Велорали "Drag Черни връх" 2011

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Велорали "Drag Черни връх" 2011

Мнениеот eMcKu » Пет Сеп 30, 2011 6:51 pm

Тая овчарка миналата събота беше вързана. Надявам се и сега да е така, щото някак си ще ми се изпари желанието за минаване от там :evil:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Рейтинг: 2000

Мнениеот Inzagi » Пет Сеп 30, 2011 7:11 pm

Пътеката минава далече от кучето и ако се кара по нея няма да има проблем, но като чели пък там е лесно да се обърка човек и да тръгне към хижата
Сега да не вземе някой да се откаже заради това. :D Аз лично утре съм на старта.
Последна промяна Inzagi на Пет Сеп 30, 2011 7:40 pm, променена общо 1 път
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот eMcKu » Пет Сеп 30, 2011 7:17 pm

Айде тогава, успех и до утре :D :beer:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот sailman » Пет Сеп 30, 2011 9:03 pm

eMcKu написа:Тая овчарка миналата събота беше вързана. Надявам се и сега да е така...

Ако иде реч за кученцето на хижа "Планинарска песен", то за пръв път чувам да е седяло отвързано. Хижарите го държат на въже непрекъснато. Не знам до сега да е изяло някой човек, впрочем.
Не се притеснявайте от кучето, още повече, че на "Планинарска песен" има маршали, а през целият ден и бая туристи.
Успех на всички по трасето утре. :agree:
ВЕЛО 2009 Sus scrofa domestica
Аватар
sailman

Мнениеот ИНОПЛАНЕТЯНИН » Пет Сеп 30, 2011 10:24 pm

Живот и здраве....утре една мърда/тюфлек(в мое лице) ще пробва да се впише в контролното време.....нека е слънчево и топло времето утре и УСПЕХ НА ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ !!! :peace: :wavey:
Аватар
ИНОПЛАНЕТЯНИН

Рейтинг: 1588

Мнениеот codename47 » Съб Окт 01, 2011 4:31 pm

хубаво трасе ама на финала когато питах Драго Кузов ще има ли фанелки и той се изсмя, а на въпроста дали ще има въобще нещо за спомен смутолеви нещо...... и за какво дадох тея 15лв такса???? No more...
Ако приемете ограниченията си, ще успеете да ги прескочите и да минете отвъд тях!
Аватар
codename47

Мнениеот Vikingonbike » Съб Окт 01, 2011 4:43 pm

Благодаря за мероприятието :)
Макар това да се превърна в едно от най-кошмарните ми карания, все пак съм доволен и мисля, че ще имам по-добро време от миналата година.
А за трасето...надолу ми напълни душата за пореден път. Има си и камъни, има си и отсечки на които скоростта е... :liplick:
Бе, екстра! :beer:

ПС - искрено се надявам, тези боклуци, които събрах по джобовете си нагоре, да не са били от нас...
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот Antediluvian » Съб Окт 01, 2011 5:07 pm

Благодаря за доброто отношение на всички в този ден - от организаторите, до колегите машинисти. Всеки имаше готовност да помага с нещо ако се наложи. Бяхте и по-толерантни при разминавания. Доволен съм, че направих всичко възможно да участвам, въпреки липсата на велосипед и тренировка от една година насам. Спускането ми направи огромно удоволствие. Загубих се на 3-4 места поради липса на маркировка и недобро познаване на трасето, но ще се науча.

П.П. - Искам да ви кажа и още нещо. Сигурно почти всеки от вас се е занимавал и с други спортове. Аз лично идвам от автомобилните среди. Там я няма тази толерантност, която вие притежавате. Всички вие, или поне .- повечето от вас, които се занимавате с този спорт, имате качества, които много други спортисти нямат. А тези, които аз познавам не само, че го нямат - Егоцентризмът, желанието за победа е довело съревнованието там до друго ниво, където понякога се случват грозни картинки. Сигурен съм, че с покачването на конкуренцията и тук ще се променят някои особености на състезанията, но също така заставам зад думите си относно хората, които срещнах днес.

Поздрави
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот Pr3d4t0R » Съб Окт 01, 2011 6:00 pm

Хубаво беше. Благодаря на съотборника отново, че се нави : - )

Маркировката не мога да я коментирам, тъй като знаех пътя, но за мен имаше твърде много маршали. С достатъчно маркировка тези хора бяха излишни.

Мероприятието остави някакси твърде комерсиален привкус за мен. Малък жест със сувенир за спомен за всеки завършил в контролното време е отлична традиция, която бе пренебрегната.
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот ivan_radev1 » Съб Окт 01, 2011 6:08 pm

Antediluvian написа:П.П. - Искам да ви кажа и още нещо. Сигурно почти всеки от вас се е занимавал и с други спортове. Аз лично идвам от автомобилните среди. Там я няма тази толерантност, която вие притежавате. Всички вие, или поне .- повечето от вас, които се занимавате с този спорт, имате качества, които много други спортисти нямат. А тези, които аз познавам не само, че го нямат - Егоцентризмът, желанието за победа е довело съревнованието там до друго ниво, където понякога се случват грозни картинки. Сигурен съм, че с покачването на конкуренцията и тук ще се променят някои особености на състезанията, но също така заставам зад думите си относно хората, които срещнах днес.

Мисля, че си много прав. Днес например, съотборникът ми Боян Бановски получи сериозен технически проблем. Спряхме да се опитваме да го отстраним и в този момент ни застигна другият отбор, с който си оспорвахме второто място. Райко Стефанов, който беше част от конкурентния отбор, веднага скочи от колелото, извади инструменти и се завтече да помага с риск да бъдат изпреварени от следващите отбори. Разбира се, всеки, който позава Райко, знае, че друго не би могло и да се очаква от него, но тази случка напълно потвърждава тезата ти.

Денят бе прекрасен за планинско колоездене. Поздрави за всички участници и за организаторите :beer:

П.П. Честно казано, и на мен ми липсват тениските, които предните години раздаваха на софийските велоралита. Знам, че финансирането винаги е проблем, но пък тези тениски са важни, особено за начинаещите в спорта, които после цяла година ги носят с гордост.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот Боян Бановски » Съб Окт 01, 2011 6:12 pm

Освен трасето,днес и времето беше невероятно! снимки [img][IMG]http://media.snimka.bg/9465/025184851-big.jpg?r=0[/img][/img] Благодарности на Райко! Както писа Иван, който го познава не би се очудил. Едва го изгоних да продължи да кара, а не да ми оправя колелото. :beer:
Аватар
Боян Бановски

Мнениеот spirov92 » Съб Окт 01, 2011 6:19 pm

Маршрута ми е от любимите, ама имам една молба към организаторите-спирайте онлайн записването, когато изтече срока за него. Или го направете автоматично да се деактивира-2 реда php код ще са нужни. Аз на старта бях неприятно изненадан, че въпреки че попълних формуляра, записването било до 12:00 в петък и трябва да платя двойна такса.

Времето ми си го знам, че е зле, чакам резултатите, за да видя колко зле :D
spirov92

Мнениеот stilo » Съб Окт 01, 2011 6:35 pm

Боян Бановски написа:Благодарности на Райко! Както писа Иван, който го познава не би се очудил. Едва го изгоних да продължи да кара, а не да ми оправя колелото. :beer:

Е баце, то в наредбата си пишеше "изправни велосипеди"...ма кой да чете!
Явно си дошъл неподготвен, както и аз де, че не те стигнах да ти помагам :beer:
Честито за почетното класиране! :clap: :clap: :clap:
Аватар
stilo

Мнениеот Antediluvian » Съб Окт 01, 2011 7:25 pm

ivan_radev1 написа:
Antediluvian написа:П.П. - Искам да ви кажа и още нещо. Сигурно почти всеки от вас се е занимавал и с други спортове. Аз лично идвам от автомобилните среди. Там я няма тази толерантност, която вие притежавате. Всички вие, или поне .- повечето от вас, които се занимавате с този спорт, имате качества, които много други спортисти нямат. А тези, които аз познавам не само, че го нямат - Егоцентризмът, желанието за победа е довело съревнованието там до друго ниво, където понякога се случват грозни картинки. Сигурен съм, че с покачването на конкуренцията и тук ще се променят някои особености на състезанията, но също така заставам зад думите си относно хората, които срещнах днес.

Мисля, че си много прав. Днес например, съотборникът ми Боян Бановски получи сериозен технически проблем. Спряхме да се опитваме да го отстраним и в този момент ни застигна другият отбор, с който си оспорвахме второто място. Райко Стефанов, който беше част от конкурентния отбор, веднага скочи от колелото, извади инструменти и се завтече да помага с риск да бъдат изпреварени от следващите отбори. Разбира се, всеки, който позава Райко, знае, че друго не би могло и да се очаква от него, но тази случка напълно потвърждава тезата ти.

Денят бе прекрасен за планинско колоездене. Поздрави за всички участници и за организаторите :beer:

П.П. Честно казано, и на мен ми липсват тениските, които предните години раздаваха на софийските велоралита. Знам, че финансирането винаги е проблем, но пък тези тениски са важни, особено за начинаещите в спорта, които после цяла година ги носят с гордост.

При 15лв. такса направата на тениски не би била проблем, аосвен това аз също с удоволствие си ги нося след това.

Относно твоя случай - примерът с Райко е само поредния. Аз имах предвид не само готовността за помощ или толерантността. Всички вие, които сте се решили да участвате в такова изпитание - различавате се качествено от голям процент от населението. В много отношения. Не мога дори да изразя какво имам предвид, но обикновен човек няма да се справи с такова натоварване. Не е случайно ,че казвам "обикновен" - защото вие сте истинските "нормални". Само игра на думи, нищо лошо нямам предвид :beer:
"Never underestimate the power of stupid things in large numbers!"
Аватар
Antediluvian

Рейтинг: 1761

Мнениеот fangio » Съб Окт 01, 2011 7:33 pm

Спускането по това трасе не ми е най-любимото и днес не си давах много зор, та за това видях един визьор за каска и го прибрах.
Ако някой се е пребил надолу или просто му е паднал нека да ми напише ЛС за да се разберм как да му го върна.

п.п. а иначе много добро състезание, много силна конкуренция, паднаха старите рекорди ( като нагоре пътят беше прекопан поне на 30 места в един участък и това допълнително забавяше ) и уникално време! Ако имаше и тениски....
fangio

Рейтинг: 1289

Мнениеот did » Съб Окт 01, 2011 7:34 pm

Има мероприятия в планинското колоездене, които са чисто айляшки или даже несериозни. Има и много сериозни, но несъстезателни. Има състезания, на които се ходи за престиж и точки. Има и състезания, на които се ходи заради компанията и преживяването. Има и ... толкова много мероприятия, които имат собствен дух и лице! :agree:

Всъщност, затова и при нас няма шампионат в истинския смисъл на това понятие - никой в планинското колоездене не кара само за класиране (газейки другите) или само за кеф (забравяйки спорта).

Велорали "Черни връх" винаги е било едно от събитията, които са ценени и от "айляците", и от "състезателите". Създадоха го хора, които разбират това и изглежда, че все още духът е същия. :beer:

Тениските не са най-важното. Запазете спомените!

Поздравления за всички участници! :beer:
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот kvelikov » Съб Окт 01, 2011 7:49 pm

Отлична организация.
Рекорден брой участници.
Строшени рекорди.
Страхотно време.
Имаше и много от специфичния дух, за който стана въпрос по-горе.
И на мен ми липсваше Т-шърта, но... криза е. ;)

Започна много силен месец, в който всеки weekend има по нещо интересно.
MTB-феновете се множат и карат все по-добре.

Специални благодарности на Райко, че покарахме днес заедно! :agree:
:beer:
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот stendec » Нед Окт 02, 2011 10:07 am

codename47 написа:хубаво трасе ама на финала когато питах Драго Кузов ще има ли фанелки и той се изсмя, а на въпроста дали ще има въобще нещо за спомен смутолеви нещо...... и за какво дадох тея 15лв такса???? No more...

не че съм отишъл за подаръци или подобно ама ... да добавя само че имаше и доста хора които платиха и по 30 лв. на витоша 100 дадоха фенерче и тн , на банско за 50 лв имаше 2 нощувки с закуска в 3 звезден хотел, доста хубава фланелка за колоездене от истинска материя с джобове на кръста, както и бидонче за вода на драг (фланелката беше с всичките спонсори на нея) а ако вземеш човек с теб се доплаща само 10 лв
аз и фланелки за колездене си имам няколко и бидончета няколко ама е готино да си спомниш това ми е от там това от там.
иначе състезанието беше супер много хубав ден много приятни хора за изкачването се старах много но за спускането лекичко че на места си е опасно .. напоследък налях доста пари в колелото и не ми се искаше да го почупа за да стигна с 15 мин по бързо, или да не мога да карам известно време заради счупена ръка.
чакаме резултати и снимки!
Аватар
stendec

Рейтинг: 1380

Мнениеот eMcKu » Нед Окт 02, 2011 11:04 am

Аз съм доволен от състезанието. Въпреки, че миналата година си казвах, че повече няма да се пробвам на такова тежко трасе, тази година се изкефих на 99 %. Единият процент идва от това, че спуках три гуми и загубих шансовете си за второ място. Радвам се, че не се надцених и разпределих силите си до последният метър, за разлика от друг път. Наистина темпото на Уоутър е жестоко и ако бях се опитал да карам с него, нещата нямаше да свършат добре :D .
Малко по - късно, ще кача клипче от спускането по платато, преди да почна да пукам гуми. Надали ви се гледа смяната им в рамките на 500 метра и всички премеждия покрай тях :D
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот eMcKu » Нед Окт 02, 2011 2:13 pm

www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот k0cTaHeB » Нед Окт 02, 2011 9:02 pm

Да си оправят глупостите от probike. Първо си стартирах, второ си финиширах.
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот spirov92 » Нед Окт 02, 2011 9:08 pm

Има те, на 59-то място. Мен също ме има на 2 места, вероятно защото се бях записал от сайта, а след това се оказа, че съм изпуснал срока и на място ме записаха наново.
:beer:
spirov92

Мнениеот bokicha » Нед Окт 02, 2011 9:35 pm

..на някой са загубили клубната принадлежност по трасето.. :smash:
6 4 Филип Балинов 02:24:13 03:40:07 01:15:54 МАМУТ
7 44 Димитър Димитров 02:31:00 03:46:13 01:15:13 МАМУТ
11 139 Иво Лалчев 03:14:28 05:08:33 01:54:05 МАМУТ/ветеран
:clap:
Аватар
bokicha

Мнениеот SPA » Нед Окт 02, 2011 10:11 pm

k0cTaHeB написа:Да си оправят глупостите от probike. Първо си стартирах, второ си финиширах.

28 Стоян Костанев 04:50:01 06:53:26 02:03:25
73 Стоян Костанев DNS

Ми така е като се записваш по два пъти :)
:wavey:.......................................................................:tophat:
SPA

Мнениеот stendec » Нед Окт 02, 2011 10:26 pm

eMcKu написа:Аз съм доволен от състезанието. Въпреки, че миналата година си казвах, че повече няма да се пробвам на такова тежко трасе, тази година се изкефих на 99 %. Единият процент идва от това, че спуках три гуми и загубих шансовете си за второ място. Радвам се, че не се надцених и разпределих силите си до последният метър, за разлика от друг път. Наистина темпото на Уоутър е жестоко и ако бях се опитал да карам с него, нещата нямаше да свършат добре :D .
Малко по - късно, ще кача клипче от спускането по платато, преди да почна да пукам гуми. Надали ви се гледа смяната им в рамките на 500 метра и всички премеждия покрай тях :D

наистина най- искрени и сърдечни поздравления. Уолтър е много готин и весел човек, както и много добър състезател и каквото и да си говориме направи доста за популяризирането на този спорт и вдигна нивото и на другите състезатели, но когато прочетох че до кумата си бил на 10тина мин ми се стопли сърцето! почваме и българите да сме на ниво. жалко за гумите ... прищипа ли ги или просто адски лош късмет :beer:
Аватар
stendec

Рейтинг: 1380

Мнениеот k0cTaHeB » Пон Окт 03, 2011 12:28 am

SPA написа:
k0cTaHeB написа:Да си оправят глупостите от probike. Първо си стартирах, второ си финиширах.

73 Стоян Костанев DNS

Записах се точно веднъж. Защо ме има 2 пъти, само те си не/знаят.
Изображение Интереса клати феса.
http://www.gravitamin.com http://chetaplusplus.com/
Аватар
k0cTaHeB

Мнениеот eMcKu » Пон Окт 03, 2011 6:46 am

stendec написа:
eMcKu написа:Аз съм доволен от състезанието. Въпреки, че миналата година си казвах, че повече няма да се пробвам на такова тежко трасе, тази година се изкефих на 99 %. Единият процент идва от това, че спуках три гуми и загубих шансовете си за второ място. Радвам се, че не се надцених и разпределих силите си до последният метър, за разлика от друг път. Наистина темпото на Уоутър е жестоко и ако бях се опитал да карам с него, нещата нямаше да свършат добре :D .

наистина най- искрени и сърдечни поздравления. Уолтър е много готин и весел човек, както и много добър състезател и каквото и да си говориме направи доста за популяризирането на този спорт и вдигна нивото и на другите състезатели, но когато прочетох че до кумата си бил на 10тина мин ми се стопли сърцето! почваме и българите да сме на ниво. жалко за гумите ... прищипа ли ги или просто адски лош късмет :beer:

Благодаря :)
Ами при х. Планинарска Песен на едната контрола ми пожелаха успех и точно след 200 метра в пътечката се чу гадният звук. Бях с Рейсинг Ралф тюблес, обаче са доста тънки и съм закачил странично един камък. След това имах една резервна гума с френски винтил и тръгнах да я слагам. Доста трудно отлепих Рейсинг Ралфа от борда, но успях и почнах да слагам гумата. Да, ама НЕ ! UST винтила не се развива ... айде след две минути успях, но след това помпата ми не можа да зацепи да помпа и взех та надух малко вътрешната гума с уста :D , колкото да влезе леко напомпана в шината. Айде сложих я, наместих и външната и се помомлих помпата да запомпа и да я напомпам. През това време, до мен бяха спрели двама туристи и преживяваха мъченията с мен :D Е ... от третият път помпата зацепи и успях да напомпам гумата :) . Бързо я монтирах, благодарих на хората и тръгнах надолу (бях загубил около 6 минути). Щастлив, че съм още в играта, след точно 500 метра си припомних този приятен звук. Този път вътрешната, беше гръмнала през винтила. Вече нямаше какво да правя, освен да тръгна надолу да тичам. Е сторих го, но знаех, че е обречена кауза :bawling: След малко, чух звук на идващи колоездачи и се изтеглих от алеята. Бяха Бойко и Венцислав. Те гонеха класиране и време и затова беше неуместно да им искам гума :D След няколко минути минаха Тошко и Деско и те спряха при мен. За щастие (моментно :bawling: ) Деско имаше гума с френски винтил и ми услужи. Те продължиха и аз монтирах и тази гума, отново с премеждия при напомпването, но няма смисъл да ви занимавам отново. Монтирах, газ надолу ... този път изминах повече от предния, когато усетих как задницата умекна и се движих на шина. Бях чел някъде във форума, че ако има нещо, отиваш при маршалите и после те извозват, но било чак към края на състезанието. Бях ядосан моментно и много гладен :D , затова хванах колелото и почнах да тичам колкото мога ... и така се събраха около 11 км тичане до финала. Другата година, ще си взема поука, да не карам с ... Швалбе :) . Беше ме малко яд за всичко, защото спусках много бързо и нямах инциденти в трудната част на трасето, а от х. Момина Скала, го бях минавал десетки пъти. В крайна сметка съм жив и здрав, а за гумите майната му.
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот bikezilla » Пон Окт 03, 2011 8:16 am

k0cTaHeB написа:
SPA написа:

73 Стоян Костанев DNS

Записах се точно веднъж. Защо ме има 2 пъти, само те си не/знаят.

Ако си се записвал самостоятелно си записан два пъти - втори път със списъка, който изпратихме ;)

Състезанието беше яко. Това трасе просто не може да омръзне :)
Аватар
bikezilla

Мнениеот outfaced » Пон Окт 03, 2011 8:21 am

k0cTaHeB, не си сам ей :rofl:

Инак като за 8мо поредно рали едва ли има много какво да се каже за организацията. Според възможностите у нашенско и мащабите на проявата и с някои дребни кусури си е напълно ОК. Трасето си е класика от всякъде ... няма омръзване.

Само едно нещо тая година ми направи лошо впечатление и това не бяха липсващите тениски за спомен (явно съм единствения, на който не му липсват :D ). Талоните за отстъпка на екипировка Endura са с доста по-голяма стойност ;)

Това което хитч не ми хареса е, че на стълбичката победителите бяха принудително обличани с джърсита на спонсори на проявата. Не знам самите състезатели как не протестираха, но това е против всякакви неписани правила. Хората си имат отбори имат си техни джърсита с дай боже техни спонсори по тях, които дават пари именно за да се виждат на такива места. А и да не са спонсорите, популяризирането на клуба/отбора не е малко. Да ги навлечеш с чуждо джърси е меко казано нахално.
Изображение Изображение
продавам: разни неща
Аватар
outfaced

Мнениеот veskoz » Пон Окт 03, 2011 8:40 am

outfaced написа:Това което хитч не ми хареса е, че на стълбичката победителите бяха принудително обличани с джърсита на спонсори на проявата. Не знам самите състезатели как не протестираха, но това е против всякакви неписани правила. Хората си имат отбори имат си техни джърсита с дай боже техни спонсори по тях, които дават пари именно за да се виждат на такива места. А и да не са спонсорите, популяризирането на клуба/отбора не е малко. Да ги навлечеш с чуждо джърси е меко казано нахално.

Вееерно ли бе....? :bigeyes: :bigeyes: :bigeyes:
Ооо... храчка, псувня и чао!
Сервизът за моя велосипед! http://www.velo09.com
Аватар
veskoz

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания