Обиколка на Витоша 2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2012

Мнениеот Dolph » Сря Юни 06, 2012 10:45 pm

Reactor написа:
Dolph написа://///Все си мисля, че тази обиколка на Витоша е с цел популяризиране на велосипедизма.......

Тази Обиколка е традиция и си има история.
По-добре се интересувайте и четете вмест да пишете тука глупости и излишни неща,без да имате и най-малка представа как се организира подобно мероприятие!

А вие като сте толкоз образован защо не изнесете една лекция,за незнаещите като мен?Аз може да съм написал невярна информация,но това не ви дава правото да я определите за "глупости".Някои хора практикуваме велосипедизма за развлечение,спорт и тонус и не знаем нито обиколката на Витоша,нито жирото на Италия,нито повечето термини в планинският велосипедизъм.Аз дори не знам и най-добрите в света велосипедисти и не намирам за нужно да ги знам.Ако ми потрябват има нет ще ги намеря за 1 минута.Миналата година се явиха на обиколката 3-ма мои колеги(2 жени и 1 мъж) завършиха за 10-11 часа, не се никакви спортисти.
Масово чета че хората на обиколката на Витоша спират по селски кръчми,хапват си,пийват си,веселят се,барбекю си правят(с приятели предварително заредили скарата).Всичко това за мен говори един хубав уикенд сред природата с велосипеда и 100км,предизвикателство дали ще ги издържи всеки един за себе си.
Да може първите 10-20 човека да са сериозни състезатели,но всички останали не са.
Това е моето наблюдение,ако греша ме поправете.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот THEZOGGO » Сря Юни 06, 2012 11:15 pm

@Dolph
И какво точно искаше да кажеш с това, че нещо не схванах?
Canyon Ultimate AL SLX *Ultegra, Mavic / Grand Canyon AL SLX 9.0 * DEORE XT, Fox Performance, Mavic / SCRAPPER XC 3.7 LTD
Tief im Herz - Canyon Radfahrer
Аватар
THEZOGGO

Рейтинг: 1840

Мнениеот PtD » Чет Юни 07, 2012 2:37 am

Dolph, ще се спреш ли най-после с оф-топика или да те спрем принудително?
Дреболия, обикновено нещо!
Аватар
PtD

Рейтинг: 2000

Мнениеот 4getcredo » Чет Юни 07, 2012 9:34 am

Dolph написа:
Reactor написа:
Dolph написа://///Все си мисля, че тази обиколка на Витоша е с цел популяризиране на велосипедизма.......

Тази Обиколка е традиция и си има история.
По-добре се интересувайте и четете вмест да пишете тука глупости и излишни неща,без да имате и най-малка представа как се организира подобно мероприятие!

:offtopic:
Всеки организатор с опит е приблизително наясно точно докъде стига баланса между масовост и добра организация. Тъй като организаторът най-добре може да прецени какъв му е текущият капацитет, единствено той определя и количеството хора, които може да организира. Капиш? Защото организацията е преди всичко отговорност за хората, които организираш. Само се замисли колко време и хора би трябвало да се ангажират, за да раздадат номерата на повече от 500 души в 6.00 сутринта?

Витоша си е на мястото през цялото време на годината и като ви се ходи с компания по кръчми и барбекюта, сте свободни да го направите по всяко време.
Изображение Аз си поддържам колелото при Пацо!:)
Аватар
4getcredo

Мнениеот ivondera » Чет Юни 07, 2012 1:54 pm

Преди час се записах. По неофициална информация записалите се към 12 часа днес са .... около 170 колоездачи.
Скайп ivondera Тел: 0885604642 или 0878914642
ivondera

Рейтинг: 1285

Мнениеот krach » Чет Юни 07, 2012 2:30 pm

Аз вчера се записах в Алпи, където попитах за бройката но там ми казаха че нямат "цялата картина" на записалите се. През сайта на "100те" също не можах да намеря инфо колко са се записали.
Надявам се да не се попълват бройката на место (сутринта преди старта)
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот ivondera » Чет Юни 07, 2012 3:08 pm

В магазина казаха, че номерата ще се раздават на старта. Представям си как 400 човека в 5 часа сутринта са се наредили на една (дано да са повече) опашка и си казват имената. :banghead:
ivondera

Мнениеот krach » Чет Юни 07, 2012 3:17 pm

ivondera написа:В магазина казаха, че номерата ще се раздават на старта. Представям си как 400 човека в 5 часа сутринта са се наредили на една (дано да са повече) опашка и си казват имената. :banghead:

И миналата година така беше. Въпреки огромния брой хора (450) всичко беше много добре организирано. Опашките бяха сортирани според име. Примерно от А до Г в една колона от Д до З в друга и така.
krach

Мнениеот doodko » Чет Юни 07, 2012 3:29 pm

ivondera написа:В магазина казаха, че номерата ще се раздават на старта. Представям си как 400 човека в 5 часа сутринта са се наредили на една (дано да са повече) опашка и си казват имената. :banghead:

Да, организацията миналата година беше перфектна и се справиха! Все се надявам, че всеки желаещ ще може да участва, защото за повечето хора (поне аз така си мисля) Обиколката е празник и приятно преживяване, а не толкова състезание!
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот Jawohr » Чет Юни 07, 2012 4:05 pm

"....Тази година, във връзка с опазването на природата, няма да предоставяме малки бутилки вода. Всеки състезател е длъжен да си носи собствено шише за лична употреба. На всеки пункт ще има вода и ще може да си го напълни отново..."

Браво! :bowdown:
Jawohr

Рейтинг: 1210

Мнениеот Боян Бановски » Чет Юни 07, 2012 7:17 pm

Организаторите на Обиколката са се доказали във времето като едни от най-добрите. Никога няма да забравя преди години при първото ми участие . След една дузина добре заредени подкрепителни пунктове с вода, банани, вафли и всякакви други вкуснотии, на един пункт откривам , че предлагат и едни тлъсти сандвичи с кюфтета. Вкусни , вкусни след като съм въртял 50-60-70 км. И всичко това беше на цена само 5 лв. :D
Аватар
Боян Бановски

Мнениеот dobber » Пет Юни 08, 2012 11:21 am

http://www.vitosha100km.bg/content/%D0% ... D0%BC-2012

Остават още броени дни до Обиколката, но все още не сме намерили достатъчно финанси, необходими за провеждането и.
Ако искате да подкрепите любимото на всички ни състезание, може да го направите със сума, която сметнете за добре! Знаем, че всяка сума е от сърце и го ценим!
Всеки подкрепил ни в тази кауза ще получи съответно място за реклама в нашето събитие и ще бъде включен в списъка на всички, които ни подкрепят.

За контакти:
Теодора Пенчева
0887 606 418
[email protected]
[email protected]
Аватар
dobber

Рейтинг: 1525

Мнениеот zeedor4o » Пет Юни 08, 2012 11:37 am

Записах се в сайта на събитието. Но най-вероятно ще бъда в София след 22 юни 15:00 часа. Тогава каква такса ще трябва да плащам - 15 или 25 лева? И може ли друго лице да плати таксата вместо мен?
Аз съм принцът на бял Ram
Аватар
zeedor4o

Рейтинг: 1559

Мнениеот kotseto » Пет Юни 08, 2012 12:30 pm

zeedor4o написа:Записах се в сайта на събитието. Но най-вероятно ще бъда в София след 22 юни 15:00 часа. Тогава каква такса ще трябва да плащам - 15 или 25 лева? И може ли друго лице да плати таксата вместо мен?

Щом си записан и те има в списъка - отиваш и на старта, заплащаш 15 лв, взимаш си номера и чакаш да обяват начало на обиколката :)
kotseto

Рейтинг: 1380

Мнениеот Dolph » Пет Юни 08, 2012 1:21 pm

Миналата година исках да ме запишат други хора,защото бях на работа и с натоварен график,но в магазин Алпи бяха казали лично се записва с лична карта.Сега как е незнам.По-добре се обади в магазина и питай.
Щастието се състои в доброто здраве и в късата памет.
Човекът не е направен, за да разбира живота, а за да го живее.Само преживените неща са истински разбрани.
Мъдрост - това е способността да вършиш добре претеглени глупости.
Аватар
Dolph

Рейтинг: 1041

Мнениеот krach » Пет Юни 08, 2012 1:25 pm

Dolph написа:Миналата година исках да ме запишат други хора,защото бях на работа и с натоварен график,но в магазин Алпи бяха казали лично се записва с лична карта.Сега как е незнам.По-добре се обади в магазина и питай.

без проблем записваш други хора. Аз това направих
krach

Мнениеот kgm » Пет Юни 08, 2012 2:30 pm

kgm

Рейтинг: 1220

Мнениеот haz » Сря Юни 13, 2012 11:57 am

Здравейте, готвя се за 100 км Витоша и имам такъв въпрос:
От къде в София мога да си купя къс клин с подложка и за колко парички горе долу? Ако може да препоръчате някоя марка, модел!
Мисля, че ще е полезно за всички, които мислят да участват.
Благодаря предварително!
:)
haz

Рейтинг: 1200

Мнениеот xcrider » Сря Юни 13, 2012 1:50 pm

Здрасти, по-нагоре бях питал, задължително ли е да се носи клин и в крайна сметка реших да си взема, в "немски център" намерих доста хубави клинове с поне 10 листчета прикрепени към тях, с някакви марки,материи и тн. (3M и др.) . Клина е с подложка естествено. Нямаше точен размер, но им поръчах и ще докарат до няколко дена. Цената е народна - 15лв. :beer:
xcrider

Рейтинг: 1256

Мнениеот haz » Сря Юни 13, 2012 2:08 pm

Едва ли е задължително, но според мен ще е щадящо за задните части! :)
haz

Мнениеот ivondera » Сря Юни 13, 2012 4:07 pm

Аз си взех от един магазин за немски стоки на Бул. Мадрид. Като подминеш наказателния паркинг и караш към Подуене магазина се пада в дясно. Мисля, че беше до една сладкарница. Цена 8.99 лв.
ivondera

Мнениеот Explorer » Сря Юни 13, 2012 6:17 pm

Малко неудобен и тъп въпрос, но аз не разбирам дали тези памперси, за които се споменава са обикновени бебешки памперси и дали в колоезденето идеята е да вършат същата работа като тях. Ако е възможно някой да обясни.

И аз се записах и ще участвам за пръв път на това състезание и на организирани състезания като цяло. Нямам търпение да вкарам моето старо желязо в съревнование за да видя на какво равнище е карането ми.
Аватар
Explorer

Рейтинг: 1230

Мнениеот haz » Сря Юни 13, 2012 6:36 pm

Explorer написа:Малко неудобен и тъп въпрос, но аз не разбирам дали тези памперси, за които се споменава са обикновени бебешки памперси и дали в колоезденето идеята е да вършат същата работа като тях. Ако е възможно някой да обясни.

И аз се записах и ще участвам за пръв път на това състезание и на организирани състезания като цяло. Нямам търпение да вкарам моето старо желязо в съревнование за да видя на какво равнище е карането ми.

"Памперсът" представлява клин с дунапренена подложка, която би трябвало да намалява мъченията при по-продължителните велопреходи. тоест: Да ти е по меко на задните части! :D
haz

Мнениеот Explorer » Сря Юни 13, 2012 7:11 pm

ОК, мерси. Значи не служи и за пишкане както си го представях. Ето този коментар провокира питането ми.
crib написа:
xcrider написа:пичове, толкова ли е важно да се кара с "памперс", няма ли да издържа иначе

Карането е много часове, ако спираш да пишкаш непрекъснато, ще загубиш много време
Аватар
Explorer

Рейтинг: 1230

Мнениеот golfaaa3 » Сря Юни 13, 2012 8:34 pm

извинете за :offtopic: но имам въпрос на който не намирам отговор :) има ли ограничение за годините тъй като съм на 16г. и от куде се взема тази декларация или се попълва когато си взема номера :dontknow: БЛАГОДАРЯ Предварително :)
golfaaa3

Рейтинг: 1190

Мнениеот krach » Сря Юни 13, 2012 8:40 pm

golfaaa3 написа:извинете за :offtopic: но имам въпрос на който не намирам отговор :) има ли ограничение за годините тъй като съм на 16г. и от куде се взема тази декларация или се попълва когато си взема номера :dontknow: БЛАГОДАРЯ Предварително :)

В магазин Алпи би трябвало да имат декларацията, ако я няма и на сайта.
krach

Мнениеот eMcKu » Сря Юни 13, 2012 8:45 pm

Защо пълните темата с офтопик ?
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот kgm » Сря Юни 13, 2012 10:54 pm

За който го е минавал - добре ли е маркиран маршрута? Дали е необходимо човек да си носи GPS с маршрута , че да не се губи много. И когато си изморен с премрежен поглед, могат да се видят всички отклонения?
мерси
kgm

Рейтинг: 1220

Мнениеот Pinky76 » Чет Юни 14, 2012 12:31 am

kgm написа:За който го е минавал - добре ли е маркиран маршрута? Дали е необходимо човек да си носи GPS с маршрута , че да не се губи много. И когато си изморен с премрежен поглед, могат да се видят всички отклонения?
мерси

Маршрутът е маркиран с много ленти(бяха бели парцали по дърветата преди години;последните години не си спомням добре,защото аз го знам почти наизуст маршрута и не гледам за маркировка).

Отделно има доста камъни отстрани на пътя + по дърветата боядисани с боя в жълто - 100 или 100км.Ама това с висока скорост трудно ще го забележиш.

На сайта на Обиколката има подробно описание на маршрута - научи го добре и си го принтирай и носи с теб по време на карането.Ще питаш някой местен ако се изгубиш по картата за ключови точки.Отделно мини го с някой, който го познава тренировъчно и ще го научиш.

А другият начин е като караш на състезанието.Аз така научих маршрута - първата година се губих много,след това реших да го карам тренировъчно + няколко години състезателно и вече горе-долу го знам.

Има няколко ключови момента - например накрая последните 20-25 км са по Обиколната алея - започвайки от автобусната спирка на "Белите Брези" - над Железница - над Бистрица - над Симеоново - над Драгалевци - над Бояна.Като никога не се спускай надолу.Само по пътеката направо.Има един важен разклон по средата на пътеката - само там се спуска за 20-30 метра по едни камъни и скали.Следващото по-дълго спускане е към Симеоновските басейни,където има и контрола.След това - там където преди години се губиха най-много хора е след като се мине един железен тесен мост над Драгалевци се прави ляво диагонално отклонение нагоре;няма път, но се минава покрай един празен басейн и се влиза в пътеката над Бояна.Тук е нагоре-надолу в гората и после излизаш над Бояна и спускаш надолу по павираните улички към булевард България и финала.

Преди това - трудно ще се изгубиш поради това,че ще има хора около теб,които повечето ще знаят маршрута.Отделно няма много разклони,където да се чудиш накъде - след асфалта в началото има спускане към Владая по много разбит черен път.Тук в края на спускането е 2-рата контрола.След това катериш най-трудния баир.После се кара по равно и след 10 метра бутане през едни корени и отвесен наклон се качваш на една пътека.10км някъде по нея по равното се кара.Има през равни интервали едни бетонни дупки по средата на пътеката + шахти отстрани. После се излиза на Кладница.Тук е асфалт и има контрола.Надясно и спускаш,после наляво през една бариера,която ще е вдигната най-вероятно и към язовира.Тук гледай за маркировка,защото има няколко важни завоя.
5-6 км по черен път отсрани на язовира като на места има коловози и кал.След това се излиза на асфалт и контрола и през Боснек до Чуйпетлово само по асфалта.Тук ние първите застигаме по голямата част от бегачите.После пак контрола и нагоре по черния баир.Тук гледай пак за маркировка и разклони.Спускане до Ярлово,минава се през селото и се излиза през гробищата.5-6км нагоре -надолу през поляни,после баир на север,в края на баира - десен завой и влизаш в гората.После ляв завой и се катери 500-600 метра голям баир до асфалта.После 5-6 км спускане до Белите Брези и си на Обиколната.Преди нея имаш една-две полянки,но ще се оправиш.

Прочети и научи описанието на маршрута и-или карай маршрута сега за тренировка.

Поздрави!
:beer: :beer: :beer:
Pinky76

Мнениеот LIL » Пет Юни 15, 2012 11:21 am

Голям трафик от МТБ-та се забелязва по шосето към златните в дните преди обиколката...направо се образуват задръствания на места :evil:
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания