Обиколка на Витоша 2011

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2011

Мнениеот lostrider@ » Сря Юни 29, 2011 6:56 pm

Yavkata написа:Искренно се надявам да е така. Където беше финала миналата година , пак да е там. Пресичането в този район и с повишено внимание си е опасно, пък какво остава за върволица от 300 души във финален спринт.

Абе чак върволица.. Уоутър за малко да смъкне под 4 часа (каза, че си пазел силите за Велинград :D, иначе и под 4 часа щял да свали). Последният е с време 13:50 часа. Има-няма 10 часа разлика :D. Задръстване на финала мисля, че няма да има. Проблемът идва от друго. Хората миналата година бяха наслагали 1 тон маркировка и все пак беше досстатъчно объркващо да се хване локалното, за да се стигне до финалната "ливадка". Аз виждах маркировката и независимо от това, за малко да изтърва правилния път. И дори да изтървеш локалното, все някой ще ти подсвирне и ще се върнеш, както свиркаха на един пич, който така се беше устремил по към финала, че нищо не можеше да го спре. Добре, че се развикаха всички. :D

Аз тая година няма да мога да участвам на състезанието :bawling: , ама ще си завъртя една хууубава Обиколка самичък (или, с който пожелае да дойде) преди Ком- Емине. :^: .

Успех на всички, които възнамеряват да се състезават и приятно прекарване на всичко, които смятат да се возят и кефят. :beer:
Аватар
lostrider@

Рейтинг: 2000

Мнениеот nahi » Чет Юни 30, 2011 10:57 am

Уточнявам (поради няколко запитвания)!
ВСЕ ОЩЕ Е ВЪЗМОЖНО ЗАПИСВАНЕТО и "При Нахи" - http://bikezone.bg/contact
Декларацията може да се попълни и на място.
Аватар
nahi

Мнениеот BEZU » Чет Юни 30, 2011 9:03 pm

Какъв е наградния фонд?
BEZU

Рейтинг: 1200

Мнениеот Fujitzo » Чет Юни 30, 2011 9:22 pm

Хора,

Днес врътнах обиколката ! За първи път правя каране над 60км и по толкова пресечен терен. Това ще ми е първото състезание. Днес се справих за 9 часа , обаче се изхитрих накрая - след Железница си карах по шосето до София, защото всякакви силички ме бяха напуснали. Споделям няколко впечатления / препоръки, надявам се ще са ви от полза:

1. В никакъв случай не подценявайте състезанието ! Аз се имам за "карач" щото карам колело от 10 години, посл 3-4 години си взимам НДК - студентски град за 20мин и 15 на връщане, имам над 5000км зад гърба си, е вярно - предимно градско, но и в планината съм излизал много пъти. Еми да ви кажа аз УМАЛЯХ ТОТАЛНО след 60тия км, просто краката ми ме боляха и отказваха да въртят повече. Трябва си солидна физическа подготовка. Преди няколко поста прочетох мнения, че състезанието не било тежко :erm: .. не се наемам да споря, нямам база за сравнение, но един приятел каза, че единственото по-тежко състезание на което е бил е купата на Тасос (той е бил на почти всички крос кънтри състезания в Б-я)

2. Относно маркировката и маршрута: Добре че с мен беше приятел с GPS следа, сигурно сме поглеждали GPSa към 30 пъти. В началото е ясно - до тихия кът всеки знае как да стигне, после следва спускане към Владая.В края на това спускане започна чуденето - хм.. има оранжева стрелка както напред, така и надясно (към първите къщи) .. не търсим чекпойнтове, така че продължихме направо, след 100м излезнахме на стръмната пътека която върви покрай реката - там си бутахме до водохващането, защото беше прекалено стръмно за нас. Следва завой надясно по черен път прилично указан, там ми направиха впечатление белите лентички плат окачени по дърветата - чак тогава загрях, че това е маркировка на обиколката. В слядващите 15км нямате проблеми с ориентацията , единствения проблем е изкачването на въпросния баир, където колега беше споделил, че трябва да се държите за корени - ужасно стръмно и хлъзгаво е (ронлива почва) но не се притеснявайте дали ще го откриете - дърветата са накичени като коледни елхи в този участък - просто следвайте кърпичките.Следват 10тина км по "равно" - уж е равно , ама не можеш да се двишиш мн бързо, защото има камъни и бетонни прегради за стичащите се рекички.Излите в Кладница - ок, 200м по пътя и хоп - ПЕТОЛЪЧКА , без нито една табела, кърпичка, оранжева стрелка или каквото и да е. Питахме байчото на пейката на къде е язовира, посочи той с бастуна едната улица надясно и газ надолу. След 2-3км стигнахме Т образно (пак без маркировка) - трябваше да избирам м/у наляво и надясно, инстинкта ме водеше наляво, защото все пак обикаляме Витоша обратно на часовниковата стрелка и би трябвало левите завои да са преобладаващи - не сгреших. Хвърчим надолу по шосето с 45км/ч, подминахме още едно Y разклонение - избрахме дясно(не знам защо) и естествено пропуснахме отбивката надясно , която е на едно триъгълно кръстовище. Там вече драги организатори си трябва ТАБЕЛА ЗАБИТА В ЗЕМЯТА , или поне стрелка със спрей на асфалта. Връщахме се 1-2км след като пътя подозрително започна да се губи. По предпазливи вече, не изпуснахме отбивката наляво по черния път покрай язовира (язовира не се вижда от пътя) и започнахме да гледаме GPSa на всяко разклонение , което естествено ни бавеше. В крайна сметка стигнахме до асфалта към село Боснек - КЕФ ! Поне знаехме, че трябва да стигнем Чуйпетльово и вече можехме просто да следваме главния път, а не да се оглеждаме за кърпички, невидими "100" по стълбовете, оранжеви или както в последствие установихме сини стрелки (защо се смени цвета !? не знам) До Чуйпетльово е хубав асфалт, там би следвало да се направи хубаво стегнато каране, нашата скорост не падаше под 14 км/ч, по пътя в дясно малко след Боснек има удобни пейки с маси, където може да си изядете провизиите - ние поне така направихме. На табелата на Чуйпетльово трябва да се отбиете по черен път надясно. Там започват мъките - дълбоки локви с кал, които според мен е по-добре да се заобикалят, мокри, хлъзгави камъни, разни разклонения - върхът е едно място където пътя се разделя на 3. Отваряме GPSa - "аха, идваме от тук, значи така, ами надясно сме" - ок, газ надясно по стръмен черен път (съвсем прилично изглеждащ) Обаче нз защо все пак се усъмних, че сме в правилния път, отваряме GPSa - ИЗНЕНАДА - отдалечили сме се от следата (!?) е как така по дяволите, нали хванахме десния път, айде връщай се обратно. Копеле, та то няма път насам (виждайки зелената (?) табелчица на зелен фон) - ама карай, насам сме явно. Започнахме да се отчайваме, дъжда се засилваше, умората в краката също. Карай, бутай, карай, бутай - стигнахме до разни поляни, и пак безброй разклонения, пак трябваше да гледаме доста GPS следата. Следва бясно спускане към Ярлово - там внимавайте да не се надцените има коварни бабуни и камъни (и кравешки лайна), а и на спускане най-много да спечелите 2 минути, не си заслужава да се трепете ! Колоездачните състезания се печелят на изкачванията ! В селото отново липсваха табели, ляво, ляво - налучкахме пътя. Ярлово - Ярема е една от най-гадните отсечки според мен. Черния път, който вече е обозначен със синя маркировка изглежда равен, но защо по дяволите не върви това колело :( Отговорите са няколко: всъщност има леко наклонче нагоре, пътя е много неравен(засъхнали буци пръст) и тревист, което създава съпротивление, умората е вече доста тегава. Общо взето правилото е: следвайте посоката на далекопровода (пращенето на тока винаги ме е кефело като се спра отдолу :P ) Тук между впрочем сега като гледам гугъл мапс, почти на всички места, където има разклонения на черния път надясно - те излизат на шосето към Ярема, на което в крайна сметка и маршрута на обиколката излиза. Предполагам не е позволено да си избираме маршрут до следващия чекпоинт, или пък е ? Последните няколко км по маршрута преди да се излезе на въпросното шосе са доста тегави, предимно бутане беше за мен. Но стъпиш ли на шосето - облекчение, изведнъж колелото тръгва само :clap: И така, доста дъжд се изсипваше тогава, но аз бях опиянен от факта, че най-после се движех със скорост по-висока от 8 км/ч и не обръщах внимание на факта, че водата от гумите обливаше лицето и гърба ми. Асфалта е чисто нов бтв. В интерес на истината след 5-6км видях стрелкичката "100" , която сочеше наляво, но с ехидна усмивка подминах - СТИГА ТОЛКОВА ПЪТЕКИ ЗА ДНЕС :D След 1ч си бях в нас...

Малко дълго излезна това описание, надявам се да е било полезно :)

ПП: И не забравяйте да си напомпате яко гумите (3.5 атм поне) аз лично моите ги карам на 4 - 4.5 атм. Въртенето по асфалт е много по-лесно. Само за пример: казах на пича с мен да ги напомпи яко - той: абе карай ся, аз така си карам. Обаче на изкачването към Чуйпетльово го изгубвах от поглед назад само за няколко завоя. Викам си, бе виж къв си як, кво се огъваш, натисни малко ! Качих се на неговото колело - е братче все едно карах с натисната спирачка ! Извадихме помпата, тя няква мижава от тия за 10лв и не можа да направи налягане. За това - с компресор на бензиностанция / гумаджийница. Естествено, че го има проблема с намаленото сцепление по черен път, но то е проблем при спусканията, където не пречи да вкарате малко повече спирачки и да не разчитате на внезапни спирания. Много повече ще спечелите на продължителните изкачвания и спускания на асфалт: Бояна - тихия кът ; Кладниза - яз Студена; пътя до Чуйпетльово ; пътя до Железница. В този ред на мисли ето една задачка илюстрация:
Имаме колоездач А и колоездач Б. Първия е по-бърз на изкачванията с 16%, а втория е по-бърз на спусканията пак с 16% (за да е максимално обективно). Имаме изкачване 14км и спускане 14км(пак за да е максимално обективно). Първия качва с 14 км/ч и спуска с 26 км/ч (примерно) , съответно взима изкачването за 1ч и спускането за още 32мин; сумарно време 1ч и 32мин; средна скорост - 18,2 км/ч . Втория изкачва с 12км/ч и пуска с 30,3 км/ч - съответно взима изкачването за 1ч и 10 мин и спускането за 28 мин или сумарното му време е 1:38 - средна скорост - 17,2 км/ч Очевидно този, който изкачва по-бързо и спуска по-бавно в крайна сметка е по-бърз с 6 минути. Ако разликите в скоростите м/у двамата са не 16% , ами 25% - крайната разлика се увеличава още повече. Това всичкото го казвам в подкрепа на тезата за по-твърди гуми, всеки си има мнение по въпроса не искам да се конфронтирам.Всичките ми приятели карат с меки гуми за да не им друсало и им правя огромни разлики на изкачванията.

Айде, че се отплеснах съвсем. Лека вечер и успех на състезанието в Събота ! :)
Fujitzo

Рейтинг: 1303

Мнениеот Fujitzo » Чет Юни 30, 2011 9:30 pm

BEZU написа:Какъв е наградния фонд?

Това да не ти е Тур дьо Франс, или някое друго състезание за професионалисти, давано по телевизията. С 10лв такса, кои разходи да се покрият по-напред , че и за награден фонд да остане... дори и да има ще е за първите трима сигурно. От които първия е ясен.. хаха. Обиколката не е за пари или престиж, а собствено удовлетворение и спортна злоба :nuts:
Fujitzo

Мнениеот F1-MAN » Чет Юни 30, 2011 10:26 pm

Fujitzo написа:Хора,

Еми да ви кажа аз УМАЛЯХ ТОТАЛНО след 60тия км, просто краката ми ме боляха и отказваха да въртят повече. Трябва си солидна физическа подготовка.

А как беше с храната, защото при такова продължително каране малкото храна може да изцеди всичките ти сили? Иначе да, 60тия километър е мястото, където повечето хора умират, затова по-горе споменах, че първите 30тина километра е добре да се пазят силите, за да няма проблеми с изчакването към Чуйпетлово и между Ярлово и Ярема. Неща като Isostar също вършат работа, не чудеса, но определено помагат.
Аватар
F1-MAN

Мнениеот argon » Пет Юли 01, 2011 9:01 am

@ Fujitzo: Поздравления за подробното описание на приключението :) Днес гледай да хапваш храни богати на протеини да се възстановиш за утре. Знам, че не винаги може да се съобразяваме 100% с идеалното време за каране, но принципно е добре непосредствено преди такова състезание да не се товариш толкова. Защото варианта краката ти да "натежат" утре още преди калта след Чуйпетлово не е изключен. Що се отнася до гумите, това е нещо индивидуално. Но макар и значителното участие на асфалта в Обиколката, не мисля че толкова свръх напомпани гуми ще ти донесат голяма преднина. По-скоро последните 25км (които не сте минали вчера), може да ги спаднеш, защото са предимно равни или спускане и толкова твърди гуми ще те подмятат доста, което ще те измори допълнително. Участъкът е изцяло по пресечена местност, която вероятно на места ще е разкаляна и високото налягане, няма да е удачно:) Иначе задачката със скоростите е изключително полезна :beer:
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот doodko » Пет Юли 01, 2011 9:14 am

@ Fujitzo: Поздравления и от мен за описателния разказ! Но ме хвърли в размисъл с тези "кърпички" и зелени надписи на зелен фон :banghead: Какво да прави участник, който кара сам, няма GPS и разчита на добрата организация и маркировка :) Може би да кара в група със сходно темо? Явно това е големият въпрос, защото усилията, хвърлени в губене, връщане, бутане, чудене, питане, нарушаване на ритъма могат да са от голяма значение след този предел, наречен "60-и км" :crazy:
А, между другото, как смятате, има ли нужда от протектори за спусканията, все пак ще е доста мокро и хлъзгаво или да си носим нещо друго, по-важно...
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот crib » Пет Юли 01, 2011 9:32 am

интересно ще е, някой който днес е преминал трасето, да докладва какво е състоянието на калта, валяло ли е много?
crib

Мнениеот lud_s_kolelo » Пет Юли 01, 2011 10:31 am

Хайде да кажа и аз като един редовен участник с цели 2 участия (в последните 2 години :clap: ). Трасето може и да не е свръхобозначено, но дори аз без никакви джипиеси и без никакъв опит още на първото си участие успях да го нацеля без особени отклонения. А миналата година почти и не търсех маркировките, то като си го минал веднъж после е лесно. А утре при положение че ще е доволно мокро трасето и ще минат доста хора по него, може да се ориентирате по следите на тези минали преди вас (изключвам Уоутър, който ще трябва да си се ориентира сам, хак да му е :)). Колкото за израза "имам се за карач ама на 60-тия километър издъхнах", какво да кажа - аз при първото си участие преди 2 години бях пълен аматьор, изобщо некарал сериозно колело през последните години, с колело бесен твърдак на незнайно колко години дето накрая остана тотално без колодки та по България надолу съм спирал с духане срещу движението, и въпреки това с доста бутане и инат я направих обиколката за има няма 11 часа. Миналата година с ново колело RAM XC2 и няколко тренировки в околностите на Банкя направих обиколката за под 8 часа и исках още. За тая обиколка карането в София до работа и обратно всеки ден ти помага горе-долу колкото би ти помогнало да въртиш педали на някой велотренажор по 30 минути седмично - сиреч не много ;). Най-важното е колелото ти да е добро и да си разпределиш добре силите. Ако се юрнеш урбулешката до Тихия кът да се състезаваш с Уоутър, на Чуйпетльово ще си загинал вече 100%, да не говорим за след Ярлово. Пазете си силите, пийте течности, хапвайте по нещо високоенергийно и не бързайте много, това състезание е по-скоро на олимпийския принцип. Успех на всички, ще се видим утре рано сутринта ;)

П.С. А и като гледам времето, предлагам ви при Студена като видите една такава глинеста мокра почва да слезнете от колелото и да го бутате и даже носите ако не ви се чисти после калта от гумите в продължение на доста време...
lud_s_kolelo

Рейтинг: 1210

Мнениеот stilo » Пет Юли 01, 2011 11:25 am

crib написа:интересно ще е, някой който днес е преминал трасето, да докладва какво е състоянието на калта, валяло ли е много?

Вчера врътнах от Ярема до Бистрица....кал братче, дъжд...днес пак е валяло. Значи калта ще е там и ще ни очаква.
PS: Скъсах "ухо" и се влачих 7 км до вкъщи! Сервиз, реглаж...дано утре имаме късмет да няма аварии :beer:
Аватар
stilo

Мнениеот silvertm » Пет Юли 01, 2011 11:36 am

doodko написа:...А, между другото, как смятате, има ли нужда от протектори за спусканията, все пак ще е доста мокро и хлъзгаво или да си носим нещо друго, по-важно...

- При спускането към Ярлово на места е доста стръмно, каменисто и съответно опасно, но за кратко. Аз там просто слизам от колелото. И без това нанадолнищата не ме привличат особено.

stilo написа:...Значи калта ще е там и ще ни очаква...

- В събота по прогнози няма да вали през деня, но калта наистина ще е силен участник в състезанието, особено от северната страна на Витоша.
silvertm

Рейтинг: 1671

Мнениеот mouse » Пет Юли 01, 2011 11:50 am

Старта и финала са пред Националния исторически музей и резиденция Бояна, което не е на бул. България /както е на качените карти/.Не са на същото място като миналата година.Нали така?
Аватар
mouse

Рейтинг: 1485

Мнениеот Yavkata » Пет Юли 01, 2011 12:03 pm

Е, то ако не е кал, ще е слънце. нЕма угодия. :D
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот colson » Пет Юли 01, 2011 12:11 pm

Слънцето си е за предпочитане, но като ще има кал, дано поне около Симеоново и Бистрица да ни отърве от пешеходците...
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Рейтинг: 1795

Мнениеот eMcKu » Пет Юли 01, 2011 12:14 pm

Доста хора забравят, че подкрепителните пунктове са много добре снабдени. :liplick:

Успех на всички !!!
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

Мнениеот slavei » Пет Юли 01, 2011 1:09 pm

silvertm написа:
Fujitzo написа:...Въпросната пътека която трябваше да хвана мисля че е част от обиколката просто аз я търсех откъм Кладница, където тя се губи...

Пътеката между Владая и Кладница се губи само на две места - едното е откъм Владая, където пътеката среща един участък с наклон от над 50 процента (там колелото се носи с една ръка, а с другата търсиш корени, за които да се държиш - никой нормален човек не би предположил, че пътеката продължава почти отвесно нагоре/надолу); другото място е над Кладница, където пътеката свършва (или поне онова, което аз съм виждал от нея).

По твоята логика ти не си нормален щом минаваш от там :D :D

По принцип пътеката не минава право нагоре. :D Там минаваме само пешеходците, по простата причина, че или в тъмното някой не е видял маркировката или щото ни мързи да обикаляме 100-200 метра :) Вие сте по светло и нямате оправдание :D (Нито пък с голяма скорост заради поточето което се прекосява непосредсвено преди учатъка.)
За да се заобиколи този участък се продължава по самата пътека съвсем малко. После леко вляви и нагоре. До колкото си спомням има едно съвсем малко спускане, следва прагче и после изкачване до пътеката. Ако се уцели предавката за прагчето то цялото заобикаляне на стръмното е караемо!!!
http://moitePlanini.com - Пътеписи, новини, легенди
slavei

Рейтинг: 1350

Мнениеот krasig » Пет Юли 01, 2011 2:11 pm

slavei написа:
По принцип пътеката не минава право нагоре. :D Там минаваме само пешеходците, по простата причина, че или в тъмното някой не е видял маркировката или щото ни мързи да обикаляме 100-200 метра :) Вие сте по светло и нямате оправдание :D (Нито пък с голяма скорост заради поточето което се прекосява непосредсвено преди учатъка.)
За да се заобиколи този участък се продължава по самата пътека съвсем малко. После леко вляви и нагоре. До колкото си спомням има едно съвсем малко спускане, следва прагче и после изкачване до пътеката. Ако се уцели предавката за прагчето то цялото заобикаляне на стръмното е караемо!!!

Е това не го знаех. Жалко че не мога да си го представя иначе с удоволствие бих си спестил дивото катерене в калта.
krasig

Рейтинг: 1272

Мнениеот Raffy » Пет Юли 01, 2011 2:15 pm

Yavkata написа:Е, то ако не е кал, ще е слънце. нЕма угодия. :D

Аз искам слънце, силно слънце! Ама на... нема :)
Аватар
Raffy

Рейтинг: 1192

Мнениеот DonDanito » Пет Юли 01, 2011 2:37 pm

Raffy, ти с шосейката ли ще правиш обиколната? :D
Дани, тел. 0878 808 991 :)
Аватар
DonDanito

Рейтинг: 1518

Мнениеот doodko » Пет Юли 01, 2011 2:41 pm

Raffy написа:
Yavkata написа:Е, то ако не е кал, ще е слънце. нЕма угодия. :D

Аз искам слънце, силно слънце! Ама на... нема :)

Е сега нЕма, но ако се случи прогнозата - очаква ни перфектно време утре! Слънчево (но не прекалено) и топло (но не прекалено)! :praying:

А този Уоутър е голямо страшилище явно, направо със статут на легенда :D Все ги гоним чужденците и не можем да ги хванем... Дайте да му дадам едно балканче, че да види що е то колело! :nuts:

Шегувам се, разбира се, успех на всички "състезатели", а на останалите "олимпийци" весело, безаварийно и много приятно каране!
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот dob111 » Пет Юли 01, 2011 2:43 pm

Не съм от Сф, но съм изкушен да участвам, единствено ме разколебава идеята да заглъзвам цял ден в неприятна кал. Нека хората, които редовно карат по Витоша да споделят за трасето и калта!
Поздрави! :)
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот Yavkata » Пет Юли 01, 2011 5:54 pm

Немой се плаши, няма кал, само лъжат за да плашат хората дето не са карали Обиколката :nuts:
ИзображениеИзображениеЖивотът не се измерва с броя на вдишванията, а с моментите в които ти спира дъха!
Аватар
Yavkata

Мнениеот Fujitzo » Пет Юли 01, 2011 6:18 pm

colson написа:Слънцето си е за предпочитане, но като ще има кал, дано поне около Симеоново и Бистрица да ни отърве от пешеходците...

Аз си мислех, че е възможно да се забрани достъпа до пътеката временно, щото уикендите е ужас :erm: Редовния сценарии: две бабки си вървят и си говорят, заемат ширината на пътеката, приближаваш отзад, натискаш скърцащи спирачки да те чуят, те обаче не чуват, правиш си сметката, че ще ги заобиколиш от ляво/дясно през тревата. Те обаче в последния момент те чуват, подскачат стреснати настрани точно от където си мислиш да ги заобиколиш .. следва възмутено "еее обаждай се бе младеж !" Кво да викам.. ВАРДАААААА !? :uzi:
Fujitzo

Мнениеот argon » Пет Юли 01, 2011 6:25 pm

Че си носим вувузелата, да нема не разбрали :)
Like Steven Segal I'm hard to kill....
Аватар
argon

Мнениеот dob111 » Пет Юли 01, 2011 6:38 pm

Fujitzo написа:
colson написа:Слънцето си е за предпочитане, но като ще има кал, дано поне около Симеоново и Бистрица да ни отърве от пешеходците...

Аз си мислех, че е възможно да се забрани достъпа до пътеката временно, щото уикендите е ужас :erm: Редовния сценарии: две бабки си вървят и си говорят, заемат ширината на пътеката, приближаваш отзад, натискаш скърцащи спирачки да те чуят, те обаче не чуват, правиш си сметката, че ще ги заобиколиш от ляво/дясно през тревата. Те обаче в последния момент те чуват, подскачат стреснати настрани точно от където си мислиш да ги заобиколиш .. следва възмутено "еее обаждай се бе младеж !" Кво да викам.. ВАРДАААААА !? :uzi:

"Добър ден!" ще кажеш! :D
Аватар
dob111

Рейтинг: 1900

Мнениеот colson » Пет Юли 01, 2011 6:55 pm

Най-лесно ще му е на Уоутър - като минава оттам, бабките още няма да са изпълзели... :rofl:
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Мнениеот Grash » Пет Юли 01, 2011 8:16 pm

Успех на всички утре! Приятно и безаварийно каране! Аз може да намина на старта да ви изпратя. Междувременно се чувствайте поздравени:
http://www.youtube.com/watch?v=ru2Dpe1LkNU
Изображение
Аватар
Grash

Мнениеот colson » Пет Юли 01, 2011 8:36 pm

Щом ще идваш, ако може и да ме избуташ до Тихия кът... :rofl:
Карай всеки ден!
Аватар
colson

Мнениеот F1-MAN » Пет Юли 01, 2011 9:54 pm

Ако правилно броя общо записалите се велосипедисти и пешеходци са около 560 :nuts:
Аватар
F1-MAN

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания