у-ще ''Гоце Делчев'' BIKE competition 2012

Форум за обявяване, организиране и обсъждане на състезателни прояви. За да е състезателна една проява, тя трябва да включва съревнованието като предварително и официално обявен елемент.

Рейтинг за публикуване на тема / Рейтинг за отговор / Тежест: 1000 / 700 / 10
Правила на форума
В различните форуми и подфоруми на раздел "Мероприятия" действат особени правила, които можете да прочетете в тази тема, т. ІІІ.

Напомняме на всички потребители в раздел "Мероприятия", че в рамките на МТБ-БГ има Календар на събитията, който включва дори и индивидуални карания, стига инициаторите им да желаят това, т.е. да са вписали карането си там. По принцип в Календара ще намерите всички състезания и официално организирани карания. Календарът е на този адрес: http://www.mtb-bg.com/index.php/events/calendar .
Повече подробности за Календара можете да научите от тази статия: http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 7-calendar

у-ще ''Гоце Делчев'' BIKE competition 2012

Мнениеот Petrich-bikers » Пон Мар 26, 2012 8:20 pm

Здравейте колеги (колежки) за първи път в моят град (Петрич) и в моето училище ще се проведе ''Гоце Делчев'' BIKE competition 2012.
Тъй като съм един от организаторите на това мероприятие ми бе възложена задачата да измисля 10 вида дисциплини (по-лесни за по-малките и по-труднички за по-големите участници).
За сега съм избрал няколко ,но ще съм благодарен ако и Вие ми помогнете да подбера идеалните дисциплини. :beer:

А ето и малко повече за ''състезанието'':
Ще участват деца от всяка възрастова група (от 4 до 8 клас)
Ще има жури да който да оценява всеки един участник.
Ще има съответно награди за най-добрите.
Ще има 4 отбора с по 10 - 15 души в него с по един капитан съответно ще бъдат избрани според това как се отнасят към колоезденето.

Надявам се и на вас да вие харесало това което замислям ще очаквам подкрепа от Вас... Благодаря!!! :^: :praying:
Аватар
Petrich-bikers

Рейтинг: 1200

Re: у-ще ''Гоце Делчев'' BIKE competition 2012

Мнениеот Ozzie » Пон Мар 26, 2012 9:15 pm

10 вида дисциплини... Малко трудно.
Едно време (разбирай повече от 20 години) в кръжоците по приложно колоездене имаше следното:
- змейка
- осморка
- кантар - рампа с опорна точка по средата
- движение по права линия - трябваше да се мине между две летви, като разстоянието между тях беше не повече от 10 см.
- вземане / оставяне на предмет -например чаша с вода е оставена на един стол, трябва да се вземе в движение без да се спира и да се пренесе и остави (пак в движение) на друг стол.
Всичко това завършваше със спринт, но не съм много сигурен.
Успех!
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...
Аватар
Ozzie

Рейтинг: 1698

Мнениеот Petrich-bikers » Пон Мар 26, 2012 9:24 pm

Благодаря :peace:
Аватар
Petrich-bikers

Мнениеот Admin » Сря Мар 28, 2012 12:00 am

Към изброените от Ozzie ми хрумват още следните предложения (някои от тях са и с доста голяма практическа полза :eyebrow: ):
- най-бавно преминаване от една точка до друга по права линия (целта е постигане на добър баланс)
- най-дълго поддържане на баланс на място (целта е очевидна)
- най-бързо сменяне на гума (вади се външната, вътрешната, слага се нова вътрешна, слага се външната и се напомпва; добре ще е някой да демонстрира всичко това, преди участниците да се състезават, за да видят какво трябва да се прави; все пак това може да се окаже по-трудно за организиране)
Утре на свежа глава ако ми хрумне още нещо, ще добавя.
Интелигентният човек има възможност да се държи като такъв или като простак. Простакът няма подобен избор.
Аватар
Admin

Рейтинг: 2000

Мнениеот Capoeira » Сря Мар 28, 2012 10:14 am

Оффтопик.
Ехххх времена времена, като заговори Ozzie и си спомних едно време до 7 клас имаше състезания от този тип между училищни градски, носиш топки, тичаш като гламав, скачаш..... даже май и по телевизията ги даваха, тогава незнайно защо отбора на нашето училище беше винаги "Малинка". Пък и ходехме да се състезаваме не в малките зали на училищата ами в залите на Спетември, Червено знаме, Герена... А сега всеки втори се прави на Бербатов в тази си част с пейката.
Пробвайте спринт от място до една точка и обратно по двойки, в смисал с елиминаций, като може да сложите малко конусчета или точки за заобикаляне.
Намерете начин да премахнете фактора различни велосипеди за да има някаква доза обективност.

Предполагам никой преподавател няма да се противи преди състезанието да се проведе един инструктаж как и къде се кара велосипед в градски условия и какво значат сигналите на регулировчика, нещо което според мен трябва да се знае още от 1-ви клас.
Bikes Intelligence Life
Proud of Boxxer
Аватар
Capoeira

Рейтинг: 2000

Мнениеот Petrich-bikers » Сря Мар 28, 2012 4:04 pm

Благодаря за добрите идеики мисля да вмъкна и тези дисциплини. :beer: :dontknow:
Аватар
Petrich-bikers

Назад към Състезания