съБитие М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. - есен 2010г.

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: съБитие М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р.

Мнениеот valsto » Нед Окт 31, 2010 11:54 pm

Много добър ден.
Радвам се че предната вечер, преди да легна реших да проверя какво се мъти из форума :)

Ама главния дезорганизатор, как ни нахъсваше преди старта, че на контролата ни чакала мацка! - А то - няколко мъже :dontknow:
Добре че поне не бяха негри :eyebrow:

Ето и от мен малко снимки
valsto

Рейтинг: 1385

Re: съБитие М.Ъ.Р.Д.А.Г.А.С.К.А.Р. - есен 2010г.

Мнениеот slavei » Пон Ное 01, 2010 12:41 am

@valsto мацка имаше на отклонението за Милчовата пътека.

Изгубих си велокомпютъра - сигма с липсващо копче. Някъде след калта и след контролата, която дупчеше картите. Предполагам, че е паднал в началото на скоростната пътечка.

Ако някой го е намерил - може да ме открие на ЛС.
http://moitePlanini.com - Пътеписи, новини, легенди
slavei

Рейтинг: 1350

Мнениеот vpravov » Пон Ное 01, 2010 12:44 am

Как да го обобщя?......Супер зареждащ ден!
Благодарностите???
Благодаря на С.К.А. - въпреки, че днес си получих джърсито, все още не мога да кажа, че съм допринесъл с нещо за (както каза Кроко) джамбурето.
Благодаря на "Нашата група" - страшно много се радвам за участието Ви в организацията на мероприятието! Мисля, че нямаше да е толкова успешно без Вас!Сигурен съм, че е много трудно да се лишиш от кефа да си просто участник в такова мероприятие и да го замениш с отговорности. :agree:
За маркировката:
Към организаторите(Краси) - предварително подробно описание(google earth или подобно), а не на място, ще спести доста от проблемите, особено при ограничения ресурс от хора по разклоните! Вземи за пример публикуваните от Admin маршрути.
Към загубилите се(особено към Сеславци): На мен правилното отклонение ми извади очите. Друг е въпроса, че по-надолу и аз пропуснах нещо(май махнато от някой) и слезнах в с.Кремиковци и от там обратно към манастира.
Формата е разкошен и има бъдеще. За първи опит. :agree:

ВАЖНОТО Е, ЧЕ СИ ИЗКАРАХ ЧУДЕСНО!!! :beer: :D :agree:
Изображение
Аватар
vpravov

Рейтинг: 2000

Мнениеот ivan_radev1 » Пон Ное 01, 2010 7:11 am

vpravov написа:За маркировката:
Към организаторите(Краси) - предварително подробно описание(google earth или подобно), а не на място, ще спести доста от проблемите, особено при ограничения ресурс от хора по разклоните! Вземи за пример публикуваните от Admin маршрути.
Към загубилите се(особено към Сеславци): На мен правилното отклонение ми извади очите. Друг е въпроса, че по-надолу и аз пропуснах нещо(май махнато от някой) и слезнах в с.Кремиковци и от там обратно към манастира.
Формата е разкошен и има бъдеще. За първи опит. :agree:

Предварително описание би облагодетелствало хората, които живеят наблизо и биха могли да тренират. А вчера имаше равен старт за всички. Доста колеги си мислеха, че щом карам с джърси на СКА, познавам маршрута, което изобщо не беше вярно. Малкото хора, които бяха виждали трасето, не участваха в състезанието.

Сега виждам, че Любо Ботушаров е описал тук отбивката, която обърка толкова много хора, изпращайки ги в Сеславци:

18 (39,4 км) - Това отклонение е много важно и е лесно за пропускане, тъй като в този участък се кара много бързо. Мястото представлява поляна, заобиколена от разредени горички. Широката пътека продължава направо към Сеславци, а надясно има два черни пътя. Първият е към една съседна поляна, а вторият е почти в обратна посока и влиза в гората, подсичайки склона. Именно по този път трябва да продължите, първият най-вдясно. След няколкостотин метра ще пресечете пътека и пътят също става пътека, която се спуска и излиза на пътя за Кремиковския манастир. Още 300-400 м по него надясно и достигате началната и крайна точка на маршрута.

Аз хванах средния път, който ме изведе в кв. Кремиковци и се оказа за предпочитане пред левия за Сеславци.
Аватар
ivan_radev1

Мнениеот Vikingonbike » Пон Ное 01, 2010 8:23 am

Не мога да скрия това, че доста ви завиждам за вчера :D
Хич не ми се тръгваше толкова рано, да не говорим как при всеки новодошъл байк, ми се караше все повече и повече.
Радвам се, че се получи такова страхотно съБитие и мога само да кажа - Кеф ми е, че ви познавам, кеф ми е че караме заедно, Кеф ми е! :D :agree:

А на Христо Тодоров - НАЗДРАВЕ! :beer: ;)

ПС - надявам се да видя повечето и на Цър-Пър Тийм билдинга на "Нашата група" :bowdown: :beer:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот Stanev » Пон Ное 01, 2010 8:41 am

Aаа и забравих да кажа, Уолтър не може да е човек, бас ловя че е извънземен :D
Изображение
Аватар
Stanev

Рейтинг: 1511

Мнениеот taurus13 » Пон Ное 01, 2010 8:49 am

Той Уоутър, освен че върти все едно има скрит мотор в средното движение, ами и много яко спуска - почти съм сигурен, че ако бе поискал, щеше да пусне и ФР трасето с вдигната седалка :D
Изображение
Аватар
taurus13

Мнениеот boriss13 » Пон Ное 01, 2010 8:50 am

Забравих-ПОЗДРАВЛЕНИЯ И БЛАГОДАРНОСТИ НА СПОНСОРИТЕ!!!! :agree:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот Pr3d4t0R » Пон Ное 01, 2010 8:55 am

Страхотно беше и имаше от всичко - полегати и стръмни баири нагоре, тесни и скоростни пътечки, още по скоростни склонове, едно чудно кално стръмно баирче надолу, изгубване за наистана талантливите (вкл. и аз), а за десерт прекрасното Милково удлъжение : - )

Благодарности на Краси и всички подкрепили го. В цялата дезорганизация бе вложено страхотно въображение във всеки детайл.

Браво!
Аватар
Pr3d4t0R

Мнениеот digimortales » Пон Ное 01, 2010 9:15 am

Макар и аз да бях от "талантливите"-изгубили се съм много доволен от всичко особено от бирата и кюфтаците а също и от коняка оставен на подкрепителния пункт на отбивката на Милковота пътечка, одарих два детски коняка и пътечката много ми хареса,точно каквато тряабва да бъде за мен, ние караме основно по такива и използвам случая да кажа ,че Милко и всички С.К.А. кучета тряабва да дойдат да пробва и нашите т.нар. южни пътеки. А за ФР-а -ЧУКЛЕ. Харесаха ми скоковете особено втория при които по голямата скорост не беше проблем за разлика от първия :D . Камъните също бяха хубави,рошави , рунтави и остри.
digimortales

Рейтинг: 1417

Мнениеот marfi » Пон Ное 01, 2010 9:22 am

outfaced написа:Някой не снима ли клипове на ФРтрасето ?

Аз снимах яко клипчета. Днес мисля да ги сглобя. Мисля да са на фона на песента на MC Hammer - Can't touch this (нали не трябваше да си пускат краката :)

Или нещо по-силно от рода на Saliva. Пуснете по едно ЛС с идеи за саундтрака.
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот THEZOGGO » Пон Ное 01, 2010 9:41 am

taurus13 написа:Той Уоутър, освен че върти все едно има скрит мотор в средното движение, ами и много яко спуска - почти съм сигурен, че ако бе поискал, щеше да пусне и ФР трасето с вдигната седалка :D

Tози състезател - Уоутър, и 4 те пъти които мина покрай 2-ри контролен пост, не дишаше, изобщо не беше запъхтян, може би само 4 тия път се виждаше че дишаше просто защото се бе нагълтал с достатачно кал която му пречеше. Обаче на всяко преминаване през поста ни, беше много, ама много щастлив и радостен. Не мога да си го обясня, предвид състоянието на всички други участници. На второто му завъртане на осморката, след като му сложихме трета дупка подред на картата, се загледах да видя как ще премине през калта която започва след нас. Е, мога да кажа, че нямаше участник който да я мине така. Както се качи на колелото след около 20 сек изчезна от поглед, хвърчеше кал на поразия и мина през калта и локвите като танк.
Не мога да разбера и на слизането си по калта към нашия пост съответно за 2-ра и ч-та котролна дупка на картата, как успяваше да кара с такава скорост на долу по калта, без да падне и с вдигната седалка.
Мога със сигурност да кажа че благодарение на неговото участие не само в това мероприятие ами и във всички останали, уменията и издръжливоста на всички състезатели сa се вдигнали много.
Не можехме да повярваме че някой друг освен него е тръгнал да върти от ПРО-тата 2-ра обиколка, просто защото по едно време раазликата във времето беше наистина голяма.
Браво на всички участници, беше голям фън.
За мен беше удоволствие да Ви снимам първо чисти, а после...ами каквито дойдете пак на контролата. :P
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот marfi » Пон Ное 01, 2010 9:54 am

Уотър не го мислете, за него това е смисълът на Битието :) Има подготовка, техника, но най-вече желание, изпепеляващо желание!

Не знам вдигнатата седалка дали е признание за майсторство, но ако го загледаш по внимателно ще видиш бедра стиснали седалката откъм задната и част, леко присвити колене, изпънати ръце - стойката за спускането, далеч по-удачно е от това да си настройваш или смъкваш седалката :)

А Уотър след всяко състезание с малко повече кал - "ха! типично белгийско състезание" или "А, това не е нищо, да видите в Белгия" :) Жалко, че лефтито е повредено, иначе за него кал няма!

Разправял ни е и как жена му била на едно състезание, да му дава бидони, пък той така се омацал, че тя дори не го познала и трябвало да спира :)
Изображение
Аватар
marfi

Рейтинг: 1620

Мнениеот natalito » Пон Ное 01, 2010 10:35 am

Перфектно и Калфектно мероприятие. Браво на дезОрганизаторите. Присъединявам се към всички изказали благодарности.
Някои се загубихме, но все добри хора. А калта беше очарователна. :D
Смелост за ФР-то имаше, ма нещо сръчност не достига у летежните фази :rofl: .
Чакам дата за поправка :smash:. На зимното съБитие ще има ли?

lyllyra написа:
taurus13 написа:Да поблагодарим за пореден път на Милица за баницата и кекса...!!! :beer:

Винаги : ) Следващият път мога да замисля нещо ново, за разнообразие :popcorn:

Кексът не го пропускай :praying: . Уникален беше.
"I say the sunshine will blow my mind and the wind blow my brain" - BA

Изображение
Аватар
natalito

Мнениеот jd » Пон Ное 01, 2010 10:38 am

Ето малко снимки "на кило" от вчера:
http://picasaweb.google.com/jd.hlebarov ... directlink
Тези дни като ми остане време и ще ги пообработя. :beer:
Изображение
Аватар
jd

Мнениеот boriss13 » Пон Ное 01, 2010 11:23 am

Последно, но не на последно място-ПОЗДРАВИ НАЙ-СЪРДЕЧНИ, на Младост-ката група!!!!Придвижването на самотек беше изпълнено с кучешки емоции.... :doggy:
@jd страшни снимки :agree:
Най-дългите пътешествия най-често започват с думите: "Зная по-кратък път!!!"Изображение
Аватар
boriss13

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Ное 01, 2010 11:33 am

Готов съм със сортирането на кадрите ;)
има някой друг готин, но като цяло почти не стрелях - бях умрял след състезанието :)
Ще гледам до довечера да кача кадри ;)
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот thechosen » Пон Ное 01, 2010 1:06 pm

Убаво беше ама ... свърши :eyebrow:
Но пък както се очертава ще бъде последвано и от други такива съБития.
Голямо Браво на виновниците за това съБитие :beer:

Тръгнах с нагласата да се видя с разни хора, да покарам по нови места и да си изкарам добре.
Чудех се в коя група да се запиша и накрая реших, че като ще се меря поне да е с ПРО-тата :D е останових, че имам още много кал да изям за да ги стигна ... кал ли казах :nuts: много арна тази кал бре С.К.А - с лек червен отенък и не лош вкус...
Основната цел на моето съБитянстване се изпълни - хора много, познати и непознати, времето чудесно, трасето интересно. Имаше си от всичко и баири нагоре и баири надоле, кал за всички, даже и спускане по асфалт към Сеславци :rofl: само трябваше да има локви и по шьосето, че да не засъхва толкова калта по панталона ми, като се спече стана като протектор :D

Ако трябва с две думи да опиша съБитието те са - "Искам пак" :agree:

Ето и малко снимки от FR:
Оглеждане на трасето
Изображение

На старта
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тук е архивът със всички снимки от FR.
thechosen

Рейтинг: 1895

Мнениеот HepBeH_XaMcTep » Пон Ное 01, 2010 1:11 pm

Ето няколко кадъра от мен:
@Picasa
@Facebook
Изображение
Nikon d300 +Nikon 50mm f1.4, Tamron 17-50 2.8 +SB600 +Minolta 5400hs +RF-602
Аватар
HepBeH_XaMcTep

Мнениеот argon » Пон Ное 01, 2010 1:50 pm

Много хубав ден. Много близки и приятни хора накуп. Много кал. Много хубаво трасе. Много благодаря на всички ангажирани с организация, спонсорство, участие и добро настроение, които направиха този ден толкова хубав :)
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот kvelikov » Пон Ное 01, 2010 1:52 pm

Оцелях от Helloween и пускам съБитияните от всички групи (азбучен ред).
Ако има объркани имена, се извинявам от името на Боби, който в момента е на курс по краснопис... :D
115 съБитияни :bigeyes: , къртите! :agree:

П.Р.О.

Александър Василев
Бойко Танчев
Веселин Денизов
Георги Георгиев
Добрин Василев
Калоян Петков
Мария Нечева
Мартин Линков
Мирослав Ранчов
Николай Гешков
Николай Дянков
Николай Коев
Николай Кънчев
Райко Стефанов
Слави Асенов
Стилян Стоев
Теодор Петков
Тодор Ангелов
Тодор Донков
Уоутър Клепе

БЪРЗИ

Александър Йовчев
Александър Момачев
Бинко Бинев
Богдан Бояджиев
Борис Киряков
Борис Цекулов
Боян Григоров
Васил Вътарков
Владимир Кривцов
Владимир Правов
Деян Георгиев
Деян Спиров
Димитър Дойчинов
Евгени Грозев
Ивайло Иванов
Ивайло Станоев
Иван Радев
Калоян Вълев
Кристиян Младенов
Лъчезар Стаменов
Любомир Найденов
Любомир Пиргозлиев
Милко Костов
Михаил Бояджиев
Наско Боздов
Николай Манолов
Николай Петров
Недялко Енчев
Петър Костов
Петър Савов
Пламен Господинов
Пламен Даскалов
Пламен Шопов
Радомир Янкулов

СМЕЛИ

Александър Добров
Богдан Бояджиев
Борислав Ингилизов
Васил Ватаков
Владимир Кривцов
Владо Правов
Дамян Данев
Димитър Дойчинов
Димитър Цветков
Добрин Василев
Ивайло Иванов
Ивайло Станчев
Иво Мишалов
Йотко Йотков
Кристиян Андреев
Милко Костов
Мирослав Грънчов
Натали Янакиева
Николай - Никибайк
Павел Галчев
Петър Бонев
Селчук Юмер
Спас Гервазов
Теодор Петров
Христо Тодоров

ЛЕЖЕР

Александър Димитров
Александър Керемидарски
Борис Тодоров
Борислав Ингилизов
Борислав Павлов
Валери Стоянов
Венелин Александров
Вернер Джебер
Влади Чобанов
Владимир Керемидарски
Георги Николов
Даниел Мирчев
Деян Георгиев
Евгени Апостолов
Емил Станев
Ивайло Бубов
Ивайло Петров
Иван Милушев
Любомир Димитров
Лъчезар Стаменов
Никола Апостолов
Павел Викторов
Радослав Расков
Росен Василев
Светослав Кременски
Филип Лхамсурен

СРЪЧНИ

Андрей Асенов
Асен Ганев
Борис Цекулов
Николай Стаменов

BITCHES

Галя Иванова
Гергана Костова
Даниела Стойчева
Натали Янакиева
Нина Георгиева
Катя Юрукова
Лили Здравкова
Лора Стефанова
Милица Джуркова
Мирослава Ласчева
Румяна Тодорова
Савка Йондова
Светла Рангелова
Яна Секулова

И понеже доста хора попитаха за зимното издание, отсега леко "захлебвам" как би изглеждал плаката... :eyebrow:

Изображение
Последна промяна kvelikov на Пон Ное 01, 2010 2:12 pm, променена общо 1 път
Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
kvelikov

Рейтинг: 1995

Мнениеот vlassadar » Пон Ное 01, 2010 2:08 pm

Не е :crazy: този, който яде баницата :D или кекса... А този, който му я дава -
Изображение
Тъкмо ми беше пристъргало в стомаха... няма такова удоволствие :love:

Още ми се вдига адреналина като се сетя за черешката на тортата, радвам се и че успях да погледам преди да се кача на старта и аз - зрелищно, компактно, с много публика по цялото трасе за нахъсване, и страхотно за каране! Брау на Любо и на Краси за съвместния проект "ФР" :bowdown:
Атмосферата през целия ден беше такава, каквато я искаме - голям есенен МТБ купон. Жалко че някои (добре че бяха единици) взимаха нещата насериозно. Надявам се да разберат, че това "място" трябва да бъде с различно отношение - като на каране, на което се събират много приятели. Състезания не липсват.
Аватар
vlassadar

Мнениеот Ram Bik3r » Пон Ное 01, 2010 2:12 pm

Нали бях 4 -ти в Бързи, какво стана :D
Луд , Шашов и Недокръстен
Аватар
Ram Bik3r

Рейтинг: 1181

Мнениеот kvelikov » Пон Ное 01, 2010 2:14 pm

Коя част от АЗБУЧЕН РЕД не разбра ?
Аватар
kvelikov

Мнениеот Ram Bik3r » Пон Ное 01, 2010 2:17 pm

Не говоря за крайното класиране, а не за списъка с участниците.
Аватар
Ram Bik3r

Мнениеот kvelikov » Пон Ное 01, 2010 2:21 pm

Бързи
1. Иван Радев 2.27
2. Борис Киряков 2.45
3. Николай Манолов 2.59
4. Пламен Господинов 3.09

5. Ивайло Иванов 3.10
6. Любомир Пиргозлиев 3.11
7. Владо Правов 3.12
Последна промяна kvelikov на Пон Ное 01, 2010 2:26 pm, променена общо 1 път
Аватар
kvelikov

Мнениеот THEZOGGO » Пон Ное 01, 2010 2:26 pm

Ae гадове :D да бяхте оставили малко баница и кекс, и за нас :bawling:
Отсега кандидатствам за съдия на зимното издание. :P :beer:
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот Ram Bik3r » Пон Ное 01, 2010 2:29 pm

Добре :agree: :dontknow:
Аватар
Ram Bik3r

Мнениеот Vikingonbike » Пон Ное 01, 2010 2:34 pm

THEZOGGO написа:Ae гадове :D да бяхте оставили малко баница и кекс, и за нас :bawling:
Отсега кандидатствам за съдия на зимното издание. :P :beer:

Що да мръзнеш бе приятелю, ще те взема в транспорта :D Возиш се и ядеш :rofl: :idea:
КМЯ!
Аватар
Vikingonbike

Мнениеот edinmilion » Пон Ное 01, 2010 3:46 pm

Няколко клипа които снимах с телефона, на ФР часта. Изпуснах няколко човека...
Нямам време да ги съединявам, та набързо в един плейлист в тубето:
http://www.youtube.com/watch?v=TZuYjkQR ... playnext=1

Ще спомена само кал, най произнасяната дума в мненията след събитието, без коментар защото явно всички и се кефят :lol:

boriss13 написа:Последно, но не на последно място-ПОЗДРАВИ НАЙ-СЪРДЕЧНИ, на Младост-ката група!!!!Придвижването на самотек беше изпълнено с кучешки емоции.... :doggy:
:agree:
http://www.youtube.com/watch?v=LI3p38idtgE
Дано всички са намерили транспорт за връщане, че бързо се стъмни...

Ипсолините също доста снимаха и ни веселиха по трасето очакваме да споделят :D
edinmilion

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания