори и да закъсня с над 2 часа, следк края на състезанието, макар и изморен изглеждаше доволен от себе си и това, което е постигнал сам : )
Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот Balkancruiser » Пон Юни 10, 2013 10:36 pm

Описанието е като в пътепис. И много точно. Обаче:

Bace_kz написа: Пример за това е и колегата Balkancruiser, които дори и да закъсня с над 2 часа, следк края на състезанието, макар и изморен изглеждаше доволен от себе си и това, което е постигнал сам : )

Това е доста щадящ начин да преставиш завършването ми :look: Но пък наистина съм надъхан за догодина да финиширам заедно с основната група :-)
Аватар
Balkancruiser

Рейтинг: 1260

Мнениеот EmZo » Чет Юни 13, 2013 1:57 am

Здравейте,
Искам да благодаря на всички участници в състезанието. Щастливи сме, че всичко мина без инциденти и най-вече от доволните хора, накрая на състезанието.

Искам да изкажа и специални благодарности на нашите приятели от ПП Врачански балкан за безценната помощ, без тях състезанието вероятно нямаше да го има.
Също така на всички познати и приятели, които помагаха, на offroad клуб Hard riders за осигуряването на възловата контрола при разклона за Хоби и Елит, благодарение на тях и там имаше подкрепителен пункт.

Крайното класиране е готово:

http://velo-vr.org/rezultati.htm

Ще се радваме на повече отзиви и от други участници, критика, съвети и т.н.

Поздрави!
:beer:
Изображение
Аватар
EmZo

Мнениеот KrK » Чет Юни 13, 2013 8:40 am

Не се вижда класирането.
Някакви снимки ще има ли?
KrK

Рейтинг: 1300

Мнениеот Петър Велков » Чет Юни 13, 2013 8:56 am

Вижда си се, как да не се вижда!

Аз имам някакви кадри от GoPro-то, ама преди да правя каквото и да било с тях, трябва да довърша филмчето за Rocks 'n Roll :D Пък и едва ли са кой знае колко интересни (дори не съм ги гледал още), защото рано-рано ми падна батерията (нещо май не я бях заредил като хората) и би трябвало да нямам снимано нито едно спускане.

Иначе за хората със снимки - не си ги пазете за вас де, скръндзи такива! Дайте и на нас по някое пикселче...
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Предишна

Назад към Състезания