Shambhala Open Cup 2012 UCI Class 1

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Shambhala Open Cup 2012 UCI Class 1

Мнениеот caspar » Чет Апр 12, 2012 8:10 am

Най-тъпото е, че сега докато няма никъде лифтове, Сопот можеше да се възползва от възможността и да си направи доволно начало на сезона, но и там лифта не работи! Сега беше момента да се съберът повече хора, а не като отворят врати другите паркове!
"He who makes a beast of himself gets rid of the pain of being a man."
Аватар
caspar

Рейтинг: 2000

Мнениеот Unik » Чет Апр 12, 2012 8:49 am

caspar написа:Най-тъпото е, че сега докато няма никъде лифтове, Сопот можеше да се възползва от възможността и да си направи доволно начало на сезона, но и там лифта не работи! Сега беше момента да се съберът повече хора, а не като отворят врати другите паркове!

:agree: Съгласен съм, прав си ! ;)
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Рейтинг: 1149

Мнениеот airborneone » Чет Апр 12, 2012 9:09 am

Unik написа:Както Симо обясни куки на дали ще има, при положение че лифта е с постоянна скорост, много от доволните клиенти отдавна са се научили как да се спавят със ситуацията за нагоре ;)

Както писах по-горе, ако някой се е справил не означава, че всички се справят.
САМ даде за пример неправилна стойка на колелото. Аз там до сега никога не съм виждал табелка как трябва да се постави или предупреждение, че има скали, които могат да закачат колелото.
То излиза, че трябва да си някъв шиб*н експерт, за да оцелееш само от лифта и ако не успееш, значи си "идиот"...

Unik написа:Интересно, че и на Безбог и на Драгалевци лифтовете са подобни но определено се оплува Сопотския... :eyebrow:

Безбог и Драгалевци нямат претенция за Байк Паркове.
+ Цената на Драгалевци е несъпоставимо по-ниска...

Unik написа:Много ми е лубопитно един ден след като евентуално всичко бъде обновено по лифта всички тези хора, които видимо са пристрастни от сегашното състояние на лифта каква щтуротия ще измислят та пак да не мирясват...

Много ни е любопитно при средна възраст на пишещите в темата около 20г. и средна продължителност на живота в България от 69,5 години да аджеба някой ще доживее да види адекватна профилактика, че след това да НЯМА поводи за критика... :wavey:

п.с.

Намали наркотиците. Действат ти зле. :peace:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот C_Mo » Чет Апр 12, 2012 10:31 am

@airborneone

съгласен съм, че инструкция за качване на лифта с велосипед, би била полезна за хората, които ползват лифта за първи път. Също така разбирам хипорболизацията с цел да подсилиш позицията, която отстояваш, но помисли на тема границите между "здрав разум" и "някъв шиб*н експерт, за да оцелееш само от лифта и ако не успееш, значи си "идиот"..." - прилагам снимка за пример.

Изображение
Аватар
C_Mo

Мнениеот Unik » Чет Апр 12, 2012 11:03 am

Старал съм се винаги да давам инструкции когато съм бил там, а и дори и да не съм бил там винаги е имало някой, който да покаже или обясни, покрай състезанието излишно се напомня, че по време на връщане с лифта с колела в обратна посока трябва да се внимава на места. Друг е въпроса кой каво чул и запомнил. Бих добавил, че и не ми е много ясно какво се цели с тази цялата масирана атака срещу лифта на Сопот, друг е въпросът че за всичко си има правилен и неправилен подход.

Например правилен подход:
Стимулиране на и рекламиране на трасето и след това, вижте какво все повечко хора взеха да се увличат по спорта всяка седмица се кара масово, моля управете лифта ??!!

Неправилен подход:
Подривна дейност, антиреклама, и после ам вие що не оправите лифта ( ам за кой да го оправим за тези дето го плюят вече никой не идва) :)

Аз лично съм свидетел, че от години Сопот се оплюва от група хора които познавам, а и има групи хора които са доста редовни и веселбата е голяма, до сега не съм чул за ужасен инцидент, а и никой не би го допуснал, това че някой хора като Дид и др, го наричат катафалка, е само в тяхен минус, трябва да се вземе и на предвид, че и те не карат ДХ и нищто не разбитат от духова музика. Интересно ми е какво ще бъде мнението на чужденците, досега само положителни отзиви. От рода трябва да се радвате и да цените това което имате. Трасето е страхотно яко и си прекарахме добре.

