Обиколка на Витоша 2014

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2014

Мнениеот doodko » Пон Апр 07, 2014 9:40 am

Каква е вероятността да бъдат отпуснати още квоти за колоездачи? :crazy: Голям наплив, голямо чудо... :beer:
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот plameniliev » Пон Апр 07, 2014 3:58 pm

Един приятел говори с тях по телефона и му казаха ако не е успял да се регистрира, да свали декларацията, да я попълни и изпрати по имейл.
plameniliev

Рейтинг: 1340

Обиколка на Витоша 2014

Мнениеот dary96 » Пон Апр 07, 2014 6:52 pm

Знаете ли колко е таксата за участие в дуатлона?
Луд умора няма,само се поти!!!
08 осем 594 едно 596
Аватар
dary96

Рейтинг: 1193

Мнениеот plameniliev » Вто Апр 08, 2014 11:00 am

Като си платих за Дуатлона ми взеха 20 лв.
plameniliev

Мнениеот kulkata » Вто Апр 08, 2014 2:46 pm

От сайта на Витоша 100 :)
"Колоездачи: Поради големия интерес регистрацията е отворена!"
Аватар
kulkata

Рейтинг: 1354

Мнениеот Vimpel » Сря Апр 09, 2014 2:55 pm

А дали от някъде може да се изтегли GPS следа с внесените промени в маршрута на обиколката за 2014?
Vimpel

Рейтинг: 1295

Мнениеот Cobra3 » Пет Апр 11, 2014 11:19 am

Преди малко бях в Алпи, ще увеличат участниците до 1000.
По-добре запали свещ, отколкото да проклинаш тъмнината!
Аватар
Cobra3

Рейтинг: 1200

Мнениеот polifonik » Пет Апр 11, 2014 3:11 pm

добър ден на всички от този форум,аз сам нов тук и се надявам да получа някакво инфо относно тази обиколка на витоша.Н е съм професионалист но се записах и даже платих таксата за което съм много доволен и се надявам да се получи доста добре това състезание,твърдо съм да има такива състезания по често бих ходил,като цяло отскоро се занимавам с този спорт и мога да кажа че е много яко и приятно да се занимавам свободното си време,надявам се да се запозная с нови и готини хора и те да ми дадат малко практически съвети.Успех на всички
polifonik

Рейтинг: 1210

Мнениеот kgm » Нед Апр 13, 2014 10:52 pm

Като искаш повече информация за състезанието - разгледай този форум назад и ще намериш от обиколката 2012, 2013.....
Там може да се ориентираш за някои неща.
kgm

Рейтинг: 1220

Мнениеот bulgar4e » Пет Апр 25, 2014 6:04 pm

Може и да ми се повтаря въпроса, но да си питам. :) Някой може ли да каже какви са промените в маршрута и дали може да се изтеглят от някъде?
Когато си долу, мислиш за горе! Когато си горе, мислиш за долу!
Аватар
bulgar4e

Рейтинг: 1200

Мнениеот nikant » Пет Апр 25, 2014 10:43 pm

bulgar4e написа:Може и да ми се повтаря въпроса, но да си питам. :) Някой може ли да каже какви са промените в маршрута и дали може да се изтеглят от някъде?

В статиите са се постарали и са описали всичко много добре:
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... s-obikolka
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... ha100-info
Ако спориш с идиот, вероятно точно същото прави и той.
nikant

Мнениеот RastaWarrioR » Съб Апр 26, 2014 9:02 am

nikant написа:
bulgar4e написа:Може и да ми се повтаря въпроса, но да си питам. :) Някой може ли да каже какви са промените в маршрута и дали може да се изтеглят от някъде?

В статиите са се постарали и са описали всичко много добре:
http://www.mtb-bg.com/index.php/trails/ ... s-obikolka
http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... ha100-info

Тогава що не го минеш и да пуснеш един трак, та като се загуби някой да знае кой да кълне.
Едната част е ясна но това което се случва около Ярема е малко мътно.

П.п. Като пускаш линкове, вземи да ги прочетеш първо. Г-н Ботушаров е описал обиколката на Витоша а не състезателното трасе, карта има но е доста... неясна.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот nikant » Съб Апр 26, 2014 7:28 pm

RastaWarrioR написа:Тогава що не го минеш и да пуснеш един трак, та като се загуби някой да знае кой да кълне.
Едната част е ясна но това което се случва около Ярема е малко мътно.

П.п. Като пускаш линкове, вземи да ги прочетеш първо. Г-н Ботушаров е описал обиколката на Витоша а не състезателното трасе, карта има но е доста... неясна.

Не е зле ти да ги прочетеш. И в двете статии има инфо за обиколката на Витоша. Човека пита какви са промените и като толкова знаеш можеше да му отговориш.
А това за траковете не го разбрах. Я пак прочети какво съм написал "В статиите са се постарали и са описали всичко много добре"

По добре отговори на човека, ако знаеш нещо повече. Аз поне съм се постарал да му отговоря.

А това е пък още по смешно Тогава що не го минеш и да пуснеш един трак, та като се загуби някой да знае кой да кълне.

Така че по спокойно. Написахме с теб два безмислени поста.

Цитат от първи линк:
"Най-важното уточнение, което искам да направя е, че маркираният за ПП Витоша маршрут не съвпада 100% с маршрута на състезанието. Разликите са малки, но ги има. Едната е още в началото на маршрута - този на състезанието минава през Бояна по стария Беловодски път, докато маркираният и описан тук маршрут се изкачва от Боянското ханче стръмно нагоре до нивото на Обиколната алея, за да се включи в нея в посока Бялата вода. Причината за това е, че така карането просто е по-хубаво - кара се по една пътека повече, а и след първоначалната мъка в Бояна, наклонът става по-лек. Следващото разминаване между състезание и маркиран маршрут ще се случи сега, през 2014 г., в района между Ярема и Железница и т.н. "

Заглавието от втори линк е Обиколка на Витоша 2014 - подробности

П.П. Видях че имаш желание за обиколката на Витоша в по ранните часове, което за мен е перфектно. За мен не е проблем и в 5 сутринта да тръгна. Ако си навит тези дни може да направим една обиколка. Може и в почивните дни да го направим. Малко са желаещите за ранна обиколка на Витоша
nikant

Мнениеот RastaWarrioR » Нед Апр 27, 2014 5:32 am

Обръщам се към колегите които знаят подробности около Яремските промени, нека да ги споделят защото така и не намирам много.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот nikant » Нед Апр 27, 2014 12:08 pm

RastaWarrioR написа:Обръщам се към колегите които знаят подробности около Яремските промени, нека да ги споделят защото така и не намирам много.

Другата седмица (сряда, четвъртък, петък) ще ходя на Ярема и ще разгледам къде може да минава пътеката и има ли пътека.
Ако никой не пише за тази отсечка дотогава, ще пиша какво съм видял или не съм видял. Ще снимам и ще траквам, ако има какво.
nikant

Мнениеот RastaWarrioR » Нед Апр 27, 2014 4:38 pm

Супер, това е приказка. Добре си го решил ако втътна обиколката надали ще се лутам там да търся пътечки.
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Мнениеот Admin » Нед Апр 27, 2014 4:55 pm

Доколкото се вижда от картата в сайта на състезанието, промените ще са следните:
1. От седловината между Чуйпетльово и Ярлово няма да се спуска директно в Ярлово, както досега, а ще се кара по билен черен път до Букапреслапския проход, който е границата между Витоша и Верила, откъдето пак по черен път ще се връщате в Ярлово. Това удължение е няколко километра и макар да е предимно надолу, всъщнонст е доста равно и насечено. От въпросната седловина до Ярлово се кара в обратна посока на маршрут "Ярлово", маркиран със зелен цвят от витошките маршрути.
2. От Ярема до пътя за Плана аз лично знам общо три черни пътя - два от тях минават първо през разни вили и после по поляни и през гора. Струва ми се обаче, че няма да е по тях маршрутът, а по третия, който е най-близо до Железница/София. Този черен път се отклонява точно след ханче Ярема - на първия ляв завой вдясно и покрай дерето на малка рекичка. От същото място се отклонява и път към близка голяма къща (беше детска градина по едно време), но пътя, за който аз говоря, е по-вдясно от него, точно покрай дърветата. В началото е занемарен, после става по-хубав. Следва изцяло реката и се влива в асфалта при един 180-градусов завой с мост.
Всичко това го пиша на база карта и познанията ми за местността. Какво ще е окончателно, ще видите като сложат маркировката.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот mishu_ » Чет Май 15, 2014 2:59 pm

Тази година май ще има над 1000 колоездачи :clap:
Голяма лудница ще е :rofl:

Дано пуснат GPS трак, за да се ориентираме къде ще се кара.
Аватар
mishu_

Рейтинг: 1220

Мнениеот Петър Велков » Нед Май 18, 2014 12:38 pm

На сайта има официален списък с "редовни" участници. Number of records: 1167. :D
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Мнениеот GOA » Вто Май 20, 2014 11:22 pm

plameniliev написа:Съгласен с предното мнение, според мен трябва да са повече от 700 и трябва да са разделени на две групи (включително и на старта):

Група 1 - Надъхани хоби
Група 2 - Хоби

Като примерно група 2 да тръгва 5-10 минути по-късно (или просто да са по-назад), за да не става калабалък на старта

Тези две групи трябва да стартират на която и да е друга дата. Така останалите 35-40 състезателя ще могат наистина да се състезават.
Защо не си правите паради и по време на други състезания?
Downhill by car.
Лопа ти прожината на амортесиора.

|-|
Аватар
GOA

Рейтинг: 1637

Мнениеот MartinBG » Сря Май 21, 2014 10:08 am

Не съм съгласен. Състезателите "дърпат" достатъчно още преди Тихия кът, много преди пътя да се стесни и да направи изпреварването трудно или невъзможно.
Истинският проблем, според мен, ще е от Железница нататък, тъй като маршрута е по натоварена туриститическа пътека в почивен ден. Не ми се мисли как ще минат 1000+ колоездача от там между 9 и 18 часа, покрай семейства с деца, кучета, възрастни хора...
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот plameniliev » Сря Май 21, 2014 10:52 am

GOA написа:
plameniliev написа:Съгласен с предното мнение, според мен трябва да са повече от 700 и трябва да са разделени на две групи (включително и на старта):

Група 1 - Надъхани хоби
Група 2 - Хоби

Като примерно група 2 да тръгва 5-10 минути по-късно (или просто да са по-назад), за да не става калабалък на старта

Тези две групи трябва да стартират на която и да е друга дата. Така останалите 35-40 състезателя ще могат наистина да се състезават.
Защо не си правите паради и по време на други състезания?

До колкото съм запознат в България "състезателите" се броят на пръстите на едната ръка, да не говорим че и те са хоби.
plameniliev

Мнениеот zImage » Сря Май 21, 2014 9:45 pm

MartinBG написа:Не съм съгласен. Състезателите "дърпат" достатъчно още преди Тихия кът, много преди пътя да се стесни и да направи изпреварването трудно или невъзможно.

Не съм съгласен. Това което казваш е вярно само за топ състезателите, но за хората които се борят примерно за 5 часа си е много реален проблем масовката. Защото много от участниците с капацитет да направят обиколката за 8 часа все пак имат достатъчно сили да карат първия 1 час по-бързо от някой, който си е разчел правилно силите като за 5 часа. След това се уморяват, а и някои от тях нямат уменията/куража да карат бързо по singletrack и съответно затапват пътеката към Кладница и трябва да караш примерно 45 минути зад тях със супер лежерно темпо. Това си е класика всяка година, не знам защо въобще го подлагаме на съмнение, като си е традиционен факт.

Но, рискове на живото предване, к'во да се прави :-)
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот bdz43r » Чет Май 22, 2014 8:42 am

Тези, които се напъват за 5 часа са малцинство в едно масово състезание, което за останалите 700 или 1000 участници изобщо няма състезателен характер.
Аватар
bdz43r

Мнениеот evin » Чет Май 22, 2014 9:58 am

Тези, които гонят резултат, вече си го знаят: спринт в началото докато дръпнат. И малко ръгане да се в първата стартова група.
Аватар
evin

Рейтинг: 1542

Мнениеот zImage » Чет Май 22, 2014 8:03 pm

Е, то затова са и последните няколко коментара: дали просто да не се сложат няколко транспаранта "<4 часа, моля минете пред линията", "над 6 часа, моля минете зад линията" — няма да е 100.00% перфектно, но според мен ще е огромна стъпка напред за всички участници. Защото сигурен съм, че и на хората които неволно затапват пътечката не им съвсем приятно някой да им диша във врата и да се опитва да ги изпревари...
We have nothing to fear but fear itself.
Grand Canyon CF SLX 9.9 (2013) + XT M8000 + Stages / 10.0 kg
https://www.olx.bg/ads/user/1pKJ/ / http://app.strava.com/athletes/744869 / http://blog.lifepattern.org/mtb/calendar.html
zImage

Рейтинг: 1971

Мнениеот plameniliev » Пет Май 23, 2014 9:00 am

zImage написа:Е, то затова са и последните няколко коментара: дали просто да не се сложат няколко транспаранта "<4 часа, моля минете пред линията", "над 6 часа, моля минете зад линията" — няма да е 100.00% перфектно, но според мен ще е огромна стъпка напред за всички участници. Защото сигурен съм, че и на хората които неволно затапват пътечката не им съвсем приятно някой да им диша във врата и да се опитва да ги изпревари...

Мисля че е много добра идея, подобно беше на маратона на София миналата година, доста културно :agree:
plameniliev

Мнениеот ermenkovbg » Пон Май 26, 2014 9:15 pm

Разделянето по подобен род групи е разумно. Куп неприятни ситуации ще бъдат спестени ако отделните групи стартират с разлика примерно от 10мин. Дано организаторите помислят в тази посока. :beer:
„Никога не спори с тъпак, хората може да не забележат разликата.“
„Накъдето и да карате, то е срещу вятъра и по нанагорнище.“
Аватар
ermenkovbg

Рейтинг: 1390

Мнениеот t_i_t_o » Пон Май 26, 2014 9:34 pm

А аз си мисля че е напълно безмислено, както някой писа по горе, 8км качване в три платна са напълно достатъчни, който го може да го докаже, ако толкова не ти достига да дръпнеш пред по слабите от теб, значи мястото ти е точно сред тях!
t_i_t_o

Рейтинг: 1210

Мнениеот PtD » Пон Май 26, 2014 10:36 pm

Къде има 8км качване по три платна??
П.П. Освен това началото е силно неподходящо "да дърпаш"- не си загрят, не си влязъл в ритъм. Точно там неумелите карачи дават зор, за да издъхнат 1 час по-късно, след като вече са те прецакали - понеже си си разпределил силите що-годе разумно.

Естествено не става дума за топ-ХС състезателите.
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания