Обиколка на Витоша 2014

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

Re: Обиколка на Витоша 2014

Мнениеот RastaWarrioR » Вто Юни 10, 2014 10:36 pm

Все някой ще има :)
Надявам се да има състезание между Човеци ;)
Изображение
Аватар
RastaWarrioR

Рейтинг: 2000

Мнениеот Петър Велков » Вто Юни 10, 2014 11:18 pm

RastaWarrioR написа:Все някой ще има :)

А дано, ама.... :dontknow:
"В авангарда винаги вървят онези, чиито живот прилича на сигнална ракета. Те светят, докато летят нагоре, и гаснат нависоко по обратния път. За безкрайно целеустремените обратен път няма."

Giant Reign 1.5 (Fox + XT)
Pulse TSA⌁2 custom
Drag Izoard Dura-Ace
Giant Defy Advanced 1 Ultegra
Аватар
Петър Велков

Мнениеот doodko » Сря Юни 11, 2014 9:16 am

RastaWarrioR написа:Все някой ще има :)

И аз се присъединявам към призива за спортменство и коректно поведение, т.е. пропускане на по-бързите състезатели, но най-важното - да се пазим взаимно :beer: За едни е състезание, а за други празник и забава :D
Между другото, получих някакъв спам (явно) със следната информация:
Витоша 100км планински супер маратон (Vitosha 100km mountain super trail)
Your Event Reminder

Hi ?????? ????????,

as requested, here is your reminder for the Витоша 100км планински супер маратон (Vitosha 100km mountain super trail) on 14/06/2014.

The competition for which you signed up (Колоездачи (Cyclist) 100km), starts according to our information at 07:00.

We wish you a great event!
Kind Regards
Your my.raceresult.com team

:nono:

Успех, безаварийно и весело изкарване на всички! :clap:
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот radeviq » Сря Юни 11, 2014 11:20 am

Получил си много коварен e-mail в който е посочен старт с 1 час по-късно от обявения в сайта на организаторите.
Тази година обиколката на Витоша ще се проведе на 14.06.2014г. Старт за колоездачите ще бъде даден в 06.00ч . пред резиденция Бояна, 18 часа по-късно на също място в 24.00ч.(събота срещу неделя) ще стартират скороходците.
Аватар
radeviq

Рейтинг: 1379

Мнениеот doodko » Сря Юни 11, 2014 1:26 pm

radeviq написа:Получил си много коварен e-mail в който е посочен старт с 1 час по-късно от обявения в сайта на организаторите.
Тази година обиколката на Витоша ще се проведе на 14.06.2014г. Старт за колоездачите ще бъде даден в 06.00ч . пред резиденция Бояна, 18 часа по-късно на също място в 24.00ч.(събота срещу неделя) ще стартират скороходците.

Да, именно, затова обръщам внимание (може би и други хора ще получат същото нещо)!!! Да не се подведе някой и да пристигне в 7ч.! :eyebrow:
Аватар
doodko

Рейтинг: 1355

Мнениеот Reactor » Сря Юни 11, 2014 4:50 pm

И аз получих такъв майл и го вкарах веднага в спам.
НЕ се подвеждайте.Това е някаква хакерска наглост!
Аватар
Reactor

Мнениеот marsa » Сря Юни 11, 2014 5:15 pm

Никъв спам и хакерска наглост не е, а системата с която ще се отчитат резултатите :praying: Часът е бил въведен грешно.
Кучетата си Изображение, колелото си Изображение.
Аватар
marsa

Мнениеот nikiorlov » Сря Юни 11, 2014 10:59 pm

Здравейте,
Аз съм част от организацията на събитието. В частност в момента помагам за маркировката на Гого и Ганчо...

Та реших да драсна някой ред за маршрута и промените...

Промени в маршрута ще има само между Ярлово-Ярема и Ярема-Брезите, едва утре(12.06) ще стане ясно точно от къде ще мине етапа Ярлово-Ярема. Ярема-Брезите се променя така: спускането по асфалта - се заменя със спускане към пътя за с.Плана и така там ще се удължи трасето с около километър и малко денивелация. На новата отбивка ще има малък пост. Трака на последното е на лице, макар и не съвсем прецизен и може да бъде видян има го и в някое от предишните мнения.

Ярлово-Ярема по всяка вероятност ще бъде по съвършено нов път след първия километър и ориентацията ще става само по маркировката!!!

Чуйпетлово-Ярлово НЯМЯ да бъде променян тази година. Етапа остава същият както миналите години.

Три от постовете са с ЛЕКО променени места:
1 Поста в Кладница ще е веднага СЛЕД селото на по-обширно място с чешма.
2 Поста в Чуйпетлово ще е на самия "мегдан"
3 Поста в Ярлово също ще е на площада.

Вероятно ще има и постове на нови и неочаквани места.

За сега това...

П.С: Не обръщайте внимание на мейла с различното време за стартиране. Стартира си се в 6ч. сутринта. Бъдете навреме т.е. преди 5:30ч
Аватар
nikiorlov

Рейтинг: 1280

Мнениеот nikiorlov » Чет Юни 12, 2014 12:02 am

От написаното по-горе става ясно защо не е публикуван GPS трак официално на сайта на състезанието...
Т.е. какъвто и трак да сте решили да ползвате ще има несъответствие на поне едно място и това е етапа Ярлово-Ярема.

Още малко за маркировката:
1 Оранжев спрей
2 Оранжеви табелки с надпис "100"
3 Червено-бели ленти, висящи от клончета
4 Бамбукови пръчки с оранжев връх и червено-бяла лента (за откритите части)
5 Светло отразителни стикери (за скороходците през нощта)

Червените метални табели са монтирани от "парк Витоша", а не от организаторите и не навсякъде са с коректна информация и правилна посока на движение. Не съвпадат и с новите участъци. Все пак на повечето места вършат добра работа. Имайте едно на ум!
Аватар
nikiorlov

Мнениеот fever » Чет Юни 12, 2014 12:39 am

Това че трасето не е уточнено до последния момент, няма да го коментирам, но да се прати на 1000 човека мейл с грешен час на старта е меко казано несериозно...
Аватар
fever

Рейтинг: 1220

Мнениеот nikiorlov » Чет Юни 12, 2014 7:54 am

fever написа:Това че трасето не е уточнено до последния момент, няма да го коментирам, но да се прати на 1000 човека мейл с грешен час на старта е меко казано несериозно...

ЧАРЪТ на това събитие се състои точно в това че има промени в последния момент и всяка информация (настоящата също) е предпоследна. На мен лично ми допада, а явно и на повечето хора също не им пречи. Инак нямаше да са повече от два пъти миналогодишната бройка....

Очаквайте и други промени. Просто такъв е стила на работа, но според мен има голям чар в това да се импровизират нещата според моментните условия и в последния момент да се променят. Все пак промените касаят всички :)

Специално за МЕЙЛА!!! За сега не е ясно защо системата е изпратила миналогодишен мейл!?! Не изключвам хакерска намеса!!!
Аватар
nikiorlov

Мнениеот dounax » Чет Юни 12, 2014 9:14 am

Ники, проверете за бъг в системата си, защото веднъж вече получихме грешен час (7 часа) още с предния мейл относно номерата. Тогава ни информирахте своевременно, че има грешка.
Аватар
dounax

Рейтинг: 1200

Мнениеот MartinBG » Чет Юни 12, 2014 10:20 am

nikiorlov написа:Чуйпетлово-Ярлово НЯМЯ да бъде променян тази година. Етапа остава същият както миналите години.

Малко съм разочарован, че няма да се кара попредполагаемия до този момент нов маршрут (отбиване вдясно от седловината над Ярлово), тъй като вече 2 пъти карах по него и доста ми допадна (типично XC без твърде технични участъци), но сигурно и тази промяна ще е за добро! :)
MartinBG

Рейтинг: 1777

Мнениеот bigchicken » Чет Юни 12, 2014 12:12 pm

Само аз ли не съм карал маршрута още от миналогодишната Обиколка? :dontknow: Всъщност, като се замисля, дори вече съм го позабравил...
Аватар
bigchicken

Рейтинг: 1375

Мнениеот miroslav » Чет Юни 12, 2014 5:01 pm

Не мога да разбера защо променят трасето след Ярема да не е по асфалта. След жегата и зора от Ярлово до Ярема едно лежерно спускане по асфалт добре идва. Дано поне се минава през чешамта защото е доста животоспасяваща в жегата!
Здрав дух, в здрава бутилка!
Аватар
miroslav

Рейтинг: 1210

Мнениеот Bace_kz » Чет Юни 12, 2014 5:26 pm

Аватар
Bace_kz

Рейтинг: 1511

Мнениеот krach » Чет Юни 12, 2014 5:57 pm

Очертава се да е най - доброто време, последните 4 години
krach

Рейтинг: 1451

Мнениеот bigchicken » Чет Юни 12, 2014 6:06 pm

Не им вярвайте на тия! Ще препича точно след Ярлово, ама ще има кал от предния ден. После ще завали на бабешката пътека, че да са арно лъзгави корените и мостчетата. После ще спре, че да пием все пак по някоя бира :D
Аз ей сегинка си дадох колелото да се транспортира един младеж от точка А до точка Бе и обратно, и се замислих какво ли ще стане ако падне някъде и остана без колуло за събота... Че на него главата му е толкова корава, че ще счупи колулото с нея :D
Аватар
bigchicken

Рейтинг: 1375

Мнениеот nikiorlov » Чет Юни 12, 2014 9:33 pm

MartinBG написа:Малко съм разочарован, че няма да се кара попредполагаемия до този момент нов маршрут (отбиване вдясно от седловината над Ярлово), тъй като вече 2 пъти карах по него и доста ми допадна (типично XC без твърде технични участъци), но сигурно и тази промяна ще е за добро! :)

Нямаше как да стане технически и технологично за тази година. Ще се надяваме за догодина да стане...
Не мога да разбера защо променят трасето след Ярема да не е по асфалта. След жегата и зора от Ярлово до Ярема едно лежерно спускане по асфалт добре идва. Дано поне се минава през чешамта защото е доста животоспасяваща в жегата!

Най-вече заради трафика! Но хубавите новини са, че новото спускане е по невероятно приятна пътека към 3км дълга.
Чешмата преди това не се пропуска - новото трасе след Ярлово излиза точно на нея!

Промените са от добри намерения и смятам, че ще бъдат приети (почти) единодушно от всички състезатели (винаги ще има и някой на друго мнение нооо...)

Много труд хвърлиха доста хора почти безвъзмездно. Най-вече Любо Палакарчев, на който дължим и два нови моста, единият е този след Брезите.
Аватар
nikiorlov

Мнениеот kgm » Чет Юни 12, 2014 9:44 pm

А за който не знае и го интересува - Любо Палакарчев от Ярлово държи рекорда за най скоростно преминаване на Ком Емине - 5 дни и мисля 14 часа. Поставен е през 1986 и не е подобрен досега..... Дизела ще се опитва да го подобри след някой месец. Любо каза че е имал за подкрепа с храна само 1 човек на проходите, с който са се разминали 1-2 пъти и той е тичал гладен....
kgm

Мнениеот Inzagi » Чет Юни 12, 2014 10:07 pm

kgm написа:А за който не знае и го интересува - Любо Палакарчев от Ярлово държи рекорда за най скоростно преминаване на Ком Емине - 5 дни и мисля 14 часа. Поставен е през 1986 и не е подобрен досега..... Дизела ще се опитва да го подобри след някой месец. Любо каза че е имал за подкрепа с храна само 1 човек на проходите, с който са се разминали 1-2 пъти и той е тичал гладен....

Само да вметна че рекорда е подобрен от колоездач 2011 май беше!
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот nikiorlov » Чет Юни 12, 2014 10:38 pm

Този човек (Любо) е оставил месец и половина труд по проекто-маршрута Чуйпетлово-Ярлово. За съжаление основателни причини не позволиха да бъде използвана тази част от трасето, както и една добавка по негова идея, която е щяла да даде и някои много красиви гледки към Рила.... и т.н и т.н.
Но да се надяваме догодина проблемът да бъде преодолян. А за сега можем да им се порадваме извън състезателно.
Не съм го въртял, но Любо бил прокарал трасето през някакъв заслон близо до билото и било много красиво. (май не съвпада баш с онзи публикувания трак на удължения маршрут, но е пак по тези места)

За сега, вие участниците, ще имате възможността да се изкефите на новия вариант на Ярлово-Ярема, който също е по негова идея и реализация (работи го от декември). Днес беше маркиран.
Аватар
nikiorlov

Мнениеот kgm » Чет Юни 12, 2014 10:58 pm

И аз само да вметна - явно забравих да поясня че рекорда на Любо е пеша - планинско бягане. За колоездача не знам - това е друг спорт. Така че рекорда е на Любо, но това е вече за друг форум....
kgm

Мнениеот papi007 » Чет Юни 12, 2014 11:28 pm

Inzagi написа:
kgm написа:А за който не знае и го интересува - Любо Палакарчев от Ярлово държи рекорда за най скоростно преминаване на Ком Емине - 5 дни и мисля 14 часа. Поставен е през 1986 и не е подобрен досега..... Дизела ще се опитва да го подобри след някой месец. Любо каза че е имал за подкрепа с храна само 1 човек на проходите, с който са се разминали 1-2 пъти и той е тичал гладен....

Само да вметна че рекорда е подобрен от колоездач 2011 май беше!

2014-та ;)
Аватар
papi007

Мнениеот Inzagi » Пет Юни 13, 2014 7:49 am

:offtopic:

papi007 написа:... 2014-та ;)

защо 2014 ?
Аватар
Inzagi

Рейтинг: 1636

Мнениеот dounax » Пет Юни 13, 2014 9:16 am

Снощи реших да тествам новия участък Ярема-Брезите. Отклонението започва около 15-20м след мостчето срещу ресторант "Ярема" и продължава непосредствено до горския пояс, които се пада от дясната ни страна.
В самото начало пътят е обрасъл с трева, която вече е поотъпкана. Някой да не се обърка в бързината да тръгне по широкия път право към училището отсреща.
Маркировката е отлична, спускането е доста бързо и е необходимо да се подходи внимателно от по-неподготвените като мен. На места има улеи, а първите 200-300 метра една малка вада покрита с трева минава отляво. Почти целият път се намира в сянка. След около 3км спускане се минава по едно мостче и оттам вляво по асфалтовия път посока София. Последният участък е изкачване отново по черен път, който излиза точно срещу спирката.
Аватар
dounax

Рейтинг: 1200

Мнениеот Admin » Пет Юни 13, 2014 9:41 am

Ще има и пряко излъчване в интернет: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/ ... -streaming
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Мнениеот LIL » Пет Юни 13, 2014 9:57 am

Поствам това от името на мой приятел, който организира един от подкрепителните пунктове...мисля, че малко са се престарали :D ...Бистришките баби :eyebrow: Надявам се мосю Клепе и компания да се застоят да ги послушат :clap: И така:

Здравейте приятели, колеги и всички вие непознати за които обиколката на Витоша не е просто разходка в парка, но и кауза, както и място за доказване на лични възможностти и търсене на нови граници. Тази година на 85км от трасето ще има пункт на, който освен сиропите от морсалски чай, хапките с ф. масло, пълнозърнест тахан и шипков мармалад, с които се надяваме да ви подкрепим, имаме идея да вземем с нас и някои чисто практични неща като: спрей за смазване на вериги и други, за които разчитаме на вашата помощ. Моля всеки който има идея с какво можем да бъдем полезни на участниците да пише. Искаме да сме полезни не само с физическа, но и с техническа подръжка. Знаем, че голяма част от вас са превъзходно подготвени и дори няма да ни отчетат, но всичко се случва и искаме да сме готови.

И все пак заповядяйте на 85км, под нашата шатра, ще забиват "Бистришките Баби", "Beastieboys", "Rage against the machine" и др.))))

Успех на по подготвените!!!
Аватар
LIL

Рейтинг: 1789

Мнениеот Reactor » Пет Юни 13, 2014 10:07 am

LIL написа:Поствам това от името на мой приятел, който организира един от подкрепителните пунктове...мисля, че малко са се престарали :D ...Бистришките баби :eyebrow: Надявам се мосю Клепе и компания да се застоят да ги послушат :clap: И така:

Здравейте приятели, колеги и всички вие непознати за които обиколката на Витоша не е просто разходка в парка, но и кауза, както и място за доказване на лични възможностти и търсене на нови граници. Тази година на 85км от трасето ще има пункт на, който освен сиропите от морсалски чай, хапките с ф. масло, пълнозърнест тахан и шипков мармалад, с които се надяваме да ви подкрепим, имаме идея да вземем с нас и някои чисто практични неща като: спрей за смазване на вериги и други, за които разчитаме на вашата помощ. Моля всеки който има идея с какво можем да бъдем полезни на участниците да пише. Искаме да сме полезни не само с физическа, но и с техническа подръжка. Знаем, че голяма част от вас са превъзходно подготвени и дори няма да ни отчетат, но всичко се случва и искаме да сме готови.

И все пак заповядяйте на 85км, под нашата шатра, ще забиват "Бистришките Баби", "Beastieboys", "Rage against the machine" и др.))))

Браво :)
Мисля,че няма да подмина без да ви отчета :) :beer:
Аватар
Reactor

Мнениеот eMcKu » Пет Юни 13, 2014 10:12 am

LIL написа:Поствам това от името на мой приятел, който организира един от подкрепителните пунктове...мисля, че малко са се престарали :D ...Бистришките баби :eyebrow: Надявам се мосю Клепе и компания да се застоят да ги послушат :clap: И така:

Голяма помпа за гуми :beer:
www.dromride.com
Аватар
eMcKu

ПредишнаСледваща

Назад към Състезания