п.с Т. последната ти реплика е много любопитна, каква и е връзката със събитието, а и ми прозвучава малко обидно мислех, че се уважаваме....
карам само със начален клас велосипеД Защото карам DH ли, рейтинга ми е и той надолy :) Що не идва Сам Хилл в Сопот, щото го е СТРАХхх ; о4 team shambala-bike-park - slow bikes fast riders
Аватар
Unik

Мнениеот Climber » Чет Апр 12, 2012 12:47 pm

Unik, ти си единствения който говори за реклами, анти-реклами, бизнес отношения и т.н. Като страничен наблюдател мога да кажа, че не другите се опитват да "саботират", а по точно ти се опитваш да защитаваш на 100% всичко (не че на тях им е "платено", а от този отпор създаваш впечатлението, че на теб ти е платено да защитаваш).
Не ме разбирай погрешно - Сопот ми е любимото състезание (без да включваш едно, защото е субективно), трасето ми е любимото, организацията ми е любимата, но лифта е проблемен. Разбирам, че трябват много пари, всичко е много сложно, усилията за състезание са огромни, но все пак другите (поне според мен) и аз не се опитваме да опетним нищо. Става дума за "безопасност" и е нормално да се говори толкова. Did е по-възрастен, возил се е с деца и е НОРМАЛНО да изисква някакви гаранции, и не виждам абсолютно нищо лошо в неговите думи! Аз не вярвам и не виждам някакво "целенасочено" оплюване или "саботиране". Ако е така - защо състезателя Х от града У ще го прави!!!??? Не мисля, че има човек, който иска ДА НЕ СЕ проведе състезанието в Сопот, особено Клас 1! Та всеки състезател в България живее за това. Всичките усилия за обяснения, обиди и някакви конспирации смятам, че можеше да бъдат вложени в нормален отговор "момчета, сложна е работата, няма пари, ще се направи всичко възможно да се подобри безопасността, ще бъдат взети някои мерки, ще се постараем". Симо отговаря доста умно, а ти сам правиш "анти-реклама" и се създава абсолютно ненужно напрежение. Четох, четох и реших, че целият спор е много глупав и не решава проблема. Все едно някой да пита за безопасността на автомобила си, а от компанията да го засипват с отговори "кой ти плаща да говориш против нас, съсипваш ни бизнеса, ти си ненормалник, толкова много забавление има в тази кола, всички други са доволни". Това не води до нищо хубаво. Не става дума за драскотини по колелата, бавеници и други дреболии. Има конкретни въпроси за безопасност.
Таз година Climber лек!
До година Orange мек!
Аватар
Climber

Рейтинг: 1478

Мнениеот airborneone » Чет Апр 12, 2012 1:53 pm

C_Mo написа:@airborneone

съгласен съм, че инструкция за качване на лифта с велосипед, би била полезна за хората, които ползват лифта за първи път.

Мисля, че ще се съгласиш с мен, че на идното състезание се очакват хора, които нямат опит с лифта.

Unik написа:п.с Т. последната ти реплика е много любопитна, каква и е връзката със събитието, а и ми прозвучава малко обидно мислех, че се уважаваме....

Прав си, извинявай за некоректния/неадекватния ми тон.
Това което се опитах да кажа, е че според мен трябва да започнеш да приемаш лифта на сопот и твойта лична работа по трасе/сестезание като 2 отделни неща.
Никой не е казал нищо лошо за това което правиш на Сопот. To е гениално, защото вдигате нивото на трасето / колеоздачите, но това няма общо с реалните условия на лифта.

:peace:
Аватар
airborneone

Рейтинг: 1998

Мнениеот Unik » Чет Апр 12, 2012 2:05 pm

ок до тук обявявам край на спама и :offtopic: - ците
моля да се пише по същество, състезание и др. Лифта да си еб--- м---та
Дайте да говорим как да ги победим тия Англичани и чужденци, да не ни взимат медалите или
ако искате да си говорим за плетки :D :D :rofl:

п.с. Разбира се, че ще съм там и ще давам информация, и благодаря ви с вашите истории за лифта, надявам се хората добре разбраха, че трябва
да са по внимателни и да спазват безопасността. (все пак всяко зло за добро с тия истории на Дид все пак имат приложение ;)
Аватар
Unik

Мнениеот EccentricMOTION » Чет Апр 12, 2012 2:21 pm

Един такъв въпрос за разчупване на леда:
Тази година трасето ще минава ли като миналата година през сипея или като по-рано през серпентините?
Аватар
EccentricMOTION

Рейтинг: 1220

Мнениеот Unik » Чет Апр 12, 2012 3:02 pm

EccentricMOTION написа:Един такъв въпрос за разчупване на леда:
Тази година трасето ще минава ли като миналата година през сипея или като по-рано през серпентините?

За сега нищо не може да се потвърди, има планове за нова финална отсечка ако времето позволи, в момента сипея е доста поизровен,
така, че най-веоятно ще минава през серпантините които са в отлично състояние и от там се очаква нов участък доста интересен и стръмен като за финал ... ще ви държим в течение и най-вероятно към края на месеца ще пуснем повече инфо... stay tuned ;)
Аватар
Unik

Мнениеот idaivan » Съб Апр 14, 2012 10:57 am

Еverything is possible!!!
Аватар
idaivan

Рейтинг: 1355

Мнениеот C_Mo » Съб Апр 14, 2012 12:04 pm

Аватар
C_Mo

Мнениеот MAster4o » Съб Апр 14, 2012 12:30 pm

Извинявам се за тъпия въпрос, но никъде не видях какво трябва да напиша в предварителната регистрация.
Благодаря предварително. :beer:
MAster4o

Рейтинг: 1060

Мнениеот Holz » Съб Апр 14, 2012 6:50 pm

EccentricMOTION написа:Един такъв въпрос за разчупване на леда:

Серпентини.
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот desinceto_st » Съб Апр 14, 2012 8:32 pm

MAster4o написа:Извинявам се за тъпия въпрос, но никъде не видях какво трябва да напиша в предварителната регистрация.

Изпращаш празeн e-mail. Като получиш антоматичния отговор ще видиш каква информация е необходима
Аватар
desinceto_st

Рейтинг: 1240

Мнениеот did » Съб Апр 14, 2012 9:51 pm

desinceto_st написа:
MAster4o написа:Извинявам се за тъпия въпрос, но никъде не видях какво трябва да напиша в предварителната регистрация.

Изпращаш празeн e-mail. Като получиш антоматичния отговор ще видиш каква информация е необходима

Това е незаконно.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот desinceto_st » Нед Апр 15, 2012 7:14 pm

did написа:
desinceto_st написа:

Това е незаконно.

ok :D
Аватар
desinceto_st

Мнениеот desinceto_st » Нед Апр 15, 2012 7:18 pm

did пропуснал си да консултираш и колегите от Боровец. Как си пропуснал не знам
http://borovetsbikepark.com/bg/events/startirat-predvaritelnite-onlayn-zapisvaniya-za-borovets-mountain-bike-park-open-cup-2011-22.html

:D :D :D
Аватар
desinceto_st

Мнениеот desinceto_st » Нед Апр 15, 2012 7:22 pm

И все пак който иска да се регистрира първо трябва да изпрати празен e-mail :)
Аватар
desinceto_st

Мнениеот Holz » Нед Апр 15, 2012 8:33 pm

did написа:
desinceto_st написа:

Това е незаконно.

*******,спри да пълниш темата с лайна :agree:
не, а ти ?
Аватар
Holz

Рейтинг: 1864

Мнениеот crossenduro2 » Сря Апр 18, 2012 9:22 pm

Здравейте,
За първи път ще ходя на Сопот и имам няколко въпроса, на които много искам да получа отговор. Мерси предварително. Значи, искам да попитам на колко километра от град Сопот е трасето, може ли да се стигне с кола до него, а също така дали има превоз някакъв от града до там ? Ако отида с родител, трябва да попълня само декларацията за освобождаване и таксата за състезанието включва ли лифта през цялото състезание? :beer: :beer: :beer:
Изображение
crossenduro2

Рейтинг: 1225

Мнениеот dEcLiNe » Сря Апр 18, 2012 9:37 pm

Нали ще може на място да си сменя категорията, защото реших да си я променя, а вече съм записан?
Аватар
dEcLiNe

Рейтинг: 1912

Мнениеот GuanGT » Сря Апр 18, 2012 10:20 pm

crossenduro2 написа:Здравейте,
За първи път ще ходя на Сопот и имам няколко въпроса, на които много искам да получа отговор. Мерси предварително. Значи, искам да попитам на колко километра от град Сопот е трасето, може ли да се стигне с кола до него, а също така дали има превоз някакъв от града до там ? Ако отида с родител, трябва да попълня само декларацията за освобождаване и таксата за състезанието включва ли лифта през цялото състезание? :beer: :beer: :beer:

Трасето е в близост до града, дори и в границите му, може да се стигне с кола до там, има достатъчно табели "Sky Lift", които ще ти помогнат да намериш трасето, ако отидеш с родител трябва само това да направиш, но преди това трябва да се запишеш на посочения линк от първото мнение, а ако се регистрираш на място цената е 70лв и да, цената включва таксата за лифта през периода на състезанието. :)
Аватар
GuanGT

Рейтинг: 1176

Мнениеот did » Сря Апр 18, 2012 10:51 pm

desinceto_st написа:
did написа:
desinceto_st написа:

Това е незаконно.

ok :D

Ако подаването на заявка е идентично с пращането на празен мейл, то юридически този мейл си е еквивалентен на съгласие за участие. Обаче празен мейл няма как да е юридически еквивалентен на съгласие за участие. Толкова ли беше трудно да направите една форма за регистрация, в която хората, които пращат заявки, да си въведат данните и да маркират едно квадратче, че са съгласни с това-онова?

Аз имам мейлите на над 300 колоездача. Искате ли да ви пратя заявки от 300 участника? Няма да е спам, истински заявки ще са.
Q. b. f. f. f. s.
Аватар
did

Мнениеот Unik » Чет Апр 19, 2012 12:31 am

did

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: ти пробва ли да пратиш е-майл да видиш какво ще стане, :) хората са го измислили, няма нужда да се говори на ръка...
точно против спам са го измислили м8 ;)

dEcLiNe

За категорията най-вероятно ще може предполагам .. грешки стават и се поправят ;)
според мен пробвай да изпратиш е-майл с новите данни или пробвай
с РМ на desinceto_st първо ;)
Аватар
Unik

Мнениеот Doncho* » Чет Апр 19, 2012 8:45 am

dEcLiNe написа:Нали ще може на място да си сменя категорията, защото реших да си я променя, а вече съм записан?

Само не ми казвай, че заради смешния лифт няма да караш DH?
Но май доста хора се отказаха заради лифта вече..
Аватар
Doncho*

Рейтинг: 1069

Мнениеот C_Mo » Чет Апр 19, 2012 9:45 am

Опасенията на did са разбираеми и съм ги имал предвид. Ето как протича регистрацията:

1. При изпращане на e-mail за първи път получавате автоматичен отговор, който съдържа информацията за регистрация, програма, декларация за освобождаване от отговорност. На този етап не сте регистрирани за състезанието.
Имайте предвид, че дори да сте изпратили необходимата информация за регистрация още с първият е-mail - няма да бъдете регистрирани преди да отговорите на автоматичния отговор. Това се прави, за да сме сигурни, че хората, които се регистрират са наясно с условията за участие в състезанието.

2. При изпращане на изисканата с автоматичният отговор информация за регистрация бивате регистрирани за състезанието и получават e-mail за потвърждение на регистрацията: категория, стартов номер, имена, отбор и т.н.

На http://www.shambhala-bikepark.com/event ... vent&id=12 има линк към .pdf документ, който съдържа регистрираните до момента състезатели.
Аватар
C_Mo

Мнениеот C_Mo » Чет Апр 19, 2012 9:48 am

dEcLiNe написа:Нали ще може на място да си сменя категорията, защото реших да си я променя, а вече съм записан?

Ако я смениш на място ще се третира като ново записване след срока на регистрация... Изпрати мейл на [email protected] сега и ще бъде сменена.
Аватар
C_Mo

Мнениеот phoog » Пет Апр 20, 2012 9:03 am

Утре лифтът ще работи ли? Ще може ли да се кара от 28.04 до 01.05 ?
phoog

Рейтинг: 1200

Мнениеот desinceto_st » Пет Апр 20, 2012 9:39 am

Утре няма да работи. Ще пиша тук когато колегите приключат и ще публикувам графика за работата на лифта.
Аватар
desinceto_st

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания